Günlük ev işleri yemek bulaşık

Batu85

75 ➡️66.9➡️65.2✅
Kayıtlı Üye
2 Mart 2017
1.474
2.711
133
17 senelık ev hanımıyım
Bu durum Antidepresanı bıraktım ondanmı ..nedendir bilmem
Evi topluyorum çamaşır yıka ,katla yerleştir
Yemek yap .. en fazla 3 gün 3. Gün artık afakanlar basıyor ..
Yok yani yok hergün yemek yap o aynı kapları yıka kaldır gerı yerıne koy
Cok sacma degılmı
Yemek yapmakta zor gelıyor
Hergun ne yapcam derdi oluyor
Onu yemem bunu yemem,herkes bır alem
Kızım liseye gidiyor dengeli düzenli beslenmeye takmış (çok iyi birşey desteklemeye çalışıyorum )

Bi benmi böyleyim ,kimseye bu işler zor gelmiyormu
Hergun aynı şeylerı yapmak cok sacma geliyor bana

Bu arada bunu soyluyorum da bakmayın bana haftanın 4 5 günüde dışardan yiyoruz.
Yani yapmak istemediğim için işte..

Benim kız bozuluyor ev yemeği yemek istiyor
Haklı ..
Dün sen kendin doğurdun bizi dedi onada haklı

Yani sizede boyle seyler oluyormu benmı anormalım

Haftanın 4-5 günü dışarıdan ne yiyorsunuz ? Çocuklarınızın biri lisedeyse, diğeri de ortaokulda olmalı şu an. Çocuklarınız ve eşiniz hiç yardım etmiyor mu ? Çocuklardan biri makineye çamaşırları atsa, daha büyük olan da asabilir mesela.

Dışarıdan yemekle karın doyurmakta, bunu maddi olarak karşılamakta zor.

On yedi senedir aynı şeyleri yapmaktan sıkılmışsınız anlıyorum sizi ama, hepsini yapsanız olsun iki saat geri bütün gün sizin zaten sadece kendi istediklerinizi yapın o sürede.

Onu yemem bunu yememi anlamam ben, dünya çeşit yemek var et balık tavuk zeytinyağlılar mezeler pilavlar baklagiller say say bitmez bizim mutfağımız çok geniş.
Bunlarla gayet dengeli düzenli menüler çıkar.

Anormal değilsiniz canım bazen hepimizin canı hiç bir şey yapmak istemez.

Evet biride ortaokulda
Yardımda edıyorlar aslında
Hatta ben boyle bıkkınlık sürecine girince yataga giriyorum cıkmıyorum bulaşığı,çamasırı fılanda onlar halledıyor
Bitmiyor hergun heryer heryerde bu evde
Bir giyilen kıyafeti ıkıncıye gıymeyız her dk yıkanacak katlanacak camasır dolu

Yemekte avmde oluruz orda yerız,dısardan ev sipariş ederiz
Şimdi cocuklar ananede .
Elim kolum kalkmıyor yine dışardan söyledik yedik mesela şimdi

Ben tükenmişlik sendromuna girdim galıba yine

Gecen ıkı büyük levrek aldım
Yesinler diyede tüm beyaz etini ayıkladım
Kız saglıklı beslenme filan düşüncesiyle istemesede yedi
Digeri yemedi mesela
Ozamanda o ince kılcıkları fılan herseyını tertemız yapıp 4 tabaga paylaştırınca biride yemeyince sınırlenıyorum
Ben cok ayrıntıya takılıp ,karsılıgındada emeklerımın degerını gorsunler ıstıyorum galıba
Yemekte degıl herseyde boyle..

