Valla 40 oldumBir gün bakliyat , iki gün sebze yemeği , fırında mantar , zeytinyağlı oldu bitti işte.
Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama çok yıpranırsınız böyle benden söylemesi.
Öğlen geldiklerinde akşam ki yemek neyse ondan yesinler işte ama aynı şeyi yemezler yazacaksınız sanki.
ayrıntılara takılmamdan dolayı oyle dedı galıbaKonu sahibi neyden yıpranacak tam olarak?
Detaycı veya mükemmeliyetçi misiniz? Tam olarak psikolojik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Daha çok inançlar yada alışkanlıklardan kaynaklanıyor.Bende ya hep ya hiç var
Anlamadım neden ya herseyı yapıcam yada hıcbırsey
Buda psıkoljık bır sorun bence
Sankı herkes 3 ögün yemek yapıyormusta bı ben yapamıyormusum gıbı hıssedıyorumBence de yetişkin bezi kullanabilirsiniz
Hergün bu durumu yaşamak gerçek çok yıpratıcı
Yemek için de hepimiz benzer şeyler yapıyoruz
Fazla fazla yapın akşam da aynı yemekleri yesinler
Evet tam olarak buDetaycı veya mükemmeliyetçi misiniz? Tam olarak psikolojik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Daha çok inançlar yada alışkanlıklardan kaynaklanıyor.
Bazı insan yeterince mükemmel yaparsa daha çok sevileceğine inanır.
Veya hayatı ve akışı kontrol etme arzusundan, fazla sorumluluk bilincinden, kuralları çok ciddiye almaktan gibi sebeplerden olabiliyor.
Eksik veya az yapmaya tahammül edemediğinizden hiç yapmamayı tercih ediyor olabilirsiniz.
Hem çalışıp hem yemek hem bulaşık hem de çamaşır işi oluyor arada temizlikçi gelse de yetmiyor sonuçta keşke bütün işleri temizlikçi yapsa da bizler sadece işe gidip gelsek yetiyor yani o daZaten calısan bır ınsan olsaydım herhalde yemegı evde yapamazdım dısardan ısterdım.
Allah çalışanlarım yardımcısı olsun ben bazen aksam 6 da uyuyup dıger sabah 9 10 a kadar kalkmıyorum.
Kesınlıkle yapamazdım
Evet beklıyorum pazartesı randevum
Bu ılacı bırakınca hersey ustume ustume gelıyor gıbı hıssedıyorum
Evet ıkı senedır duzenlı antıdepresan kullanıyordum iyi gidiyorduErkek çocugunuza yetişkin bezi taktırın, istemiyorsa da akşam 6 dan sonra sıvı şeyler yasak olsun. Yası büyük.
Kızınızın sağlıklı beslenmesi cok güzel ama. Ben bunu çok geç öğrendim. Ben de dikkat ederim ve kek poğaça meyve suyu içmem. Ama sağlıklı yemekler yapmak çok kolay değil mi? Ben günleri yemeklere paylaşırdım. Atıyorum her hafta pazartesi kuru fasulye, salı sebze gibi... Yanına da haşlanmış pilav. Coşarsam dolma sarma..Salata eşimde. Yoğurt ve turşu da kurtarıcı. Çok uğraştırıcı yemekleri çok ender yapıyorum. Ve yemeği öğle zamanı pişiriyorum.
Kıyafetlerini de herkes kendi katlasın. Ne münasebet siz katlıyorsunuz. Hele ki balım ayıklamak! Yok artık dedim. Kızım 3 yasında ona yapıyorum ama buyun kendi eliyle temizlesin...
