günlük temizlik yapmayı bilmiyorum

MeLaNqOliqH

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
798
6
96
Bursa
öncelikle şunu açıklıyım
temizlik yapmaktan nefret ediyorum ve çok titizim bu nası oluyo bende bilmiyorum ama durum bu:44:
temizlik yapınca yere elimi baştan sona sürüyorum bööylee bakıyorum elime toz var mı diye
zaten en çok toz almaktan nefret ediyorum
yürürken hızlı hareket etmemeye çalısıyorum evde toz uçuşmasın diye
2 güne bir yatak çarşaf silkelerim haftada bir nevresim değiştiririm
hatta eşim eve geliyo yazık adama bagırıyorum kıyafetlerini yavaş çıkar etrafa toz saçma diye
çamaşırları asarken ve toplarken olmak üzere 2 kez ve hızlı hızlı silkeliyorum kollarım kopuyo
sabahları pijamamı çıkarıyorum akşama giyicem ye çıkardığımda silkeleyip öyle katlarım (( tabi bunlar balkona taşınır tek tek))

haftada 2 gün dip bucak temizlik yapıyorum
halıları falan kaldırıyorum
aslında 3 günde ev pis olmaz
diyorum kendime bak bugün ev temiz çok fazla girme ayrıntıya
başlıyorum elektrikli süpürgeyle yatak koltuk altları falan yine aynı şekilde oraları da sil
hatta toz alırken 3 güne bir toz alıyorum ya avizelere kapılara varana kadar gardrobun çekmecelerin içini falan tozunu alıyorum
aslında evim küçücük 80 metrekare üstten yapılsa 1 1 bucuk saatte biter herşey
ama benim tüm günümü alıyo
siz günlük temizlikte neler yapıyosunuz arkadaşlar fikir verirseniz çok memnun olurum

lütfen konum burda kalsın çünkü bu benim için çok büyük bi dert

Canım bence de sen günlük temizlik yapmayı bılmıyorsun :)) anlattığına göre hergün mevsımlık temızlık yapıyorsun bırde çok takıntıların var ne o öyle yürürken gıyınıp çıkarırken toz olmasındıye bu kadar kasmaya ne gerek var sana bısey soyleyımmı çok sevdıgım bı soz var, sen eşyalarının kölesi olacağına bırak eşyaların senın kölen olsun keyfını sür cocuğun varmı bılmıyorum ama ınankı cocuk olunca ancak günlük yardımcın olacakkı herseyın temız duzenlı olsun çünkü bıyerden sonra ıpın ucunu ıster ıstemez kaçırıyorsun çünkü ınsanız yanı

haklısın ama kendimi 2 gün temizlik yapmayınca o kadar huzursuz hissediyorum ki
bi de akşamları geldiğinde eşime soruyorum ev kokuyo mu diye
kokuya karşı da çok hassasım ev sürekli temizlik kokucak pis kokmicak
kışın bi ara evi havalandırcam diye yatak döşek hasta olmuştum 10 dk açık kalsa pencere nolur ben 1 saat açık bırakıyodum
çocuk yok şuan zaten çocugum olunca ne yapıcam yandım ben diyorum

Bilmiyorum deyince yapmıyorsun sanmıştım ama sen epey abartmışsın:)

Ben haftada 1 büyükçe (senin kadar değil) temizlik yapıyorum.
Haftada 1 de ayrıca elektrik süpürgesi yapıyorum.
Yani 1 normal - 1 üstünkörü temizlik oluyor.

Dipköşe temizlik için 15 günde 1 temizlikçi geliyor.
Ben de boş durmuyorum,el oyalayan işleri kendim yapıyorum.

Lavabo,küvet ve klozet için gün gözetmem,leke görsem temizlerim.

Silkelediğim tek şey banyo paspası ve koltuk örtüsü.
Salonda oturduğumuz için büyük koltuklarda örtü var.Onları silkeliyorum.
Çarşaf hiç silkelemem,haftada 1 değiştiririm.
Çamaşırlarım kapalı balkonda ve kurur kurumaz aldığım için,toplarken silkelemem.

bu kadar titizlik gerektircek bi durum yok, çarşafları bende haftada bir değiştiririm ama her gün halı silkme kıyafet silkme vs. insanı yorar gerçekten
benim günlük temizlik anlayışım, süpürge açmak, toz almak, bulaşıkları toparlamaktan ibarettir o kadar, zaten ayda bir dip köşe yaparım. kendiniz fazla yormanıza hiç gerek yok, zaten 2 kişiyseniz pek pisletmezsiniz evi ve günlük normal bi temizlik 1 saatten fazla sürmez geri kalan zaman da size kalır

