• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük Planlarım

inciitanesi

Popüler Üye
Pro Üye
29 Ocak 2017
4.610
8.875
158
2026 yılı
Her ayın ilk gününden başlayarak birer gün her kategoriyi gözden geçireceğim: "Neydim, ne oldum, ne olacağım."
B-Sosyal Medya:
İlk bu konuyla başlamamın nedeni diğer bütün rutinlerimi etkilemesi.
İnstagram hesabım kapalı, isimsiz bir hesaptan sadece beğendiğim hesapları takip ediyorum. Magazin ve dizi haberleri çokça var, onu azalatacğım.
Facebook zaten çok aktif bir yer değil. Telefondan facebook ve youtube shortslara çok bakıyorum, kısacık videolar gibi görünse de çok aldanıyorum totalde çok vaktim gitmiş oluyor.
Youtube: Beni en çok etkileyen durum diziler. Kışın takip ettiğim çok dizi oluyor ve boş vakitlerim youtubedan o dizinin kısa videoları ile geçiriyorum. Bu da tahmin ettiğimden daha çok zamanımı alıyor. Diziler başladı, kendimi kaptırmamam lazım.
Alışveriş uygulamaları da çok zamanımı alıyor, ihtiyacım olmasa bile göz alışverişi yapmayı çok seviyorum. Dışarı çıkıp alışveriş yapma imkanım pek olmuyor, hep internet üzerinden alışveriş yapıyorum.

1-İş yerinde yarım saatte bir bakıp ne yaptığımı yazmaya başladım, planlarımı da saatlere göre bölüyorum, bu durum zamanın farkında olmamı sağlıyor ve daha çok iş yapabiliyorum.
2-Telefon uygulamaları için saat sınırı koyacağım. Telefonsuz blok saatler, telefon çalmadıkça bakma, uzakta tut.
3-İhtiyaç listesi yapıp toplu alışveriş yapmaya ve ihtiyaç yokken boş boş sayfalara bakmamaya karar verdim. Ayrıca 1 ay acil bir ihtiyaç çıkmadıkça bakmayacağım.
4-Akşam evde daha az telefon daha çok kitap okumaya yönleneceğim. Zira çocuklar uyuduktan sonra yorgun oluyorum, uyuyana kadar tüm vaktim telefonda boş geçmeye başladı.
Dini hayat
Dini hayatımda kıpırdanmalar olsa da, hala biraz huşu ve bilgi eksikliği var. Bu nedenle bugün üzerinde düşündüm.
-Namazlar konusunda daha hassas davranmalıyım, dünyayı arkaya alarak huşu içinde kılmalıyım.
-Kuran hatimine başlamıştım ama hala başındayım maalesef, bu yıl sonunda bitirmeyi umuyorum.
-Haftaya pazar 3 ayların gelmesi ile meal okumaya başlayacağım. Günde 10 sy okuyarak (olası kaçaklara karşı sayfa sayısı böyle) bayrama kadar bitirmeyi istiyorum.
-Dini video ve kitapları da hayatıma dahil etmeliyim. Yıl boyu 3 tane dini kitap bitirmeyi ve haftada en az 1 kere 30dk dini içerikli bir podcast dinlemeyi planlıyorum. (podcast aklımdaki isimler: Şaban Ali Düzgün ve Fatma Bayram)(Kitap için düşüneceğim.)
Kuşbakışı:
-Yılda 3 dini kitap
-Haftada 1 dini video
-Günde 2 sy kuran, 10 sayfa meal, namazlar
Akademik Hayat
İngilizce
Kişisel Gelişim
Kitap okuma
Normalde kitap okumayı çok seven biriyken sosyal medya yüzünden bu alışkanlığım epey köreldi, bu aralar kitap okumalarım çok azaldı. Ekrana bakacağım süreden günde 20 dk bile ayırsam çok güzel okumalar yapabilirim.
-Kitapları daha bilinçli okuyacağım, kitap okurken telefona bakıp böldüğümde anlamam azalıyor, blok 20 dk okuma süresi hedefliyorum. Ayrıca sırf skor için okudum demek için okumak istemiyorum.
-Bu sene yenilik olarak her kitap bitiminde 2-3 satır da olsa kitapla ilgili inceleme yazmak istiyorum
-Büyük büyük hedefler koyup kendimi strese sokup kendimi yarış atına çevirmek istemiyorum. Hedefim: ayda 2 kitap
-Evdeki okunacak listemdeki kitapları, okuma kulübü kitaplarını, ve diğer listemdeki kitapları gözden geçireceğim.
-Evde okunacak kitap rafım hiç eksilmiyor yıllardır genelde e-kitap okumak daha kolay geliyor, ilk adım ayda 1 kitap rafımdan bir kitap eklemek istiyorum listeme.
-1 tarih kitabı (Dünyanın ilk günü)
-3 dini içerikli kitap
-1 dünya klasiği
-1 ütopya/distopya kitabı (Damızlık Kızın öyküsü)
-1 ekonomi kitabı
-Hermann hesse-masallar kitabı
-Hızlı ve yavaş düşünme
-Çalınan dikkat