Mesela 2 3 gün corbası salatası yemegı tatlısı yapıyorum biri burun kıvırdımı tüm yapma istegim kacıyor

Bize annem okuldan gelımce makarna yapardı hergun makarna yerdık
Aksamda normal yemk yerdık

Bunlar 3 te gelıyor düzenli yemk istiyor
Düzende oturtsmadım aksam 6 gibi yensin istiyorum

İşte ben cok dagınıgım galıba oraya kos buraya kos yanı bu evın ısı yemegı hıcbısey bıtmıyor bana gore
Kucuk olanda büyüdü ama nedenini bulamadık devamlı altına kacırıyor
Yanı altına kacırmada degıl şarıl şarıl yapıyor
Hergun yatak yorgan yıka fılan onada ıyıce bunaldım galıba
Dünde bizim yatakta alez yokmus bızım yataga yspmıs hergun hergun sabrım tukenıyor

İş dediğin nankördür bugün yaparsın yarın tekrar tekrar ister sürekli yaptıkça insan bıkıyor haklısınız

Dengeli beslenecekse mutfağa girecek ton balıklı salata çok afedersiniz portakal suyu kendi dengeli beslenmesi konusunda kendi yemeğini hazırlaması iki yediğini bulaşık makinesi koymasını sağlayın ya aylık temizlik görevlisi dip köşe evdekilere aldığını aldığı yere koyar kendi odasını düzenlerse daha az yorulursunuz öyle herşey benden olursa bikarsınız tabi iş bölümü olacak insanın iki sofra toplaması iki çamaşır asmasi hep birlikte yapılmalı kimsenin eline yapışmaz nasıl alustirirsaniz öyle gider yap da yiyelim diyorum ben yok öyle hep ben ben

Niye üç yaşındalar mı?
Ben anladım sizi takdir edilmek istiyorsunuz ama onlar bunları olması gereken görevleriniz olarak görüyorlar.

Okuldan geldiklerinde yaptığınız akşam yemeğinden yesinler o zaman (fazla yapın biraz) ala carte restoran mı ev burası.

Tamam eşsiniz annesiniz ama siz de bir insansınız, zaten elinizden geleni yapıyorsunuz gerisi benim için şımarıklık artık.

Önce siz değişin ki alışsınlar, kılçığına kadar ayıkladığım balığa burun falan kıvırcaklar düşünemiyorum bile bebek değiller yani.

Sizin dikkat dağınıklığı gibi probleminiz olabilir mi?
Bir gününüz nasıl geçiyor?
Diğer arkadaşlara kısmen katılıyorum çocukların yardım etmesi konusunda ama çok da değil. Çünkü zaten okulda yoruluyorlar. Siz evdesiniz düzeni kuracak olan sizsiniz. Onlar akşam basit işlere yardım edebilir.
masa kurma kaldırma odalarını eşyalarını toplu tutma bulaşık makinesi boşaltma vs. Ama siz düzen kuramayınca onlara iş bölümü de yapamıyorsunuz ki.
ben çalışıyorum hamileyim çocuğum küçük biz bile 4-5 gün dışarıdan yemiyoruz hafta sonu 2 gün olur en fazla. Akşam iyi kötü pratik de olsa sulu yemek zeytinyağlı pilav köfte halloluyor.
Düzenli pazara çıkmak pazar akşamından pişirileceklerin planlanması yemeği sabahtan hazırlamak sizi kurtarabilir.
Antidepresan kullanırken nasıldınız?

Balığı temizleyip al pişir, önlerine koy herkesin yaşı büyük eli ayağı aklı tutuyo kendi yemeklerini yesinler bir zahmet sen niye bu kadar detaya giriyorsun? Bu kadar hazıra alıştırırsan evlendiklerinde ya da kendi ayakları üstünde durmaları gerektiğinde de sıkıntı yaşarlar iyilik yapmıyorsun o yüzden.

Bahsettikleriniz geçici bir süreç içinse psikolojik olarak falan idare edilir ama uzun zamandır böyleyseniz, hem sağlık açısından hem maddi açıdan haftanın 4-5 günü dışarıdan yemeniz yanlış. Çocuklarınız açısından oldukça yanlış zaten. Kızınız ne güzel sağlıklı beslenip ev yemeği yemek istiyor. Birgün biri balık yemedi diye yemek yapmaya mı küsüiür çocuk musunuz? Onlar akşam size yardım edebilir elbette ama çalışmayan da bir anne olarak evin temizlik ve yemek düzeni sizde olmalı sonuçta. Bilmiyorum yemek ve temizlik zor geliyorsa, bunlarda yapılmıyorsa tüm gün evde ne yapılır? Çocuklar okuldan gelince ne tür şeyler yemek istiyorlar mesela? Bu zamana kadar oturmuş bir yemek düzeninizin olması gerekirdi. Onlar büyüme ve gelişme çağında olduğu için hepsi hesaba katılıp yapılacaklar belli olur aşağı yukarı. Çok zor şeyler değil bunlar.

