Güven nasıl kazanılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hatalikul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2020
40
39
3
40
Merhaba arkadaşlar,

Daha önceki konumda nişanlımla ayrılık olayımızı anlatmıştım. Kendisiyle yakın zamanda görüştük ve benimle hala evlenmek istediğini çok sevdiğini çok özlediğini söyledi. Hatta sanki evlenme yolunda devam ediyormuşuz gibi tüm evi düzmüş ve neden aldığını sorduğumda zaten evlenicez ya dedi. Ama sana maddi anlamda güvenmem lazım bu da 3-5 ayda olacak şey dedi. Ben ona maddi anlamda boşa harcama yapmadığımı yada benzeri konularda kendimi göstermem lazım. Peki maddi olarak ayaklarının üzerinde durma, ekonomik bir istikrar sahibi olma konusunda bunu nasıl gösterebilirim ? Aslına bakarsanız bende kendimdeki bu müsrif hareketlerin zaten farkındayım ve eylül ekim ayından beri kendimi düzeltmeye çabalıyorum. İlerlediğimi de düşünüyorum ancak bir başkasına bunu farkettirebilmek nasıl olur onu kestiremiyorum açıkcası. Bu konu ile alakalı mesela tek yapabildiğim şuan kalan kredi borcumu öderken maaşımdan işe gidip gelme vb. zorunlu ihtiyaç miktarını ayırıp gerisini tamamen kredime yatırmak geldi ama başka ne yapabilirim bilemiyorum.

Lütfen kendini ispat etmene gerek yok vs gibi cümleler kurmayın. Çünkü burda gerçekten benimde hatalarım çok fazla, bunların farkındayım, aynı şekilde bu müsriflik noktasında ailem bile şikayetçi ve o insanı seviyorum.

Eski konularınızı bilemiyorum. Musrifseniz bekarken öyleymiş 2 kişi olunca değişebilir. Ne güvencesi bekliyor anlamadım.

Nişanlınızın müsrif değilim, tutumluyum diye gözüne girmek istiyorsunuz doğru anladıysam. Bunu hangi hal ve hareketlerimle belli ederim ve ne yaparak daha tutunlu olurum sanırım sorunuz bu. Bir kişinin öyle kolay kolay alıştığı davranışları değişmez ama törpülenebilir. Sonuçta müsrif ve israf içinde olmak hem kendinize hemde insanlığa karşı sorumluluğunuz. Tükenebilir kaynakların doğru kullanılması taraftarı bir insan olarak önce para israfının daha çok yaşandığı kısmı keşfetmeniz lazım. Mesela giyimse önce bu alana sınırlama getirmelisiniz. Mesela dışarıda yeme içme gibi alanlara daha çok para harcıyorlarsanız dışarıdan ayda 1 kere yiyeceğim ya da öğlen yemek aramda şu miktarı geçmeden sağlıklı beslenerek harcama yapacağım gibi bir kararı uygulamaya koymalısınız. Bunlar çoğaltılabilir ama sizin harcamalarınız özellikle hangi yönde oluyor?

Ayrılık olayını hatırlamıyorum, hatırlatırsan hepimiz icin ıyı olur bence.
Neden ayrılmistınız?
Ben söyleyeyim kredi çekmiş konu sahibi sonra adam öğreniyor diyor bu borcu bitirene kadar görüşmeyeceğiz. Ailesine kadar söylüyor kızın herkese rezil ediyor.

Eski konularınızı bilemiyorum. Musrifseniz bekarken öyleymiş 2 kişi olunca değişebilir. Ne güvencesi bekliyor anlamadım.

paranızın ince ince hesabını yapan adamla ne işiniz var
Hem müsriflik hemde farklı sebeplerle baya yüklü borçlarım vardı ve bunu ondan saklamıştım bunu öğrendiği zamanda ayrıldık

Evlenme bu cocukla. Senı sebepsiz uc dort kez terketmıs.
Kendısı tam bir tekınsız ıssız adam, bir havuclu keki eksik.
Buna neden kendını ispat edesin ki?

Ben söyleyeyim kredi çekmiş konu sahibi sonra adam öğreniyor diyor bu borcu bitirene kadar görüşmeyeceğiz. Ailesine kadar söylüyor kızın herkese rezil ediyor.

Siz hala kendinizi ispat etmeye uğraşın
Çok doğru yoldasınız. Sizi bu kadar rezil eden adamla evlenin

Ben "ne yapayım evleneyim mi" yada "ne karar vereyim ne dersiniz" gibi bir soru sorduğumu hatırlamıyorum. Doğru ile yanlışı ile kendi kararım ki henüz o açıdan bir karara varmışta değilim o ayrı bir durum. Eğer anlattığım konularımdan rahatsızsanız yada verdiğim karardan memnun değilseniz yorum yapmayabilirsiniz. Lütfen rica ediyorum.

Ve ve ve ve konu sahibi iyi gozukmesi için kendinin az harcadigni ispat etmeye çalışıyor.
Bu kk bana kadinlarin erkeklere asiri duskunlugunu gosterdi. Erkeklerin dilindeymis yahu ondan oyle geliyormus bize

O zaman verin maaş kartını adama rahat edin

Kendi paramı nasıl harcadığımın hesabını aileme bile vermem. Çok yanlış bir yoldasınız. Borçlarınızdan dolayı terkettiğini söylemişsiniz, güzellikle konuşup çözmek varken sizi terkedip, bir de üstüne rezil etmiş. Böyle biriyle neden evlenmek ister ki insan

Hem müsriflik hemde farklı sebeplerle baya yüklü borçlarım vardı ve bunu ondan saklamıştım bunu öğrendiği zamanda ayrıldık
Ama sonra da demiştiniz ki ben kendimi çok ezdirmişim, o bana dönecek fakat ben dimdik yoluma devam etmeliyim..
Sizin bileceğiniz iş tabi ama tutarsız insanlara fikir vermekten hoşlanmam.
Kendi değerinizi dilerim bir gün anlarsınız

Sadece sorulan sorulara cevap veren robotlar değiliz. Burda böyle , verilen cevaplardan rahatsiz olan konu acmayabilir.

Ve ve ve ve konu sahibi iyi gozukmesi için kendinin az harcadigni ispat etmeye çalışıyor.
Bu kk bana kadinlarin erkeklere asiri duskunlugunu gosterdi. Erkeklerin dilindeymis yahu ondan oyle geliyormus bize
Mlesef öyle ama kendini çok hatalı görüyor bu konuda o yüzden güvendirmem lazım diyor. Yani zaten evlenecek

Bende de genelde giyim üzerine çok daha fazla oluyordu ama yaklaşık 3-4 aydır hiç yapmıyorum desem yeridir.
Çok zor bir iş ben de her seferinde bir süre alışveriş yapmayacağım dediğim sırada kargonuzu yola çıkmıştır diye mesaj geliyor
Evet bende tam böyleydim gerçekten ama her zamanda böyle değildim aslında özellikle son dönemlerde baya abartmaya başlamıştım. Çalıştığım yere sürekli bir iki kargo gelir dururdu siparişlerim yüzünden ama 3-4 aydır hiç almamaya başladım. Evdeykende getirden falan ıvır zıvır alıp dururdum, aa canım tatlı istedi hadi alayım falan modundaydım. Şimdi hiç birini yapmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…