Günlük ev işleri yemek bulaşık

Nasıl sulu yemegı dondurucuya atıyorsunuz anlamadım
Ben mesela bamya fazla yaptiysam yarisini ayirip donduruyorum. Ya da taze fasulye, nohut vs. Yiyecegimiz zaman eritip isitip yiyoruz. Hazir pişmiş yemek.

Kofte yapacaksaniz misal onu da yogurup sekillendirip fazlasini pisirmeden dondurun. Hazir kofte, sadece kizartmasi kalir.

Tamam köfte vs okde yemegi hiç oyle atmadım . Tamam denicem

Hiç yapmamıstım tamam tesekkur ederım

Ne yalan söyleyeyim beni de yoruyor hem dışarda çalışıp ardından ev işi haliyle dışardan yemek söylüyorum, özellikle de neredeyse tüm fast food zincirleri pizzalarında maalesef tavuk eti kullanırken Sbarro ise sucuk,sosis ,pepperonilerini tamamen dana etiyle üretiyormuş. Hem Pratik hem de kırmızı et yemek önemli o kadar yorgunluğun üzerine harika oluyor.

Bu kadar temizliğe takacağınıza evin düzenine taksanız keşke.
11 yaşında bir çocuğun gece altına kaçırması büyük bir sorun mesela. Bir sorunu var belli ki çocuğun. Çocuk psikiyatristine gittiniz mi fiziksel bir şey çıkmayınca?
Ayrıca yemek hazırlamak gayet basit. 17 senedir evli bir kadının bu düzeni kurması lazım. Pilav on dakika. Makarna zaten kettleda haşlanana suya makarna atıp süzmek. Tüm yemekleri soğan salça kavur toplamda 15 dakikada ocağa alınır: sonra kendi pişer. Bunlarda zor gelmesin bir zahmet. Ev her zaman parlayacak kadar temiz olmasın ama sıcak yemek olsun.
Abartıyorsunuz bence.

Son düzenleme:
Gitmemiş, etrafa sormuş etraftakiler de kendi uzun süren yatağa işeme anılarını anlatmışlar tamam o zaman geçer demiş oturmuş :)) şaka gibi dimi?

Mesela bu evde sağlıklı yemek pişmediği için oluyor biraz da. Sürekli dışarda yiyen birinin kan değerlerinin düzgün olmadı beklenemez.
Sabah bir yumurta haşlamak yemek, akşam sağlıklı yemek pişirmek zor gelmemeli.
Pazara yada haftalık market alışverişine gidince zaten o haftanın menüsü az çok belli oluyor. Biz bu hafta barbunya, fasulye ve kereviz aldık marketten. Haliyle dün barbunya yemeği pilav yaptık yedik. Yarın portakallı kereviz köfte yapacağım. Çünkü oğlum kerevizden az yer. Öbür gün mantı gibi bir şey çıkarır haşlarım dolaptan, oğlum sarımsak yemediğinden hep ona ayrı yoğurt açmayı işten saymıyordum mesela ben cacığı bile sarımsaksız ayrı yaparız. Bir cacık yapıp çocuğunkini ayırınca sarımsak atmak iş değil. Sonraki gün de fasulye pilav pişireceğim. Son gün de balık alır geçeriz. Kılçık işini oğlum da sevmediğinden ya balıkçıdan ayıklanmış hamsi alıp yapıyoruz ya somon. Bir hafta bitti gitti. Bunlar iş bile değil.
Benim oğlumun sınıf arkadaşına gittik geçen hafta çağırdılar. Kadın eve işten 7de geliyor. Haftaiçi her gün 7de işten çıkıp gelip yemek yapıyormuş ve yemek yemeleri 8i buluyormuş mesela. Kalkıp da çok yoruldum desem böyle yoğun çalışan kadınlara ayıp olur