Kuşbakışı:
-Günde 20 dk blok kitap okuma
-Ayda 2 kitap okunacak (biri kitap rafından)
-Her kitap bitiminde küçük bir inceleme
A-Para Yönetimi
1-Bes araştır, kendine sepet oluştur
2-Cihat çiçek, Özlem denizmen; Mert başaran ve Fulya çalar dinle
3-Kitaplar: Paranın Psikolojisi, Özlem denizmen ktp, Zengin baba fakir baba, Mert başaran ktp, Babilin en zengin adamı

Finansal özgürlüğümü sağlamak istiyorum. Kendime ait bir araba almak ve pasif gelir getirecek 1+1 ev almak istiyorum. Para kazanıyorum ama yönetmeyi de bilmem lazım
Annelik
İnsan İlişkileri
Sağlıklı Beslenme
İyi Görünmek
Düzenli ev

Son düzenleme:
Benim de uyguladığım yöntem bu. Ajanda tutuyorum ve o ay içerisinde kazanmak istediğim alışkanlığa daha çok kafa yoruyorum ve ajandamda her güne o alışkanlığı yazıyorum. Yani o ay içerisinde daha çok o alışkanlığın düzenli hale gelmesi, o alışkanlığı aksatmamak için çaba harcıyorum. Sonra bir bakmışım ajandaya yazmadan alışkanlık haline gelmiş.

Benim çok işime yaradı bu yöntem, alışkanlık haline getirmek istediğimiz maddeler uzadkça sıkılabiliyoruz fakat robot değiliz sıkıladabiliriz, önemli olan kendimizi tanıyarak yöntemleri değiştirmek/geliştirmek.

Hayirli olsun topigin:) bunuda takibe alayim da belki birinden biri tutar ve bende düzenli verimli bi hayata kavusurum😂

paket gidalari tüketmemek cok güzel bisey, ama ben fazlaca tüketiyorum...okuyanlara ilham olmasi icin bi gün önceden veya ayni gün neler yedigini, günlük menülerini paylasirmisin?:)

Hayirli olsun topigin:) bunuda takibe alayim da belki birinden biri tutar ve bende düzenli verimli bi hayata kavusurum😂

paket gidalari tüketmemek cok güzel bisey, ama ben fazlaca tüketiyorum...okuyanlara ilham olmasi icin bi gün önceden veya ayni gün neler yedigini, günlük menülerini paylasirmisin?:)
şimdilik sadece çikolata bisküvi vs yemiyorum çok diyet bir menüm yok ilerleyen zamanlarda diyete de geçicem o zaman listelerimi de yazarım:)
paketli gıdaynın yerini kuruyemiş ve meyve ile doldurmak mantıklı. bir de öğünde iyice doyunca atıştırma ihtiyacın azalıyor. rahatsız mısın peki bu durumdan paketli gıdayı bırakmak veya azalmakla ilgili bir girşimin oldu mu? belli dönemlerde mi artıyoır bu ihtiyaç (mens, depresyen vs) yoksa düzenli olarak yiyor musun?

şimdilik sadece çikolata bisküvi vs yemiyorum çok diyet bir menüm yok ilerleyen zamanlarda diyete de geçicem o zaman listelerimi de yazarım:)
paketli gıdaynın yerini kuruyemiş ve meyve ile doldurmak mantıklı. bir de öğünde iyice doyunca atıştırma ihtiyacın azalıyor. rahatsız mısın peki bu durumdan paketli gıdayı bırakmak veya azalmakla ilgili bir girşimin oldu mu? belli dönemlerde mi artıyoır bu ihtiyaç (mens, depresyen vs) yoksa düzenli olarak yiyor musun?
Adet günlerimde cikolata türlerine iyice saldiriyorum... ama normal gün icerisindede fazla paket gida tüketiyoruz. Yani hazir yiyeceklere elim daha cabuk gidiyor hizli ve pratik diye. Bunun önüne gecebilmek icin gecen hafta buzlugumu doldurmaya basladim. Fasulyedir, manti, et türleri, kabak felan. Ama adim adim anca oluyor.
fakat böyle anlik acliik hissi olusunca paket gidalarini tüketiyoruz... galibabende kuruyemis felan evde bulundurmaliyim ki arada bi agzima atip, en azindan kriz gelince böyle saldirmayayim herseye🙃

17.10
2/2-günde 30sy kitap
1/2-bir hafta paketli gıda yememe (haftada bir izin günü yapıcam bu hafta bugün oldu, gofret yedim)
2/2-mutfağı düzenli bırak

21.10
5/6-günde 30sy kitap (pazartesi günü kızımı uyuturken yanında uyuyakaldım o yüzden kitabı eksik)
3/6-bir hafta paketli gıda yememe (bugün tekrar temiz belenmeye başladım)(gofret bağımlılık yapıyor resmen üç gün yedim, bir kere yiyince devamı geliyor bunu gördüm şimdi 7 gün hiç yok)
6/6-mutfağı düzenli bırak

düzen benim için çok büyük sorun evim çok dağınık, 1 dklık işi bile üşenip yapmam bazen onun üstüne gidicem bu hafta. Yatak odası ve koridoru toplu tutma hedefi başlatıyorum bugğnden itibaren. her akşam 10dk toplama yapsam ev çi,çek gibi olur, işler de birikmemiş olur

24.10
7/9-günde 30sy kitap
6/9-bir hafta paketli gıda yememe
9/9-mutfağı düzenli bırak
1/3 koridoru düzenli bırak
1/3 yatak odasını düzenli bırak
3/3 tel süreni kısıtla

Back
X