niye gitmiyosunuz ki? ben ingilteredeyim 6 ayda 1 gidiyorum. siz daha yakınsınızdır
Canim 6 ayda bir gitmemize ne maddi durumumuz el verir, nede hayat sartlari. Ben evliyim, üniversitede okuyorum, esimse calisiyor, yilda birkere izin alabiliyor toplu olarak. Ayrica esim tek calisiyor, ev gecindiriyor, beni okutuyor, dügünden kalan borclari ve taksitleri ödüyor. Yoksa elimizde olsa dururmuyuz hic türkiyeye gitmeden?
Canim 6 ayda bir gitmemize ne maddi durumumuz el verir, nede hayat sartlari. Ben evliyim, üniversitede okuyorum, esimse calisiyor, yilda birkere izin alabiliyor toplu olarak. Ayrica esim tek calisiyor, ev gecindiriyor, beni okutuyor, dügünden kalan borclari ve taksitleri ödüyor. Yoksa elimizde olsa dururmuyuz hic türkiyeye gitmeden?
Canlarim bende japonyadayim ...
3 sene oldu turkiyeye gitmeyeli birde 1.5 yasinda bir bebegim var ...
Herseyi yalniz yasadim burada bebegimin dogumunu ,hamileligimi ,yani anlayacaginiz hem sevincim hem uzuntum hem hastaligim hep yapayalniz gecti 3 senedir
Gurbet zor derlerdide inanmazdim tabi zor ama hic kimsen olmayinca dahada zordur bilirim...
Bu ulke dunyanin bir ucunda turkiye ise diger ucunda ucakla tam 16 saat suruyor turkiyeye gitmek...
Hem madden hemde maneven cok cileli gercekden...
Hamilelik bebek derken epey bir zorlandik maddi olarak..
Birde minicik bir bebekle tek basima goze alamadim ucaga binmeyi...
Canim kardesim seni anliyorum ,bende cocukdan dolayi calisamadigimdan tek maasla geciniyoruz ...
O yuzden turkiyeye nezaman gideriz allah biliyor...
Insan gurbette olunca hep sunu dusunuyor ,ya sevdiklerime birsey olurda gidemezsem ...
Ya onlari birdaha goremezsem...
Allah sevdiklerimizi bize bagislasin ,kotu dusunmemeye calisilsada sanirim gurbet pisikolojisi....
Bakin ne diyecegim ....
Burada bir kulup kuralim gurbetciler kulubu
Hepimiz birbirimizle baglanti kurup ,arkadas olalim ve destek cikalim kimbilir belki boylelikle bu SIKINTILARI unutur SIKI dostluklar kurariz....
kizlar bende varim
2 yildir Amerikadayim. 2 yilikta evliyim gecen sene gittim Turkiyeye bu senede Ekimde gidicez insallah ama bende kendimi cok yalniz hissediyorum... Annemi ablami cok ozledim devamli ariyorum ama olmuyor gormeden Istanbulda gezmeden.. Esimde calisiyor burda ve yilda 3-4 hafta izni var okadarlik gidebiliyoruz ... Burda cok kotu zamanlarim oldu.. bebegimi dusurdum kimse yoktu yanimda. gercekten cok sey var anlatacak insanin ici cok doluyor
ahh ahhh ben de varim, kanada'dayim taa dunyanin oteki ucunda
yarami desmeyin valla sonra susmammmmm
ailemi cok ozluyorum ve her ne kadar Turkiye'de yasamak zor olsa da oradaki insanlar bizlerden cok daha mutlu...daha huzurlu...
biz gurbette curuyoruz bence...hep ozlem...simit yemeye bile ozlem duyuyoruz
Turkiye'ye en son gecen yaz gittim, 2012 kisinda degil de 2013 kisinda gidecegim kismetsenasil beklicem o zamani bilmiyorum...
Bu bahs ettigini 2 ay önce yasadim canim. 2 ay önce dedemi kaybettik, cenazesine gidemedim, son görevimi bile yapamadimOkulum vardi izin alamadim. Allah kimsenin basina vermesin.
Gidip görmedigim icin hala inanasim gelmiyor. Acikcasi simdi türkiyeye gitmeye´de korkuyorum. Gözlerim heryerde onu arayacak, eksik oldugunu fark edincede depresyonum siddetlencek.
Japonya´da insanlar nasil canim? Mesela burdakiler cok soguk. Orda´da öylelermi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?