Güven problemi hk.

O kızı bıraktığı için benim hayatımda. Deval etselerdi onunla olamazdım. Ama kalkıp da kızın ahını aldıysa ondan çıkar. Ve ben onunla birlikteysem ben de üzülen
Çok boğucu geldi bana bu düşünceleriniz,ah deyip duruyorsunuz kız sevgilinizden ayrıldıktan sonra uzun sürmeden nisanlanip evlenmiş zaten,mutlu mesut hayatına devam ediyordur. Sanki 3 çocukla terk edip gitmiş kadını. Size yansıyacak ne yani şu durumda?

Hepimiz aynı kurumdayız. Ben onların birlikteliklerini bile bizzat beyefendiden değil bir dedikodu ortamında öğrendim. Benden saklandı zaten. Kendisi bana aramızda sorun olmasın diye anlatmadığını söyledi. Çok zor da olsa kabullendim. Ve bütün detayları öğrenmeye çalıştım. Belki de hatam o gün 8 saniye bitirmemiş olmaktı.
Kurumdakiler biliyorsa ilişki okuldan sonrada devam etmiş olabilir. Burası karışık geldi.
Siz kadını mı kıskandınız da kendi ilişkinizden çok önceki ilişkiye takili kaldınız?
İlişkiyi öğrenip devam etmişsiniz, didik didik etmeye gerek yok. Kendinize bakın diyeceğim ama siz takılı kalmışsınız diğer kadında.

Çok boğucu geldi bana bu düşünceleriniz,ah deyip duruyorsunuz kız sevgilinizden ayrıldıktan sonra uzun sürmeden nisanlanip evlenmiş zaten,mutlu mesut hayatına devam ediyordur. Sanki 3 çocukla terk edip gitmiş kadını. Size yansıyacak ne yani şu durumda?

Kurumdakiler biliyorsa ilişki okuldan sonrada devam etmiş olabilir. Burası karışık geldi.
Siz kadını mı kıskandınız da kendi ilişkinizden çok önceki ilişkiye takili kaldınız?
İlişkiyi öğrenip devam etmişsiniz, didik didik etmeye gerek yok. Kendinize bakın diyeceğim ama siz takılı kalmışsınız diğer kadında.
Kendisini kıskanacak bir sebebim yok. Ortada hakka girme ah alma gibi bir durum varsa bu hafif bir şey mi Allah için? Bugün ona yapan yarın bana yapar bu hayatın gerçeği

Ortada bir şeyleri çok sonradan anlatma bazı gerçekleri değiştirme durumu var.

Öncelikle benim kafamda artık net oturdu. Sadece onunla konuştuğumda artık ağzını açamayıp gerçekleri söylemekten başka bir yol bulamasın istiyorum. En azından onca zaman beni aptal yerine koymuş olmasının hesabını versin

Kendisini kıskanacak bir sebebim yok. Ortada hakka girme ah alma gibi bir durum varsa bu hafif bir şey mi Allah için? Bugün ona yapan yarın bana yapar bu hayatın gerçeği
Ah almak çok ucu açık bir kavram bana göre. Neye göre kime göre ah alıyoruz mesela. Bazı gerçekleri göre göre bir şeyleri devam ettirmek, sonrasında karşı tarafı suçlayıp ah ettim demek kolaycilik mesela.
Bu arada sevgilinizi savunmuyorum. Bir yıldan fazladir süregelen iliskide sevgilinizle ilgili belli şeyler oturmuştur aklınızda. Şüphe varsa da ayrılırsınız. Eski ilişkisini kendinize gündem edip onun üzerinden gitmeniz garip geldi bana.
Ortada bir şeyleri çok sonradan anlatma bazı gerçekleri değiştirme durumu var.
İçinizde şüphe varsa ayrılın.

Evli değiliz. Evlenmiş olsak artık bu konuları didiklemek ahmaklık olurdu
Haklısınız atlamışım orayı kusuruma bakmayın. Geçmişi didiklemek asla doğru değil ama insanınız aklımızda bazı soru işaretleri kalıyor. Örneğin benim eşimin eski eşini ailesi çok sahiplenmiş, hatta kıza üniversite okutmuşlar kendi imkanları ile vs. Kız da çok hamaratmış kayınvalidesinin evini temizliyormuş ben bir kere bile süpürmedim kayınvalidemin evini. Ama eşim boşandıktan sonra ve biz evlendikten sonra arada bir kaç kez lafı açıldı. kız için öyle kötü konuşuyorlar ki rahatsız oldum. Sonra görümcem boşandı, dışarıdan bakınca görümcemin eşi çok iyi bir adamdı "o da bizim bir evladımız" diyorlardı şimdi ise kayınpederim "görmesin bir daha gözüm onu" diyor. Benim de aklıma bu takılmıştı, hani ola ki biz de eşimle boşanacak olsak benim arkamdan da kötü mü konuşacaklar diye. Hem kız o kadar da kötü birisi olamaz ki dedim. Geçenlerde eşimle bunu konuştuk kaç yıl sonra. İçimi rahatlatacak cevaplar aldım. Didiklemeyin ama gerçekten geçerli bir sebeple aklınıza takılan sorular varsa bir kere sorun ve sonra kapatın. Hesap sorar gibi değil ama "ileride aklıma takılmasın diye" gibisinden. Çünkü maalesef takabiliyoruz x kromozomlu varlıklar olarak. Ama unutmayın siz başka bir insansınız eşinizin geçmişteki ilişkisindeki kişi farklı bir insan. Erkek arkadaşınız de o zaman farklı şimdi ise daha olgunlaşmıştır.

