Gururum kırık, boşanmayı düşünüyorum, ne olacak bilmiyorum.

Mihail Zoscenko

Nirvana
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2010
8.416
23.879
548
Merhaba herkese,
Çok düşündüm konuyu açıp açmamayı, ama dıştan bakan fikirlere ihtiyacım var sanırım.
26 yaşındayım. Yaklaşık 1.5 yıllık evliyim. Eşim benden 6 yaş büyük. Severek evlendik, ailelerimiz iyi anlaşır, yani mesafeli iyi bir ilişkileri var. İkimizin birbirlerinin aileleri ile de öyle sayılır. Ailelerimizin kendisi ile ilgili bir sorunumuzun olmadığını belirtmek için söylüyorum bunları.

Hızlı bir evlilik oldu çıkmaya başladıktan 9 ay sonra evlendik. Ben biraz beklemek istiyordum ama eşim çok istedi hemen evlenmek. Ve çıkmaya başladığımızdan itibaren geçen haftaya kadar (yani 1.5 yıldır) ayrı şehirlerdeydik. Pek doğru düzgün evlilik hayatımız olmadı, haftasonu birlikte geçirdiğimiz zamanlarımız ise kabusa döndü. Çok sevmiştim onu nasıl bu hale geldik anlamıyorum. Devam edebilecek miyiz emin değilim çünkü içimde ona karşı dinmeyen bir öfke var artık ne kadar çabalasam da geçmiyor.

Başka şehirde güzel, hayli kazançlı bir işim vardı. İlişkinin başından beri onun olduğu şehre gelebileyim diye (ikimizin de memleketi olan, ailelerimizin yaşadığı şehir) o kadar ders çalıştım o kadar çok arayışa girdim ki. Çalıştığım iş de güzel ama çok stresliydi, bir taraftan uzun mesailer bir taraftan iki şehir arasında git gel (gidip gelen hep ben oluyordum, aksini teklif etmek aklıma bile gelmedi iki şehirde de evimiz olmasına rağmen) bir taraftan evinle ilgilen bir taraftan ders çalış helak olmuştum resmen. Başta bunları hiç sorun etmezdim, aileydi evlilikti yapılacaktı tabi. Ama geriye döndüğümde veren taraf hep ben olmuşum. Onun ise haftaiçi ailesinin yanında haftasonu benimle altında düğün takılarıyla alınmış arabamız konforlu bir hayatı vardı. Ben böyle şeyleri sorun etmezdim ama artık bunlar gözüme batıyor.

İlk haftalarda bu tempoda resmen pestilim çıkıyordu, biraz da ilgi bekliyordum ve bunu da safça söylüyordum. Önce ilgi beklememle alay etti, sonra da eve bakmadığımla ilgili kavgalar çıkardı. Kaldı ki elimden geleni yapıyordum o da yardım ediyordu allah var ama memnun olmuyordu işte. Bense pek kendimi savunamıyordum ve sürekli evimiz yuvamız vs diye onu memnun etmeye çalışıyordum. Hata ettiğimi şimdi görüyorum.

Evlendiğimiz ilk aylarda eşimin güvenimi sarsacak bazı olayları oldu, beni çok yaralamasına ve itirazlarıma rağmen beni ciddiye almayarak bu hareketleri bir süre devam ettirdi. Bu olay beni travmaya sebep olacak kadar etkiledi ve hala unutamıyorum. Artık iyice mutsuz olmaya başlamıştım, çok yorgundum, çok duygusaldım. O ise 6 ay dolmadan artık çok yorulduğunu (!) tahammül edemediğini söyleyerek boşanmak istedi. Ben engel oldum. İlerleyen zamanlarda bu sefer topu bana atarak bu böyle gitmez kararını ver ailelerimizle konuşalım dedi (her konuya bi aileleri karıştırdık zaten ve bu yüzden aile gibi hissedemedim hiç).

Çok baskın bir karakter, kendisini savunmayı ve üste çıkmayı çok iyi biliyor ağzı iyi laf yapar. Ben onun kadar değilim, beni sürekli mağdur edebiyatı yapmakla mutsuzluktan beslenmekle vs suçladı. Toyluğumdan ve yaşadığım travmanın etkisinden hepsine inandım. Özgüvenimi kaybettim. Bağımsız bir birey gibi hissedemiyordum. Öz saygım sıfır olmuştu. Birkaç konuda daha büyük kavgalar ettik (hep farklı şehirlerdeydik bu arada) ve daha senemiz dolmadan bana uzun bir e-posta ile boşanmak istediğini yazıp sahip olduğumuz bir avuç malı o e-postada taksim etti :) ya gözüm olduğundan falan değil ama, eskiden hep bütün herşey senin, ben birşey olsa ceketimi alır çıkarım derdi şimdi sürekli benim ondan daha çok kazandığımı bu yüzden de ona diklendiğimi söylüyor. Yahu insaf her ay maaşımı olduğu gibi ona gönderip haftalık alıyorum ben. İsyan edesim geliyor bu haksız muameleye.

