Mutfak Püf Noktaları Güvelenen una ne yapılır!

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.698
37.029
1.123
39
iyi akşamlar herkese,benim derdim biraz farklı belki komik gelecek bazılarınıza ama sinirlerim çok bozuk.un almıştım ama yaklaşık 2 aydır duruyordu,paketini hiç açmadım.biraz önce kullanmak için açtığımda güvelendiğini fark ettim.daha doğrusu henüz yumurta şeklinde sanırım,öyle kımıl kımıl olsa eleğe takılır ama bunlar minicik siyah, kahve renkli nokta gibi şeyler.içim kalktı,hiç katlanamam öyle şeylere ama bi taraftan da 10 kiloluk hiç açılmamış paket,günah ya atmaya da içim elvermedi.bi önerisi olan var mı arkadaşlar?

Epeyde çokmuş ...

Büyükce bir tepsiye döküp havalandırsanız faydası olur belki.

Aklınızda olsun unlarinizin boceklenmemesi icin, un kavanozunun icerisine bir adet defne yapragi ya da kabuklu(kokusu sinmiyormuş) sarımsak koymak işe yarıyormuş.

bence çöpe atmalısın.
unlarını ufak paketlerde al.bir de nemli rutubetli yere koyma.belki aldığın yerde böceklenmiştir.

defne yaprağını duymamıştım artık onu denerim.teşekkür ederim.
kahveci,evet canım niye o kadar büyük aldıysam iki kişiye ben de anlamadım,bi daha asla almam zaten,fişi de attım kaç zaman oldu yoksa aldığım yere götürürdüm.çöp görünüyor o kadar uma

uğraşmayıp çöpe at bence
yazık günah ama yapacak birşey yok.

canım ya aynı şey benim başıma da gelmişti..hatta sadece un mu :2:
ince bulgurum,kuru baklagillerim,un,mısır unu,vs....maalesef yaz aylarında bunlar başımıza geliyor en iyisi sanırım buzdolabına koymak ama dolapta da yer kalmadı maalesef..
mecburen çöpe atman gerek canım unun içinden ayıramazsın..ben kuru baklagillerden kurtlanmamış olanları yıkayıp tuzlayıp güneşte kurutmuştum ama unlarımı attım

Üzülme Esra'cım
en azından sanada tecrübe oldu,
bir daha aynı sorunu yaşamazsın.
bende küçkpaketler alıyorum.
arada 5kg'lık alsam bile buz dolabında saklıyorum.

sağolun kızlar,tek çözüm atmak sanırım.
daha önce de marketten alıdığım an kurtlu çıkmıştı ama fişi attığım için yine götürememiştim ve o da çöpe gitmişti

küçük ailelerde yapılamsı gereken alınan şeylerin miktarı ve ölçüsü az olacak bende ilk aylarda sanki kıtlık olacakmış gibi herşeyden çok alırdım baktım olmuyor ölçüleri azalttım sende bundan sonra kısa süreli kullanacağın ölçülerde alırsın:hulya:

bende dün akşam kek yapmaya niyetlendim bi baktım ki aynı senin dediğin gibi güveler benimde 10 kiloluk ama allahtan ben nerdeyse 5 kilosunu kullanmışım. bu yaz benimde bir sürü baklagillerim kurtlandı havalar bu sene çok sıcaktı ya sanırım ondan ama sinir bozucu birşey

açılmamış un nasıl güvelendi ki?benim bildiğim ağzı açılan şeyler böceklenir.muhakkkak geçenki gibi markette aldığınızda bozuktur.benim yaşadığım yerde çok rutubetli ama unumu bulgurumu falan buzdolabında saklarım.sende öyle yap canım.o unu da at bence....

bende gecen gun acilmamis irmigimi bi actim guveli cikti attim cope geri goturmek aklima gelsede fisi atmistim yeni paketlerde bile olabiliyo kucucuk bi delik acilmissa falan gormuyoruz tabi

bakliyatların içine konulan sarımsak işe yarıyor ama un için de faydalı olur mu bilmiyorum, tabi bu böcekler gelmeden önce yapılan birşeydi , gelen böceği kovmak için işe yarar mı onu da bilemiyorum

açılmamış paket diyorsun ,bence markete geri götür..iade alsınlar..inanırlarmı açılmamış olmasına o da ayrı ama,atmadan önce dene derim..

bizim 5 kiloya yakın un kutusuna karıncalar girmiş. bir sürü vardı. annem güneşe koydu unu hepsi gitti, sonra da eledik tekrar unu.

bilmiyorum sizin durum biraz daha farklı ama...

Sıcaklardan olmuştur bende kilerimi bi açtımki :sinifsinif:
un pirinç şeker merimek, vs vs herşeye girmişler ne var ne yok attımbene ve hepsi 5 kg lik poşetlerdi
bend eçok üzüldüm ama yapacak bişe yok mafoldumben

etrafınızda tavuğu olan biri varsa onlara verin . çöpe gitmesin. her şeyi çöpe ata ata. dünyayı tirletiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…