• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günübirlik yaşamak.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
42 yaşımdayım, yirmi senedir özel sektörde çalışıyorum ve emekliliğime 16 sene var, (Malesef 99 girişli olmadığımdan) 7000 gününü doldurmama da sanırım beş ya da altı sene. Mesleğim asistanlık yani her dakika koordine olmalı, dikkatli çalışmalı ve çelik gibi sinirlere sahip olmalıyım ve takdir edersiniz ki bu meslekten emekli olmam imkansız. Zaten işten ayrılıyorum şu an çalıştığım şirket ile profesyonel düşünmek imkansız. Yani işsiz sayılırım. Ve dürüst olmak gerekirse özel sektöre dönmek istemiyorum. Napıcaksın derseniz ben de bilmiyorum.

Velev ki döndüm daha ne kadar çalışırım meçhul. Ne zaman emekli olacağım belli ama olup olamayacağım meçhul. Bir gelecek planım yok günübirlik yaşıyor gibiyim. Eşim yurtdışı bağlantılı çalışıyor, çok küçük bir ihtimalle işler yolunda giderse Amerika’da işe devam edebilir ama dediğim gibi ufak ihtimal. O benden daha kaderci mi desem mantıklı mı desem yani önümüze bakalım kafasında. Ben ise bu durumdan mutlu değilim.

Yani tabii başka meslek seç diyebilirsiniz ya da şimdi mi aklına geldi ama geldi işte. Şu an realitem bu. Hiçbir şekilde bir planım yok geleceğe dair. Hayatını yoluna sokmuş ve yakın gelecek planı olan insanlara çok özeniyorum. Gerçi burası Türkiye burada olan planın da bir an gelir hükmü kalmaz ama insan gene mutsuz oluyor günübirlik yaşayınca 😔

Sizin içinizde de benzer durumda olan var mı, buyrun sohbete.

Seneler boyu planını yaptığım kariyer yolumu çizdiğim ama içine girince Mutsuz olduğum işimden ayrıldım. Ayrılırken ne yapacağımı bilmiyordum tek düşündüğüm o işi kesinlike ömür boyu yapmak istemiyordum. Aynı sizin gibi ne yapacagımı bilmez halde de kaldım, bıraktığıma pişman da oldum o stres bi anda yok olunca. İnsan yaşadığı stresi unutuveriyor dinlenince. Geleceğim belirsiz, endişe var. Bi şekilde devam etmemiz gerekiyor. Şimdi kendime yeni bir yol çizdim, mutlu olur muyum bilemiyorum ama denemekten başka çare göremiyorum. Senelerce istediğim, planladığım, hayal ettiğim yol beni mutlu etmedi. Her şeyi planlamaya çalışmak, her şeyin öngörülebilir olması insanı mutlu etmeye yetmiyor demek ki. Kalkıp mücadeleye devam etmek önemli olan.

42 yaşımdayım, yirmi senedir özel sektörde çalışıyorum ve emekliliğime 16 sene var, (Malesef 99 girişli olmadığımdan) 7000 gününü doldurmama da sanırım beş ya da altı sene. Mesleğim asistanlık yani her dakika koordine olmalı, dikkatli çalışmalı ve çelik gibi sinirlere sahip olmalıyım ve takdir edersiniz ki bu meslekten emekli olmam imkansız. Zaten işten ayrılıyorum şu an çalıştığım şirket ile profesyonel düşünmek imkansız. Yani işsiz sayılırım. Ve dürüst olmak gerekirse özel sektöre dönmek istemiyorum. Napıcaksın derseniz ben de bilmiyorum.

Velev ki döndüm daha ne kadar çalışırım meçhul. Ne zaman emekli olacağım belli ama olup olamayacağım meçhul. Bir gelecek planım yok günübirlik yaşıyor gibiyim. Eşim yurtdışı bağlantılı çalışıyor, çok küçük bir ihtimalle işler yolunda giderse Amerika’da işe devam edebilir ama dediğim gibi ufak ihtimal. O benden daha kaderci mi desem mantıklı mı desem yani önümüze bakalım kafasında. Ben ise bu durumdan mutlu değilim.

Yani tabii başka meslek seç diyebilirsiniz ya da şimdi mi aklına geldi ama geldi işte. Şu an realitem bu. Hiçbir şekilde bir planım yok geleceğe dair. Hayatını yoluna sokmuş ve yakın gelecek planı olan insanlara çok özeniyorum. Gerçi burası Türkiye burada olan planın da bir an gelir hükmü kalmaz ama insan gene mutsuz oluyor günübirlik yaşayınca 😔

Sizin içinizde de benzer durumda olan var mı, buyrun sohbete.
99 girişli de olsan emeklilik yaşı 58 falan olmuyor mu

Kendi işini kur.
Gerçekten yapabileceğin bir alan varsa oradan yürümeye bak. İş illa yüzlerce bin liraya kurulmuyor, kendini kısıtlama.
Evet eskiden 5 6 gün çalışırken şimdi 7 gün çalışıyorum ama gerçekten daha mutluyum. Ne yapıyorsam kendime yapıyorum.
Evet vergisi bağkuru stopajı cartı curtu sıkıcı biraz belki ama biraz tuzu biberi onlar.
Ben ilk 6 ay falan vergi levhama bakıp bakıp mutlu oluyordum ahshahsh

Senelerce her adımını planlayan, 60ını bile düşünen bizi bile tepetaklak etti bu ülke. Merak etmeyin sizlik bir durum yok. Bir yabancı söz var " Hepimiz aynı gemide değil, aynı fırtınadayız. Kiminin yatı var,kiminin kayığı, kimi de boğuluyor." Diye. Bizim ülkecek gemimizi batırdılar. O yüzden hepimiz boğuluyoruz. Önünü gören, günübirlik yaşamayan, umutları hayalleri yüksek olan çok az insan var. Kendinizi suçlamayın

