• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbete Evlenip,Pişman olanlar...

Lockam46

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
3.167
2.265
333
Merhabalar arkadaşlar. Başlıkta gördüğünüz üzere,Gurbete evlenipte,pişman olanlarımız,hala alışamamış olanlarımız var mı aramızda ? Ve bu durumu aşmış olanlar,yaşadıklarınızı paylaşır mısınız ? :'( (yurt içi,yurt dışı farketmez arkadaşlar. Kapı arkası Gurbetmiş.. )

Valla adam kötuyse kapi komsun olsa pisman eder seni evlendigine evlenecegine

Yok eger adam iyiyse isterse fizan olsun onemli degil

İs kocanda bitiyor..
Ben bunu bilir bunu soylerim..
Kesınlikle Haklısınız. Ama bazen o da yetmıyor. Ailesiylede evleniyorsun. Diye klişe bir söz var ya aynen öyle. Seni kızları gibi benimsemiyorlarsa,soğuk davranıyorlarsa eğer ve sıcak bir aile yapınız varsa sizinde ,kültür farklılığınızda varsa eğer (özellikle ailesiyle) ben nerdeyim dıyorsunuz ,işte o zaman büyük bir hüzün kaplıyor ruhunuzu :(

Merhabalar arkadaşlar. Başlıkta gördüğünüz üzere,Gurbete evlenipte,pişman olanlarımız,hala alışamamış olanlarımız var mı aramızda ? Ve bu durumu aşmış olanlar,yaşadıklarınızı paylaşır mısınız ? :'( (yurt içi,yurt dışı farketmez arkadaşlar. Kapı arkası Gurbetmiş.. )

Bende yurtdisina gideyim orda yasayayım diye can atıyorum :D

:) Genel de sizin gibi düşünenler ,temenni de bulunanların başına tam tersi Gurbetlik gelmiyor. Nerde büyük konuşan insanlar var onun başına gelıyor genelde bacım :/

Aynen canım genelde öyle oluyor . Saka bi yana Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin ama ben yurtdısında yaşamak isterdim kulturlerini insanların birbirine saygili olusunu cok begeniyorum

7 senedir yurt disindayim. İlk yil zor oldu hem evlilige alismak, hem yebi bir ulkede yasamaya alismak..

Hemen bir dil kursuna basladim.Oglene kadar dil kursunda oluyordum,oglenden sonrada evi toparlagip,yemek yapiyordum.Sonrada yuruyuse cikiyor, eve dondugumde ise sofrayi hazirlayip esimi bekliyordum.

Baktim bu tempo bana az geliyor, sıkılıyorum birde spor salonuna baslamistim.İlk yilim boyle gecti.Arkadas edinmeye calistim.Tanisip hoslandigim insanlari evime davet ettim falan derken arkadasligimiz baslamis oldu.

İkinci yil hamileligim ve dil kursum ile gecti. Bebegim dogduktan sonrasini saymiyorum, hayatim tatli bir telase ve zamanin nasil gectigini anlamayarak gecti.
Kizim 3 yasini doldurana kadar kendim buyuttum.3.yasini doldurunca o krese basladi bende egitimime devam ettim.

İsin sirri eski hayatimda soyle sosyaldim boyle ailemin yanindaydim gibi seylere takilmayip,onunuze bakmak.
Arkadas edinmeye calismak ve bulundugunuz ortami guzellestirmek.

Ben hic pisman degilim.cok sukur.
Ailemi cok ozluyorum.ama sik gidip geliyorum.ustelik istanbuldan geldim.hani o sehri cevremi ailemi arkamda biraktim.2 yildir burdayim.yeni cevre edindim.cidden huzurluyum.rabbim bozmasin ins.