Bence tekrar bir doktora danışın. Çok zor bir hastalık. Benim de başımdan geçti
Asıl sorun bu gibi.. psikolojik olarak da fiziksel olarak da yıpratıcı bir şey,ortaokul öğrencisi küçük değil bir psikologla görüşmelisiniz..İşte ben cok dagınıgım galıba oraya kos buraya kos yanı bu evın ısı yemegı hıcbısey bıtmıyor bana gore
Kucuk olanda büyüdü ama nedenini bulamadık devamlı altına kacırıyor
Yanı altına kacırmada degıl şarıl şarıl yapıyor
Hergun yatak yorgan yıka fılan onada ıyıce bunaldım galıba
Dünde bizim yatakta alez yokmus bızım yataga yspmıs hergun hergun sabrım tukenıyor
Özelden bir önerim olacak bir de mesaj atabilir misinizİşte ben cok dagınıgım galıba oraya kos buraya kos yanı bu evın ısı yemegı hıcbısey bıtmıyor bana gore
Kucuk olanda büyüdü ama nedenini bulamadık devamlı altına kacırıyor
Yanı altına kacırmada degıl şarıl şarıl yapıyor
Hergun yatak yorgan yıka fılan onada ıyıce bunaldım galıba
Dünde bizim yatakta alez yokmus bızım yataga yspmıs hergun hergun sabrım tukenıyor
Mesela arkadasıma gıdıyorum kendı davet edıyorHem çalışıp hem yemek hem bulaşık hem de çamaşır işi oluyor arada temizlikçi gelse de yetmiyor sonuçta keşke bütün işleri temizlikçi yapsa da bizler sadece işe gidip gelsek yetiyor yani o da
OlurÖzelden bir önerim olacak bir de mesaj atabilir misiniz
Evet zaten sizin destek almanız lazım ilaçlarınızı bırakmayın bu arada bana da biri gelse hemen tuvaleti temizler etrafı toplarım derli toplu olur heryerim bende sizin gibiyim yani ama benim annem çalışıyor onun evi hep temiz ve toplu hergün camın önünü siler yerleri alır kolu beli kalmadı hastalıktan yine de temizlik bu dünyada ki en güzel şey bırakamıyoruz Heryerimiz düzenli olacakMesela arkadasıma gıdıyorum kendı davet edıyor
Ev o gun süpürülmemiş ,tuv banyo temız sayılır ama yınede mesela ben mısafır gelmeden yarım saat once yıne heryerı yıkarım
Ben arkadasımda bunları sorun olarak gormuyorum keyıflı zaman gecırıyorum ama ben o halde bırını davet edemıyorum
Heryer pırıl pırıl olacak
O kafayı ıstıyorum yetemedıgım yerde kalsın dıyebılmeyı ıstıyorum
Ben ya super yapıyorum yada ustesınden gelemeyeceksem bırakıp 3 gun ellmeden yatıyorum
Kesınlıkle psıkolojık bır durum bence
Kızınız normal geliyor bana. Ben de öyle olduğum için sanırım. Sabah ben de yarım dilim kahverengi ekmek, 2 haşlanmış yumurta, peynir zeytin ceviz yerim mesela. Ama hazırlamak çok kolay. Tabi ki kendin hazırlayınca en kolayı oluyor. Sizden beklenen daha mükemmel olabilir.Evet ıkı senedır duzenlı antıdepresan kullanıyordum iyi gidiyordu
Pazartesi randevum bar ne verirlerse içicem valla yok boyle olmuyor
Kızımda cok ıyı akıllı bır genc kız ama sabah okula gıderken bıle saglıklı seyler yapmamı ıstıyor. Gercı ben yapmıyorum dıye kendı kalkıp yapıyor .
Ben yemek yapmamak için aksama kadar oturup peynır ekmek yerım . O yızden hafıf kıloluyum
Bıraktım şuan enkaz gıbıyım
Onlar gelişigüzel dolaba koyuyor
Ben hepsını ayrı ayrı dızıyorum
kontrolculuk be mukemmellıyetcılık var
Yardımcı gelecek dıye kalkar ben butun evı tertemız ysparımMaddi durumunuz nasil? Gunluk veya gun asiri yardimci alin. Hem yemek ayapsin hem de ev islerini. Siz de kalanlari yaparsiniz?
Cocuk icin sadece kendisinin bilecegini, soyleyin. Bez kullanin kesinlikle. Fiziksel sorunu yoksa da ,pedagoga goturun
Ben de birebir ayniyim :) gunde 4 ogun yemek yapiyorum. Esim evden calisiyor. Disarida haftada 1 ya yoyoruz yapiyorum yemiyoruz. Evin her yani is olarak gorunuyor bana. Ki bu salmis halim. Yani ev hanimligi, tam zamanli annelik boyle.17 senelık ev hanımıyım
Bu durum Antidepresanı bıraktım ondanmı ..nedendir bilmem
Evi topluyorum çamaşır yıka ,katla yerleştir
Yemek yap .. en fazla 3 gün 3. Gün artık afakanlar basıyor ..