99 girişli de olsan emeklilik yaşı 58 falan olmuyor mu

99 bilmiyorum ama 2008 girişliyim ben. O zaman da vardı yok yaş artısı yok gün artısı... Emeklilik yaşı benim de 58 görünüyor. Çocuk 1 sene geriye alıyor diyorlardı ama bilmiyorum.
5000 küsür günde emekli olacağım.
30 yaşındayım, emekliliği doldurmama 10 sene, emekli maaşı almama 28 sene var :D

Hepimiz bir şekilde eyt adayıyız :D

Kendi işini kur.
Gerçekten yapabileceğin bir alan varsa oradan yürümeye bak. İş illa yüzlerce bin liraya kurulmuyor, kendini kısıtlama.
Evet eskiden 5 6 gün çalışırken şimdi 7 gün çalışıyorum ama gerçekten daha mutluyum. Ne yapıyorsam kendime yapıyorum.
Evet vergisi bağkuru stopajı cartı curtu sıkıcı biraz belki ama biraz tuzu biberi onlar.
Ben ilk 6 ay falan vergi levhama bakıp bakıp mutlu oluyordum ahshahsh

İnstagörl mü olsam bu yaştan sonra olmaz di mi :D ya da youtube kanalı açayım asksskksskfj Vive Biliç :KK53: ya işin kötüsü benim yapabileceğim bir şey de yok yani ben özel sektör insanıyım lanet olsun ki.

Bilmem öyle mi oluyor? Günün az olabilir ama benim durumdan avantajlı her şeki
İnşallah öyledir 39 oldum 58 yaş görünüyor bakınca hayırlısı çok kafa yormamak lazım uzun yıllar var şuan ama sigortalı devam etmek lazim tabiki
99 bilmiyorum ama 2008 girişliyim ben. O zaman da vardı yok yaş artısı yok gün artısı... Emeklilik yaşı benim de 58 görünüyor. Çocuk 1 sene geriye alıyor diyorlardı ama bilmiyorum.
5000 küsür günde emekli olacağım.
30 yaşındayım, emekliliği doldurmama 10 sene, emekli maaşı almama 28 sene var :KK70:

Hepimiz bir şekilde eyt adayıyız :KK70:
Hamileyim inşallah çocuk öyle yapar 39 oldum an itibariyle 99 girisliyim hayırlısı 58 görünüyor bakınca suan

İnanır mısınız bilemiyorum ama iş çok büyük oranla şans işi. Yönetici asistanlığı iyi bi meslek çünkü işe alımı çok ve her şirkette karşılığı var üstelik ileri yaş isteyen bir meslek. Çalıştığınız yerde mutsuz olmanız asla istediğiniz gibi bir iş bulamayacağınızı göstermiyor bence. 15-20 bin alan yönetici asistanları tanıyorum. Aramaya devam edin derim.

Maddi durumunuz iyiyse sevmediginiz mutlu olmadiginiz isi birakin, calismayin. Hobinizi kazanca cevirmeye bakin. Organizayon isi yapan bir arkim Cok seviyo isini oyle bi isler bakabilirsiniz

Vivelamur ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa sizin aileden kalma üç beş apartman daireniz , yazlığıniz falan var mıydı?
Eğer doğru hatırlıyorsam ben yerinde olsam kasmazdim ya, sonuçta kuş kadar emekli maaşına mi kaldın? Kiradan gelen para zaten o emekli maaşından fazla olacaktır. Kaldı ki kocan da çalışıyor. Kendini yıpratmaya değer mi?
Ayica temettü emekliliği diye bir şey var, bir araştır - belki oradan bir ek gelir elde edebilirsin.

Vivelamur ben yanlış mı hatırlıyorum yoksa sizin aileden kalma üç beş apartman daireniz , yazlığıniz falan var mıydı?
Eğer doğru hatırlıyorsam ben yerinde olsam kasmazdim ya, sonuçta kuş kadar emekli maaşına mi kaldın? Kiradan gelen para zaten o emekli maaşından fazla olacaktır. Kaldı ki kocan da çalışıyor. Kendini yıpratmaya değer mi?
Ayica temettü emekliliği diye bir şey var, bir araştır - belki oradan bir ek gelir elde edebilirsin.

O kadar olmasa da bana aileden ev, eşimin ablası ile ortak bir ofisi bir de yazlık falan var yine abla ile ortak ve bunlar ileride kalacak şeyler yani Allah gecinden versin ölüm hak miras helal durumları. Ben de kasmasam mı diyorum bazen ama TR beni umutsuz bırakıyor her gün. Emekli maaşımı hesapladım 2000 bu arada 🤦🏻‍♀️

O kadar olmasa da bana aileden ev, eşimin ablası ile ortak bir ofisi bir de yazlık falan var yine abla ile ortak ve bunlar ileride kalacak şeyler yani Allah gecinden versin ölüm hak miras helal durumları. Ben de kasmasam mı diyorum bazen ama TR beni umutsuz bırakıyor her gün. Emekli maaşımı hesapladım 2000 bu arada 🤦🏻‍♀️
Emekli maaşı ile sıradan bir ev kirası aynı. Bence kasma ya, aç değilsin açıkta değilsin- böyle giderse açıkta da kalmayacaksin :)
Zaten yirmi yıldır çalışıyorsun, işten çıktıktan sonra yeni bir iş bulamadigin dönemde kendine yuklenmeni gerektirecek bir durumda değilsin bence.
İşten ayrıldığın dönemde de hobi olarak dil öğrenir- olan dilini gelistirirsin. Olursa Amerika'ya hazırlık, olmazsa dönüşte ise girişte bir artı olmuş olur

Back
X