Gurbette gelin geldim...

kusura bakmayın ama 9 sene olmuş yahu...
hani 3-5 ay insan adapte olamaz, arkadaş ortamıdır dildir herşey farklı eyvallah anlarım.

ama 9 sene sonra hele anne-baba aile özlemek çok normal değil.
ülkenin büyük kısmı 9 senelik evliyse minik çocuğu da varsa anne babasını senede 1 belki 2 kere görerek yaşıyor
almanya da değil de siz van'da onlar izmir'de olsa da çok farkı olmayacaktı.

burada çok huzurlu değilseniz onu bilemem.

yurtdışında yaşadım senede 1 geliyordum bazen 2. aile kalabalık olduğu için onlar gelemiyordu.
şimdi ailemden 600 küsur km ötede yaşıyorum
bazen ben geliyorum bazen onlar
çocuk olmadığı için bir de benim kendi işim olduğu için biz esneğiz ama çocuk olsa mesafeler uzak olunca tatiller kısıtlı olunca (öğretmen değilim, ailede kimsenin çok uzun izni yok) yapacak çok şey yok, iş güç koşturmaca kim her gün kök ailesiyle ki?

kusura bakmayın ama 9 sene olmuş yahu...
hani 3-5 ay insan adapte olamaz, arkadaş ortamıdır dildir herşey farklı eyvallah anlarım.

ama 9 sene sonra hele anne-baba aile özlemek çok normal değil.
ülkenin büyük kısmı 9 senelik evliyse minik çocuğu da varsa anne babasını senede 1 belki 2 kere görerek yaşıyor
almanya da değil de siz van'da onlar izmir'de olsa da çok farkı olmayacaktı.

burada çok huzurlu değilseniz onu bilemem.

yurtdışında yaşadım senede 1 geliyordum bazen 2. aile kalabalık olduğu için onlar gelemiyordu.
şimdi ailemden 600 küsur km ötede yaşıyorum
bazen ben geliyorum bazen onlar
çocuk olmadığı için bir de benim kendi işim olduğu için biz esneğiz ama çocuk olsa mesafeler uzak olunca tatiller kısıtlı olunca (öğretmen değilim, ailede kimsenin çok uzun izni yok) yapacak çok şey yok, iş güç koşturmaca kim her gün kök ailesiyle ki?
Aynen öyle kim hergun beraberki .. haklısınız alıştim ama ara ara vuruyor işte

Bazı yorumlar çok acımasız değil mi ?
Ne demek "9 sene sonra aile özlenir mi?"
Elbette özlenir.
Anne baba yani sonuçta.
Ben o kadar uzak olsam bende özlerdim.
🥹 🙊

Aynen öyle kim hergun beraberki .. haklısınız alıştim ama ara ara vuruyor işte
ara ara vurması normal
anne babanın yaşlar ilerledikçe hastalıklar arttıkça insan daha bir tedirgin oluyor
ben kendim 40ıma geliyorum eskisi gibi yoldan gelip 24 saat uyumadan fıldır fıldır gezemiyorum

valla anne evinde ziyareteyim tam şu anda ama hastayım bir yandan :D yatak döşek yatıyorum ev ziyareti böyle yani bir yaştan sonra :D

ama gurbetlik, gurbete gelinlik filan biraz arabesk laflar, bence.

Eşinle sorun çözüldüyse arada yollasın ailene seni? Niye gitmiyorsun
Yolluyor
ara ara vurması normal
anne babanın yaşlar ilerledikçe hastalıklar arttıkça insan daha bir tedirgin oluyor
ben kendim 40ıma geliyorum eskisi gibi yoldan gelip 24 saat uyumadan fıldır fıldır gezemiyorum

valla anne evinde ziyareteyim tam şu anda ama hastayım bir yandan :KK70: yatak döşek yatıyorum ev ziyareti böyle yani bir yaştan sonra :KK70:

ama gurbetlik, gurbete gelinlik filan biraz arabesk laflar, bence.
Allah sağlık versin onlarda şuan bende ve sabah gidiyorlar ayrılık acısı vurdu beni işte boğazım düğüm düğüm işte :(

Yolluyor

Allah sağlık versin onlarda şuan bende ve sabah gidiyorlar ayrılık acısı vurdu beni işte boğazım düğüm düğüm işte :KK43:

annenizin babanızın sağlığı yerinde ki gidip geliyorlar
imkan var ki bilet alabiliyorlar
Allah herkese uzun ömür sağlık, iş güç, iyi günlerde gelmek gitmek versin.
sizin evinizde huzurunuz imkanınız olsun ki geldiklerinde onları en güzel şekilde ağırlayın
böyle düşünün

enerjinizi düşürmeyin.
Allah korusun da eviniz aileniz yuvanız kendi düzeniniz olmasa sanki bu yaştan sonra bu çağda, evden çıktıktan bu kadar zaman sonra, anne babanızın evine sığabilecek misiniz?
Almanyada olsanız ev açıp orada yaşarsınız, emin olun.

o yüzden düğüm düğüm olmak yerine olaya böyle bakarsanız hayatınız kolaylaşır.