Neyse boşanma mevzusunda aileler araya girdi artık. Ben o vakte kadar ufak tefek şeyler dışında pek yansıtmamıştım bizimkilere, bana şimdiye kadar niye söylemedin diye kızdılar. Eşim ortada yok evimizde bekliyor, iki aile de bir araya geldi eşime kızdılar falan. Bizimkiler bu evliliği bitir seni sindirmiş iyice biraz şeytanlık bilsen bunlar başına gelmezdi zaten dedi. Ben devam etmek istedim çünkü içimden bir ses düzeltilebilir diyordu.

Böylece devam ettik. Ben özgüvenimi kendi çabalarımla toparladım, ama bana bütün bunları yaptığı için çok kızıyorum. Boşanma mevzusundan sonra istekli gibiydi evliliği sürdürmeye hareketleri falan daha farklıydı artık. Yine tartışmalarımız oluyordu ama tatlıya bağlıyorduk bir şekilde. Ben de biraz dik durmayı öğrenmeye başlamıştım ta ki birkaç gün öncesine kadar. Yine bir mevzuda tartıştık, bana eskisi gibi hakaretler etti. Artık kaybetme korkusunun olmadığını sezdim.

Bu evliliği sürdürmekte çabalamamın tek nedeni kendimde de gördüğüm kusurları törpülemekti. Çok duygusaldım çok kırılgandım hala da bunları tam olarak üzerimden attım sayılmaz. Ama daha dik daha güçlü ve daha mutlu hissediyorum. Tüm kaleleri savunmadan evliliği bitirmeyeceğim diyorum. Bitireceksem de güçlü bir karakterle bitirmek istiyorum ama dibe çöktüm yine. Beni seviyor mu, değer mi, sürdürmeli miyim bilmiyorum...

Yeni evli bir çift olarak ayrı şehirlerde olmanız zaten başta sizi çok ama çok yormuş... İnan aynı evde olsa olaylar bu kadar büyümüyor... Yaşadığın her şeyi de anlatmamışsın.. Mesela "güven" benim için tek bağlılıktır.. Sarsıldım mı bitti.. Kinci bir insanım ben unutamam unutturmam.. Yine de düzeleceğine inanıyorsan bir kere aynı evde yaşamakla başlayın işe.. Diğer türlü insan telefonla vs. her şeyi söyleyebiliyor... Aynı evde bu kadar büyütülmüyor...
Kavgalarda sinirle çok şey söyleniyor muhakkak insanız her insan aynı değil.. Söylediğin gibi benim eşim de aynı senin eşin gibi.. Mağdur edebiyatını müthiş yapar konuşur bıkmadan usanmadan 2 saat konuşur ben sadece dinlerim.. Sen hiç konuşmuyorsun ki seni anlayayım der ama ben iki cümle kurmadan sinirlenir tekrar devam eder bana fırsat vermez ki.. Şükür biz oturttuk bazı şeyleri.. Artık öyle küskünlüklerimiz uzun sürmüyor hatta anlık oluyor.. Tatlıya bağlıyoruz..
Allah yardımcın olsun..
Düzelmeyeceğine inanıyorsan, bu evlilik için elinden geleni yaptıysan, bunun için vicdanın rahatsa; boşuna zaman kaybetme derim... Herkes yerinde sağ olsun, mutlu olsun... Daha güzel bir hayatın olabilir..

erkekle kadının yeri değişmiş
sen bu kadar kendinden ödün verip paranış gönderip eşim diye saygı gösterince tepene
çıkmış neden paranı sürekli ona gönderdin
ayrı evlerde yaşayarak zaten evlilik zor olur
nasıl bu kadar ayrı olabildiniz

Bana evli olmanıza rağmen ayrı şehirlerde olmanız çok saçma geldi. Bu şekilde evlilik zaten sürdürülemez. Siz bir kadın olarak tek başınıza başka bir şehirde yaşayıp eşinize para mı gönderiyorsunuz ? Oda bunu kabul ediyor öylemi. Demiyor mu size işten ayrıl. Veya ben oraya geleyim.Madem ayrı şehirlerde yaşayacaktınız evliliğe ne gerek vardı. Sevgili olarak devam etseydiniz.

