Gürültü takıntısı

pinaris pinaris neden adam dağda yaşasın? başkalarına saygılı bir çocuk yetiştiriyor. beğenmediniz mi? yurtdışındakiler birey yetiştiriyor burada çocuk; bizim insanımıza göre çocuk ses yapmalı, yaramaz olmalı Sonra niye sapık çok, niye yan baktı diye adam öldürüyorlar? Çünkü siz "benim oğluşum, benim prensesim" diye yetiştiriyorsunuz.
Nereden biliyorsunuz acaba nasil yetistirdigimi.ustten ustten konusuyorsunuz.cocuk baskilanirsa sapik katil olur asil.kitap okuyun ogrenin biraz.saygili cocuk susturmakla yetistirilmez.bu bakis acisina ne soylesen bos

çocuğa gürültü kurallarını öğretmek onu baskılayarak seri katil yapmaz yalnız. bunlar BASİT nezaket kurallarıdır.

kocanızın da gürültü problemi yok bence.

zeka gerektiren bir iş yapıyorsa veya hep medeni ve düzgün bir çevrede yaşamışsa öyle alışmıştır.

ara kat almamalıydınız.

Eşinizin bu konuda hassasiyeti olabilir. Sizin ortak karar almanız lazımdı. Hassasiyeti yüksek birine ara kat daire aldırmak cidden çok can sıkıcı

Ben ileri derecede misofonya hastasıyım. Eşinizde sanırım öyle. Alt katımız korkunç derecede gürültülü, devamlı pat
pat evi boydan boya koşan cocuk, kapıları gümm diye durmadan kapayan bireyler, devamlı masa sandalye gıcırtısı...üst kat keza öyle.. Çıldırıyorum ağlıyorum bende evdeki esyalara şiddet uygulayıp ses cıkarıyorum. Ev değiştik, yine aynı insanlara denk geldik. Bu sesler her yerde var ve ev değişmek diil tedavi olmak lazım. Ne yazık ki bi tedavisi de yok. Olsa dünyanın bi ucuna giderim, o dereece bıktım yıldım artık. Ancak yasayan bilir.

Slm kızlar.. Benim eşimin aşırı gürültü takıntısı var 5 yıllık evliyiz ilk yıl öyle değildi ama son 4 yıldır bu şekilde..Bu güne kadar 4 ev değiştirdik, kiracı olduğumuz için hepsinde de sorun yaşadık.. En son ev aldık, ama ara kat denk geldi ara kat aldık,o an için burası denk geldi, uygun düşmüştü aldık.. Ama şu an ben mutsuz ve huzursuzum eve gelmek istemiyorum, sen kendini düşündün senin isteklerine göre ev aldık,beni düşünmedin üst kat almalıydık diyip duruyor.. Kredi ile alınmış bir ev 6 yıl ödemesi var, satabilsek de bu imkanlarda aynı kriterlerde ev bulamayız. Benim rahatsız olduğum Bi gürültü yok, zaman zaman olan ufak tefek gürültüler yani biz nereye gitsek bu sorunu yaşayacağız.. Alt katlardan hiç ses gelmiyor mu, üst kata gitsek belki alt katı dert edecek.. Yani demem o ki bu takıntısı ile nasıl başa çıkabilirim, ne yapmak lazım bu konuda önerebileceğiniz şeyler, dinlemem gereken uzmanlar var mı bildiğiniz.. Yani ev değiştirme değil de eşimin bu takıntısını yenmesini istiyorum
Bozo

Slm kızlar.. Benim eşimin aşırı gürültü takıntısı var 5 yıllık evliyiz ilk yıl öyle değildi ama son 4 yıldır bu şekilde..Bu güne kadar 4 ev değiştirdik, kiracı olduğumuz için hepsinde de sorun yaşadık.. En son ev aldık, ama ara kat denk geldi ara kat aldık,o an için burası denk geldi, uygun düşmüştü aldık.. Ama şu an ben mutsuz ve huzursuzum eve gelmek istemiyorum, sen kendini düşündün senin isteklerine göre ev aldık,beni düşünmedin üst kat almalıydık diyip duruyor.. Kredi ile alınmış bir ev 6 yıl ödemesi var, satabilsek de bu imkanlarda aynı kriterlerde ev bulamayız. Benim rahatsız olduğum Bi gürültü yok, zaman zaman olan ufak tefek gürültüler yani biz nereye gitsek bu sorunu yaşayacağız.. Alt katlardan hiç ses gelmiyor mu, üst kata gitsek belki alt katı dert edecek.. Yani demem o ki bu takıntısı ile nasıl başa çıkabilirim, ne yapmak lazım bu konuda önerebileceğiniz şeyler, dinlemem gereken uzmanlar var mı bildiğiniz.. Yani ev değiştirme değil de eşimin bu takıntısını yenmesini istiyorum
Bizim binada olsanız sanırım çıldırırdiniz en üst kattayim asagidakininn sesi sanki tepemdeymis gibi geliyo bı tek o da değil yandakilerdende ses geliyo hapşırma sesi bile bizim evde onların 🙄 çözüm kafayı başka biseye vermek odaklanmak zor bilyorum ama

Takıntıyla filan alakası yok bunun. Mizofoni de tamamen farklı bir hastalık. Eşinizin isteği çok doğal. Ancak insanlar inceliksiz artık. Gecenin ikisinde kapı çarparak kapatılmaz, çocuk gece vakti evde koşturmaz, pazar sabahı 7'de elektrikli süpürge çalıştırılmaz, televizyon son ses açılmaz. Bunlar medeniyet kuralları!
Eşinizi çok takdir ettim, keşke tüm komşular onun gibi olsa. Bazen bizim gibi düşünceli insanlar aynı binada, sitede otursa diyorum.
Çözüm konusuna gelince... Ben bina içinde üst kat dubleks buldum, orada oturuyorum. Hiç olmazsa yatak odama çok ses gelmiyor. Ancak salonumda yan komşumun tüm konuşmalarını, televizyon seslerini vs. dinlemek zorunda kalıyorum hâlâ. Yalıtım yaptırmayı düşündüm ve birkaç firmayla görüştüm. Sesin kaynağının olduğu tarafa yalıtım yapılması gerektiğini söylediler. Yani benim değil, komşumun yaptırması gerekiyor ses dışarı gitmesin diye. Bu durumda yalıtım malesef seçenek değil. Müstakil ev düşündüm. Orada da insanlar gecenin bi' yarılarına kadar bahçelerde mangal partileri veriyor arkadaşlarına, çocuklar nasılsa bahçe diye bağır çağır gecelere kadar. O daha kötü olabilir.
Umarım bir çare bulunur. Ben de bulursam sizinle irtibata geçerim...

Back
X