Günümüzün hastalığı !

SucveCeza

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
1.730
1.996
133
Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.

Sigara gibi içmek icin (kullanmak bakmak icin) hep bir bahanen oluyor.. ve bağımlılığından zor kurtuluyorsun.

Ben mesela instagramda surekli link veren hesaplari takipten ciktim. Fenomen, oyuncu vs kimseyi de takip etmiyorum. Bikac faydali sayfa bikac sevdigim akraba ve tanidik ekli. Bunun disinda trendyol ve n11 uygulamalarini da telefonumdan sildim. Alma istegimde onemli olcude bir dusus oldu.

Yok güzel anlattınız. Hakikaten insan kendini kaybolmuş hissediyor.

Minimalist yaşamayınca istekler bitmiyor
Bize dayatılan her şeyi ihtiyaç olarak görüyoruz belli bi süre sonra, para ayırıyoruz paranın bereketi kalmıyor, harcadıkça ihtiyaçların azalması gerekirken arttığını hissediyoruz..
Sadece sizde olan bi durum değil

Arada telefon yasağı getirin kendinize. Sadece kitaplarla meşgul olun belli bir süre.Dini inancınız varsa Kuranla vakit geçirmeyi bazı (gerçekten huzur veren faydalı)hocaları dinlemeyi tavsiye ederim. Manevi olarak doyuma ulaşamıyoruz ondan bu hisler.

Bir ben kaldım herhalde böyle olmayan ya. Sadece çoğu markanın olmadığı ve hatta kargo ücretlerinin pahalı olduğu bir ülkede yaşıyorum, Türkiye'ye geldiğimde orada ucuza bulamam diye birkaç bir şey almıştım. Mağaza mağaza gezerim hatta annem şaşırdı ya öyle yapma trendyol var diye, e gerek yok ki mağazalardan almak daha sağlıklı.
ben sosyal medyayı kapattım uzun bir süredir, bazı şeyleri isteme durumum bitti. Öyle bir şansınız varsa siz de kapatın bence.

Bilmiyorum forumda bu konuları konuşmak yasak mı? Kuran ı kerim in mealini ve diyanetin tefsirini okudum. Hiç birşey anlamadım. Hocalarla ilgilide kafam karısık. Kimi dinleyeceğim kimi takip edeceğim nereden başlayacağım islamı anlamak için hiç bilmiyorum... bi ara bunlarla baya uğraştım. Kafam karıştı araştırmayı da bıraktım.

Ailem şehirdısında yaşadığı için (bana 6 saat uzaklıkta) seni merak ediyoruz instagrama story atmayınca merak ediyorum lütfen sosyal medyanı kapatma diyor. Bu arada annem facebook ve instagram bağımlısı tam bi.

Açıkçası şaşırtıcı, whatsapptan görüntülü vs konuşamaz mısınız? Hani benim annem de korktu biri rahatsız mı ediyor diye ama biz her gün görüntülü konuşuyoruz, o şekilde iyi olduğumu görüyorlar. Sosyal medya aşırı pompalıyor böyle şeyleri

Elinizde olan şeyler için elinizde değilmiş gibi davranmayın. Hastalık falan değil tamamen tercih. Tüketim yoğun bir hayatı tercih etmişsiniz.

3-4 senedir ihtiyacım olmayan hiç bir şeyi satın almıyorum. Kullanmadığım her şeyi ihtiyacı olana veriyorum. Sosyal medyada saatlerimi harcamıyorum. Böyle de gayet güzel yaşanıyor.

Bağımlılıkların ortak noktasında duyguları bastırma işlemi vardır.
Yeme bağımlılığı olsun, sigara, alış-veriş, internet bağımlılığı.. Hepsi, ifade ve itiraf etmekten kaçındığımız/yolunu bilmediğimiz duygu ya da duygular bütününün katlanma, yok sayma, dindirme yoludur. İnsanlar duygularını konuşmaktan ve hissetmekten kaçtıkça, bu bağımlılık halleri daha da artacak diye düşünüyorum.

Psikologlar boşuna dolmuyor.

Ben almaya bişi bulamıyorum. Eskiden alırdım da alırdım. Üstelik şimdiki gibi param yoktu. Şu anda var ama bulamıyorum alacak bişi.
Türkiye'de kıyafet yok maalesef. Seçenek çok az.
Makyaj malzemesi de ala ala bıktım.
Ev eşyasında minimalistim evde eşya sevmiyorum.
Bebeğime alıyorum şu anda.

Gecen gun mesela,bilenlir bilir.Lidl marketleri var.5 euroya iki cift kulot vardi.Ihtiyacim vardi gidip alayim dedim.Kulot ya alti ustu.Ilk gunden gidip hepsoni yemisler.Sadece ambalaji cikartlmis buyuk beden kalmis.Bir de unlu bir market kpaniyor diye cokca indirim yapmislar.Yine orayida komlple bosaltmislar.Yani bos mezar bulsak girecegiz.Diyecek soz yok gozumuz ac abi,gozumuz....

