Günlük ev işleri yemek bulaşık

Valla 40 oldum
35 e kadar hersey ıyı gıdıyordu
Konu sahibi neyden yıpranacak tam olarak?
ayrıntılara takılmamdan dolayı oyle dedı galıba

Bende ya hep ya hiç var
Anlamadım neden ya herseyı yapıcam yada hıcbırsey
Buda psıkoljık bır sorun bence
Detaycı veya mükemmeliyetçi misiniz? Tam olarak psikolojik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Daha çok inançlar yada alışkanlıklardan kaynaklanıyor.
Bazı insan yeterince mükemmel yaparsa daha çok sevileceğine inanır.
Veya hayatı ve akışı kontrol etme arzusundan, fazla sorumluluk bilincinden, kuralları çok ciddiye almaktan gibi sebeplerden olabiliyor.

Eksik veya az yapmaya tahammül edemediğinizden hiç yapmamayı tercih ediyor olabilirsiniz.

Bence de yetişkin bezi kullanabilirsiniz
Hergün bu durumu yaşamak gerçek çok yıpratıcı

Yemek için de hepimiz benzer şeyler yapıyoruz
Fazla fazla yapın akşam da aynı yemekleri yesinler
Sankı herkes 3 ögün yemek yapıyormusta bı ben yapamıyormusum gıbı hıssedıyorum
Benım tamamen ılacı kesmemden kaynaklı bence takıntılar arttı

Erkek çocugunuza yetişkin bezi taktırın, istemiyorsa da akşam 6 dan sonra sıvı şeyler yasak olsun. Yası büyük.

Kızınızın sağlıklı beslenmesi cok güzel ama. Ben bunu çok geç öğrendim. Ben de dikkat ederim ve kek poğaça meyve suyu içmem. Ama sağlıklı yemekler yapmak çok kolay değil mi? Ben günleri yemeklere paylaşırdım. Atıyorum her hafta pazartesi kuru fasulye, salı sebze gibi... Yanına da haşlanmış pilav. Coşarsam dolma sarma..Salata eşimde. Yoğurt ve turşu da kurtarıcı. Çok uğraştırıcı yemekleri çok ender yapıyorum. Ve yemeği öğle zamanı pişiriyorum.

Kıyafetlerini de herkes kendi katlasın. Ne münasebet siz katlıyorsunuz. Hele ki balım ayıklamak! Yok artık dedim. Kızım 3 yasında ona yapıyorum ama buyun kendi eliyle temizlesin...

Bence tekrar bir doktora danışın. Çok zor bir hastalık. Benim de başımdan geçti

Evet tam olarak bu
Gercekten bu . Detaycı ve mukemmellıyetcıyım
Herseye herkese mudahale edıyorum . Kontrol etme noktasında kendımı durduramıyorum
Mesela evıme hıcbırzaman temızlık ocın bırını alamam
Zaten ben o temzılıkcıye gelene kadar heryerı temızlerım kotu gorunmek ıstemem
Mantıksız dimi ama boyle.
Boyle konusuyorum evım pıs zannetmeyın
Bir mısafır gelsın evıme heryer pırıl pırıldır ama bız bızeyken cok dagınıgım
Ya hep ya hıc insanı cok yoruyor
Magazadan yenı alınmıs gıbı olacak hersey
Yoksa kalsın oyle

Hem çalışıp hem yemek hem bulaşık hem de çamaşır işi oluyor arada temizlikçi gelse de yetmiyor sonuçta keşke bütün işleri temizlikçi yapsa da bizler sadece işe gidip gelsek yetiyor yani o da

Evet ıkı senedır duzenlı antıdepresan kullanıyordum iyi gidiyordu
Pazartesi randevum bar ne verirlerse içicem valla yok boyle olmuyor
Kızımda cok ıyı akıllı bır genc kız ama sabah okula gıderken bıle saglıklı seyler yapmamı ıstıyor. Gercı ben yapmıyorum dıye kendı kalkıp yapıyor .

Ben yemek yapmamak için aksama kadar oturup peynır ekmek yerım . O yızden hafıf kıloluyum

Bıraktım şuan enkaz gıbıyım
Onlar gelişigüzel dolaba koyuyor
Ben hepsını ayrı ayrı dızıyorum
kontrolculuk be mukemmellıyetcılık var

Asıl sorun bu gibi.. psikolojik olarak da fiziksel olarak da yıpratıcı bir şey,ortaokul öğrencisi küçük değil bir psikologla görüşmelisiniz..

Özelden bir önerim olacak bir de mesaj atabilir misiniz

Maddi durumunuz nasil? Gunluk veya gun asiri yardimci alin. Hem yemek ayapsin hem de ev islerini. Siz de kalanlari yaparsiniz?
Cocuk icin sadece kendisinin bilecegini, soyleyin. Bez kullanin kesinlikle. Fiziksel sorunu yoksa da ,pedagoga goturun

