Günümüz Kocaları Ne İşe Yarıyor ?

En son eski esinin sevgilisiyle ilgili bir konu actiktan sonra bu moda aldı kendini -.- tutturdu gidiyor.
Hımm ben tek vik vik konusuna denk gelmiştim
Genele bakarsak neler neler var
Ne bileyim beni ben ve benim hayatım ilgilendirir
Neden millet böyle neden kocalar şöyle neden ev hanımları çalışmıyo demem
O onların bileceği iş
Bana ne vikvik

var vallahi benim eşimin abisi mesela ..
ikisinide aynı kadın yetiştirmiş şaşkınlıkla izliyorum bazen ..

canım şöyle ki,
biz evlendiğimizde eşimle müşterekti hayatımız.

sonra ben doğum iznine ayrıldım, hiç de kıyamam kocişime, o yokken her işi yapar bitirirdim,
eve geldiğinde birlikte bir şeyler yaparız diye,
adam bir yıl hiç ev işine bulaşmadı, sonra ben işe döndüm.

baktım kociş, oflaya poflaya yapıyor,
sen misin öyle yapan,

hemen dedim ki, bak benim çocuğum daha bir yaşında, ben de çalışıyorum, eve gelince ev işi falan yapamam, tüm işlerden elimi eteğimi çektim,
artık sen mi yaparsın, annen mi yapar(oğluma bakıyordu), yardımcı mı tutarsın, sen bilirsin,
şu an çocuğumun bana ihtiyacı var.

he he adamın toparlanması 1 ayını aldı :)
yardımcı da tutuldu ama sürekli değil, sürekli olan işleri üzerine aldı kociş, annesi de oğluna kıyamayıp birazını da o üzerine aldı.

yani iş gene kadında bitiyor.

Sorun erkeklerde degil, kadinlarda. Artik bir iki yildir bdv'deki konulari okumaktan bunu görüyorüm.................................

Anlatmaya calistiginda kabul etmiyorlar, niye? Tüm erkekler odundur onlara göre. Türk kültürü böyle iste ne yapacan. Ben kendi esimden bahs ettigimde samimi bulunmuyorum yada istisna deniliyor. Hayir istisna degil! Ben kendimi ikimizi esit gören, ikimizin mutlulugunu önemseyen birine laik gördüm. Sen kendini maco birine laik gördüysen ben ne yapayim?

Kadinlar yani bastan dogru tercihler yapip, tavrini koyarlarsa bu sorunlar ciddi oranlarda azalirdi.

ben de başka konulardaki yorumlarım sebebiyle
ne tepkiler aldım
"hiçbir kadın kendine bu kadar güvenemez, ezilmişsin saklamaya çalışıyorsun, kimi kandırıyorsun vs vs"
bazen de "tüm erkekler aynı değil, erkektir yapar diye diye normalleştiriyorsunuz, sizin yüzünüzden böyle oluyor" vb. birşeyler yazdım
hayat senin zannettiğin gibi toz pembe değil, nerede yaşıyorsun falan yazdılar bana
kadınlar kendilerini her erkek yapar, erkektir yapar, çok beklentin olmayacak şiddet yok aldatma yoksa yeter diye diye kandırıyorlar
ben asla kendimi eşimden üstün görmem fakat o da kendisini benden üstün görmez, ne o bana bu anlamda saygısızlık yapar ne ben ona
yemeği hazırlayamadım mı, hemen geçer mutfağa elinden geleni yapar
çocukları bir ben yıkarım bir o, ben çocukları giydirene kadar banyoyu toplar
arkadaşlarımla mı buluşacağım, çocukları alır, hiçbirşey yapamıyorsa annesine götürür oyalar vs vs vs
hani öyle kibarcık bir adam da değildir eşim, ataerkil kültürden gelmiş bir adamdır yani
bunlar atla deve değil! bu hayatı ortak yaşamak
ama bunlardan bahsedince aynen dediğin gibi, samimiyetsiz oluyorsun, uyduruyor oluyorsun
hep erkekler suçlu zaten, kadınlarda hiç suç yok!

böyle, bir örnekten başlayarak yapılan tümevarımları da çok yanlış buluyorum

Hımm ben tek vik vik konusuna denk gelmiştim
Genele bakarsak neler neler var
Ne bileyim beni ben ve benim hayatım ilgilendirir
Neden millet böyle neden kocalar şöyle neden ev hanımları çalışmıyo demem
O onların bileceği iş
Bana ne vikvik

aha meşhur vik vik konu sahibinden mi çıkmıştı :))

