Gusül abdesti konusunda yardım ?

misspoem16

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2017
41
10
1
29
Kafam iyice karıştı bir büyüğüm yok soramıyorum ve internette beynimi bulandırdı.
Şimdi gerçekten tam bilgisi olan yazsın olur mu ?Zira önemli bir konu benim için dalga geçmeye tahamülüm yok...
Ben önce banyomu yapıp temizlendikten sonra gusül için niyet ediyordum:3 kere ağız 3 kere burun sonra başım sonra 3 kere sağ ve sol omzuma su döküyordum.Ve baştan aşağı su değmeyen yer bırakmıyordum.
Sizce benim yaptığım yanlış mı ?
Eşim ise önce niyet edip avret yerini yıkamam ve sonra gusülün diğer farzlarını yapmamın doğru olacağını söyledi...
Kafam karıştı iyicene ;(
Allah rızası için yardım edin...

Son düzenleme:
Farzini zaten yerine getiriyorsun o yüzden gusül abdestin kabul oluyordur. Eşin sunnete uygun olani soylemis. En dogrusunu diyanetin sitesinden veya evde varsa ilmihalden aç oku ogren canım.

Farzini zaten yerine getiriyorsun o yüzden gusül abdestin kabul oluyordur. Eşin sunnete uygun olani soylemis. En dogrusunu diyanetin sitesinden veya evde varsa ilmihalden aç oku ogren canım.
Yani benim yaptığım da sakınca yok değil mi düzeltmeme gerek var mı ?
Konu ismini yazıp diyanet sitesi dedim ama bulamadım ya ;(

Sünnete uygun alirsan daha cok sevap kazanırsın. Ben de baktim da sorun var diyanetin sitesinde acilmadi

komple yıkanıyosun işte neden seninki yanlış olsun
ben vakti zamanında müslümanken güsul almayı bana da avret yerlerini önce yıkayarak başlamayı öğretmişlerdi

Bu sekilde alabilirsin cnm. Ben normal abdest alip 3 kere basa 3 sag 3 sol omza su dokuyorum.
İns dogrudur hepimizinki..
Hiçbir dine mensup değilim

ben vakti zamanında müslümanken güsul almayı bana da avret yerlerini önce yıkayarak başlamayı öğretmişlerdi
Cidden merak ettigimden soruyorum , hic bir dine mensup degilsin ama biseyin olmasini cok istediginde napiyosun ? Dua ? Ki bu durumda etmiyosundur.

Bu sekilde alabilirsin cnm. Ben normal abdest alip 3 kere basa 3 sag 3 sol omza su dokuyorum.
İns dogrudur hepimizinki..

Cidden merak ettigimden soruyorum , hic bir dine mensup degilsin ama biseyin olmasini cok istediginde napiyosun ? Dua ? Ki bu durumda etmiyosundur.
Çalışıyorum
İsteğimin olması için çaba harcıyorum
Bir sınava mı gireceğim mesela
Oturup eşek gibi hazırlanıyorum
Emeğimin karşılığını bir şekilde alıyorum
Alamazsam da yeniden deniyorum

Back
X