Canım bende bekarken yenı evlıyken çok tıtızdım ama sımdı ıkı çocuklu bı anneyım ve yanı yetısemıyorum bıtıyorum yoruluyorum napayım eskısı kadar temız olamıyorum olsam bıle ıkı cadım la ev darmadagınık oluyo yanı kendını eşsini bu kadar sıkma bırak senın evın olsa olsa toz olur bı pis olacak bı durum yoksa eğer ılerıde cocuk olunmada ben sımsıkı gibi olurum dıyorsan helal olsun ama çok zor

ama kıyafetlerden çok kıl toz çıkıyo :44:

benim de buna benzer takıntılarım var. ev her gün baştan aşağı silinsin süpürülsün ama ben elimi bir şeye sürmeyeyim istiyorum.
mesela günlük temizlik yapmaya başlıyorum içimden bir ses kaldır şu halıları yerleri sil diyo. temiz olduğunu bile bile içim içimi kemiriyor. eğer o an taktığım şeyi yapmazsam gün boyu vicdan azabıyla yaşıyorum.
tedavi şart

günlük temizlik yapmıyorum ben, hafta boyu ev kirlenir kalk gidelim der cumartesileride eşimle dip köşe temizleriz,benim sorunumda yemek, iş yeri yemekhanelerini kullanmıyoruz öğle yemeklerinide evde yiyoruz,dolayısıyla hiçbi yemek ertesi güne sarkmıyo ne pişirsem diye düşünmekten bayılıcam,Allahtan eşim sorunlu biri değil ne koysam önüne yer peynir ekmek yediğimizde oluyo çocuk olunca nasıl olur bilemiyorum

Benim için günlük temizlik evi derleyip toplamak,mutfak ve banyoyu temiz tutmak,
haftalıkta,haftada bir gün(çalıştığım için)evi toplar,süpürü,siler,toz alırım
ayda 1 de dip köşe yapmaya çalışırım,gün aşırı çarşafları silkelerim,haftada bir değiştiririm
çamaşırları makineye atmadan silkelerim,asarken silkeler asarım,toplarken de şöyle bir silkeler alırım,kendimi paralamam:)
evin derli toplu olması,süpürge açılması,çok tozlanan,göz önünde yerlerin tozunun alınması yeterlı bence günlük yada gün aşırı temizlik için...

işte bu olayı bende yaşıyorum
içim gidiyo
her toz aldığımda elektrik düğmeleri prizleri pencere önleri offf pert oluyorum

sen de çamaşır konusunda tiklisin
kendimi paralamam diyosun da hiç silkelemeden asıp kaldıran da var

Ha bu arada yanlış anlaşılmasın,çalıştığım için elimden geldiğince akşam iş dönüşü bişeyler yapmaya çalışıyorum,topluyorum,süpürüyorum,bazen sadece toz alıyorum,cunku 1 hafta yapmayınca tek izin günümde üstesinden gelmem çok zor oluyo,o yüzden bölüştürüyorum akşamlara işleri napimmmmm...

sen de çamaşır konusunda tiklisin
kendimi paralamam diyosun da hiç silkelemeden asıp kaldıran da var

yok çamaşırlar yada çarşaflar silkelenmeden yıkanmaz bizim evde,annemden öyle öğrendim ben,hiç olmadı banyoda küvete silkeler öyle atarım makineye,cünkü saç,kıl,tüy oluyo,temizlenmesinden ziyade bütün çamaşırlara bulaşıyo makinede!!!

ayy inanmıyorum
yazınızı okuyunca anladım ki ben bayaa pismişim
yani helal olsun size diyorum
bu kadar işin altından kalkabiliyosunuz
ben sadece süpürüp toz alayım iki saat yatıyorum üzerine

ayy inanmıyorum
yazınızı okuyunca anladım ki ben bayaa pismişim
yani helal olsun size diyorum
bu kadar işin altından kalkabiliyosunuz
ben sadece süpürüp toz alayım iki saat yatıyorum üzerine

çok zorlanıyorum işte
keşke bende sen gibi olabilsem bu çok pis bi takıntı
insanı yiyip bitiriyo

Bende pis değilim.Mutfağımı dağınık gören yada pis gören olmamıştır bu zamana kadar.Tuvaletimide aynı şeklde bide benim evimin kendine has bi kokusu var her gelen temizlik mi yaptın der Ama sizin yorumlarınızı okuyunca baya geri kalmışım onu anladım çok özenirim titiz kadınlara bakar incelerim neyi nasıl yapıyolar diye eve gelirim o gazla bende başlarım :) Toz almaktan ve ütü yapmaktan nefret ederim elimden gelse hiç yapmıcam ama hergün dipli bucaklı yap deseler yaparım yani toz ve ütü hariç

Bi dakka sanırım ben de titizim çünkü senin gibi temizlik yapıyorum ben de gerçi 2 haftadır yardımcı teyze yapıyor ama kendim yaparken aynı senn gibi yapıyordum haftada 3 kez dip köşe temizlik de yapıyordum hergün de toz alıyordum :s hatta ben kendime kızardım evi hergün niye silemiyorum diye :S ben farkında değilmişm demek ki hatta farkında olmadan yardımcı teyzeye sanırım çok fazla iş bindiriyorum en çok buna üzüldüm . Ama nedendir bilmiyorum ya ev sanki hergün çok kirleniyormuş gibi geliyor bana evde iki küçük bebek olunca sanırım işi daha çok abarttım . Benim takıntım priz ve karyola temizliği o prizleri hergün temizlemezsem batıyor bana ben takıntılıyım galiba ya. Ve ben neden benim işlerim hiç bitmiyor diye söylenir sinirlenirdim demek i ben de temizlik yapmayı bilmiyorum. Şöyle günlük ve haftalık temizlik işlerini tablo halinde yazarsa biri sevinirim

Son düzenleme:

aynen ya toz ve yaz da geldi ütü işi çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…