Günlük temizlik için yardımcı

bahargunesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
697
94
648
Kızlar merhaba, konumu yanlış başlığa açtıysam eğer kusuruma bakmayın.
Uzun zamandır şehir dışındaydım eve döneceğim Ramazana iki gün kala oruç başlamadan detaylı temizlik için 1 günlüğüne yardımcı çağırdım fakat daha önce hiç yardımcı almadığım için ne yapmam nasıl davranmam gerek bilemiyorum.şu işi yap şunu yapma vs demek hiç alışkın olmadığım birşey. Sanki emreder gibi geliyor bana. Bugüne kadar da bu yüzden hep çekindim çaüırmaya ama şimdi iki küçük çocuğum var yetiştiremem işlerimi
Evlerine temizliğe yardımcı alanlar bana akıl verin. Birlikte mi temizlik yapıyorsunuz iş planını nasıl yapıyorsunuz artık aklınıza ne gelirse yazarsanız çok memun olurum..

Tabi ki taleplerinizi karşı tarafa söyleyeceksiniz, öncelikle yapılmasını istediğiniz şeyleri söyleyin. İstersen önce camlardan başla...gibi mesela. Bir günde bir kişinin yetiştiremeyeceği kadar iş varsa sizde yardımcı olabilirsiniz, benim yardımcım haftada 2 gün geliyor ,sırf hafta sonu rahat etmek için hafta içi günlerde geliyor. Çalıştığım için yardımcı olma durumum yok.

Şunu yap bunu yap demene gerek yok.
Yardimci kadinla anlasirken neler yapacagini anlatirsin ve kac para olacagini anlasirsiniz. Ornegin, kapilar pencereler mutfak wc, banyo supurme silme diye anlasirsin. Butun soyledilerini yapar herhalde sende evde olursun zaten. Begenmedigin yerler olursa yada atladigi yerler olursa ikaz edersin.
Hic bir tecrubem yok ama boyle dusundum.

Anladım çok teşekkür ederim bebeğim de küçük olduğu için muhtemelen durmaz bir de ilk kez karşılaştığı birinin yanında çok huysuzlanıyor. Bakalım nasıl olacak. Peki yemek vs siz hazırlayıp bırakıyormusunuz. #crazymother

Evet haklısınız baştan konuşalım ne yapılacaksa

Tabiki yemek hazirlanmasi lazim. Can sonucta ac ac nasil calissin.
Ramazanda oruc tutuyor mu bilmem ama bana gelen abla oruc tutuyor ve regl gunlerine denk getirmesini istiyorum yemek vermek icin, eziyet olur aksi türlü. .

Benim yardımcım biz kahvaltı ederken geliyor, kahvaltıya buyur ediyorum tabi ki. Bazen yemek varsa ,dolapta öğlen için yemek var, ısıtıp yersin dediğimde oluyor. Bazende dışarıdan bir şeyler sipariş edip eve yolluyorum. Bir de sağ olsun kendisi acayip çay sever :) bir gün içinde 2 demlik çay içiyor,helali hoş olsunda o kadar çayı nasıl içer insan hayret :)

:) Kadıncağız çayla enerji depoluyor anlaşılan
evet eve yemek söylemek iyi fikirmiş tuttum bunu :)

Tabiki yemek hazirlanmasi lazim. Can sonucta ac ac nasil calissin.
Ramazanda oruc tutuyor mu bilmem ama bana gelen abla oruc tutuyor ve regl gunlerine denk getirmesini istiyorum yemek vermek icin, eziyet olur aksi türlü. .
Aynen işte ne bileyim acemiyim yine de sorayım dedim:)
Evet bende o yüzden ramazan içinde çağırmak istemedim

eve geldıgınde soylersınız ıste camlar kapılar banyo vs. artık ne ıs varsa bunların yapılması lazım dıye temızlık malzemelrınınde yerını goster o kendı yapacagı malzemelerı alsın ama sık sık yanına gıt baya kırlenmiş dımı senı baya oyaladı bu cam falan de.saga hızlı yapıyorlar ben ılk cagırdıgımda yarım gunde cam sılmıs banyo temızlemıs gıtmıstı.sonra akıllandım yarım gunde cam kapı banyo yer sıl supur hatta bazen toz bıle aldırabılıyorum artık :)
acıkcası yanında durup solemezsen bıraz yavastan alan arkadaslar olabılıyor.
yemek konusundada sabah erken gelıcekse cayın hazır olur zaten bı bardak verırsın ıcer başlar oglende yemegı hazırlarsın gun ortası gıbı ısın durumuna gore hazır yemek yemegını bıtı devam et dersın. bana gelen abla ısını bıtırmeden yemez mesela aksam uzerı yer banyoyuda temızler cıkar.
aklıma gelenler bunlar sen yınede soracagın bısey olursa yaz yardımcı olmaya calısalım

Çok teşekkür ediyorum gayet detaylı anlatmışsınız
Kafama takmıştım kaç gündür nasıl olacak diye. İyi ki foruma yazmışım :)

merhaba,
oda oda temızleyınce daha düzenli oluyor bence..bana gelen abla once salona girip camını koltuklarını mobılyalarını siliyor halıları kaldırıp yerleri siliyor odayı komple bitirip çıkarkende kapısını silip kapatıyr..her odaya aynı sekılde..
sonrasında mutfak dolapları fayansları yerlerı vs..en son banyo ve wcyi halledıp gidiyor..
yılda 3 kez perdelerı yıkayıp asar ,halılar yıkamaya gider ve abla duvarları siler..
uzun süre gelen kişi kendı düzenini kuruyor zaten
ilk geldıgınde şunları şunları yap sana zahmet de..

