Günaha girer miyim?

Alo fetva hattını arayıp veya bi imam bulup ona sorsaydın keşke bu soruyu.

Dinine bağlı bir insanın, farkında olmadan kural çiğnemenin günah olmadığını bilmesi gerekir.

Son olarak, dini konu yasak

dayınızın bilgisi yokmuydu bu konuda keske icinde ne var diye sorsaydınız yemeden once o tarafların yiyeceklere guvenemiyorum ben:)

Ameller niyete göredir. Siz onun içinde domuz eti olduğunu bile bile içmemişsiniz.. ama yine de domuz etinin çok tüketildiği ülkelerden gelen şeyleri iyi araştırmak gerek. O yönden dikkat etmelisiniz bundan sonra..

Mesela akrabalarımın, komşularımın İngiltere ve Almanya'dan getirdiği şekerlemeleri, çikolataları, içecekleri yiyip içmeden önce içindekiler kısmını iyice okuyup araştırıyorum. İçindekiler kısmı ayrıntılı bilgi vermiyorsa internetten o markanın adını girip uzun uzadıya bilgi almaya çalışıyorum.. İçinde alkol olabiliyor çünkü bu tür abur cuburlarda o ülkelerde.

Bilmeden içmiş olsanız da o çorbayı yine de Allah'a tövbe edin ve bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışın derim..

Birisi konu açsa da saldırsak diye mi beklediniz.kiz bisey sormuş rahatsız oldunuz sa konudan cikarsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…