Günümüz Kocaları Ne İşe Yarıyor ?

hahaha çözum aslında bız kadınlarda,,,ben bazen tartarım ,
çalışmasam mı kızımla mı ılgılensem??- çalışmaaa otur evınde bizımle ılgılen,
sınavlara gırıyımmı ?- çalışabılcek mısın, gır ama ev işi kızımız derken çalışamazsın sen bılırsın yınede.
çok yoruldum bugun yemek yapamadım dısaradan mı yesek? -olur, her gun temzlık mı olur hafta sonu beraber yaparız..
birde şöyle;
çalışmıcam, yoruldum artık bıktım? -nıe borçlar nasıl odenecek mecbur calıscaksın..
offf daha sınavlar var çalışmam lazım ders çalışcam ... -ne sınavı kızınla ılgılen aglıyo yemek yap..
offff bunaldım her gun ev iş ev iş çocuk az işin ucundan tut... -hem çalışcam hem evde iş mi yapcam yemek nerde yemekk gidiyooom bennn =D
annesini tanıyan eşler zaten karılarını koruyacaktır.. sizin ailenize saygı varsa sizde onun annesıne saygı duymak zorundasınız. eşinizin sizin annenizle kavga etmesı ne kadar abes ise ona da okadar abes gelecektır. cunku oda evlat..annesiyle tartışmak yerıne susmak ve uygun dılle esınıze anlatmakk kavga ederek degıl. zatenn yanınızda olacaktır. tatlı dil çok onemlıymış bunu anladım ..

bu genellemeler çok da sağlıklı değil ki

anne ile eş arasında kalmaz eşim

annesini de beni de bilir

gerekirse kendi kavgamı kendim ederim eşime ne

ama mesela çocuk söz konusu olduğunda bir dönem ya annemin dediği doğru ise dediğinde de bu çocuk annenin doğrusu ile değil benim yanlışım ile büyüyecek cevabını aldı

ev işi vs çalışıyorsam bir bölümüm para ile bir bölümü ortak olur

adamlar ne istiyor da huzur istiyorlar

kimse onlara bulaşmasın kimseden sorumlu olmasınlar rahat rahat yaşasın istiyorlar ki hakları

yani bana laf atanı sözlüm dövmedi acaba nişan atsam mı diye düşünen kadınlar istemiyorlar her şeye yetsin kadınlar istiyorlar

zira onlar da farkındalar ki ben yetemiyorum beni savun bana şunu yap beni nazla diyen kadınlar da isterse her şeyi yapabilirler

eskiden adamlar dışarıda kadınlar evde imiş iş bölümü ilişkisi ile adam kadını korumayı da evi geçindirmeyi de karar almayı da üstlenmiş

ama günümüzde ev hanımları da donanımlı okula gitmiş, çarşıya gidiyor vs yani kimse erkek himayesine muhtaç değil eşit şartlarda yetişmiş ve karar mekanizmasına katılabiliyor

Birçok kişinin de yazdığı gibi biz kadınlar her şeyi üstümüze almayı çok seviyoruz,ben yetişirim hem kariyer hem çocuk da yaparım hem de kocişime bakarım diye diye erkeklerde bulunan rahatlığı resmen gümüş tepside kendimiz sunuyoruz. Toplumumuzda zaten anneler erkek çocuklarına paşam oğluşum muamelesi yaptığı için biz de bilinçaltı olarak bunu kocalarımızda devam ettiriyoruz ve sonra vah kocam niye böyle diye derman arıyoruz. Hep söylüyorum toplumu şekillendiren kadındır,dinimizde bile kadının ne kadar önemli olduğuna dair bir sürü açıklama var,biz nasıl alıştırırsak öyle gider kimse kusurabakmasın

Bazı arkadaşların yorumları dikkatimi çekti hayat müşterek o da iş yapacak vs

Kesinlikle katılıyorum

Ben de yeni evliyim ve bu gorusteyim he demiyorum ki hergün evi temizlesin ama arada en azindan sıkıştığın zamanlarda yardım etsin bizden nasıl güler yüz bekliyolar evde hoş giyinmemizi istiyorlar onlar da yapsın

Lakiiinnnn benim koca kadını tabiri caizse kole gibi görenlerden erkek ne derse doğrudur ve o hemen yapılmalıdır

Bu sebeple çok problem yasiyoruz goruslerimiz zit hep evliligin ilk aylari cicim ayi olur bizimki .....

Ben de bi düzen oturtmaya çalışıyorum bakalım gerçi bu yasa gelmiş kazık kadr adamı ne kadar degistirebilirim bilmem

Su an calisiyor olsaydim hayret ederdim buna sevindiginize. Pek bi sey yapmamis be kardeş. Yapmasi gerekeni yapmis.
Hem disarida hem içeride calisiyosunuz yuz vermeyin su adamlara bu kadar. Simidini yesin ciksin iste. Kahvalti ne diye istiyor?

Aslında bu bizim için cok geçerli degil. Benim eşim hayatımda gördüğüm en düşünceli Adam. Kendi işyerim var, saat mecburiyetim yok. Sabahki kahvaltıda haftasonu keyfi.

