- Konu Sahibi MeLaNqOliqH
-
Canım bence de sen günlük temizlik yapmayı bılmıyorsun :)) anlattığına göre hergün mevsımlık temızlık yapıyorsun bırde çok takıntıların var ne o öyle yürürken gıyınıp çıkarırken toz olmasındıye bu kadar kasmaya ne gerek var sana bısey soyleyımmı çok sevdıgım bı soz var, sen eşyalarının kölesi olacağına bırak eşyaların senın kölen olsun keyfını sür cocuğun varmı bılmıyorum ama ınankı cocuk olunca ancak günlük yardımcın olacakkı herseyın temız duzenlı olsun çünkü bıyerden sonra ıpın ucunu ıster ıstemez kaçırıyorsun çünkü ınsanız yanı
Bilmiyorum deyince yapmıyorsun sanmıştım ama sen epey abartmışsın:)
Ben haftada 1 büyükçe (senin kadar değil) temizlik yapıyorum.
Haftada 1 de ayrıca elektrik süpürgesi yapıyorum.
Yani 1 normal - 1 üstünkörü temizlik oluyor.
Dipköşe temizlik için 15 günde 1 temizlikçi geliyor.
Ben de boş durmuyorum,el oyalayan işleri kendim yapıyorum.
Lavabo,küvet ve klozet için gün gözetmem,leke görsem temizlerim.
Silkelediğim tek şey banyo paspası ve koltuk örtüsü.
Salonda oturduğumuz için büyük koltuklarda örtü var.Onları silkeliyorum.
Çarşaf hiç silkelemem,haftada 1 değiştiririm.
Çamaşırlarım kapalı balkonda ve kurur kurumaz aldığım için,toplarken silkelemem.
öncelikle şunu açıklıyım
temizlik yapmaktan nefret ediyorum ve çok titizim bu nası oluyo bende bilmiyorum ama durum bu:44:
temizlik yapınca yere elimi baştan sona sürüyorum bööylee bakıyorum elime toz var mı diye
zaten en çok toz almaktan nefret ediyorum
yürürken hızlı hareket etmemeye çalısıyorum evde toz uçuşmasın diye
2 güne bir yatak çarşaf silkelerim haftada bir nevresim değiştiririm
hatta eşim eve geliyo yazık adama bagırıyorum kıyafetlerini yavaş çıkar etrafa toz saçma diye
çamaşırları asarken ve toplarken olmak üzere 2 kez ve hızlı hızlı silkeliyorum kollarım kopuyo
sabahları pijamamı çıkarıyorum akşama giyicem ye çıkardığımda silkeleyip öyle katlarım (( tabi bunlar balkona taşınır tek tek))
haftada 2 gün dip bucak temizlik yapıyorum
halıları falan kaldırıyorum
aslında 3 günde ev pis olmaz
diyorum kendime bak bugün ev temiz çok fazla girme ayrıntıya
başlıyorum elektrikli süpürgeyle yatak koltuk altları falan yine aynı şekilde oraları da sil
hatta toz alırken 3 güne bir toz alıyorum ya avizelere kapılara varana kadar gardrobun çekmecelerin içini falan tozunu alıyorum
aslında evim küçücük 80 metrekare üstten yapılsa 1 1 bucuk saatte biter herşey
ama benim tüm günümü alıyo
siz günlük temizlikte neler yapıyosunuz arkadaşlar fikir verirseniz çok memnun olurum
lütfen konum burda kalsınçünkü bu benim için çok büyük bi dert
benim de buna benzer takıntılarım var. ev her gün baştan aşağı silinsin süpürülsün ama ben elimi bir şeye sürmeyeyim istiyorum.
mesela günlük temizlik yapmaya başlıyorum içimden bir ses kaldır şu halıları yerleri sil diyo. temiz olduğunu bile bile içim içimi kemiriyor. eğer o an taktığım şeyi yapmazsam gün boyu vicdan azabıyla yaşıyorum.
tedavi şart
Benim için günlük temizlik evi derleyip toplamak,mutfak ve banyoyu temiz tutmak,
haftalıkta,haftada bir gün(çalıştığım için)evi toplar,süpürü,siler,toz alırım
ayda 1 de dip köşe yapmaya çalışırım,gün aşırı çarşafları silkelerim,haftada bir değiştiririm
çamaşırları makineye atmadan silkelerim,asarken silkeler asarım,toplarken de şöyle bir silkeler alırım,kendimi paralamam:)
evin derli toplu olması,süpürge açılması,çok tozlanan,göz önünde yerlerin tozunun alınması yeterlı bence günlük yada gün aşırı temizlik için...
sen de çamaşır konusunda tiklisin
kendimi paralamam diyosun da hiç silkelemeden asıp kaldıran da var
ayy inanmıyorum
yazınızı okuyunca anladım ki ben bayaa pismişim
yani helal olsun size diyorum
bu kadar işin altından kalkabiliyosunuz
ben sadece süpürüp toz alayım iki saat yatıyorum üzerine
Bende pis değilim.Mutfağımı dağınık gören yada pis gören olmamıştır bu zamana kadar.Tuvaletimide aynı şeklde bide benim evimin kendine has bi kokusu var her gelen temizlik mi yaptın derAma sizin yorumlarınızı okuyunca baya geri kalmışım onu anladım çok özenirim titiz kadınlara bakar incelerim neyi nasıl yapıyolar diye eve gelirim o gazla bende başlarım :) Toz almaktan ve ütü yapmaktan nefret ederim elimden gelse hiç yapmıcam ama hergün dipli bucaklı yap deseler yaparım yani toz ve ütü hariç
aynen ya toz ve yaz da geldi ütü işi çok zor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?