Kesınlikle Haklısınız. Ama bazen o da yetmıyor. Ailesiylede evleniyorsun. Diye klişe bir söz var ya aynen öyle. Seni kızları gibi benimsemiyorlarsa,soğuk davranıyorlarsa eğer ve sıcak bir aile yapınız varsa sizinde ,kültür farklılığınızda varsa eğer (özellikle ailesiyle) ben nerdeyim dıyorsunuz ,işte o zaman büyük bir hüzün kaplıyor ruhunuzu :KK43:
Boyle bir durum gercekten zordur.Ben aileden uzakta yasamaya alismak gibi dusundum sadece konuyu..
Allah yardımciniz olsun, beraberinizdeki insanlarin kalbini yumusatsin.İnsallah bundan sonrasi iyi olur.

15 yıldır bende gurbetteyim,a dan z ye herseyımız farklı oldugu gıbı,kıskançlık,fesatlık,kötülüğün ağır bastığı bir aileye dahil olma çabası içerisine girdim..inişler,çıkışlar,depresyonlar her türlü şeyi yaşadım..şükür bugünüme..

Ben de ailemden uzaktayım. Evlenirken uçak var, otobüs, tren gelirsiniz, biz de geliriz diyorduk. Ama öyle olmuyormuş. Eşimden memnunum ama ailemi de özlüyorum. Bazen sessizce kimse yokken ağlarım özlediğim için. Gurbete alışırsın diyorlar ama ünv de gurbetteydim ama bu başka. Bize de gurbet düştü.

Evleneli bir sene oldu gurbetlik zor ya bazen anneyi babayi akrabalri ozluyor insan ordaki komsulari arkadslari offf of

Benimki geçici gurbet 3.5 senedir batmandayım, sark görevi, son 7 ay Allahın izniyle, sürekli olsa yapamazdım heralde

Kesınlikle Haklısınız. Ama bazen o da yetmıyor. Ailesiylede evleniyorsun. Diye klişe bir söz var ya aynen öyle. Seni kızları gibi benimsemiyorlarsa,soğuk davranıyorlarsa eğer ve sıcak bir aile yapınız varsa sizinde ,kültür farklılığınızda varsa eğer (özellikle ailesiyle) ben nerdeyim dıyorsunuz ,işte o zaman büyük bir hüzün kaplıyor ruhunuzu :(
Emin ol o ailesiyle olan iliskinin yönünüde erkek belirliyor.

Eger pasif bir esin varsa ustune basip gecen gecene yok eger tuttugunu koparan bi adamsa sevmeseler bile mesafe olsa bile saygi ve kalite korunuyor bu da yeterli bence ..

7 senedir yurt disindayim. İlk yil zor oldu hem evlilige alismak, hem yebi bir ulkede yasamaya alismak..

Hemen bir dil kursuna basladim.Oglene kadar dil kursunda oluyordum,oglenden sonrada evi toparlagip,yemek yapiyordum.Sonrada yuruyuse cikiyor, eve dondugumde ise sofrayi hazirlayip esimi bekliyordum.

Baktim bu tempo bana az geliyor, sıkılıyorum birde spor salonuna baslamistim.İlk yilim boyle gecti.Arkadas edinmeye calistim.Tanisip hoslandigim insanlari evime davet ettim falan derken arkadasligimiz baslamis oldu.

İkinci yil hamileligim ve dil kursum ile gecti. Bebegim dogduktan sonrasini saymiyorum, hayatim tatli bir telase ve zamanin nasil gectigini anlamayarak gecti.
Kizim 3 yasini doldurana kadar kendim buyuttum.3.yasini doldurunca o krese basladi bende egitimime devam ettim.

İsin sirri eski hayatimda soyle sosyaldim boyle ailemin yanindaydim gibi seylere takilmayip,onunuze bakmak.
Arkadas edinmeye calismak ve bulundugunuz ortami guzellestirmek.

