Günden güne artan pişmanlık...

mutlulukarayiciii

Her yerim ağriyi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2020
611
1.078
63
Merhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?

Nikah günü görmediniz değil mi damat beyi ve ailesini?

+1
Artik olan olmus, konu sahibesi begenmiyorsa bastan evlenmeyecekti. Ailesi haydi idare edilebilir ama adami bilgisiz, gorgusuz buluyorsa o fena. Insan kendinden az gordugu birine nasil es olarak saygi duyar?

Keşke en baştan evlenmeseydiniz. Denk olmadığınızı düşündüğünüz bi insanla hayat yürütmek zor. Eşiniz açısından ise incitici. Hepimizin aile dinamikleri farklı. Bana göre de gece görüntülü aramak düşüncesizlik ama cahillik demem. Ne diyeyim hayırlısı olsun

üzüm üzüme baka baka kararır derler. böyle bir durum gerçekten var. evliliğin çok yeniyse zamanla eşin de senden etkilenip orta bir yol bulunur diye düşünüyorum.
ama biraz sabretmen gerekecek.

Ben de namaz kılmıyorum da cahil kategorisinde miyim merak ediyorum, ne tur kitaplar okuyorsunuz sayın hanımefendi? bize de söyleyin kulturlenelim.

+1
Artik olan olmus, konu sahibesi begenmiyorsa bastan evlenmeyecekti. Ailesi haydi idare edilebilir ama adami bilgisiz, gorgusuz buluyorsa o fena. Insan kendinden az gordugu birine nasil es olarak saygi duyar?
Tamamen beğenmediğim söylenemez. Beğenmediğim tarafları var sadece. Görgüsüz asla değil sadece bilgi yetersizliği var, yetemediği durumlar var. Eşime saygım da var üstelik onu küçümsemem veya incitmem

Çok asilamayacak gibi değil sanki eşinizle araniz iyiyse, geri kalanı çok büyük sorun cikartmadikca görmezden gelseniz,mesala kitap okumayı ben severim eşim sevmez,ibadeti eşim aksatmadan yapmaya çalışır ben onun gibi değilim, gezmeyi dışarda yiyip içmeyi çok severim eşim evde takılmayı sever herkesin belli kusurları oluyor sevginiz devam ediyorsa sohbet arasında tatlı dille konuşun herşeyi.ailesinin isteklerinide yapmak zorunda değilsiniz gezmek zorunda degilsiz istediklerinde bahane bulun herseferinde siz söyleyin yüzlerine bir iki yapmadıkça uzaklaşırlar Allah huzur versin yuvalarimiza

Bence siz eşinizi sevmiyosunuz tüm bu söylediklerinizin yanı sıra bunuda ekleyin .

Ben de namaz kılmıyorum da cahil kategorisinde miyim merak ediyorum, ne tur kitaplar okuyorsunuz sayın hanımefendi? bize de söyleyin kulturlenelim.
Namaz kılmamakla cahilliğin bir alakası yok. Eşimin 'bazı' konularda yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca benim eş tercihimde dine bağlılık önemli. Sizin için önemli olmayabilir. Okuduğum kitaplara gelince. Bir çok sevdiğim tür var. Fantastik olanları daha çok seviyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…