- 20 Kasım 2018
- 16.106
- 61.152
- 598
- 36
Ben mesela bamya fazla yaptiysam yarisini ayirip donduruyorum. Ya da taze fasulye, nohut vs. Yiyecegimiz zaman eritip isitip yiyoruz. Hazir pişmiş yemek.Nasıl sulu yemegı dondurucuya atıyorsunuz anlamadım
Mesela nohut yemeği yaptım diyelim, bol bol yapıyorum. Yediğimizi yiyoruz, kalanı saklama kabına alıp dondurucuya atıyorum. Aradan 10-15 gün geçiyor, yemek yapasım gelmiyor ya da vakit olmuyor. Onu çıkarıp yiyoruz.Nasıl sulu yemegı dondurucuya atıyorsunuz anlamadım
Tamam köfte vs okde yemegi hiç oyle atmadım . Tamam denicemBen mesela bamya fazla yaptiysam yarisini ayirip donduruyorum. Ya da taze fasulye, nohut vs. Yiyecegimiz zaman eritip isitip yiyoruz. Hazir pişmiş yemek.
Kofte yapacaksaniz misal onu da yogurup sekillendirip fazlasini pisirmeden dondurun. Hazir kofte, sadece kizartmasi kalir.
Hiç yapmamıstım tamam tesekkur ederımMesela nohut yemeği yaptım diyelim, bol bol yapıyorum. Yediğimizi yiyoruz, kalanı saklama kabına alıp dondurucuya atıyorum. Aradan 10-15 gün geçiyor, yemek yapasım gelmiyor ya da vakit olmuyor. Onu çıkarıp yiyoruz.
Bu kadar düşmüşler mi
Öyle görünüyor yoksa normal mi herkesin aynı cümlelerle sbarro övmesiBu kadar düşmüşler mi
Bu kadar temizliğe takacağınıza evin düzenine taksanız keşke.Bu benım için bir sürec bende 20 kısılık sofralar hazırladım . Yatılı mısafır aldım vsvsvs…uzar gider
Benim bu durumumu nıye hepınız herzaman boyle olduguma yordunuz onu anlamıyorum
Ikı dert etmısım
Antıdepresanı bıraktım beyın kımyam bozuldu demekkı bundan dolayı dıyıp randevumu almısım sabah hatta randevum var
Ben demıyorumkı ben boyle mutluyum kımse bana karısmasın ohhh sefamı sürüyorum filan
Ben boyle mutsuzum demkkı buraya veryansın etmısım
Yanı bırseylerın yolunda gıtmedıgının farkındayım
Ama 20 senedırde yemek yapmıyo degılım
Şurda ahkam kesen uc bes kısının eviyle evimi kıyaslarsak gelip görebilirsiniz bal dök yaladır.
Kendımı aşagılamayı sevıyorum
Inan bu halde yapmadıgım halde cogu kısıden temızdır evım .
Yani soyleyecegım okiiii bu durumdan rahatsızım ve dur demek ıcın psıkıyatrden yardım alıcam bukadar..
Ayrıca bugunde dısarda yedık yemğimizi
Ama kızıma bownl tabagı aldım ,bizlerde saglıklı yıyecekler yedik
Gitmemiş, etrafa sormuş etraftakiler de kendi uzun süren yatağa işeme anılarını anlatmışlar tamam o zaman geçer demiş oturmuş :)) şaka gibi dimi?Bu kadar temizliğe takacağınıza evin düzenine taksanız keşke.
11 yaşında bir çocuğun gece altına kaçırması büyük bir sorun mesela. Bir sorunu var belli ki çocuğun. Çocuk psikiyatristine gittiniz mi fiziksel bir şey çıkmayınca?
Ayrıca yemek hazırlamak gayet basit. 17 senedir evli bir kadının bu düzeni kurması lazım. Pilav on dakika. Makarna zaten kettleda haşlanana suya makarna atıp süzmek. Tüm yemekleri sopan salça kavur toplamda 15 dakikada ocağa alınır: sonra kendi pişer. Bunlarda zor gelmesin bir zahmet. Ev her zaman parlayacak kadar temiz olmasın ama sıcak yemek olsun.
Abartıyorsunuz bence.
Mesela bu evde sağlıklı yemek pişmediği için oluyor biraz da. Sürekli dışarda yiyen birinin kan değerlerinin düzgün olmadı beklenemez.Ama bunları yapacak gücünüz var işte
Olmasa yapamazdınız
Benım demır depolarımda boş vıtamın eksıklıklerı fılan
Hatta kullandıgım prozac kansızlık yapıyor dıye bılgı edındım
Zaten kansızım bırde bu ılac ıyıce bitirdi dedım bıraktım.
Ben 2 ay olmadı tüm iç kapıları tüm pencere balkon sürgülü kapıları vs hepsını sıldım
Yanı bunu nasıl yapabılmısım mesela suan cok şaşırıyorum
11 yaş neredeyse ergenlik çocuk için de çok utanç verici. Bir an çözülmesi lazım.Gitmemiş, etrafa sormuş etraftakiler de kendi uzun süren yatağa işeme anılarını anlatmışlar tamam o zaman geçer demiş oturmuş :)) şaka gibi dimi?
