Gurur yüzünden nafaka da istemedim..

arkadaşlar 2 kızım var ayrıldım biri bende biri babasında küçük kızım bende 7 yaşında olan
babası 5 yaşında gördü yani bugüne kadarki babalığı bir pantolon bir kazak bende artık
onunda bişeyler yapmasını istiyorum ama kahretsin gurur bırakmıyo maddi durumu gayet
iyi nafakada istemedim sizce ne yapmalıyım?

gereksiz gururlara gıcık oluyorum yaa...
o çocukları tek başına yapmadın değil mi??

heralde alıcaksın nafakanı, kendın için değil
ikinizin çocukları için.

Eğer düzenli bir gelir yoksa insan neden gurur gibi bir duygu ile hareket ederek nafaka almaz anlamıyorum. Şu an çalışamayacak durumda mısnız, hayatınızı nasıl devam ettiriyorsunuz?

Eşinize muhtaç değilseniz bırakın istemeyin bir şey. İş bulup çalışmayı deneyin.

şu an çalışıyorum çocuğuma bakabiliyorum ama onunda
bişeyler yapması gerekiyor maddi durumu çok iyi neden başkalrına yapıp
kendi çocuğuna yapmasın..ben bekledim ama hala adamda tık yok...

şu an çalışıyorum çocuğuma bakabiliyorum ama onunda
bişeyler yapması gerekiyor maddi durumu çok iyi neden başkalrına yapıp
kendi çocuğuna yapmasın..ben bekledim ama hala adamda tık yok...
Söyleyeceklerimden alınma ama eğer adam istemezse vermez. Nafaka ile borçlanmadığı için zorunda da değil. Sen de çalışıyormuşsun.
Bİr çocuğa ben bakıyorum birine de o baksın diye düşünüyordur o şimdi. Sen istesen de vermeyecek olduktan sonra vermez. Mahkeme açıp nafaka talep edebilirsin belki. Ama kızına ikinci gömleği alayım diye istiyorsan bunu inan değmez muhatap olduğuna

gurur hiçbirşey kazandırmıyor, siz kendiniz değil çocuğunuz için birşey istiyeceksiniz.
nafaka istemiyle ilgili dava açın :34: gururu bırakın bu işte çünkü gurur ancak kendiniz için yapabilirsiniz, çocuğunuzla babası arasına girmeyin bırakın çocukta biraz olsun emek versin.... emek harcamasada harcatın o çocuk sonuçta gökten zembinle kucağınıza düşmedi. nafaka sizinle ilgili değil çocuğunuzla ilgili çocuğunuzla ilgili gururunuzu buna karıştırmayın.... çocuğunuzun birşeyleri sizin yüzünden eksik kalması sizin gururunuza gurur mu katıyor

Nafaka için dava açabilirsin ama eski eşin işi yokuşa sürerse nafakayı alma olasılığın güçleşir. Çünkü nafakayı boşanırken istemen lazımdı hatta çoğu davada sen istemesen dahi zaten erkek kadına çocuk için belli bir miktar ödemede zorunlu. Eğer zamanında istemiyorum diye direttiysen eşinin avukatı bunu çok rahat kullanır para verilmez. Çalışmasaydın tabiki durum farklı olurdu o zaman çok rahat alırdın. En azından okul masraflarını ödetebilirsin.. Gereksiz gurur yapmayın ikinizin çocukları sonuçta ve sen çocukların için istiyorsun keşke zamanında hakkından feragat etmeseydin. Öfkeyle kalkıp zararla oturdun sanırsam..

haklısınız ne diyeyim sırf ondan birşey istemiş olmayayım dedim
halbuki adamın ekmeğine yağ sürmüş oldum... inş bişeyler yapabilirim ve
sevincini kursağında bırakırım..

Cocuklariniz adina karar vermeyin nolur. Cocuksuz ayrilanlar tamam nafaka almasin ama siz acin davanizi alin nafakanizi. Istemek gurur kirici gelebilir biliyorum. Merakimi mazur gorun diger cocuk niye babada? Cocuklarimiza en iyisini almak yapmak isteriz hepimiz. Harcamasanizda biriktirin. Ileride genc kiz oldugunda lazim olur. Aslinda sistem bunu otomatik olarak halletse. Mahkemede hesap numaralari verilse hakime ve onun belirleyecegi rakam yatsa hesaba.

Back
X