Haklısınız atlamışım orayı kusuruma bakmayın. Geçmişi didiklemek asla doğru değil ama insanınız aklımızda bazı soru işaretleri kalıyor. Örneğin benim eşimin eski eşini ailesi çok sahiplenmiş, hatta kıza üniversite okutmuşlar kendi imkanları ile vs. Kız da çok hamaratmış kayınvalidesinin evini temizliyormuş ben bir kere bile süpürmedim kayınvalidemin evini. Ama eşim boşandıktan sonra ve biz evlendikten sonra arada bir kaç kez lafı açıldı. kız için öyle kötü konuşuyorlar ki rahatsız oldum. Sonra görümcem boşandı, dışarıdan bakınca görümcemin eşi çok iyi bir adamdı "o da bizim bir evladımız" diyorlardı şimdi ise kayınpederim "görmesin bir daha gözüm onu" diyor. Benim de aklıma bu takılmıştı, hani ola ki biz de eşimle boşanacak olsak benim arkamdan da kötü mü konuşacaklar diye. Hem kız o kadar da kötü birisi olamaz ki dedim. Geçenlerde eşimle bunu konuştuk kaç yıl sonra. İçimi rahatlatacak cevaplar aldım. Didiklemeyin ama gerçekten geçerli bir sebeple aklınıza takılan sorular varsa bir kere sorun ve sonra kapatın. Hesap sorar gibi değil ama "ileride aklıma takılmasın diye" gibisinden. Çünkü maalesef takabiliyoruz x kromozomlu varlıklar olarak. Ama unutmayın siz başka bir insansınız eşinizin geçmişteki ilişkisindeki kişi farklı bir insan. Erkek arkadaşınız de o zaman farklı şimdi ise daha olgunlaşmıştır.
Geçmişini bu kadar konuşmamın sebebi hala lay lay lom takılması. Kız arkadaş edinmesinin sebebi biraz ilgi şefkat, ciddiye binince de korkak gibi kaçmak gibi. Aynısını bana da yapmaya çalıştı ama sonra baktı netim tmm hadi ciddi olalım ama gözle görülür bir şey yok

Geçmişini bu kadar konuşmamın sebebi hala lay lay lom takılması. Kız arkadaş edinmesinin sebebi biraz ilgi şefkat, ciddiye binince de korkak gibi kaçmak gibi. Aynısını bana da yapmaya çalıştı ama sonra baktı netim tmm hadi ciddi olalım ama gözle görülür bir
Ah almak çok ucu açık bir kavram bana göre. Neye göre kime göre ah alıyoruz mesela. Bazı gerçekleri göre göre bir şeyleri devam ettirmek, sonrasında karşı tarafı suçlayıp ah ettim demek kolaycilik mesela.
Bu arada sevgilinizi savunmuyorum. Bir yıldan fazladir süregelen iliskide sevgilinizle ilgili belli şeyler oturmuştur aklınızda. Şüphe varsa da ayrılırsınız. Eski ilişkisini kendinize gündem edip onun üzerinden gitmeniz garip geldi bana.

İçinizde şüphe varsa ayrılın.
Niyetim şu an için o. Netim

Şu an onunla konuşmaya gidiyorum. Herkese güzel yorumları için teşekkür ederim. Allah'a emanet olunuz

2019 sonu ayrılık olmuş anlatılana göre . 2022 bizim ilişki başlangıcı
O zaman 23 yaşındaymış sevgiliniz. 23 yaş ile 27 yaş arasinda çok fark var. 23 yaşındaki bir erkeğin evlenmek istememesi çok normal. Belki sevgilinizin anlattığı gibi değildir kız ile aralarında başka bir ayrılık sebebi olmuştur bilemem ama sevgiliniz o zaman 23 yaşındayken kız da tahmini bu civardadir. Okul varken adım atalım bitince de evlenelim demiş, çocuk evlenmeyince de hemen başkasıyla evlenmiş. Olaya bu şekilde bakınca çocuğu haksız bulamam. Amaç bu kişiyle evlenmek değil de herhangi biriyle evlenmekmis kızın diye de düşünülebilir. Siz geçmiş iliskisinden ziyade simdiyi değerlendirin. Mesela dışarıda elinizi tutmuyor ama evdeyken temas bagimlisiymis gibi bir yorumunuzu okudum. Bence bu daha mühim sorun. Siz sevgilinizle olan iletişiminizden memnun musunuz? Hayat görüşleriniz benzer mi, denk misiniz, sevgisini hissediyor musunuz, ilişkinizde sorunlar var mı? Geçmiş iliskisinden ziyade bunlara odaklanmak gerek.

Back
X