Hem çalışıp hem yemek hem bulaşık hem de çamaşır işi oluyor arada temizlikçi gelse de yetmiyor sonuçta keşke bütün işleri temizlikçi yapsa da bizler sadece işe gidip gelsek yetiyor yani o da
Mesela arkadasıma gıdıyorum kendı davet edıyor
Ev o gun süpürülmemiş ,tuv banyo temız sayılır ama yınede mesela ben mısafır gelmeden yarım saat once yıne heryerı yıkarım
Ben arkadasımda bunları sorun olarak gormuyorum keyıflı zaman gecırıyorum ama ben o halde bırını davet edemıyorum
Heryer pırıl pırıl olacak
O kafayı ıstıyorum yetemedıgım yerde kalsın dıyebılmeyı ıstıyorum
Ben ya super yapıyorum yada ustesınden gelemeyeceksem bırakıp 3 gun ellmeden yatıyorum
Kesınlıkle psıkolojık bır durum bence

Evet zaten sizin destek almanız lazım ilaçlarınızı bırakmayın bu arada bana da biri gelse hemen tuvaleti temizler etrafı toplarım derli toplu olur heryerim bende sizin gibiyim yani ama benim annem çalışıyor onun evi hep temiz ve toplu hergün camın önünü siler yerleri alır kolu beli kalmadı hastalıktan yine de temizlik bu dünyada ki en güzel şey bırakamıyoruz Heryerimiz düzenli olacak

Kızınız normal geliyor bana. Ben de öyle olduğum için sanırım. Sabah ben de yarım dilim kahverengi ekmek, 2 haşlanmış yumurta, peynir zeytin ceviz yerim mesela. Ama hazırlamak çok kolay. Tabi ki kendin hazırlayınca en kolayı oluyor. Sizden beklenen daha mükemmel olabilir.

Peki siz kendiniz için ne yapıyorsunuz. Benim de hiç keyfim isteğim yok ama aletli pilatese gidiyorum. Cok keyif alıyorum. Arkadaşım var o yuruyus yapıyor. Siz ne yapmak istersiniz mesela, ya da ne yapıyorsunuz

Maddi durumunuz nasil? Gunluk veya gun asiri yardimci alin. Hem yemek ayapsin hem de ev islerini. Siz de kalanlari yaparsiniz?
Cocuk icin sadece kendisinin bilecegini, soyleyin. Bez kullanin kesinlikle. Fiziksel sorunu yoksa da ,pedagoga goturun
Yardımcı gelecek dıye kalkar ben butun evı tertemız ysparım
Ustune ona yemekte yaparım. Ama evdekılere yapamıyorum nedense

Ben de birebir ayniyim :) gunde 4 ogun yemek yapiyorum. Esim evden calisiyor. Disarida haftada 1 ya yoyoruz yapiyorum yemiyoruz. Evin her yani is olarak gorunuyor bana. Ki bu salmis halim. Yani ev hanimligi, tam zamanli annelik boyle.

Gecen sene gıtmıstım ıkı ay kadar cokta ıyıydı
Ama o ara antıdepresan etkı etmıstı ıstahım bıraz kesılmıs bırde enerjı gelmıstı
Ve 72 den 60 kıloya ınmıstım super hıssedıyordum.
Sımdı nasıl kalkıp gıtmısım hayret edıyorum
Asla gldemem . Cok ısterdım ama kalkamıyorum yerımden ve 78 kılo oldum .160 boyla

Evınde duzenı olsun ıstıyorum olmayınca daha cok dıbe cokuyorum ıste.
Sımdı kalkıp ıkı ortalıgı toplayayım dıyorum kalkıyorum bır oarca elıme bırsey alıyorum gerı oturuyorum

Eşimde sımdı sınırlenıyor kalk evını topla cay demle
Ikısaattır orda yazarken yorgun olmuyorsun dıyor mesla onla kavga edıyorum buraya yazarkende

Ben de birebir ayniyim :) gunde 4 ogun yemek yapiyorum. Esim evden calisiyor. Disarida haftada 1 ya yoyoruz yapiyorum yemiyoruz. Evin her yani is olarak gorunuyor bana. Ki bu salmis halim. Yani ev hanimligi, tam zamanli annelik boyle.
Cocuklar kucukken boyle degıldım ozaman anlamazlardıda
Şimdi büyüdüler ,ilerde annem hep depresyondaydı evin işini bırakır yemek yapmazdı dıyecekler. Cok uzuluyorum . Kendıme gelıyorum ıkı gun duzen kırıyorum bır gun ellemeyeyım o ev nasıl savaş alanına dönüyor hayret edersınız

eskıden bide oturmalar olurdu, gün yapardık toplanırdık .hem evım tertemız olurdu hemde masam dört dörtlük
Pandemıden sonra gıdıp gelmede kalmadı
Mısafır fılanda gelıp gıtmıyor eskısı gıbı
Ee daha ne ıstıyorum anlamadımkı

Sanki sorun biraz burada gibi.
Bence kimseye bu denli hizmet sunmayın.
Bu çok yorucu bir şey. 4 tabağı ayıklayıp koymak filan bırakın herkes kendi kılçığını ayıklasın veya hamsi yapın geçin.
Ve ayrıca da pratik yemekler yapmaya çalışın 2 gün hatta yeri gelir 3 gün yenebilir yemekler.
Çok çeşitte yapmaya kasmayın bence.
Birde 3 te okuldan eve gelen çocuklar 6 ya kadar bekleyemez haklılar o konuda.

Bence sizin farklı bir arkadaş çevresine veya farklı bir hobiye ihtiyacınız var.
Birde antidepresanı bırakınca bir süre insan kendine gelemiyor hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…