Pandemiden once haftada 4 gun falan kargo gelirdi eve hep kiyafet alirdim.okullar tatil oldu marttan beri tek bi kiyafet almadim.kafayi dekorasyona taktim cok kotu bi hastalik bu.surekli biseyler alma istegi var cozumu bulamadim

Instagramdaki yukarı kaydır muhabbetinden iğreniyorum gerçekten tek kelimeyle iğreniyorum. Kendi kullanmadıkları ürünlerin reklamını yapanlardan da. Öyle boş bir mecra haline geldi ki Instagram. Düzenli olarak içtiği türk kahvesi fincanlarını paylaşan, yaptığı yemekleri paylaşan. Makinaya çamaşır attım diye çalışan makinesini boomerang yapıp paylaşan arkadaşım var.

Kendimi içinde bulmadığım bir önerme.
Herhangi bir alışveriş uygulamam bile yok, sadece bir şeye ihtiyacım olduğunda yüklüyorum. Aradığım şeyi linkliyorum, her ay yapılan indirimlerde o şey de indirime gelirse bildirim geliyor, girip alıyorum. Alışverişim bittiğinde tekrar siliyorum.
Size de tavsiye ederim. Benim bazı arkadaşlarımda bütün alışveriş sitelerinin appleri mevcut, canları sıkıldıkça Instagrama girer gibi giriyorlar, sepete bir seyler atıp duruyorlar.
İş yerine paket gelince de , sanki hediye gelmiş gibi seviniyorlar... Uzaktan bakınca çok komik geliyor, açıkçası bana...
İlk işiniz silmek olsun bütün alışveriş applerini.
Ve sonra...
Instagram'da 'kaydirin da kaydirin' diyen insanları takip etmeye son verin. Yani onlar belki eskiden ozgunlerdi, belli bir takipçi sayısına düşünce biçimleri ve hayat tarzlarıyla ulaştılar ama artık özgün değiller. Artık herkes gibiler. Herkesin aynı hafta övdüğü deterjanı kullanıyorlar, herkesin aynı hafta gittiği tatile gidip memnun kalıyorlar, herkesin aynı hafta yediği çikolatayı 'her sabah mutlaka yiyoruz' diyorlar. Yüz kremi övüyorlar ama kremi sürerken bile yaldızlı yaldızlı filtreler kullanıyorlar.
Yani, madem kremin bu kadar matah, madem yüzün insana benziyor, mal misin, neden bastın filtreyi? Kremine/cildine güveniyorsan aç canlı yayında filtresiz sür de, kremin gücünü görelim)
Saçma salak insanlar... Siz de hala her hafta ayri ayrı ürünlerden 'aşşiri memnun kalan' ürünleri linki yukarı kaydırıp alıyor musunuz cidden? Demek bu yüzden işsiz güçsüz, lise mezunu, kocası ve çocuğuyla mutluluk pozu vermekten başka yaptığı bir şey olmayan,aileden fakir , yirmilerinin başında kadınlar 2+1 kenar mahalle evlerinden lüks villalarina tasiniyorlar ,birkac sene içinde...
Unutmayın, onların gidip 'memnun kalıp linkledigi' şeylere hiçbiri para vermiyor, ama siz parayla alıyorsunuz. Onların 'memnun kalıp stori attiklari' güzel otellere ,kafelere,eğlence merkezlerine,güzellik salonlarina hiçbiri para vermiyor, ama siz veriyorsunuz. Onlar da üzerinizden komisyon kazanıyorlar.
Bu gerçekle yüzleşmek belki sizi biraz soğutur.
Onları takip etmek yerine mesela budala tüketici hesabını takip edebilirsiniz, belki farkındalık yaratir.

Bence kendinize hobi bulun. Mesela benim pastel boyalarım, kuru boyalarım var. Pinterestten beni zahmete sokacak şeyler bakmak yerine kolay çizimlere bakıyorum, pandemimi resim çizerek geçiriyorum. Ya da eşime dostuma hediye satın almak yerine çiziyorum, mesela yılbaşı takvimi hazırlıyorum...
Böyle şeyler deneyebilirsiniz... ya da bir kasnak bir ip alın, pinterestten öğrenin,çeşit çeşit şeyler yapın. Eşinize dostunuza hediye verirsiniz. Hem eliniz oyalanir,Instagrama da çok girmezsiniz...

Cunku insanlarda nefis vardir.hep daha fazlasini ister.dunyaliklarda insanin maneviyatini dolduramadigi icin huzursuzluk olusur.instagramda sadece dindar insanlari takip etmeme ragmen onlarda bile hep reklam koyma hastaligi vardi.bende o yuzden kapattim.simdi rahatim.oncelikle bu sosyal mecralar insanlari ozendirmeye doyumsuzluga itiyor sizede tavsiyem kapatin rahatlayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…