Sigara gibi içmek icin (kullanmak bakmak icin) hep bir bahanen oluyor.. ve bağımlılığından zor kurtuluyorsun.Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.
Yok güzel anlattınız. Hakikaten insan kendini kaybolmuş hissediyor.Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.
Bilmiyorum forumda bu konuları konuşmak yasak mı? Kuran ı kerim in mealini ve diyanetin tefsirini okudum. Hiç birşey anlamadım. Hocalarla ilgilide kafam karısık. Kimi dinleyeceğim kimi takip edeceğim nereden başlayacağım islamı anlamak için hiç bilmiyorum... bi ara bunlarla baya uğraştım. Kafam karıştı araştırmayı da bıraktım.Yok güzel anlattınız. Hakikaten insan kendini kaybolmuş hissediyor.
Minimalist yaşamayınca istekler bitmiyor
Bize dayatılan her şeyi ihtiyaç olarak görüyoruz belli bi süre sonra, para ayırıyoruz paranın bereketi kalmıyor, harcadıkça ihtiyaçların azalması gerekirken arttığını hissediyoruz..
Sadece sizde olan bi durum değil
Arada telefon yasağı getirin kendinize. Sadece kitaplarla meşgul olun belli bir süre.Dini inancınız varsa Kuranla vakit geçirmeyi bazı (gerçekten huzur veren faydalı)hocaları dinlemeyi tavsiye ederim. Manevi olarak doyuma ulaşamıyoruz ondan bu hisler.
Ailem şehirdısında yaşadığı için (bana 6 saat uzaklıkta) seni merak ediyoruz instagrama story atmayınca merak ediyorum lütfen sosyal medyanı kapatma diyor. Bu arada annem facebook ve instagram bağımlısı tam bi.Bir ben kaldım herhalde böyle olmayan ya. Sadece çoğu markanın olmadığı ve hatta kargo ücretlerinin pahalı olduğu bir ülkede yaşıyorum, Türkiye'ye geldiğimde orada ucuza bulamam diye birkaç bir şey almıştım. Mağaza mağaza gezerim hatta annem şaşırdı ya öyle yapma trendyol var diye, e gerek yok ki mağazalardan almak daha sağlıklı.
ben sosyal medyayı kapattım uzun bir süredir, bazı şeyleri isteme durumum bitti. Öyle bir şansınız varsa siz de kapatın bence.
Açıkçası şaşırtıcı, whatsapptan görüntülü vs konuşamaz mısınız? Hani benim annem de korktu biri rahatsız mı ediyor diye ama biz her gün görüntülü konuşuyoruz, o şekilde iyi olduğumu görüyorlar. Sosyal medya aşırı pompalıyor böyle şeyleriAilem şehirdısında yaşadığı için (bana 6 saat uzaklıkta) seni merak ediyoruz instagrama story atmayınca merak ediyorum lütfen sosyal medyanı kapatma diyor. Bu arada annem facebook ve instagram bağımlısı tam bi.
Elinizde olan şeyler için elinizde değilmiş gibi davranmayın. Hastalık falan değil tamamen tercih. Tüketim yoğun bir hayatı tercih etmişsiniz.Merhaba kızlar,
Ben almaya bişi bulamıyorum. Eskiden alırdım da alırdım. Üstelik şimdiki gibi param yoktu. Şu anda var ama bulamıyorum alacak bişi.Merhaba kızlar,
Cunku insanlarda nefis vardir.hep daha fazlasini ister.dunyaliklarda insanin maneviyatini dolduramadigi icin huzursuzluk olusur.instagramda sadece dindar insanlari takip etmeme ragmen onlarda bile hep reklam koyma hastaligi vardi.bende o yuzden kapattim.simdi rahatim.oncelikle bu sosyal mecralar insanlari ozendirmeye doyumsuzluga itiyor sizede tavsiyem kapatin rahatlayinMerhaba kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?