Günaha girer miyim?

Smoother

zamanın en deli hanımefendisi :))
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2016
467
197
23
Arkadaşlar Benim dayımın nişanlısı Güney Koreli ve orada yaşıyor bu hafta Türkiye'ye geldi ve gelirken gorselde ki çorbayı getirmiş her getirdiğinde içerim ben çünkü tadı çok güzel bu gece tekrar.ictim ama şimdi öğrendim ki içinde domuz eti varmış bilmeden domuz eti yemek günaha girer mı?(fotoğraf aticaktim ama yukleyemedim)

Bunu biliyor olmanız lazım. Dinimizde hep söylenen çok basit bir şey. Madem bu kadar düşkünsünüz. Üstteki hanimefendi cevap vermiş.
Ayrica bu tarz konular yasak.

Hayir Allah askina bizim dinimiz ne güzel sükür Allah affedici kiii sen bilerek yapmadin hic bir günah yok icini ferah tut :)) birdakine tatli bile olsa yabanci seyleri asla yeme icine bak bi sayi var E 471 o varsa icinde o hayvansal yag olabilir dikkat et gecmis olsun ehehhe ii geceler

İyyyy ya ordan gelen seye bakman lazım dı . Ama dinen günah olmaz bilmedigib için ama hıc ingredient kısmına bakmazmısıb? Benim de iç sıkıntım var kafam dağılsın diye sana cevap verdim

İyyyy ya ordan gelen seye bakman lazım dı . Ama dinen günah olmaz bilmedigib için ama hıc ingredient kısmına bakmazmısıb? Benim de iç sıkıntım var kafam dağılsın diye sana cevap verdim
7 yaşındaki kızım bile okulda verilen jelatinli şekerleri yemiyor. İcerisinde hangi hayvandan elde edilen jelatin belirtilmedigi için.

Sizin de bunu düşünmeniz gerekirdi.
kardeşim 5 yaşındaki çocuk bilir böyle basit bilgileri biraz oku öğren madem bir şeye inanıyorsun ayıp yahu
Yav bı kere üstünde korece yazıyor çevirmek istesem ceviremem anlamıyorum da? Çevirmen arkadaşım var o yoktur demişti bende içtim ama varmış megersem!

Ve dini konu sayılmaz arkadaşlar sadece bilmeden yemek günah midir diye soruyorum

kasıtsız yapılan hatalar günah değildir biraz sonra kelime-i şehadet nasıl getirilir diye sorarsan şaşırmayacam açılan konuya bak ya
ama inandığın din hakkında gram bilgi sahibi olmamak okumamak öğrenmemek bunlar günah kardeşim

Öyle bi dünya yok malesef canım. Bilmediğin şeyi yemiceksin. Yemeden önce araştırman gerek. Küçücük kuzenım bile jelatin yada bunun içinde domuz var mı diye soruyor..

Herkes sizi nasıl bilmezsiniz günah olduğunu diye suçlamış ama sizin bilmediğiniz kısım bilmeden yemenin günah olup olmadığı.. ki bilmeden olduğu için günah değil.

Kendin çok müslümansin tamam abla burda bana akıl verin demedim soru sordum

Herkes sizi nasıl bilmezsiniz günah olduğunu diye suçlamış ama sizin bilmediğiniz kısım bilmeden yemenin günah olup olmadığı.. ki bilmeden olduğu için günah değil.
Evet soru soruyorum farklı farklı yerlere çekiyorlar araştırmak istesem arastiramam çünkü korece yazıyor ki bana yok denmişti . Dayım eve geldiği zaman haberim oldu. Çok teşekkür ederim

Öyle bi dünya yok malesef canım. Bilmediğin şeyi yemiceksin. Yemeden önce araştırman gerek. Küçücük kuzenım bile jelatin yada bunun içinde domuz var mı diye soruyor..
Aynen Korece yazabiliyorum ben yada Türkiye'de Korece bilen birini tanıyorum da gidip araştırcam

Smoother Hem konu basligina gunaha girer miyim? yaziyorsunuz sonra dini konu sayilmaz diyorsunuz.
Inandiginiz dini hem bilmiyor hem de yasayamiyorsunuz.

Dini olarak belli urunlerin yenip, icilmesinin haram oldugunu biliyorsaniz,
yediginiz ve ictiginiz seylerin icerigine bakmaniz gerekir. Din hassasiyet gerektirir.
Korece bilmediginiz icin anlamadiginizi soylemissiniz dinde supheye yer yoktur, emin degilseniz icmezdiniz.
Dunyadaki tek besin maddesi o corba degil cunku.

Bundan sonrasi icin bilgi sahibi olmus oldunuz en azindan.
Gunahsa da Allah affetsin deyip gizlice tovbe edin, gunahiniza kimseyi ortak etmeyin.

Evet soru soruyorum farklı farklı yerlere çekiyorlar araştırmak istesem arastiramam çünkü korece yazıyor ki bana yok denmişti . Dayım eve geldiği zaman haberim oldu. Çok teşekkür ederim
Maalesef bazı konularda oluyor böyle linç etmeye kalkma durumları. Rica ederim

At buraya canım biz çeviririz. Bende bilmeden yedim bi kaç şey. Korece bilmeden önce koreli ark. Yok demişlerdi inandım yedim sonradan halal korea diye bi sayfa var facede orda gördüm. Ama çoğu şeylerinde domuz katkısı var bundan sonra dikkat et :)
Yav bı kere üstünde korece yazıyor çevirmek istesem ceviremem anlamıyorum da? Çevirmen arkadaşım var o yoktur demişti bende içtim ama varmış megersem!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…