Ben 2 yıldır yoğun alışveriş yapmıyorum. Kozmetik içeriği okumayı öğrendim. Bir ürünü influencer önerdi diye almıyorum. İçeriğini okuyup ihtiyacım varsa alıyorum. Her 3 ayda bir kapsül dolap metodu ile eşyalarımı ayıklarım. 3 ayın sonunda yeni mevsime geçerken,geçmiş olduğumuz 3 ayda neyi giymediysem onları toplayıp bağışlıyorum. Sonraki sene aynı mevsimde ihtiyacım varsa alıyorum. Makyajda ise belli ürünleri kullanıyorum. Bir eyeliner,bir bb kremi,bir göz farı paleti,2 ruj ve 3 göz kalemi,kontür kiti ve fırçalar ile makyajımı yapıyorum. Çok pahalı bir ürün varsa muadilini alıyor ya da kendim örüyorum mümkünseMerhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.
Aslında çok güzel anlatmışsın canım maalesef bağımlı hale geldik. Sürekli ihtiyacımız olmayan şeyleri alma güdüsüyle yaşıyoruz. Başka hayatları merak etme kendi hayatımızı onlarla kıyaslama ve içten içe bir rekabete sürüklenme. Bitmiyor maalesef bu döngü. Sosyal medya kullanmıyorum evlendiğimden beri. Alışveriş sitelerini de azalttım çok şükür. Gündemi kaçırmayacağız diye aslında hayatı yaşamayı kaçırıyoruz farkında olmadan...Merhaba kızlar,
Bugünlerde kendim de dahil dünyayı ve hayatı sorgulamaya başladım.. sürekli alışveriş çılgınlığı koş koş indirim var kaçırma ! Yukarı kaydır linkleri... sosyal medyayı takip etmezsek gündemden geri kalacak hissiyatı...Maddeye ve şekilciliğe önem verme. İnstagram storylerinde insanların özeninen hayatlarını takip etme devamlı bir şükürsüzlük kıyaslama... biz nereye gidiyoruz ? Sürekli tüketiyoruz.. birşey çıkıyor hopppp ondan sıkılıyoruz yeni birşeye geçiyoruz. Dekorasyonu mu şöyle mi yapsam acaba ? Pinterestteki evlere bakmak... şu malum siteden sürekli kıyafetleri sepete atmak :) Sürekli bir doyumsuzluk hissi doyumsuzluk hissinin sonunda huzursuzluk daralma boşluk hissi... sizler nasılsınız ? Bilmiyorum kendimi anlamatıysam affola biraz karısık anlatmış olabilirim.
Merhaba kızlar,
Kendimi içinde bulmadığım bir önerme.
Herhangi bir alışveriş uygulamam bile yok, sadece bir şeye ihtiyacım olduğunda yüklüyorum. Aradığım şeyi linkliyorum, her ay yapılan indirimlerde o şey de indirime gelirse bildirim geliyor, girip alıyorum. Alışverişim bittiğinde tekrar siliyorum.
Size de tavsiye ederim. Benim bazı arkadaşlarımda bütün alışveriş sitelerinin appleri mevcut, canları sıkıldıkça Instagrama girer gibi giriyorlar, sepete bir seyler atıp duruyorlar.
İş yerine paket gelince de , sanki hediye gelmiş gibi seviniyorlar... Uzaktan bakınca çok komik geliyor, açıkçası bana...
İlk işiniz silmek olsun bütün alışveriş applerini.
Ve sonra...
Instagram'da 'kaydirin da kaydirin' diyen insanları takip etmeye son verin. Yani onlar belki eskiden ozgunlerdi, belli bir takipçi sayısına düşünce biçimleri ve hayat tarzlarıyla ulaştılar ama artık özgün değiller. Artık herkes gibiler. Herkesin aynı hafta övdüğü deterjanı kullanıyorlar, herkesin aynı hafta gittiği tatile gidip memnun kalıyorlar, herkesin aynı hafta yediği çikolatayı 'her sabah mutlaka yiyoruz' diyorlar. Yüz kremi övüyorlar ama kremi sürerken bile yaldızlı yaldızlı filtreler kullanıyorlar.