Gitmemiş, etrafa sormuş etraftakiler de kendi uzun süren yatağa işeme anılarını anlatmışlar tamam o zaman geçer demiş oturmuş :)) şaka gibi dimi?
11 yaş neredeyse ergenlik çocuk için de çok utanç verici. Bir an çözülmesi lazım.
Ama ben en çok yemek yapmayı bu kadar işten saymasına takıldım. Pilav yapmak on dakika. Kavur, sıcak suyu dök 20 dakika sonra da git altını kapat. Bu kadar.
Normal yemekler zaten yine on dakika. Soğanı salçayı sebzeyi kavur suyu dök git otur 1 saat sonra altını kapatmak için yerinden kalkmak mı zor geliyor?
Her gün ne pişirsem diye düşünmek zor geliyor evet. Ama bu da çözümsüz değil. Haftalık alışverişi yaparken bizi belirliyoruz yani menüyü. Bu hafta hangi sebze aldıysan iki üç gün onu yaparsın, bir gün baklagil bir gün balık günü bitti gitti. Aralarda köfte et pişirirsin bitti gitti.
Atla deve değil ya.
Ben mesela çok yoğun ve yorgunsam dondurucudan köfte çıkarırım patates salçalı su fırına atarım on dakikada yine çıkarırım bi menü.
Çok tuhaf ya.

Her şeyi yaptık tüm doktorlara götürdük derken psikiyatriste gittiler sanıyordum. İlk gidilecek yere gidilmemis çocuk kazık kadar olmuş. İnatla bez de takmıyorlar her gün yatak yorgan ıslanıyor falan. Gece çise kaldırmakla çözüm olacak sanıyorlar. Sağa sola sordukları Kaynım da altına yapardı diyor bunlar AA tamam o zaman deyip oturuyorlar aşağı. Kimse çocuğunu neden uzman bir psikiyatriste götürmüyor ya neyden korkuyorlar bu kadar? Batu85 neden çocuğu doktora götürmüyorsunuz? Kendiniz gitmissiniz ne güzel demek ki karşı değilsiniz? Anlamadım ben bu işi

aman aman demeyin Khomyuk ukalalaşıyor hemen :)
kendi ilacını bile kafasına göre doktora sormadan azaltarak bırakıyor sonra hop bir daha başlıyor
yıllardır çalışıyorum üstelik ben 17 yıldan fazla evliyim
eve geliyor koştur koştur yemek yapıyorum
evde oturmadığım halde ben bile bu kadar sızlanmıyorum
ve genelde hepimiz kansızlık problemi yaşıyoruz Batu85

Yemek yapmayi sevmeyen birine bu bile zul geliyor. Annem mesela, hic sevmez yemek yapmayi. Git duvara badana yap ama yemek yapma desen badana yapar ama ben yetişkin olana kadar hic aksatmadi yemek yapmayi cunku anne yani. Ben üniversiteye gelene kadar oyle disarida iskender, pizza vs yemek disinda disaridan eve normal yemek aldigimizi bilmem. Kendi evime gecene kadar hep annem yaptı yemekleri. Sonra ben tam tersi yemek yapmayi cok sevdiğim icin ben devraldim. Neredeyse 10 senedir yine beraber yasiyoruz, cocuksuz bekar kadin halimle her aksam ben yapıyorum.

Sebze yemekleri ve bakliyatlar zaten %90 ayni. Sogan, salca/domates, sebze/bakliyat, su, pişir.

Bir de artik neredeyse her seyin pismeye hazir hali var. Ispanak mi yapacaksin, hazir dogranmis donuk al at tencereye, yikamakla dogramakla ugrasma.
Bamya, ayiklanmis (temizlenmis mi denir bilemedim su an) donuk veya konserve var, al pisir.
Taze fasulye, bezelye, hatta Metro'da karisik sebzeler, hepsi pişirmeye hazir satiliyor. Sadece sogan kavurup salca atiyorsun o kadar.

Bakliyat desen haşlanmış nohut, kuru fasulye, barbunya hepsi var. Uğrasmiyorsun.

Hazir dogranmis sogan, sarimsakli yogurt bile var yani. Tavuk bile julyen dogranmis hazir satiliyor. Kırmızı et desen zaten kuşbaşı hazir.