Bu mesajınızı yeni gördüm yavrum benim ya,kaç yaşında psikolojik olabilir mi sadece geceleri mi , bu konuda eğitimli arkadaşlar daha doğru bilgiler verebilir, evet bu da bunaltmış sizi , doktorlar ne diyor?

Çocuğunuzu doktora götürdünüz mü ? Fiziksel bir sorunu mu var, o yüzden mi tuvaletini tutamıyor ?

Çocuğunuzu doktora götürdünüz mü ? Fiziksel bir sorunu mu var, o yüzden mi tuvaletini tutamıyor ?
Cok goturdum bisey yok
Uykusu cok agır kesınlıkle gece tuvalete uyanmıyor uyandıramıyoruz
Aynı yasıt bıkac kısıdede var . Onun ıcın doktora goturmeyı bıraktık . Artık kabullendık ama zor

Cok goturdum bisey yok
Uykusu cok agır kesınlıkle gece tuvalete uyanmıyor uyandıramıyoruz
Aynı yasıt bıkac kısıdede var . Onun ıcın doktora goturmeyı bıraktık . Artık kabullendık ama zor
Geceleri çok ince mi giyiniyor, üşüyor mu acaba ?

Bu mesajınızı yeni gördüm yavrum benim ya,kaç yaşında psikolojik olabilir mi sadece geceleri mi , bu konuda eğitimli arkadaşlar daha doğru bilgiler verebilir, evet bu da bunaltmış sizi , doktorlar ne diyor?
Yani cok doktora goturdum fızyolojık bırsey yok
Gece kesınlıkle uyanmıyor
Tuvalete kaldıramıyoruz hergun alez yorgan carsaf yıkıyoruz
O degıl tuvalete gıtse ıkı sanıyede cıkıyor ama yataga sankı bır kova yapıyor
Üstünü acıyor üşüyor diyorum ama yazında boyleydı
Bıkac aynı yas arkadasındada aynı sorun var
Artık hocbırımız bulamadık bıraktık.
Bızım bezı bırakınca yoktu. 7 yasında sonra baskadı
Kızlardesımde lıseye kadar yapmıs bılmıyorum

Evet dıkkat dagınıklıgı var
Hatta bu ara ınstagramda fılan vıral olmus dehp dıye herkes bunları paylasıyor
Bütün hersey bırebır bana uyuyor
Ama psıkyatra kac kez soyledım olsaydı cocuklukta bunun teshısı konmus olurdu sonradan cıkmaz dıyor kabul etmıyorlar

Alıyorum pazara gıdıyorum ıkı gun yapıyorum sonra ınlar dolapta curumye mahkum kalıyor
Hele salata yapmak işkence
Sirkeli suda beklet kurut dogra offf

Daha makbulede gecmıyor ıste
Sofrayı onlara toplatıyorum
Kız bıyudu artık yoruldıgumu anlıyor yapıyor
Digerı yapmıyor
Odasında cıkarttıgı kıyafetı yerde
Gecen cektım arkadasa gonderdım ıkı gun ellemım yerde 10 tane kıyafet bırıkmıstı

Encokta bu durum kızım saglıklı beslenmek ıstıyor
Kalkıyor sabah gıtmeden yılaf lapaları
Meyveler,kuruyemıs herseyı koyuyor

Bıze bı kek bı pogaca yada tost verırlerdı gıderdık
Bu ton balıklı salata ,tavuklu salta fılan devamlı saglıklı seylercıstıyor
Bır ıkı kalkıp yapıyorum ,onuda devam edemıyorum
Kendı kalkıp hazırlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…