Ben kendi adıma
Madem çalışıyorum
Ev işinde eşimden de yardım alırım
Yapmıyo olsa ücretli birine yaptıralım derdim

Hem kariyer yapıyorum hem kadınım yemek ve temizlik bana ait diyen sensin galiba
Demek ki vik vik şartmış
Kendini ifade edebiliyorlar en azından

Su an calisiyor olsaydim hayret ederdim buna sevindiginize. Pek bi sey yapmamis be kardeş. Yapmasi gerekeni yapmis.
Hem disarida hem içeride calisiyosunuz yuz vermeyin su adamlara bu kadar. Simidini yesin ciksin iste. Kahvalti ne diye istiyor?
herkes yapmıyor işte böle incelik cnm ve evde kahvaltı yapıp çıkmaz hem daha saglıklı hem daha ekonomik adam kötü bişe istememişki

Durumun böyle olmasında kadınlar erkeklerden daha fazla sorumlu bence. Ölüp bitiyo türk kadınlarının %90 i evlenmek için. Hayatının nıhayı amacı sadece evlenmek ve bunun için de her şeyı görmezden geliyor. Halbuki erkeklerin bizden üstün olduğu tek nokta fiziksel güçleri. Avlanıp vahşi hayvanlarla savasmadıgımıza göre fiziksel gücün modern hayatta hiç bir işlevi kalmadı. Ama kadınların beyninde hala bi erkege muhtaç oldukları hissi var. Biz kadınlar sosyal ve psikolojik olarak onlardan çok daha güçlüyüz ama bi türlü ezikligımızı üzerimizden atamıyoruz ve erkeklere bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapıp kendilerini bi şey sanmalarına, her şeye hakları olduğunu dusunmelerıne sebep oluyoruz.

Kadınlar bulduğu erkeğe yapısmayı, onunla evlensin diye kırk takla atmayı, evliliğin ilk aylarında kocasına yaranmak için ev işleriyle kendini parcalmayı ve en önemlisi de erkek çocuğu olunca onu prens gibi yetiştirmeyi bırakırsa erkekler de yavaş yavaş değişip kadının da güçlü ve söz sahibi olduğu bu yeni düzene uymak zorunda kalırlar.

Evet bende aynen öyle. Ben hicbir zaman böyle hamatat, hem yemek hem temizlik yapan biri degildim. Ilk evlendiginizdede hali ile "ben yeni gelinim, herseyi yapmam lazim" havasinda degildim. Evlilik paylasmak demektir zaten. Biri yemek yapar, digeri temizlik,... Ben mesela hafta ici isten dolayi cok halsiz oluyorum be ondan dolayi esim evi idare eder, bulasik felan. Hafta sonu büyük temizligi ben yaparim ve esimde gerekirse yardim eder.

Ama iste bu anlatilamiyor bazen. Bircok kadin evlilige, yeni gelin olmaya cok fazla anlam yüklüyorlar. En basit yeni evlisin cokmu önemli kv'denin aramasi? Gezmekmi istiyorsun? Bin arabia otobüse git kurslara, arkadaslara. Caninmi sikildi, anlat. Bdv'dede konularda "sustum, bisey demedim" ya de arkadasim de! Sanki evlenince elinden hür iraden aliniyormus gibi, köle gibi davraniyor baze kadinlar.
Benim çevremdeki bütün arkadaşlarım bizim gibi örneğin bir arkadaşımın eşi Adanalı, anası el bebek gül bebek büyütmüş ama enişte bey mutfağa giriyor, yemeği yapıyor. Başlarda çok dağıtıyordu ama arkadaşım hiç oralı olmadı, hayatım ben bütün gün yoruluyorum, lütfen yaptıktan sonra da temizler misin dedi, bir iki kere düzgün toplayamadı, sonra öğrendi.
Alt tarafı 3 tane çanağı dolaba koyuyorsun yani, atla deve değil.
Arkadaşımın bebeği oldu şimdi karı koca bakıcı istemediler, arkadaşım sadece bebekle ilgileniyor, eşi de evin tüm temizliğini yapıyor, başaramadığı yerde yardımcı kadın alıyorlar.
Adam gayet domestik bir ailede doğmuş büyümüş ama arkadaşım "kocama saçımı süpürge ederim" kafasında olmadığından enişte de gayet pırıl pırıl yapıyor evi.
Diğer arkadaşımın eşi tam bir hamarat. Bir yemek yapar parmaklarını yersin. Mutfak işi tamamen ondadır mesela. Adam seviyor yemek yapmayı misafir ağırlamayı.
Ben de severim, gittiğimde arkadaşım alır eline şarap kadehini uzatır ayaklarını "çalışın köleler" diye dalga geçer bizimle :KK70:
İnsanlar hayatı kendi kendilerine zorlaştırıyorlar, sonra da ağlıyorlar. Ben de bunu anlamıyorum.
Ben zaten tek başına yaşayan bir kadınım, kendi işimi kendim yapıyorum, kendime yemek yapıyorum, evimi temizliyorum. Şimdi ben manyak mıyım, gül gibi kurulu düzenim varken üzerine bir de koca alıp onun işini yükleneyim?
O ev işi beraber yapılacak arkadaş. Ötesi beni bozar.

