Günden güne artan pişmanlık...

Pekâla. Teşekkür ederim.

Ben aşçıyım ama şuan çalışmıyorum. Eşimde pasta ustası. Ortak tanıdığımız biri dolayısı ile tanıştık.
E eğitimsel yada mesleksel bir üstünlük yada fark yokmuş aranızda kusura bakmayın ama . Hobilerin ,ilgi alanlarinin farklı oluşu bir insanı cahil yapmaz bence olaya böyle bakmaktan başlayabilirsiniz. Ama aile icin mesafe koyulması en güzeli saygıyı bozmadan elbette

Ailesi cahil olabilir. Bu sizi çok da ilgilendirmez. Ayrı evlerdesiniz sonuçta. Utanıyorsanız ya da rahatsız oluyorsanız görüşmezsiniz. Ama eşinizle ortak noktanızın olmayışı evlenmeden önce de bellidir zaten. Bu saatten sonra yapılacak şey eğer eşinizin size denk olmayışı sizi rahatsız ediyorsa ayrılmaktır.

Ben ondan üstün değilim elbette. Ayrıca eşim cahil değil. Biraz yetersiz gördüğümü söyledim sadece. Aileye mesafe koymaya çok çalıştım ama olmadı. Sağolun.

Keşke tanımadan evlenmeseydiniz, ama insan göremeyebilir bazi seyleri veya düşünemeyebilir ilerde sizi bu denli rahatsız edeceğini.

Ama mesela namaz onun Allahla arasinda olan birşey ona karışamazsınız. Eger namazında dindar birini istiyorsanız ciddi ciddi konuşup öğrenmeniz gerekiyordu.

Ailenin görgüsüzlugune gelirsek, yapabileceğiniz hiçbirşey yok. Size karşı davranışları kotuyse ve istemediğiniz seyleri yaptırmaya zorlarlarsa mesafenizi koyun. Ama eşinizin yerinde olmak istemezdim

İnsan eşini bu kadar yerden yerde vurupda küçük görmemeli bence ne güzel ibadet ediyormuşunuz ama saygı sevgi yok gibi sizde
Sürekli ailesini küçümseme eşini küçümseme evlenmeden öncede belli olur böyle şeyler en azından ailesi bu kadar patavatsızsa evlenmeden öncede elbette patavatsızlık yaparlardı kibir iyi bişey değil
Onları olduğu gibi kabul etceksin ya da boşancaksın
Üstelik namaz kılıp kılmamak sadece kişiyi ilgilendirir sen eşini kıl diye uyarırsın o ayrı ama zorla da olmaz
Her koyun kendi bacağından asılır

Yani siz bunu öncedende farkındaymışsınız keşke o zaman iyi düşünseydiniz çok okumuş kültürlü insanım diye ortalıkta gezenleride çok gördük ama yapılcak birşey yok madem kendinize yakıştıramıyorsunuz, utanıyorsunuz boşanın.

evlenilen kişiyle nikah kıyılırken tanışılan evliliklerin böyle problemleri olabiliyor tabi yüksek bilgili ve kültürlü hanımefendi
Ben eşimle 6 yol sevgili olduktan sonra evlendim..bilmediğim bir çok yönü çıktı insan o yaşlarda o kafayla bazı şeyleri anlayamayabilir bu çok normal evlendikten sonra erkeklerin pek çok huyu ortaya çıkıyor

Aklıma eşimin ailesi geldi ve benim eşime yaklaşımım geldi. Demekki size denk gelse adam ananızın babanızın yanında rahat su içemezdi utancından. Hakkını yiyemem ailem benimle geçinemez burnumdan getirir ama eşimi önemli değerli hissettirir neden çünkü düzgün bir ailesi yok diye üzülürler. Ben eşimden birgün bile utanmadım. Aksine öyle bir aileden böyle sıyrılabilecek kapasitede olduğu için her defasında gurur duyuyorum. Annenize de tavsiyem insanlara ailesine göre kategorize etmesin. Bir başkası da sizi ve ailenizi kendine yakıştırmayabilir.

Mesela Durumavii-His kitabını çok severek okudum. Utanmalarının sebebi eşimin ailesinin sürekli birbiriyle didişmesi ve biraz uygunsuz laflar kullanışları.
Canim yapacak biseyin yok öyle kabulleneceksin bu saatten sonra kimseyi tek başına değiştiremezsin idare et bir aradayken çok fazla gidip gelme eşinle de evlenmişsin artık böyle kabul edeceksin ya da hiç dayanamıyorsan bosanacaksin

Bence ailesini bu kadar dert etmemelisin önemli olan eşin ve sensin. Ve eşinde bilmiyorsa bunu kırmadan dökmeden ona öğretebilirsin. İbadet konusundada sen ibadetine devam et, o bir süre sonra senden özenir eminim onu teşvik et. Bir bakmışsın ibadetine başlamış. Herşeyi öyle önemseme herkes dört dörtlük olucak diye birşey yok.

Sıkıntı yok o zaman. Ailesi ile de pek görüşme olsun bitsin
Eşin ne diyor ailesi ile ilgili düşüncelerine

Nazikçe dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Eşimin ibadetine karışmam doğru olmaz zaten karışmıyorum sadece yapmasını isterdim. Henüz ona bunu dile getirmedim.

Hatali degılsın, sende dusuncelerını paylastın
Oyle dusunmek hata degıl.
Mutlu ol.

Sıkıntı yok o zaman. Ailesi ile de pek görüşme olsun bitsin
Eşin ne diyor ailesi ile ilgili düşüncelerine
Maalesef ailesi Türkçe anlamıyor galiba. Görüşmeyi kesemiyorum. Eşime bunları söylemedim açık bir şekilde onun üzülmesini istemiyorum. Sadece daha az görüşmek istediğimi onların kavgalarından huzursuz olduğumu söylemiştim. Oda ailesiyle konuştu ancak bir faydası olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…