Yazının tamamını okudum,kusura bakma cımbızla çekmiş gibi olacağım ama güvenini sarsan konu neydi?
Ona göre yorum yazacağım da...
Aslında eşime ne kadar öfkeli olsam da onun özelini paylaşmak da hoşuma gitmiyor :( eski kız arkadaşıyla görüşmesi diyelim. Yani eşim özellikle aramıyordu kız ara ara mesaj atıyordu naber nişanlılık evlilik nasıl vs diye eşim de çok güzel falan diye cevap yazmıştı birkaç kez. O zamanlar normal karşılıyordum çünkü kızı eşimin normal arkadaşı sanıyordum. Ne zaman aralarında bir zamanlar cinsel boyutu da olan bir ilişki olduğunu çok kötü bir şekilde öğrendim, çoook kötü bir hayal kırıklığı. Geçmişe dair bütün o şeyleri yok etmesini istedim ama beni ciddiye alıp yapmadı bunu. Güvensizliğim böyle oluştu işte ve hala güvenmiyorum :(

Aslında eşime ne kadar öfkeli olsam da onun özelini paylaşmak da hoşuma gitmiyor :KK43: eski kız arkadaşıyla görüşmesi diyelim. Yani eşim özellikle aramıyordu kız ara ara mesaj atıyordu naber nişanlılık evlilik nasıl vs diye eşim de çok güzel falan diye cevap yazmıştı birkaç kez. O zamanlar normal karşılıyordum çünkü kızı eşimin normal arkadaşı sanıyordum. Ne zaman aralarında bir zamanlar cinsel boyutu da olan bir ilişki olduğunu çok kötü bir şekilde öğrendim, çoook kötü bir hayal kırıklığı. Geçmişe dair bütün o şeyleri yok etmesini istedim ama beni ciddiye alıp yapmadı bunu. Güvensizliğim böyle oluştu işte ve hala güvenmiyorum :KK43:
sürekli senden bişeyler gidiyor
kangrane dönmüş bi ilişki
neden kesip atmıyorsun
aşık olabilirsin anlarım ama psikolojinde iyiye gitmez böyle

Sevse bunları yapar mıydı?
Belki de zayıftı sevgisi ve hemen bitti. Hep elinden geleni yaptığını söyler ama asıl ben çabaladım saf saf. Bu noktadan sonra ne yapmalıyım emin değilim. Bazen diyorum bu işin sonu yok yol yakınken bitir diye, sonra bir hareketiyle vicdan yapıyorum bak o çabalıyor sen de çaba göster diye :(

Ben 5 aylık evliyim. İkimiz de devlet memuruyuz ve başka illerde yaşıyoruz. Eşimin tayininin çıkmasını bekliyoruz. Sizde eşiniz rahat tarafta iken bizde de ailesiyle yaşayan taraf benim. Sizin gibi eşimden fazla maaş alıyorum. İşi nedeniyle izin alamadığı için sık sık gidip gelen benim. Bu zamana kadar eşimden tek bir hakaret işitmedim. Hem telefon görüşmelerinde hem yüzyüze görüşmelerde büyük çaplı bir problem yaşamadık. 7 buçuk yıllık da geçmişimiz var evlilik haricinde. Bunları neden anlattım derseniz sizin ilişkinizde bence sevgi yok, sevginin olduğu yerde uzaklıklar sorun olmaz. Sevse bunları yapar mıydı?

Aslında eşime ne kadar öfkeli olsam da onun özelini paylaşmak da hoşuma gitmiyor :KK43: eski kız arkadaşıyla görüşmesi diyelim. Yani eşim özellikle aramıyordu kız ara ara mesaj atıyordu naber nişanlılık evlilik nasıl vs diye eşim de çok güzel falan diye cevap yazmıştı birkaç kez. O zamanlar normal karşılıyordum çünkü kızı eşimin normal arkadaşı sanıyordum. Ne zaman aralarında bir zamanlar cinsel boyutu da olan bir ilişki olduğunu çok kötü bir şekilde öğrendim, çoook kötü bir hayal kırıklığı. Geçmişe dair bütün o şeyleri yok etmesini istedim ama beni ciddiye alıp yapmadı bunu. Güvensizliğim böyle oluştu işte ve hala güvenmiyorum :KK43:

Bence bu yeterli sebep.. Okurken bile sanki eşim yapmış gibi şu an acaip sinirlendim ve kötü oldum... Bırak eski sevgilisini hele ki cinsellik yaşamış normal kız arkadaşlarıyla bile sürekli bu muhabbetlere giremez o ne demek... Bence içinizin soğuması için bu kafi..

Ben 5 aylık evliyim. İkimiz de devlet memuruyuz ve başka illerde yaşıyoruz. Eşimin tayininin çıkmasını bekliyoruz. Sizde eşiniz rahat tarafta iken bizde de ailesiyle yaşayan taraf benim. Sizin gibi eşimden fazla maaş alıyorum. İşi nedeniyle izin alamadığı için sık sık gidip gelen benim. Bu zamana kadar eşimden tek bir hakaret işitmedim. Hem telefon görüşmelerinde hem yüzyüze görüşmelerde büyük çaplı bir problem yaşamadık. 7 buçuk yıllık da geçmişimiz var evlilik haricinde. Bunları neden anlattım derseniz sizin ilişkinizde bence sevgi yok, sevginin olduğu yerde uzaklıklar sorun olmaz. Sevse bunları yapar mıydı?