canım şöyle ki,

sonra ben doğum iznine ayrıldım, hiç de kıyamam kocişime, o yokken her işi yapar bitirirdim,

sen misin öyle yapan,

hemen dedim ki, bak benim çocuğum daha bir yaşında, ben de çalışıyorum, eve gelince ev işi falan yapamam, tüm işlerden elimi eteğimi çektim,
artık sen mi yaparsın, annen mi yapar(oğluma bakıyordu), yardımcı mı tutarsın, sen bilirsin,

yardımcı da tutuldu ama sürekli değil, sürekli olan işleri üzerine aldı kociş, annesi de oğluna kıyamayıp birazını da o üzerine aldı.

o ilk yıl bizde de öyle oldu..:KK70:
farketmemişim bile baktım herşeyi ben yapıyorum .. evlenmeden önce beni mutfağa sokmayan adam mutfağa girmez oldu.. temizlik aynı şekilde .. sonra baktım ki benden ötürü böyle.. bir silkelendim kendime geldim geliş o geliş :KK70:

ben kimseye hizmet etmeye gelmedim ki dünyaya.. zaten ev kadını modunda bir tip değilim..

canım şöyle ki,

sen misin öyle yapan,

aynen biz kadinlar bu hale getiriyoruz.acilen toparlanmamiz gerek..

o ilk yıl bizde de öyle oldu..:KK70:
farketmemişim bile baktım herşeyi ben yapıyorum .. evlenmeden önce beni mutfağa sokmayan adam mutfağa girmez oldu.. temizlik aynı şekilde .. sonra baktım ki benden ötürü böyle.. bir silkelendim kendime geldim geliş o geliş :KK70:

ben kimseye hizmet etmeye gelmedim ki dünyaya.. zaten ev kadını modunda bir tip değilim..

heh işte aynen canım.
çok erkeklere kızamıyorum ben bazen, önlerinde o kadar çok bu tarz örnek var ki, onlara normal gelmesi doğal yani, e eş de kabullenmiş.
hani bakıyor kendi babası kardeşi de aynı.
e işine de geliyor haliyle.

Tatlım erkeklerde değişen birşey yok, kadınların ekserisi eskiden çalışmıyormuş işler ikiye bölünüyormuş.

Şimdi kadınların ekserisi çalışıyor, erkek ne işe yarıyor ki moduna bürünüyoruz.

Bu duruma hem erkekler hem kadınlar ayak uyduramadı, eğer çalışıyorsan ev işi çocuk bakımı vb için ya yardımcı tutulacak ya da erkek yardımcı olacak, üçüncü bir opsiyon olduğu kadar diyerek sallamayacaksın hiçbirşeyi.

Mükemmel olmaya çalışmamalıyız.

