8 aylığım ben de. 52 ile hamile kaldım. Kusma sebebiyle ilk aylarda 48lere kadar düştüm. Şu an 61_62 kilolardayım. Bi tek karnım var. Boyum kısa. Ayak bileklerim şişti. Ayakkabilarım ayağıma girmiyor.
Geçen bir arkadaş şişmişsin dedi. Aslında sadece karnım var. Bunun haricinde kilom yok.
Bir başkası çenen kızarmış top sakal bırakmış gibisin dedi. Bu doğruydu ben de fark etmiştim. Hamilelikten sonra çenemde kırmızılık oluştu sanırım gebelik maskesi denilen şey.
Başka bir arkadaş burnun şişmiş dedi. Bunun doğru olup olmadığından emin değilim. Ben kendim farkında değilim ama şişmiş olabilir.
Bir başkası güzelliğin gitmiş dedi. Bunun farkında değilim. Hiç-bir zaman çok güzel ya da çok çirkin bir tip olmadım her zaman ortalama bir insandım.
Bir başkası karnın aşırı büyük korkunç görünüyor dedi.
Insanlar demeye çok merakli. Ne yapalım ki bunları söyleyenlerin tamami kadındı.
Ben çok zor bir hamilelik geçiriyorum. Kusma, bulantı,yanma, ağrılar acılar tam 8 aydır midemin iyi olduğu bir anım bile yok. Uyuyamıyorum. Ağzımda berbat bir tat var.
Bu sebeple eğer hamileliğiniz zor geçmiyorsa önemsemeyin bence. Keşke kilo alsaydım da bu 8 ayı acı içinde geçirmeseydim. Hatırlamak bile istemeyeceğim kadar zordu. Gözümün yaşı durmadı.
Ikimizin de doğumu yakin. Maksimum birkac ay sonra her şey normale dönecek. Karnımız inecek, bulantı kusma ağrılar geçecek. Sağlığımı tekrar elde edeceğim için çok heyecanliyim.
1 yudum suyu ağız tadıyla içmeyeli, herhangi bir şeyi kusma korkusuyla yemeyeli, midemin bulanmadıgı iyi olduğu bir anımın olmayışi ve bunun tam 8 aydır böyle olması insani feci şekilde yıpratan bir şey. Sinirlerim çok bozuk.
Kusura bakmayın konudan uzaklaşıp kendi derdimi yazdım ama... şişmeye şukredin diye diyorum
Isin bi de bu tarafi var