annenizin babanızın sağlığı yerinde ki gidip geliyorlar
imkan var ki bilet alabiliyorlar
Allah herkese uzun ömür sağlık, iş güç, iyi günlerde gelmek gitmek versin.
sizin evinizde huzurunuz imkanınız olsun ki geldiklerinde onları en güzel şekilde ağırlayın
böyle düşünün

enerjinizi düşürmeyin.
Allah korusun da eviniz aileniz yuvanız kendi düzeniniz olmasa sanki bu yaştan sonra bu çağda, evden çıktıktan bu kadar zaman sonra, anne babanızın evine sığabilecek misiniz?
Almanyada olsanız ev açıp orada yaşarsınız, emin olun.

o yüzden düğüm düğüm olmak yerine olaya böyle bakarsanız hayatınız kolaylaşır.
Çok güzel yaklastiniz teşekkür ederimm ❤️

Çok güzel yaklastiniz teşekkür ederimm ❤️
rica ederim

yurtdışında yaşadım
üstelik ailemden 1 allahın kulu yoktu tek başımaydım. ilk gittiğim zamanlar bir cep telefonum bile yoktu 20 seneden fazla olmuş. öyle hergün konuşmak filan...mümkün değildi.

insanlar köylerini de çok özler mesela. kalsik gurbet geyiğidir.
ama aslında o köy bırakıp gittikleri o yer değildir, hele gençlikleri, çocuklukları hiç değildir...

insan 2 günde de özler sevdiklerini
benim özlenir mi diye kast ettiğim bu değildi
acımasız olduğumu da düşünmüyorum.

yetişkin insanlarız, hayat devam ediyor, kendi ailemiz, düzenimiz, işimiz, rahatımız nasılsa neyi gerektiriyorsa o şekil devam ederiz, ediyoruz hayatımıza.

tamam yarın ayrılacağınız için bi duygusallaşmışsınız. anladım sizi.
ama daha sağlıklı bakış açıları geliştirmek, ayrılıkları büyütmemek, bir sonraki sefere planlar yapmak...böyle şeyler de elimizde.

Merhaba arkadaşlar 9sene evvel Almanya'dan Türkiye'ye gelin geldim orada doğup büyüdüm. İlk zamanlar herşey lay lay lomdu tabiri caizse şimdi zorlanıyorum ailemi özlüyorum bir kızım var okula gidiyor boğuluyorum düşünmekten benim gibi olan varmı veya içimi hafifletmek:KK43:
Bende 7 senedir burdayim berlinden geldim ama esimle beraber geldik
Basta bayaaaa zordu :(

rica ederim

yurtdışında yaşadım
üstelik ailemden 1 allahın kulu yoktu tek başımaydım. ilk gittiğim zamanlar bir cep telefonum bile yoktu 20 seneden fazla olmuş. öyle hergün konuşmak filan...mümkün değildi.

insanlar köylerini de çok özler mesela. kalsik gurbet geyiğidir.
ama aslında o köy bırakıp gittikleri o yer değildir, hele gençlikleri, çocuklukları hiç değildir...

insan 2 günde de özler sevdiklerini
benim özlenir mi diye kast ettiğim bu değildi
acımasız olduğumu da düşünmüyorum.

yetişkin insanlarız, hayat devam ediyor, kendi ailemiz, düzenimiz, işimiz, rahatımız nasılsa neyi gerektiriyorsa o şekil devam ederiz, ediyoruz hayatımıza.

tamam yarın ayrılacağınız için bi duygusallaşmışsınız. anladım sizi.
ama daha sağlıklı bakış açıları geliştirmek, ayrılıkları büyütmemek, bir sonraki sefere planlar yapmak...böyle şeyler de elimizde.
Okadar iyi geldiniz ki gerçekten çok sağolun ❤️❤️❤️

Merhaba arkadaşlar 9sene evvel Almanya'dan Türkiye'ye gelin geldim orada doğup büyüdüm. İlk zamanlar herşey lay lay lomdu tabiri caizse şimdi zorlanıyorum ailemi özlüyorum bir kızım var okula gidiyor boğuluyorum düşünmekten benim gibi olan varmı veya içimi hafifletmek:KK43:
Merhaba ben de tam tersi Türkiye’den Almanya’ya geldim. Eşim yanımdayken iyiyim ama yalnız kalıp düşünmeye başladığımda çok üzülüyorum özlem ağır basıyor. Sorununuzu eşinizle paylaştınız mı? Çünkü onların yaklaşımı birçok şeyi değiştiriyor. Şimdi Almanya’ya alışması daha kolay şartlar daha güzel diye düşünebilirsiniz ama insan doğup büyüdüğü herşeyini bildiği yerden kopunca nerden nereye gittiğinin çok da önemi olmuyor… Üzerine özlem de gelince baş etmesi zorlaşıyor. Ama eşimle göz göze gelince herşeyi unutuyorum. Demem o ki önce şunu anlayalım; Siz Türkiye’ye mi alışamadınız? Yoksa oraya taşınmanıza neden olan güçlü sebebinize mi? (Eşiniz)

Back
X