Yani, madem kremin bu kadar matah, madem yüzün insana benziyor, mal misin, neden bastın filtreyi? Kremine/cildine güveniyorsan aç canlı yayında filtresiz sür de, kremin gücünü görelim)
Saçma salak insanlar... Siz de hala her hafta ayri ayrı ürünlerden 'aşşiri memnun kalan' ürünleri linki yukarı kaydırıp alıyor musunuz cidden? Demek bu yüzden işsiz güçsüz, lise mezunu, kocası ve çocuğuyla mutluluk pozu vermekten başka yaptığı bir şey olmayan,aileden fakir , yirmilerinin başında kadınlar 2+1 kenar mahalle evlerinden lüks villalarina tasiniyorlar ,birkac sene içinde...
Unutmayın, onların gidip 'memnun kalıp linkledigi' şeylere hiçbiri para vermiyor, ama siz parayla alıyorsunuz. Onların 'memnun kalıp stori attiklari' güzel otellere ,kafelere,eğlence merkezlerine,güzellik salonlarina hiçbiri para vermiyor, ama siz veriyorsunuz. Onlar da üzerinizden komisyon kazanıyorlar.
Bu gerçekle yüzleşmek belki sizi biraz soğutur.
Onları takip etmek yerine mesela budala tüketici hesabını takip edebilirsiniz, belki farkındalık yaratir.
Bence kendinize hobi bulun. Mesela benim pastel boyalarım, kuru boyalarım var. Pinterestten beni zahmete sokacak şeyler bakmak yerine kolay çizimlere bakıyorum, pandemimi resim çizerek geçiriyorum. Ya da eşime dostuma hediye satın almak yerine çiziyorum, mesela yılbaşı takvimi hazırlıyorum...
Böyle şeyler deneyebilirsiniz... ya da bir kasnak bir ip alın, pinterestten öğrenin,çeşit çeşit şeyler yapın. Eşinize dostunuza hediye verirsiniz. Hem eliniz oyalanir,Instagrama da çok girmezsiniz...
Bu konudaki eleştirileri ben saçma buluyorum. Kimse kafamıza silah dayamıyor ki tüketin diye hepimizin aklı fikri var kendimize engel olabiliriz kazık kadar insanlar olarak. Herkes sizin gibi değil yani bu kendinizi normal görmeniz için bir bahane sadece.
Bu belli markaya takma işi bir tek ben de yokmuş sevindimbana arada bir geliyor bu durum, yani boyle bagimli gibi her gordugumu aliyorum. sonra duruluyorum. kafayi arada bir belli markalara takiyorum, sonra o da geciyor. mesela simdi bir markaya taktim uygulama bildirimlerini actim pusudayim yeni ayakkabi yuklendigi anda alacagim.ayakkabi ihtiyacim da yok ama kafama taktim yani.
ev dekorasyonuna hic onem vermezdim ama simdi ona da dikkat ediyorum mesela dediginiz gibi pinterestte farkli seylere bakip ya kendim aliyorum ya evime yaptiriyorum vs. sikayetci de degilim, hayata bir kez geliyorum imkanim varken istedigim seyi giyip istedigim ortamda yasayayim yani.
alisverisi mutluluk araci olarak gormuyorum, gorenlerin de tedavi olmasi gerekir. onun disinda sosyal medyadan bir sey gorup almak cok da garip degil bence bu bir sektor yani ve modern dunyanin bir getirisi.
O fenomenleri zaten Allah bildigi gibi yapsin kenar mahallede yasayip acarkentten villa alanlari gordum linklerine tiklamiyorum ama kesfetime dusuyorlar midem bulaniuor hepsinden.bizler asgari ucretle ay sonunu zor getiriyorken gercekten bunlarin haram yemesi agrima gidiyorBen mesela instagramda surekli link veren hesaplari takipten ciktim. Fenomen, oyuncu vs kimseyi de takip etmiyorum. Bikac faydali sayfa bikac sevdigim akraba ve tanidik ekli. Bunun disinda trendyol ve n11 uygulamalarini da telefonumdan sildim. Alma istegimde onemli olcude bir dusus oldu.
Haram ne alaka yavO fenomenleri zaten Allah bildigi gibi yapsin kenar mahallede yasayip acarkentten villa alanlari gordum linklerine tiklamiyorum ama kesfetime dusuyorlar midem bulaniuor hepsinden.bizler asgari ucretle ay sonunu zor getiriyorken gercekten bunlarin haram yemesi agrima gidiyor
Merhaba kızlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?