Ben de 7 sene olacak disardayim. Tarzimiz hemen hemen ayni sizinle. Sadece bende 2,5 yasinda ve 6 aylik iki bebek vardi. Ben de ilk haftadan daha büyük olani krese baslattim. Biz gelmeden iki ay önceden esim kres ayarlamisti. Ilk bir hafta zorlandi kizim ama sonra kendi isteyerek gitti. Ben de kücük kizimi arabasina koyar sehri sokak sokak gezerdim. Aylik abonman bilet aldi esim, telefonuma sehir ulasim haritasini da yükledi ve nereye istersen git gez dedi. AVM, Türk marketleri, parklar, hastaneler... hepsinin yerini ögrenmistim. Kücük olan 1,5 yasina gelince ablasiyla ayni krese verdik, amac dil ögrenmeye ne kadar kücük baslarsa o kadar erken ögrenir. Sabah cocuklari götürüp evi toplayip kurslara bakmaya giderdim. Burada iki ya da üc sefer deneme amacli girebiliyorsun kurslara. Eve cok yakin özel ders veren emekli bir ögretmen buldum ve halen ayni kursa devam ediyorum.

Büyük kiz okul öncesine baslayinca kücügü de 3 saatlik bir oyun grubuna yazdirdim. Oradaki anneler cocuklari beklerken bir kafede kahvalti edip kahve iciyorlarmis bir gün beni de davet ettiler ve o günden beri haftada bir gün bulusur kahvalti ederiz. Bu gruptaki her bayanin kendi arkadas grubundan baska birileriyle de tanistim. Yani iyi kötü bir cevrem oldu. Ayda bir de edebiyat gecesi yapiyoruz. Her ay bir kitap okuyup o aksam yorumluyoruz. Özel günlerde bayramlarda 8-10 aile coluk cocuk yemek düzenleriz. Burada cok kücük rakamlar karsiligi bahce edinip meyve sebze yetistirebiliyorsun. Genelde yasli insanlar yapiyor bunu. Ev ev dolasip posta kutularina ilan birakirlar bahcemde bana yardim edermisiniz diye. Bahce dedigi de 3-5 m2. Yabani ot temizleme, capalama, sulama gibi. Ben giderdim mesela sirf diyalog olsun birileriyle bir seyler konusmaya calisayim derdim. Yardim eder karsiliginda bir sepet meyve sebze toplar getirirdim eve.

Konu sahibi demek istedigim nokta, gurbet dedigimiz yerde istesek yabancilik cekmeyiz. Kendimize faaliyetler bulup, ama az ama cok cevre edinebiliriz. Benim kurs ögretmenim bile cevresindeki etkinlikleri bana mail gönderir. Burada bu var katilmak istermisin, organizasyon düzenliyorlar ailece gidersiniz fian filan. Evde aksama kadar oturmayin. Cevrenize yeni hayatiniza bir sans verin. Ama esim izin vermiyor ya da esimin ailesiyle beraber oturuyorum kayinvalide falan imkansiz yollamazlar disari diyorsaniz bir sey diyemem. Ben cok görüyorum duyuyorum bunu malesef. Kadini alip baska bir ülkeye getirdikleri gibi ne carsiya pazara gönderirler ne de bir dil kursuna yazdirirlar. Aksama kadar evde otursun yemek temizlik yapsin kocasina ve bize hizmet etsin diyen tiplerin elindeyseniz de üzülürüm sizin adiniza.

Bizde haftada 2-3 kez skype acik olur. Annem ablam cocuklari görer konusurlar. Ben de araya girerim ne var ne yok diye. Diger günler esimin ailesiyle konusulur. Görümcemin bebegi oldu kizlar neredeyse her gün acip görebiliyorlar bebegi. Iletisim irtibat hic kesilmez. Firsat olunca biner ucaga 3 saatte gideriz. Ben Kadiköy yakasindan Atatürk Havalimani'na 3 saatte zor gidiyorum.

Valla yeni evliyim; zaten ünv. ünvden sonra atama nişan evlilik derken hakikaten gurbetçi oldum. Çok çok özlüyorum.
Ben çok değilim ama annem beni buralara verdiğine çok pişman. Hep der keşke okutmasaydım kendi memleketimize verseydim sizi, en azından böyle derdinizle uğraşmazdım diye.

Hayırlısı bakalım..

bende istanbuldan çıkıp egede çok küçük bi ilçeye gelin geldim eşimin ailesi ve oturdugumuz yer yüzünden çok sıkıntı çektim halada alışamadım buralara ama sabrettikçe daha güzel günler görüyo insan

Back
X