Şahsen şu fikirdeyim yapmiyor cunku annesi 1 dedigini 2 etmiyor cunku cok simartilmiş. Sahsen annesi duysa bozulur.
Benim fikrim bu.

bı kadın oglunu nasıl yetıstırırse yetıstırsın bence ınsanın ıcınden gelen neyse onu yapıyor

mesela benım bı kayınvalıdem var adını bıle anmak ıstemıyorum....
ama bırde esım var... allah razı olsun ondan o kadından nasıl cıkmıs boyle guzel bı ruh bılemıyorum :D benzemese hastanede karıstı dıcem o derece fark var

herseyımde sag kolumdur hakkı ustumde coktur, evlenmeden once evlendıkden sonra dogum oncesı ve sonrası suan cocuk bakımında benım herseyım oldu ve onun kılına zarar gelırse diye ödüm kopuyor

ben demeden herseyı yapar dusunur... 3 erkek kardesler bıtek esım ıclerınde farklı

tamamen karakter meselesı... serı katıl cocukları anaları mı serı katıl yetıstırıyor ? aıle belırleyıcı rolu olabılır ama her ınsan kendı karakterıyle doguyor

Evet Arkadaşlar ; Günümüz Kocaları Ne İşe Yarıyor ?

(Bazı ) Erkekler neden evlenmeden önce gerçek yüzlerini göstermiyor da evlendikten 2 - 3 sene sonra gerçek yüzlerini gösteriyorlar . Biz bayanlar onca yükü sırtımızda neden taşıyoruz . Çamaşır , bulaşık , yemek , temizlik bunların yanında kariyerimiz (kpss , ales , doktora vs ) için çalışmak sizce kendimize eziyet mi ediyoruz .
Günümüz erkeleri (genelleme yapmıyorum ) çok akıllı seçimler yapıyorlar ; çalışan bayan olsun , kendini toplum içinde ifade etsin, kendini savunsun istiyor , bunlara sahip bi bayanın yanında koca sıfatıyla gezmek gerçekten onları gururlandırıyor mu ? hooop bunları bi kenara bırakıyorum ; manevi olarak neden yanlarında bulunmuyorlar , örneğin annesiyle eşinin arasında ufak bir tartışma çıksa neden hep eş suçlanıyır bla blaa blaa...

Kadınların da biraz o bahsettiğiniz günümüz kocaları kadar akıllı olması lazım üzgünüm, bu bence erkeklere atılacak bir suç değil.

Bir kadın neden hem evde hem dışarıda kendini paralar?

Muhtemelen hint kumaşı sandığı o adam dışarıya kaçmasın diye... Kendi sırtı sıvazlansın diye. Pohpohlansın diye. Kadın olarak görevi olduğuna inanıyor diye. Adam ona ilgi göstersin minnet duysun diye..

Ne zaman ki kadın adamın sırt sıvazlamasına ihtiyaç duymaz, kendisine güvenir, bir sorun olduğunda triplere girip dır dır etmek yerine kesin tavırlar alabilir, o zaman bu işler değişir.

O da insan ben de insanım, diye yola çıksa şu kadınlar, dengeli bir iş bölümü yaparlarsa evde, saçımı süpürge ettim adam annesinin sözünden dışarı çıkmıyor, diye o süpürge ettiği saçlarını yolmaz sonradan.

Tabi genellemenizden yola çıkarak genelleme yapıyorum. İstisnalar mutlaka olabilir.

her işi üstünüze alıp sonrada bu kocalar ne işe yarıyor demek biraz çelişkili olmuyor mu?
kendi yaşadığı yeri temizlemekten kendi karnını doyurmaktan aciz adamlara uyuz oluyorum..
niye temizlik , yemek vs ev işleri göreviniz gibi davranıyorsunuz ?

Evde maymun besleniyor demek ki; cerezini suyunu ver otursun TV karşısında.
Sen de mümkünse az önceki çamaşır sulu ellerinle makyaj yap , çünkü o maymun mutsuz ettiğinin farkına varmadan bekler bunu.

hakkını yiyemicem eşim çabuk sinirlenen bi insandır tabak bardak yüzünden bile tartşır 2 dk sorna barışırız (ikimizde hafif manyağız) ama ev illerinde çok yardımcı . adet sağ kolum hele kızımız dogdugundan beri adeta hem bakıcım hem yardımcım. çalışıyorum. haftaiçi işten gelince yemek yapıp sofrayı kuruyorum eşim kaldırıp makıneye dolduruyor çayı demliyor. bazen o yemek yapıyor bazen de kahvaltı yıyoruz.bulaşık makınesı doldur bosalt cop at onun görevi.balkon yıkar çamaşır toplar. büyük temizlik yaparken de hep yanımda beraber yapıyoruz. cocuk olmadan oncede boyleydı ama cocuk olduktan sonra daha cok yardım ediyor. cunku işlerimiz 2 katına cıktı ve benım yalnız yetişmem imkansız. eşim evlendıgımızde 30 yasındaydı yalnız yaşamış ailesiylede yasadıgındada kendı ısını yapan bı ınsandı. çünkü bi kız kardeşi yok anneside 4 erkeğe nasıl yetsin. kaynanamı pek sevmem ama 3 oglu boyle kendı ısını yapar ama 1 kaynım asla bıseye elını surmez hatta esımle dalga gecıyo sureklı. oturdugu yerden hıc kalkmaz aynı yere oturur hep koltuk cökmüş. kumandayı ver x su getir x tuz ver x . asla tahammül edemeyeceğim tip

Genelleme değil kızlar ülkemizde hep böyle kadın ev işlerini yapsın, kadın doğursun bebek baksın, kadın tercihen çalışıyor olsun eve destek de olsun. erkek de işe gidip gelsin o kadar. Eşimle aynı okulda çalışıyoruz biz mesela ikimiz de öğretmeniz, ben söylemeden evde bir şeyi ellemez. iş bölümü yapmıştık güya evi o süpürecekti illa kavga gürültü hatırlatmam gerekiyor ki kalksın yapsın. normal söylediğimde tamam yapcam deyip geçiştiriyor çünkü. bunları ona söylediğimde de ''sen ne zaman söyledin de ben yapmadım'' diyor. Hamile halimde artık kaldıramadığım için 1 ay rapor aldım çok doluyum bu konuda..

Back
X