Yok yani yok hergün yemek yap o aynı kapları yıka kaldır gerı yerıne koy
Cok sacma degılmı
Yemek yapmakta zor gelıyor
Hergun ne yapcam derdi oluyor
Onu yemem bunu yemem,herkes bır alem
Kızım liseye gidiyor dengeli düzenli beslenmeye takmış (çok iyi birşey desteklemeye çalışıyorum )
Bi benmi böyleyim ,kimseye bu işler zor gelmiyormu
Hergun aynı şeylerı yapmak cok sacma geliyor bana
Bu arada bunu soyluyorum da bakmayın bana haftanın 4 5 günüde dışardan yiyoruz.
Yani yapmak istemediğim için işte..
Benim kız bozuluyor ev yemeği yemek istiyor
Haklı ..
Dün sen kendin doğurdun bizi dedi onada haklı
Yani sizede boyle seyler oluyormu benmı anormalım
Gecen sene gıtmıstım ıkı ay kadar cokta ıyıydıKızınız normal geliyor bana. Ben de öyle olduğum için sanırım. Sabah ben de yarım dilim kahverengi ekmek, 2 haşlanmış yumurta, peynir zeytin ceviz yerim mesela. Ama hazırlamak çok kolay. Tabi ki kendin hazırlayınca en kolayı oluyor. Sizden beklenen daha mükemmel olabilir.
Peki siz kendiniz için ne yapıyorsunuz. Benim de hiç keyfim isteğim yok ama aletli pilatese gidiyorum. Cok keyif alıyorum. Arkadaşım var o yuruyus yapıyor. Siz ne yapmak istersiniz mesela, ya da ne yapıyorsunuz
Cocuklar kucukken boyle degıldım ozaman anlamazlardıdaBen de birebir ayniyim :) gunde 4 ogun yemek yapiyorum. Esim evden calisiyor. Disarida haftada 1 ya yoyoruz yapiyorum yemiyoruz. Evin her yani is olarak gorunuyor bana. Ki bu salmis halim. Yani ev hanimligi, tam zamanli annelik boyle.
Sanki sorun biraz burada gibi.Gecen ıkı büyük levrek aldım
Yesinler diyede tüm beyaz etini ayıkladım
Kız saglıklı beslenme filan düşüncesiyle istemesede yedi
Digeri yemedi mesela
Ozamanda o ince kılcıkları fılan herseyını tertemız yapıp 4 tabaga paylaştırınca biride yemeyince sınırlenıyorum
Ben cok ayrıntıya takılıp ,karsılıgındada emeklerımın degerını gorsunler ıstıyorum galıba
Yemekte degıl herseyde boyle..
Mesela 2 3 gün corbası salatası yemegı tatlısı yapıyorum biri burun kıvırdımı tüm yapma istegim kacıyor
Bize annem okuldan gelımce makarna yapardı hergun makarna yerdık
Aksamda normal yemk yerdık
Bunlar 3 te gelıyor düzenli yemk istiyor
Düzende oturtsmadım aksam 6 gibi yensin istiyorum
Bence sizin farklı bir arkadaş çevresine veya farklı bir hobiye ihtiyacınız var.Aa aydınlandım resmengercekten devsmlı takdır edılmek istiyorum bencede ve gaz vermelerını beklıyorum .
Eşim bazen e.s der . One diyorum eline saglık dedim işte diyor
Dalga gecılmıs hıssedıyorum trıplere gırıp gıdıyorum
Yok şuara antıdepresanı bıraktım ondanda kotu hıssedıyorum ama ben bu evde degersızlıgı sonuna kadar yasıyorum ,bırakcgun alttan alıyorum beklentıye gırmıyorum
Bakıyorum benı tınlayan yok patlıyorum
Hatta dün eşim yine tekrarladı senın bır gunun bır gunune uymuyor dıyor
Bir iyisin bir kotu
Ee iyi oluyorum düzenimi kuruyorum farkedılmıyorum yada ılgısızlık olunca dibe vuruyorum işte.
Devamlı benim duygu durum bozuklugum oldugunu soyluyor
Haklı galıba.
Ama bunları soyluyorum mesela baska yerdende anlatsam altımda araba elımde para kredı kartı (kendı capımızda tabı) hergun bıyere gıtsem karısan eden olmaz
Ne harcadın dıyen olmaz
Haftasonları onceden cocukları alıp gıdebılıyordum buyuduler evı ıstıyorlar
Bana git kendın takıl dıyorlar
Asabım bozuluyor birgün evden kacıcam galıba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?