Haklısınız gerçekten.. Benim de eşimle 7-8 senelik bir sevgili dönemimiz oldu ve hep ayrıydık nerdeyse.. Şükür ki çok ağır problemlerimiz olmadı hiç..

Neyin sivriydi de törpüledin Allah aşkına? Maaşı veren sen,her hafta giden sen, evle ilgileniyormuşsun birde, ders çalışıp yanına gelmeye çalışan sen. Adam lord gibi geziyor ortalıkta. Bide sindirmiş seni. Daha neyi düzelteceksin ki ? Tamamen ona köle olup kalacaksın ozaman devam eder. Seni sarsan olay neydi? Onu söylesen daha çok fikir verebiliriz bukadar sarsıldığına göre basit bir mesele olmamalı.

Aslında eşime ne kadar öfkeli olsam da onun özelini paylaşmak da hoşuma gitmiyor :( eski kız arkadaşıyla görüşmesi diyelim. Yani eşim özellikle aramıyordu kız ara ara mesaj atıyordu naber nişanlılık evlilik nasıl vs diye eşim de çok güzel falan diye cevap yazmıştı birkaç kez. O zamanlar normal karşılıyordum çünkü kızı eşimin normal arkadaşı sanıyordum. Ne zaman aralarında bir zamanlar cinsel boyutu da olan bir ilişki olduğunu çok kötü bir şekilde öğrendim, çoook kötü bir hayal kırıklığı. Geçmişe dair bütün o şeyleri yok etmesini istedim ama beni ciddiye alıp yapmadı bunu. Güvensizliğim böyle oluştu işte ve hala güvenmiyorum :(
Haklısın ve bu bile yeterli sebepken birde üste çıkmış paşa

Neyin sivriydi de törpüledin Allah aşkına? Maalı veren sen,her hafta giden sen, evle ilgileniyormuşsun birde, ders çalışıp yanına gelmeye çalışan sen. Adam lord gibi geziyor ortalıkta. Bide sindirmiş seni. Daha neyi düzelteceksin ki ? Tamamen ona köle olup kalacaksın ozaman devam eder. Seni sarsan olay neydi? Onu söylesen daha çok fikir verebiliriz bukadar sarsıldığına göre basit bir mesele olmamalı.

güven sarsan olay buymuş

Sen zaten şehir dışındasın sen yokken arayıp sormadığını nereden biliyorsun ayrıca?

erkekle kadının yeri değişmiş
sen bu kadar kendinden ödün verip paranış gönderip eşim diye saygı gösterince tepene
çıkmış neden paranı sürekli ona gönderdin
ayrı evlerde yaşayarak zaten evlilik zor olur
nasıl bu kadar ayrı olabildiniz

Bana evli olmanıza rağmen ayrı şehirlerde olmanız çok saçma geldi. Bu şekilde evlilik zaten sürdürülemez. Siz bir kadın olarak tek başınıza başka bir şehirde yaşayıp eşinize para mı gönderiyorsunuz ? Oda bunu kabul ediyor öylemi. Demiyor mu size işten ayrıl. Veya ben oraya geleyim.Madem ayrı şehirlerde yaşayacaktınız evliliğe ne gerek vardı. Sevgili olarak devam etseydiniz.

Para gönderme meselesini şöyle açıklayım, evimizin tüm ödemelerini eşim yapar ben de çok yoğun bir hayatım olduğundan karışmamıştım buna. O nedenle yolluyordum hep, allah var kendisi hiç harcamaz ama yine de herşeyi yönetmek çok hoşuna gitti sanırım.

Neyin sivriydi de törpüledin Allah aşkına? Maaşı veren sen,her hafta giden sen, evle ilgileniyormuşsun birde, ders çalışıp yanına gelmeye çalışan sen. Adam lord gibi geziyor ortalıkta. Bide sindirmiş seni. Daha neyi düzelteceksin ki ? Tamamen ona köle olup kalacaksın ozaman devam eder. Seni sarsan olay neydi? Onu söylesen daha çok fikir verebiliriz bukadar sarsıldığına göre basit bir mesele olmamalı.
Sivriliğimi törpüledim demiyorum, duygusallığımı diyorum. Çok zayıflık gösterdim evlilikte bunu geri almak istiyorum diyorum. Ben böyle değildim eskiden ya kendime çok kızıyorum, eşim de güçlü halime hayrandı eskiden. Şimdi bem eğilip büküldükçe saygı duymamaya başladı. Hepsini de kendi ellerimle yaptım ama farkında değildim ki yavaş yavaş oldu. Bir de fazla güvenmekten.

Back
X