Gurbete gelin olmak

mutsuz_hayalperest

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2017
183
100
53
31
Merhaba kızlar.. 6 yıllık sevdiğim var işi olsun diye bekledik hep. İşi oldu ailem ikna olsun diye uğraştık 4 aydır. Ailem sadece tanışma amaçlı kabul etti ama ben tam sevinemedim bile. Babam çok sinirli zorla kabul etti tanışmayı. Sonrasında yine geri cayabilir :KK43:

Sevdiğim memleketi 16 saatlik uzaklıkta. Şu an görevi nedeniyle 6 saatlik yerde çalışıyor. Eninde sonunda memleketine yerleşmek isticek. Ben sevmekle hata mı ettim daha ailem vermedi bile şimdiden içim acıyor :KK43:(

Ailem uzak ve tek kız olduğum için tanışmak bile istemediler.

Gurbete gidenler ne yaşadınız ne kadar zamanda alıştınız pişmanmısınız :KK43:

Son düzenleme:
Merhaba kızlar.. 6 yıllık sevdiğim var işi olsun diye bekledik hep. İşi oldu ailem ikna olsun diye uğraştık 4 aydır. Ailem sadece tanışma amaçlı kabul etti ama ben tam sevinemedim bile. Babam çok sinirli zorla kabul etti tanışmayı. Sonrasında yine geri cayabilir :KK43:

Sevdiğim memleketi 16 saatlik uzaklıkta. Şu an görevi nedeniyle 6 saatlik yerde çalışıyor. Eninde sonunda memleketine yerleşmek isticek. Ben sevmekle hata mı ettim daha ailem vermedi bile şimdiden içim acıyor :KK43:(

Sevdiğinin sevgisinden eminsen niye pişman olacak ki insan.
Eşini neden sevmediler kısmına takıldım ben açıkçası.
Yoksa eşiniz neredeyse siz oradasınız,özel bir durumunuz yok ise.
Ama yok ben gurbete gidemem derseniz bitirin...

Ben de yurtdışı sandım okuyunca başlığı.
Devir kolaylık devri her şey bi uçak biletine bakar, önemli olan güvendiğin, sevdiğin, kişiliğine saygı duyan ve bir eşten beklediğin özelliklere sahip bir adamla evlenmek.

Sevdiğinin sevgisinden eminsen niye pişman olacak ki insan.
Eşini neden sevmediler kısmına takıldım ben açıkçası.
Yoksa eşiniz neredeyse siz oradasınız,özel bir durumunuz yok ise.
Ama yok ben gurbete gidemem derseniz bitirin...

Daha tanışmadılar ki. Uzak memleket tek kızımız var diyip istemiyolar başka sebep sunmadılar.

Evlenip aşka bir yere gidecekseniz bazı noktaları uzun uzun düşünmelisiniz:

1) Gerçekten aşık mısınız bu kişiye değer mi?
2) Eşiniz ailesinin lafından çıkamayan biri midir yoksa kendi sorumluluklarını alan aile kurabilecek biri mi?
3) Neden illa memleketine dönmek isteyecek eninde sonunda? İş meselesinden dolayı mı yoksa ailesi orada diye mi? Ailesi orada olduğu içinse dikkat etmelisiniz, sizin de aileniz uzakta, ikisine yakın bir yerde ikamet etmeyi teklif edebilirsiniz.
4) Çalışıyor musunuz? Orada iş imkânınız var mı?

Tüm bunlar dikkat etmeniz gereken noktalar. Evet hepsinden olumlu cevap alıyorsanız eşiniz ile ilgili neden olmasın. Ama diğer türlü ise düşünün uzun uzun.

Evlenip aşka bir yere gidecekseniz bazı noktaları uzun uzun düşünmelisiniz:

1) Gerçekten aşık mısınız bu kişiye değer mi?
2) Eşiniz ailesinin lafından çıkamayan biri midir yoksa kendi sorumluluklarını alan aile kurabilecek biri mi?
3) Neden illa memleketine dönmek isteyecek eninde sonunda? İş meselesinden dolayı mı yoksa ailesi orada diye mi? Ailesi orada olduğu içinse dikkat etmelisiniz, sizin de aileniz uzakta, ikisine yakın bir yerde ikamet etmeyi teklif edebilirsiniz.
4) Çalışıyor musunuz? Orada iş imkânınız var mı?

Tüm bunlar dikkat etmeniz gereken noktalar. Evet hepsinden olumlu cevap alıyorsanız eşiniz ile ilgili neden olmasın. Ama diğer türlü ise düşünün uzun uzun.

