- 29 Ağustos 2014
- 1.613
- 3.846
- 333
- Konu Sahibi mutlulukarayiciii
-
Peki yeterince nişanlı kalmadınız mi? Bence sevgi ve saygı olduktan sonra çözülemeyecek şeyler değil. Zor ama aile olmak kolay değil zaten zamanla enişte bey kültür seviyesini artırır aile ile de açık konuşup uygun gelmeyen tavırlarını en azından sana karşı düzeltmelerini isteyebilirsin. Ben bu işi götürebileceğime emin değilim diyorsan da emin olana kadar bebek filan düşünme derimBen aşçıyım ama şuan çalışmıyorum. Eşimde pasta ustası. Ortak tanıdığımız biri dolayısı ile tanıştık.
evlenilen kişiyle nikah kıyılırken tanışılan evliliklerin böyle problemleri olabiliyor tabi yüksek bilgili ve kültürlü hanımefendiMerhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Açıkçası farketmedim. Çok saygılı ve konuşmaları düzgün biriydi
Doğru. Teşekkür ederim yorumunuz için.Hayatımıza giren her insan bir yönüyle bizden üstündür.
O genel kültür olarak sizden geride olabilir.
Ama bir başka yöndenbakilinca o üstün gelebilir.
Ben olaylara bu acıdan bakmanızı öneririm.
Flört nişan donemleride bazen yeterli gelmiyor tanımaya aynı eve girmedikce çoğu huyu anlaşılmıyor yada gizliyorlar sankiBelki o da sizi yetersiz goruyordur. Flort, nisan donemleri tanimak icin var siz bu surecte hangi ozelliklerine dikkat etmistiniz?
Namaz kılmamakla cahilliğin bir alakası yok. Eşimin 'bazı' konularda yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca benim eş tercihimde dine bağlılık önemli. Sizin için önemli olmayabilir. Okuduğum kitaplara gelince. Bir çok sevdiğim tür var. Fantastik olanları daha çok seviyorum.
Olabilir elbette onunda beğenmediği şeyler. Çok uzun bir zaman değildi. 3 ay görüştük sonra nişanımız oldu. Nişanlıyken ailesi yüzünden üzüldüğüm durumlar oluyordu. Nişanlım öyle biri değil diye göz ardı ediyordum. Daha çok konuşmalarına, bana davranışlarına, titizliğine dikkat ediyordumBelki o da sizi yetersiz goruyordur. Flort, nisan donemleri tanimak icin var siz bu surecte hangi ozelliklerine dikkat etmistiniz?
Mesela Durumavii-His kitabını çok severek okudum. Utanmalarının sebebi eşimin ailesinin sürekli birbiriyle didişmesi ve biraz uygunsuz laflar kullanışları.mesela fantastik derken? yazar kitap ismi verir misiniz?
namazdan hemen sonra cahil demişsiniz ondan sordum demek yanlış anlamışım.
aileniz eşinizin ailesiyle nasıl bir araya gelmeye utanır ona şaşırıyorum, sonuçta damatlarının ailesi ve bence kuçumsenmeyi haketmiyorlar.
Yanii öyle de denebilir. Aynı hayatı paylaşınca daha iyi tanıyoruzFlört nişan donemleride bazen yeterli gelmiyor tanımaya aynı eve girmedikce çoğu huyu anlaşılmıyor yada gizliyorlar sanki
Flört nişan donemleride bazen yeterli gelmiyor tanımaya aynı eve girmedikce çoğu huyu anlaşılmıyor yada gizliyorlar sanki
Tabii ki öyle. Ben ailemi üstün gördüğümden değil. Kayınvalidem ve kayınpederimin çok uygunsuz davranışları var. Küfür, hakaret bu tür şeylerden rahatsız olan yalnızca benim ailem olamaz(!)Eşimi küçümsemem demişsiniz ama baya baya küçümsüyor , kendinize yakıştırmıyorsunuz, evlenmeden aklınız nerdeydi ayrıca kibir günahtır haberiniz olsun üstünlük sadece takvadadır ama siz kendinizi ve ailenizi üstün görmüşsünüz hep
Mesela Durumavii-His kitabını çok severek okudum. Utanmalarının sebebi eşimin ailesinin sürekli birbiriyle didişmesi ve biraz uygunsuz laflar kullanışları.
Yetersiz ne demek ya her insa ın kendine göre Bi kapasitesi var siz bence kendinizi fazla yukarıda görüyorsunuz bunun sebebi de anneniz o size yakıştıramıyorum dedi diye sizde eşinizi öyle görüyorsunuz kusura bakmayın da bu adamla daha önce hiç sohbet etmeden mi evlendiniz Bi insanın seviyesi okudugu kitapla degil konuşma şekli kelimeleri seçişi saygısı ile belli olur dolu dolu kitap okuyup hiç ders almayan gelişmeyen de var bence eşim bana denk mi diye sorgulamak yerine eşimle mutlumuyum üstüne düşeni yapıyor mu beni seviyor mu diye düşünün şahsen benim eşim ilk okul mezunu ama gayet görgülü konuşması gerekeni bilen sorumluluk sahibi biri ve ben onunla çok mutluyum ha çevrem demedi mi dedi sana uygun degil dedi sen okudun vs dedi ama herşey okumak kitap vs degil anneler zaten kızlarına kimseyi yakıştıramaz sizde onun sözüne inanmış eşinizi begenmiyor sunuz valla üzüldüm adama kendini böyle yukarıda gören burnu büyük insanlarla Bi hayatı var onun ailesi iyi olmayabilir ama sizde pek iyi degilsiniz belli ki onlar görgüsüz siz burnu yukarıda olan adama oluyor yazık gerçektenMerhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Saygı duyuyorum düşüncelerinize. TeşekkürlerYetersiz ne demek ya her insa ın kendine göre Bi kapasitesi var siz bence kendinizi fazla yukarıda görüyorsunuz bunun sebebi de anneniz o size yakıştıramıyorum dedi diye sizde eşinizi öyle görüyorsunuz kusura bakmayın da bu adamla daha önce hiç sohbet etmeden mi evlendiniz Bi insanın seviyesi okudugu kitapla degil konuşma şekli kelimeleri seçişi saygısı ile belli olur dolu dolu kitap okuyup hiç ders almayan gelişmeyen de var bence eşim bana denk mi diye sorgulamak yerine eşimle mutlumuyum üstüne düşeni yapıyor mu beni seviyor mu diye düşünün şahsen benim eşim ilk okul mezunu ama gayet görgülü konuşması gerekeni bilen sorumluluk sahibi biri ve ben onunla çok mutluyum ha çevrem demedi mi dedi sana uygun degil dedi sen okudun vs dedi ama herşey okumak kitap vs degil anneler zaten kızlarına kimseyi yakıştıramaz sizde onun sözüne inanmış eşinizi begenmiyor sunuz valla üzüldüm adama kendini böyle yukarıda gören burnu büyük insanlarla Bi hayatı var onun ailesi iyi olmayabilir ama sizde pek iyi degilsiniz belli ki onlar görgüsüz siz burnu yukarıda olan adama oluyor yazık gerçekten
Rica ederim iyi günlerSaygı duyuyorum düşüncelerinize. Teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?