Kadinlar evde yaptiklari sarmalari, icli kofteleri falan satiyor. Oturup sarmak istemiyorsa evde sarilmis alip pisirir.

Ne bileyim disaridan her dakika pide, hamburger vs yiyene kadar yine satan kadinlardan hazir mercimek koftesi, kısır vs alip bir geceyi oyle gecirebilir. En azindan sağlıklı.

Yani usenen bir insan her seyi hazirlanmis alip bes dakikada tencerede bir araya getirip yemek yapabilir. Artık zor degil bunlar.

Hatta annem arkadasiyla bir anisini anlatir hep. Arkadasi anneme "ay ben yarim saatte uc cesit cikariyorum, sizin eliniz çok yavas" diye laf sokuyormus. Bir gun ona yemege gittik, bir baktim sogani bile hazir dogranmis alip buzluktan çıkarıp tencereye koyuyor sonra hizliyim diye övünüyor dedi

Ben de size bunu diyecektim, biraz sizde hissettim, bir de mükemmeliyetçilik zaten bu problemle birlikte paket olarak geliyor.
Bir dönemin narsisizmi gibi popüler bir hastalık haline geldi ama çok sağlam bir psikiyatr bulup tanınızı kesinleştirmeniz gerekiyor. Bu nörolojik problem genelde çocuklar için çalışıldığından seçtiğiniz psikiyatrın yetişkin dehbi üzerinde çalışmasına dikkat edin, ben 35 yaşında bu tanıyı aldım. Sadece antidepresan yetmiyor metilfenidat tarzı ilaç veriliyor. Bu ilaç da benim gibi beynin ön kısmı daha az çalışan bireylerde prefrontal korteksini çalıştırıyor, bizim gibi dehblilerde sorun şu prefrontal korteks normal bir insanınki gibi çalışmadığından odaklanma, başladığı işi bitirme, günlük yapılması gereken işler gibi olaylar zor, dehbin de türleri var bendeki hiperaktivite temelli değil dikkat eksikliği temelli. Doktorum bu kafayla yine iyi bu kadar okul bitirmişsin demişti ama bir de bana sorun, herkesten zor anlıyordum, sınavlara asla tam zamanında çalıştığımı hatırlamam hep son anda.
Bence kesin alanda iyi bir doktora görünün ve bununla ilgili çok kitap okudum. Eğer böyle bir sorununuz varsa düzenli uyku, düzenli beslenme, spor, abur cuburdan uzak durma, ekran süresi vs. Herkesten çok dikkat etmek gerekiyor.

Sizi anlıyorum ben sizin kadar kötü durumda değilim günlük rutin işlerimi yemek vs yapıyorum benim sorunum işlerimi bitiremiyor oluşum
Yani mutfağı toplamaya karar veriyorum demi aklıma kirliler geliyor oraya gidiyorum oradan diğer odaya vs vs
Ama şimdi yazıyorum.liste yaptım
Mutfağı bitirmeden diğerine geçmiyorum
Yemek işini de evde Ogün ne varsa onu yaparak hallediyorum dışarıdan hasta olmadığım sürece birşey alıp yemem
Çocuğunuz içinde destek alın
Sizi anlıyorum ruhunuz yorgun ve bütün mesele bu
İlaçlari kafanıza göre azaltma yada birakma işine girmeyin
Dr a gittim tahlil vs
Demir eksikliği
D vitamini
Çinko
Magnezyum
B 12 hepsi diplerde
HDL kolesterolum çok düşük bu da kalp sorunlarına neden olabilirmiş
Dr um kendinizi toplayana kadar yormamaya çalışın önce sizi toparlayalim sonra kilo ev işi yorulma ve hallederiz dedi bu sonuçlarla iyi ayakta duruyorsunuz dedi

İşlerinizi günlere bölün bu bende çok işe yaradı
Makarnayq 3 ayrı sos yapmayi bırakın ne pisti ise o yensin herkesi aynı anda mutlu edemezsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…