Güneş yanığı ve istenmeyen bronzluk

Duş alacak zamanınız yoksa erteleyin çünkü zerdeçalın sarımsı rengi teninizde kalabiliyor. Duş suyu sıcak olmasın.

Bendeki bronzluğu daha doğrusu güneş lekelerimi (eskileri bile) yok eden doğal ve basit bir tarifim var. Güneşin yaşlandırma etkilerine de çok faydalı. Aynı zamanda cildi toparlıyor ve canlandırıyor. 1 bardak kadar Süzme (ev yoğurdu) + iki kaşığa yakın zerdeçal + çeyrek limon suyu + 3-4 adet E vitamini kapsülü (iğne ile delerek içindeki sıvıyı ekliyorsunuz karışıma) + şart değil ama alerjiniz yoksa aloe vera bitkisinnden koparıp jelini de katıyorum içine. Hepsini parmaklarınızla karıştırıp güneş lekelerini biraz da ovalayarak yedirin sonra yüzü, boynu, göğüs dekoltenizi tamamen kaplayın. Ve mimik ve yeme hareketi yapmadan bolca tutun. Keyfinize bakın. İyice kuruyunca ılık bir duş alın. Ve kendi nemlendiricinizi uygulayın. Güneş lekeleri için 10 günde bir tekrarlayın. Normalde de ayda bir uygulayabilirsiniz. Hiç bir sorunum yoksa bile her yaz bitiminde mutlaka uyguluyorum yıllardır. Her maskeden her leke önleyiciden etkili benim için. Kesinlikle tavsiye ederim. Herhangi bir malzemeye alerjisi olan onu katmasın ya da etkisine dikkat etsin. İlk iki kez yaptığımda üç yıldır saklamaya uğraştığım güneş lekemden tamamen kurtarmıştı ve beni sevinçten çıldırtmıştı 😊. Sadece çok sevdiğim kişilere öneriyprdum. Umarım işinize yarar. (bence kesinlikle yarar) :KK66:
Teşekkür ederim :))) aloe verayı kesin deniyecektim. Bugun ilk günüm kırmızılılar geçsin açım bitsin deniyecektim. Umarım işe yarar :)))

Aşırı çok hem de. Ben geçen sene çok yanmadığım halde bu yaz hala izleri vardı ve baya da kese vs yaptım.
Esmer mısınız bir yaz okumuştum esmer insanlarda bronzluk 6 7 aya kadar duruyormuş beyaz tenliler için ise 10 15 gün ondan soruyorum :)

Cildim aşırı hassas ve kronik ürtikerliyim kese asla yapamam, her ürünü kullanamam aşırı beyaz tenliyim ve benim tenime çok güzel etkileri oluyor bu tarifin. :KK68:

Teşekkür ederim :))) aloe verayı kesin deniyecektim. Bugun ilk günüm kırmızılılar geçsin açım bitsin deniyecektim. Umarım işe yarar :)))
Rica ederim. Aloe verayı tek denemeyin. Alerjen etkisi vardır. Yanmış bir ciltte daha çok hassasiyete yol açabilir. Bu tarifin içine katarak kullanın lütfen. Eminim memnun kalacaksınız

E vitamini kapsüllerim 400 ıu lukmuş şimdi baktım.( Yumuşak kapsül) 😊 Cildiniz iyileşsin acısı geçsin öyle yapın lütfen

Her Sabah pirinç unu maskesi yap
Öğleden sonra cildin yağlı ise Maya maskesi ( kuru ise zeytinyağı ile karıştırıp yap)

Aleo Veray karpuz suyu ile sulandırıp pamukla cildine sür a 5 dk bekleyip üstüne mustela pişik kreminden sür

İyi gelirse haber verip birde dua etsen yeter 😚

Her Sabah pirinç unu maskesi yap
Öğleden sonra cildin yağlı ise Maya maskesi ( kuru ise zeytinyağı ile karıştırıp yap)

Aleo Veray karpuz suyu ile sulandırıp pamukla cildine sür a 5 dk bekleyip üstüne mustela pişik kreminden sür

İyi gelirse haber verip birde dua etsen yeter 😚
Teşekkür ederim hepsini deniyeceğim şimdi elime Aloe Vera geçti sürdüm pirinç maskesi de yaparım :)))

Teşekkür ederim hepsini deniyeceğim şimdi elime Aloe Vera geçti sürdüm pirinç maskesi de yaparım :)))
Pirinç maskesinide özellikle maya maskesini 15 dk fazla bekletme yüzünde ...maya maskesini fazla bekketirsen yer yer kızarıklıklar oluyor ama bir iki saatte kayboluyor ..cildin hassassa

E vitamini kapsüllerim 400 ıu lukmuş şimdi baktım.( Yumuşak kapsül) 😊 Cildiniz iyileşsin acısı geçsin öyle yapın lütfen
Yıllar önce muhteşem bir krem almıştım onun da içeriğinde e vitamini vardı yanınca baktım kaldırmıslar ürünü bulamadım

Yıllar önce muhteşem bir krem almıştım onun da içeriğinde e vitamini vardı yanınca baktım kaldırmıslar ürünü bulamadım
Evet hem de bol E vitaminli bir içerik hazırlamış oluyorsunuz böylece. Tüm malzemeleri kullanarak yapın maskeyi ve dediğim gibi acıyan yanıklarınız iyileşince..

Esmer mısınız bir yaz okumuştum esmer insanlarda bronzluk 6 7 aya kadar duruyormuş beyaz tenliler için ise 10 15 gün ondan soruyorum :)
Beyazım. Pambık gibi değilim ama yanınca kızaran acı çeken beyazım. Bir sonraki yaza kadar bikini izim kalıyor 😂 Beyaz olmaktan nefret ederim gerçi ben. O yüzden bol bol güneşlenirim, belki ondan kalıcı oluyordur benimki.

Ben beyazım ve ne kadar koruyucu kullanırsam kullanayım illa kızarırım ilk. Ama eğer ciddi güneşlendiysem 1 sene sürer bronzluk ama bendeki bronzluk başkasının beyaz teni olabilir o kadar bir beyaz olduğumdan😅

Güneşten en yüksek faktör kremle korunun ve sık sık kese yapın.Renginiz açılır.

bronzlaşmak istemiyorsanız en az 50 faktör koruyucu kullanmanız gerekir. bronzluğa tek çare kese ve peeling ama tamamen güneş öncesi haline dönmesi için zaman geçmesi gerekiyor.

Back
X