Gürültü yapan komşu iş yeri

Kalimeeero

Göktürk ♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
2.052
3.512
133
33
Merhaba hanımlar. Sabahtan beri internette arıyorum ama bulamıyorum. Bizim apartmanın hemen paralel apartmanı atölye, büyük bir tekstil atölyesi. Camlarımiz birbirine denk geliyor. Arada bir bahçe boşluğu var tabi ama adamlar sabah 8 den akşam 6 ya kadar sürekli şarkı türkü dinliyorlar. Sesi resmen evin içinde. Ve tam o tarafa bakan yere de yatak odası denk geliyor. Cam perde açamıyorum zaten de en azından şu şarkı türkü olayından artık kafayı yemek istemiyorum. Gidip konuş vs demeyin lütfen çünkü geçen sene eşimin annesi de rahatsız olup gitti rica etti bir iki hafta sessiz kalıp tekrar açtılar. Sabah 8 den akşam 6 ya aralıksız şarkı çalınır mi ya, sıcak diye camları da açık. Allah aşkına biriniz bana nereye şikayet edebilecegimi söylesin. Direkt belediye mi? Kaymakamlık mi? Neresi? ☹️☹️☹️

Gürültü problemi icin polis araniyor. Biz de benzer sıkıntılar için cok sikayette bulunduk ama hicbir cozum olmadi. Tasindik.

Merhaba hanımlar. Sabahtan beri internette arıyorum ama bulamıyorum. Bizim apartmanın hemen paralel apartmanı atölye, büyük bir tekstil atölyesi. Camlarımiz birbirine denk geliyor. Arada bir bahçe boşluğu var tabi ama adamlar sabah 8 den akşam 6 ya kadar sürekli şarkı türkü dinliyorlar. Sesi resmen evin içinde. Ve tam o tarafa bakan yere de yatak odası denk geliyor. Cam perde açamıyorum zaten de en azından şu şarkı türkü olayından artık kafayı yemek istemiyorum. Gidip konuş vs demeyin lütfen çünkü geçen sene eşimin annesi de rahatsız olup gitti rica etti bir iki hafta sessiz kalıp tekrar açtılar. Sabah 8 den akşam 6 ya aralıksız şarkı çalınır mi ya, sıcak diye camları da açık. Allah aşkına biriniz bana nereye şikayet edebilecegimi söylesin. Direkt belediye mi? Kaymakamlık mi? Neresi? ☹☹☹
Zabıtayıda arayabilirsiniz.

İnsan evinde sabah 8’den akşama kadar müzik dinlemez ama iş yerinde dinler .. en azından bizde hep açıktır radyo :) elbette kimsenin , bir diğer kişiyi rahatsız etmeye hakkı yok. O kadar yüksek sesle mi dinliyorlar ki size kadar geliyor 🙄

İş yerinde sabah 8 akşam 6 müzik dinlenir.
Biz de dinliyoruz.
Sizin durumunuza benzer bir durumla ben de karşılaştım. Gün içinde ise bir ekip geliyor ve desibel ölçümü yapıyor. Belli bir sınırı var. Sizin evinizden dinleme yapacaklar. Eğer gelen ses o desibeli geçiyorsa işlem yapıyorlar.
Fakat şunu açıkça söyleyeyim ki, çok yüksek volümlü değilse işlem falan yapmıyorlar.

Akşam saatleri olsa desibel oranı da düşüyor haliyle.

Polisi arayın. Ben komsumu için aramıştım gelip uyardılar. Belediye zabıta da ekipleri de ilgilenir ama polis daha çabuk geliyor.
Gürültü yapan kişiye 50 TL ceza kesiliyor ama gürültüyü yapan ticari işletme faaliyeti kapsamında ise 1000-5000 TL arası ceza verilebilir. Sizin olayinizda işletmenin faaliyeti dolayısıyla bir gürültü değil sanırım ama 50 TL de caydırıcı olacaktır.
Desibel ölçümü yapılıp ilk gelişlerinde uyarıp ikinci şikayette ceza kesilebilir ama sadece kapıya polis gelmesi bile yeterli. Arayın.

Atölye tarzı yerlerde sabah 8 aksam 6 müzik dinlenir genelde. Hem oyle sessiz sakin müzikler de değil arabesk açılır son ses , müslüm , ferdi kibariye allah ne verdiyse. Ahhh gençliğim ahhhh.

Bizim atölyeyi zabıta basmıştı. Apartman sakinleri şikayet etmiş. Makine gürültüsünden rahatsız olmuşlar. Zabıta ya da beyaz masayı arayabilirsiniz.

İnsan evinde sabah 8’den akşama kadar müzik dinlemez ama iş yerinde dinler .. en azından bizde hep açıktır radyo :) elbette kimsenin , bir diğer kişiyi rahatsız etmeye hakkı yok. O kadar yüksek sesle mi dinliyorlar ki size kadar geliyor 🙄
Mesafe bu olduğu için maalesef geliyor.camlari da açıyorlar. İçerisi full erkek dolu zaten o yüzden perde bile açmıyorum. Dinlesinler tabi ama diplerinde aile apartmanı var. En azından casm acmasinlar:) dinledikleri radyonun gün içindeki akışını ezberledim resmen:)

Eklentiler

• IMG_20190628_214614.webp
    IMG_20190628_214614.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 75
Bizim atölyeyi zabıta basmıştı. Apartman sakinleri şikayet etmiş. Makine gürültüsünden rahatsız olmuşlar. Zabıta ya da beyaz masayı arayabilirsiniz.
Makine sesi olsas amenna derim:) baya radyo yayını yapılıyor tüm gün. Hani herkes ekmek parasını kazanıyor şikayet edicem tüm gün vicdan azabı çekerim diye arayamadim bir türlü

İş yerinde sabah 8 akşam 6 müzik dinlenir.
Biz de dinliyoruz.
Sizin durumunuza benzer bir durumla ben de karşılaştım. Gün içinde ise bir ekip geliyor ve desibel ölçümü yapıyor. Belli bir sınırı var. Sizin evinizden dinleme yapacaklar. Eğer gelen ses o desibeli geçiyorsa işlem yapıyorlar.
Fakat şunu açıkça söyleyeyim ki, çok yüksek volümlü değilse işlem falan yapmıyorlar.

Akşam saatleri olsa desibel oranı da düşüyor haliyle.
Gelip yapabilirler:) evet müzik dinlenir ama hemen diplerinde bir aile apartmanı varsa en azından sonuna kadar ses acmayip camları kapatabilirler. Sabah müzik sesi ile uyanıyorum ki canlarım kapalı olduğu halde uyandıracak yükseklikte bir ses.. Allah kimseyi sabah 8 de İbrahim Tatlıses-nankor kedi ile uyandırmasın:)

Atölye tarzı yerlerde sabah 8 aksam 6 müzik dinlenir genelde. Hem oyle sessiz sakin müzikler de değil arabesk açılır son ses , müslüm , ferdi kibariye allah ne verdiyse. Ahhh gençliğim ahhhh.
Evet:( tüm gün İbrahim Tatlıses, Kibariye, hakkı bulut... Bazen kendimi eşlik ederken buluyorum..:)

Back
X