Ben arada yarım gün çağırıyorum her defasında teklif ettiğim halde yemek istemiyor ama tam gün gelecekse yemek hazırlanması şart. Çalışıyorum ben evden çıkmadan önce yardımcım geliyor yapacaklarını söylüyorum ütü, toz olma, yerleri süpürme banyo ve wc temizliği bunlar önceliğim oluyor. Geldiği hafta cam sildireceksem ütü yaptırmıyorum yarım günde yapacaklarını dengelemeye çalışıyorum. Bu arada şu anda gelen yardımcımdan önceki kadın tarafından sömürüldüm resmen. Kadın temizlik yaptığı bir gün evdeydim tam gün çağırmıştım. Kadına temizlikte yardımcı olayım dedim kadın her şeyi ağırdan aldı saat 3 gibi bir wc ye girdi çıkmak bilmedi. Bende herhalde bağırsaklarını falan bozdu diye düşündüm çıktığında yüzünde bir ton makyaj vardı. Arkadaşımla buluşacağım o yüzden erken çıkacağım dedi. Bir de hanımefendiyi ben arabamla her zaman durağa bırakıyordum. Ben ütü ile cebelleşirken bana beni bırakmayacak mısın dedi. Hiç unutamıyorum. Yardımcıyı dikkatli seçin.

:) Kadıncağız çayla enerji depoluyor anlaşılan
evet eve yemek söylemek iyi fikirmiş tuttum bunu :)

Yani ben sadece kahvaltıda 1 bardak çay içtiğim için, hayatta aklıma gelmez :) O yüzden şaşırıyorum...Küçük bebeğiniz olduğu için dışarıdan söylemek sizin için daha kolay olabilir.

tüm gün çağırdığımda biraz uzuyor iler yarım gün daha pratik oluyo rhem de benim vaktimi çok alammaış oluyor,
evi bırakıp da işime rahat rahat gelebileceğim birini henüz bulamadım maalesef, haftasonu çağırıyprum ama işime gelmiyor aslında,
yarım ünde bazen birkaç cam sildiriyorum wc banyo balkonlar yıkanıyor, süpürge silem toz alma yetiştiği kadar... mutfağa sokmuyorum genelde

Evet bende iş yaparken oda oda giderim aynı sistemde rica edeceğim. Öyle düzenli olur temizlenen odanın kapısını kapatım çıkarız.

Sizinki de maşallah bayağı keyfine düşkünmüş. Evet insan acemiyken nasıl davranacağınu bilmiyor yardımcı olmaya çalışıyor ama iyi niyetini suistimal etmiş o da..
Ben öyle düzenli değilde detaylı temizlik olduğunda çağırabilirim belki. Çalışmıyorum ama çocuklar ufak yetiştiremiyorum. eşimde sağolsun uzun zamandır kendi okulundaki hizmetliyi çağırayım diyordu yardım etsin sana diyordu Kadın gidiyormuş evlere uöarım memnun kalırım da arada çağırırım. Bu kez artık bende dedim çağıralım. Niyeyim cam silmek süpürmek silmek toz almak banyo wc yetişirse de mutfak dolaplarının kapakları. 1 günde yetişir sanırım

Yani ben sadece kahvaltıda 1 bardak çay içtiğim için, hayatta aklıma gelmez :) O yüzden şaşırıyorum...Küçük bebeğiniz olduğu için dışarıdan söylemek sizin için daha kolay olabilir.
Evet kesinlikle dışardan söyleyeyim daha rahat olacak benim için

Niyetim cam silmek süpürmek silmek toz almak banyo wc yetişirse de mutfak dolaplarının kapakları. 1 günde yetişir sanırım. Yatak odasına hiç sokmayacağım çünkü kışlıkları hala kaldıramadım şehir dışında olduğumdan. Yatak odasının işi çok. Sadece orası benim bir günümü aşır

canım çağır kendı halıne bırak temızlesın begenırsen yıne alırsın.sen soylemeden yapması gerekıyor

dip köşe istediğinizi söylersiniz tabi herkes istenenin performansı veremez
öncelikle tanıdığınız işi güzel olan biri çağırın derim
sonra taleplerinizi söyleyin kendisi yaparsa tam gün verirsiniz
yardım ederseniz yarım
ben olsam tam verirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…