Benim çevremdeki bütün arkadaşlarım bizim gibi örneğin bir arkadaşımın eşi Adanalı, anası el bebek gül bebek büyütmüş ama enişte bey mutfağa giriyor, yemeği yapıyor. Başlarda çok dağıtıyordu ama arkadaşım hiç oralı olmadı, hayatım ben bütün gün yoruluyorum, lütfen yaptıktan sonra da temizler misin dedi, bir iki kere düzgün toplayamadı, sonra öğrendi.
Alt tarafı 3 tane çanağı dolaba koyuyorsun yani, atla deve değil.
Arkadaşımın bebeği oldu şimdi karı koca bakıcı istemediler, arkadaşım sadece bebekle ilgileniyor, eşi de evin tüm temizliğini yapıyor, başaramadığı yerde yardımcı kadın alıyorlar.
Adam gayet domestik bir ailede doğmuş büyümüş ama arkadaşım "kocama saçımı süpürge ederim" kafasında olmadığından enişte de gayet pırıl pırıl yapıyor evi.
Diğer arkadaşımın eşi tam bir hamarat. Bir yemek yapar parmaklarını yersin. Mutfak işi tamamen ondadır mesela. Adam seviyor yemek yapmayı misafir ağırlamayı.
Ben de severim, gittiğimde arkadaşım alır eline şarap kadehini uzatır ayaklarını "çalışın köleler" diye dalga geçer bizimle :KK70:
İnsanlar hayatı kendi kendilerine zorlaştırıyorlar, sonra da ağlıyorlar. Ben de bunu anlamıyorum.
Ben zaten tek başına yaşayan bir kadınım, kendi işimi kendim yapıyorum, kendime yemek yapıyorum, evimi temizliyorum. Şimdi ben manyak mıyım, gül gibi kurulu düzenim varken üzerine bir de koca alıp onun işini yükleneyim?
O ev işi beraber yapılacak arkadaş. Ötesi beni bozar.

ya zaten erkek adam ev işi yapmaz mutfağa girmez kadınların kendi kendilerine uydurdukları ve kendi uydurduklarına inandıkları bir kavram olmuş ..

benim eniştem var adanalı mis gibi yemekler yapıyor parmaklarını yersin..
babamın çelik tencerede yaptığı pilav başarısına ben henüz ulaşamadım mesela :KK70:

heh işte aynen canım.
çok erkeklere kızamıyorum ben bazen, önlerinde o kadar çok bu tarz örnek var ki, onlara normal gelmesi doğal yani, e eş de kabullenmiş.
hani bakıyor kendi babası kardeşi de aynı.
e işine de geliyor haliyle.

valla hergün evi temizleyip yemeği hazır eden masayı toplayan bulaşığı yıkayan çamaşırı yıkayan asan toplayan ütüleyen vs vs.. biri olsa benimde işime gelir :KK70:

Türk erkeklerinin çoğu bir işe yaramıyor zaten. Bari kazancı iyi olsun, hani evde bişey yapmıyorsa bari maddi getirisi iyi olsun bence. Ha tabi insan buna ne kadar katlanır? Yüz vermeyin erkeklere. Gerçekten. Saçınızı süpürge etmeyin, gerekirse yardımcı tutun acımayın paraya. İşe yaramayan erkeği tutmayın elinizde, akıllı olun.

ya zaten erkek adam ev işi yapmaz mutfağa girmez kadınların kendi kendilerine uydurdukları ve kendi uydurduklarına inandıkları bir kavram olmuş ..

benim eniştem var adanalı mis gibi yemekler yapıyor parmaklarını yersin..
babamın çelik tencerede yaptığı pilav başarısına ben henüz ulaşamadım mesela :KK70:
Aynen. İşte diyorum ya benim eski sevgilim boks yapardı 1.87'ye 90 kapı gibi bir adamdı ama gayet paspas falan yapardı. Napak yani erkek diye biblo gibi köşede mi otursun? Kalktığı yatağı toplamayı becerebilsin bir zahmet. Artık mağarada değiliz o beni yırtıcılardan korurken ben bebeye bakayım yemek pişireyim.
İş bölümü candır.

En az sizinkisi kadar garip bir soruyla giris yapiyorum: Gunumuzun kadinlari ne ise (!) yariyor peki?

Gercek yuz-sahte yuz olayini anlamadim gitti. Sartlar degisiyor Hanimefendi. Laylaylomluk yerini realiteye birakiyor. Sorunluluklar, aileler, monotonluklar devreye giriyor. Yasanan sorunlar da cabasi.

Onca yuku siz sirtlamissiniz. Sirtlamayin. Paylasima gidin. Sanki evlenirken bu toplumun erkeklerinin niteliklerinden bihaber miydiniz ki simdi yakiniyorsunuz?

Erkekler akilli secim yapiyormus. Bayanlar yapmiyor mu? Bayanin calismasini neden anormal bir sey gibi gosteriyorsunuz?

Bir toplumda kadin ne ise erkek de odur, erkek kadinin birebir yansimasidir.

Back
X