Ailesi orda diye gitmek istiyor. Memur adama maaş her yerde aynı. Tayini çıkana kadar kalcak şu anki yerinde.Gurbet zor diyo. Şimdi ailesi yanına gelemiyor bekar evinde kaldığı için evlenince gelir giderler o zaman farklı olur belki diyo. Kesin giderim demiyor aslında ama alıştığı ortam asşında ister istemez çekiyor. Birde daha yeni çıktı memleketten belki zamanla alışır fikri değişir bilmiyorum. anlayışlı vicdanlı merhametli biri.

evlenme. şimdi sana saçma gelebilir ama özellikle çocuk olunca gurbetlik çok zor. sana tek diyeceğim şey evlenme ailen haklı

Gurbet zor diyo.
onun için gurbet zorsa senin içinde zor olmalı. asla kendi aileni hiçe sayıp onun ailesinin olduğu memlekete gitme çok yalnız kalırsın. evlilik başka birşey flört gibi değil. sevgiliyken yanımda birtek o olsun gerisi önemli değil diye düşünüyor insan ama evlendikten sonra aileye çok ihtiyaç duyuluyor. illede gurbet olacaksa ikinize de gurbet olsun. ikinizin ailesine eşit mesafede bir şehre yerleşin ikinizin de ailesi olmazsa birbirinize daha sıkı bağlanırsınız. tatillerde de aile ziyaretlerini yaparsınız.

Ailesi orda diye gitmek istiyor. Memur adama maaş her yerde aynı. Tayini çıkana kadar kalcak şu anki yerinde.Gurbet zor diyo. Şimdi ailesi yanına gelemiyor bekar evinde kaldığı için evlenince gelir giderler o zaman farklı olur belki diyo. Kesin giderim demiyor aslında ama alıştığı ortam asşında ister istemez çekiyor. Birde daha yeni çıktı memleketten belki zamanla alışır fikri değişir bilmiyorum. anlayışlı vicdanlı merhametli biri.
Ona gurbet zor oluyor da size kolay mı olacak?Mesele evlenecek erkeğin bu zihniyeti işte.Evlenene kadar hava hoş ,evlenince de karımdan da ailemden de ayrılmayayım istiyor.
Evlenince samanlık seyran olmuyor.Aksine şimdi üstünü örttüğünüz herşey bir bir sizi yaralayacak.Bence sizi seviyorsa gerçekten memleket sevdasından vazgeçsin.Babanız haklı.

Ama geçen 6 yıl.. Yaşda 25.. Başkasını sevmek helede güvenmek çok zor. Birde yakın ama mutsuz olmak var
Ne dememizi bekliyorsun o zaman.Sana gerçekleri söylüyoruz.Sen pembe bir rüyada olduğun için farketmiyorsun.İlla evleneceksen o senin yanında kalsın.Bunu söylemek zor mu?Bence sen ailenden uzaklaşmak istiyorsun.O zaman iki aileden de ayrı yaşayın.Onun memleketine gitme.

Başka konuya yazmıştım sana da yazayım eğer ikinizde ailenizden uzakta olacaksanız tamam
Ama erkeğin memleketine yerleşmekse konu bence bir daha düşün.
Bak ben eşimin memleketine gelin geldim şimdiki aklım olsa gelmezdim.
Çocuk olunca çok zor geliyor uzaklık, hani anneme gideyim 2 dk kocam ve ailesinden uzaklaşayım beni anlayan iki insan yüzü göreyim desen olmuyor.
Hayatın hep eşin, kv, kp ve eş akrabaları çemberinde dönüyor, bir süre sonra boğuluyorsun.
Eşine gurbetlik zor emin ol sana daha fazla zor olacak, çünkü evliliğin büyük yükü sen de olacak.

Ona gurbet zor oluyor da size kolay mı olacak?Mesele evlenecek erkeğin bu zihniyeti işte.Evlenene kadar hava hoş ,evlenince de karımdan da ailemden de ayrılmayayım istiyor.
Evlenince samanlık seyran olmuyor.Aksine şimdi üstünü örttüğünüz herşey bir bir sizi yaralayacak.Bence sizi seviyorsa gerçekten memleket sevdasından vazgeçsin.Babanız haklı.

Katılıyorum

kız gurbet deyince ben de nerelere gidiyosun sandım, çok hasret çekersen atla bir uçağa sabah kahvaltısına yetişirsin çay börek olana kadar.6 yıl olmuş beraber sabretmişsiniz vs artık emin olman lazım o kişiden.eminsen de düşünecek bir şey yok mutluluğuna bak.

Ailen hakli aileye yakin olmak herzaman avantajdir. Hamileyken ve çocuk bakimi sirasinda ailenle olmazsan çok yalnizlik çekersin zorlanirsin

kız gurbet deyince ben de nerelere gidiyosun sandım, çok hasret çekersen atla bir uçağa sabah kahvaltısına yetişirsin çay börek olana kadar.6 yıl olmuş beraber sabretmişsiniz vs artık emin olman lazım o kişiden.eminsen de düşünecek bir şey yok mutluluğuna bak.

Allah razı olsun.. Beklediğim sözler bunlardı galiba... Yazanların içindeki en anlayışlısısınız .❤️

Ailesi orda diye gitmek istemesi kısmından hoşlanmadım.

Kendi bir erkek olarak katlanamadığı fedakarlığı neden senden bekliyor? 20 saatlik mesafede, ikimizin de ailesinden uzakta, başka bir memlekete gidelim dese bile pozitif bakacaktım ama ailem de ailem diye tutturması.. bilemiyorum..

Back
X