- 6 Nisan 2020
- 611
- 1.078
- 63
- Konu Sahibi mutlulukarayiciii
-
Pekâla. Teşekkür ederim.Evlenirken belli değil miydi eşiniz ve ailesi ?hele eşinizin ilgi alanları . bu kadar görgülü aileden gelen bir hanımefendi kör cahil olmasa gerek eş adayını gözlemleme fırsatı yakalamış olsa gerek değil mi . Evlenince mi problem oldu ? Ki sizin yazış tarzınıza gire siz açıkça eşinizi ailesini bilemem ama eş olarak aldığınız insanı küçümsüyorsunuz ki bu ilişkiler icin cok tehlikeli bir duygu bence " diğerini küçük görmek ". Bence bu kadar küçük gördüğünüz beğenmediğiniz bir eş ve aile ile devam edemezsiniz .aileye seviye koymanizi öneririm eş icin birlikte biseyler planlasaniz nasıl olur ?ama genel olarak bazı tarzları değiştiremezsiniz kitap okumayı sevmeyen birinin buna alışması zor mesela ama bu oni cahilde yapmaz .sanki abartılı bir büyüklenme içine girmişsiniz ki burdan bakınca hic hoş gözükmüyor
E eğitimsel yada mesleksel bir üstünlük yada fark yokmuş aranızda kusura bakmayın ama . Hobilerin ,ilgi alanlarinin farklı oluşu bir insanı cahil yapmaz bence olaya böyle bakmaktan başlayabilirsiniz. Ama aile icin mesafe koyulması en güzeli saygıyı bozmadan elbetteBen aşçıyım ama şuan çalışmıyorum. Eşimde pasta ustası. Ortak tanıdığımız biri dolayısı ile tanıştık.
Ben ondan üstün değilim elbette. Ayrıca eşim cahil değil. Biraz yetersiz gördüğümü söyledim sadece. Aileye mesafe koymaya çok çalıştım ama olmadı. Sağolun.E eğitimsel yada mesleksel bir üstünlük yada fark yokmuş aranızda kusura bakmayın ama . Hobilerin ,ilgi alanlarinin farklı oluşu bir insanı cahil yapmaz bence olaya böyle bakmaktan başlayabilirsiniz. Ama aile icin mesafe koyulması en güzeli saygıyı bozmadan elbette
Yine aynı şekilde gormeden gelebilirsin o haldeÖnceden de farkındaydım ama bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum. Çok yanlış yaptım. Sevdiğim için görmezden geldim yada..
Evlenınce duzelır kafası.Önceden de farkındaydım ama bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum. Çok yanlış yaptım. Sevdiğim için görmezden geldim yada..
Ben eşimle 6 yol sevgili olduktan sonra evlendim..bilmediğim bir çok yönü çıktı insan o yaşlarda o kafayla bazı şeyleri anlayamayabilir bu çok normal evlendikten sonra erkeklerin pek çok huyu ortaya çıkıyorevlenilen kişiyle nikah kıyılırken tanışılan evliliklerin böyle problemleri olabiliyor tabi yüksek bilgili ve kültürlü hanımefendi
Canim yapacak biseyin yok öyle kabulleneceksin bu saatten sonra kimseyi tek başına değiştiremezsin idare et bir aradayken çok fazla gidip gelme eşinle de evlenmişsin artık böyle kabul edeceksin ya da hiç dayanamıyorsan bosanacaksinMesela Durumavii-His kitabını çok severek okudum. Utanmalarının sebebi eşimin ailesinin sürekli birbiriyle didişmesi ve biraz uygunsuz laflar kullanışları.
Sıkıntı yok o zaman. Ailesi ile de pek görüşme olsun bitsinTamamen beğenmediğim söylenemez. Beğenmediğim tarafları var sadece. Görgüsüz asla değil sadece bilgi yetersizliği var, yetemediği durumlar var. Eşime saygım da var üstelik onu küçümsemem veya incitmem
Canim yapacak biseyin yok öyle kabulleneceksin bu saatten sonra kimseyi tek başına değiştiremezsin idare et bir aradayken çok fazla gidip gelme eşinle de evlenmişsin artık böyle kabul edeceksin ya da hiç dayanamıyorsan bosanacaksin
Nazikçe dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Eşimin ibadetine karışmam doğru olmaz zaten karışmıyorum sadece yapmasını isterdim. Henüz ona bunu dile getirmedim.Bence ailesini bu kadar dert etmemelisin önemli olan eşin ve sensin. Ve eşinde bilmiyorsa bunu kırmadan dökmeden ona öğretebilirsin. İbadet konusundada sen ibadetine devam et, o bir süre sonra senden özenir eminim onu teşvik et. Bir bakmışsın ibadetine başlamış. Herşeyi öyle önemseme herkes dört dörtlük olucak diye birşey yok.
Hatali degılsın, sende dusuncelerını paylastınArkadaşlar hepinizin yorumlarına teşekkür ediyorum. Hepsini düşüneceğim. Hatalıyım sanırım. Buraya iyikide yazmışım. İnsanın bazen farklı bakış açılarını gözden geçirmesi gerekiyormuş.
Maalesef ailesi Türkçe anlamıyor galiba. Görüşmeyi kesemiyorum. Eşime bunları söylemedim açık bir şekilde onun üzülmesini istemiyorum. Sadece daha az görüşmek istediğimi onların kavgalarından huzursuz olduğumu söylemiştim. Oda ailesiyle konuştu ancak bir faydası olmadıSıkıntı yok o zaman. Ailesi ile de pek görüşme olsun bitsin
Eşin ne diyor ailesi ile ilgili düşüncelerine
Teşekkür ederimHatali degılsın, sende dusuncelerını paylastın
Oyle dusunmek hata degıl.
Mutlu ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?