Her şeyi yaptık tüm doktorlara götürdük derken psikiyatriste gittiler sanıyordum. İlk gidilecek yere gidilmemis çocuk kazık kadar olmuş. İnatla bez de takmıyorlar her gün yatak yorgan ıslanıyor falan. Gece çise kaldırmakla çözüm olacak sanıyorlar. Sağa sola sordukları Kaynım da altına yapardı diyor bunlar AA tamam o zaman deyip oturuyorlar aşağı. Kimse çocuğunu neden uzman bir psikiyatriste götürmüyor ya neyden korkuyorlar bu kadar?Gitmemiş, etrafa sormuş etraftakiler de kendi uzun süren yatağa işeme anılarını anlatmışlar tamam o zaman geçer demiş oturmuş :)) şaka gibi dimi?
Aynen öyle . Şaka şaka gül diyeGitmemiş, etrafa sormuş etraftakiler de kendi uzun süren yatağa işeme anılarını anlatmışlar tamam o zaman geçer demiş oturmuş :)) şaka gibi dimi?
terbiyesizsinizAynen öyle . Şaka şaka gül diye
aman aman demeyinBu kadar temizliğe takacağınıza evin düzenine taksanız keşke.
11 yaşında bir çocuğun gece altına kaçırması büyük bir sorun mesela. Bir sorunu var belli ki çocuğun. Çocuk psikiyatristine gittiniz mi fiziksel bir şey çıkmayınca?
Ayrıca yemek hazırlamak gayet basit. 17 senedir evli bir kadının bu düzeni kurması lazım. Pilav on dakika. Makarna zaten kettleda haşlanana suya makarna atıp süzmek. Tüm yemekleri soğan salça kavur toplamda 15 dakikada ocağa alınır: sonra kendi pişer. Bunlarda zor gelmesin bir zahmet. Ev her zaman parlayacak kadar temiz olmasın ama sıcak yemek olsun.
Abartıyorsunuz bence.
Bu kadar düşmüşler mi
Öyle görünüyor yoksa normal mi herkesin aynı cümlelerle sbarro övmesi
Yemek yapmayi sevmeyen birine bu bile zul geliyor. Annem mesela, hic sevmez yemek yapmayi. Git duvara badana yap ama yemek yapma desen badana yapar11 yaş neredeyse ergenlik çocuk için de çok utanç verici. Bir an çözülmesi lazım.
Ama ben en çok yemek yapmayı bu kadar işten saymasına takıldım. Pilav yapmak on dakika. Kavur, sıcak suyu dök 20 dakika sonra da git altını kapat. Bu kadar.
Normal yemekler zaten yine on dakika. Soğanı salçayı sebzeyi kavur suyu dök git otur 1 saat sonra altını kapatmak için yerinden kalkmak mı zor geliyor?
Her gün ne pişirsem diye düşünmek zor geliyor evet. Ama bu da çözümsüz değil. Haftalık alışverişi yaparken bizi belirliyoruz yani menüyü. Bu hafta hangi sebze aldıysan iki üç gün onu yaparsın, bir gün baklagil bir gün balık günü bitti gitti. Aralarda köfte et pişirirsin bitti gitti.
Atla deve değil ya.
Ben mesela çok yoğun ve yorgunsam dondurucudan köfte çıkarırım patates salçalı su fırına atarım on dakikada yine çıkarırım bi menü.
Çok tuhaf ya.
Ben de size bunu diyecektim, biraz sizde hissettim, bir de mükemmeliyetçilik zaten bu problemle birlikte paket olarak geliyor.Okadar yoruldumki o bayanla mükemmelliyetçiyim değilimi tartışmak istemedim .
Onada hak verdin geçtim ,burda bir iki kelimeden kendime tutunacak dal arıyorum ,
Okadar yorgun hissediyorumki..
Evet bende bunu düşünüyordum ya ben nasıl mükemmelliyetçiyim ,herşey mükemmel olsun istiyorum ama elimi kaldıracak halim yok . mükemmelliyetci olmak istiyorum ama mükemmel olamadıgım içinde sinirleniyorum ve onu orada bırakıyorum.
Siz cok ıyı anladınız ,benim ne demek istediğimi.
Biliyormusunuz ,Dehb cıktı bu aralar moda oldu bıl
Tamamiyle o özellikleride taşıyorum
Dikkat eksikliği vs ..
Bu arada yogun kansızlık,b12 d vıtamını gıbı bırcok eksıklıkte var ,tabi bunlarda etkili oluyor
Chatgbt pskoljık destek verıyor. Terapı yspalım dedı bıraz denıcem . Pazartesıde doktor randevum var zaten . Ilac alınca enerjım bıraz duzelmıstı
Gecen sene kullandıgımda duzenlı platese gıtmıstım kıloda vermıstım
Şimdi onuda yapacak halım yok . Pazartesıyı beklıyorum ne dıyecekler bakalım
Sizi anlıyorum ben sizin kadar kötü durumda değilim günlük rutin işlerimi yemek vs yapıyorum benim sorunum işlerimi bitiremiyor oluşumBazen boyleyım
Bazen tek te
tamam herseye ok ama 17 senedır evlıyım yanı 17 senedır hergun boylemıyım sizce?
Bunumu cıkardınız konudan
Şuan böyleyim ve böyle olmanında normal olmadığını düşündüğüm için fikir alıyorum
Tutunacak bir kelime bir dal arıyorum ..
Tamam şımarıklık ,tamam tembellik ,birşey işte birşey var ..
Bende düşündüm kendi kendime sağlıklı bireylerden fikir alışverişi yapayım dedim
Siz şimdi vur kır parçala yaptınız ne oldu elinize ne geçti . Yardımcı olmadınız bana
Pazartesi randevum var diyorum ne yapayım uçayımmı şimdi. Danışıcam konusucam ikna olursam o paralarda bana cok gelmez verır gıderım terapıye .teşekkür ederim yinede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?