ya kızlar benim kafama takılan bişey var.
hani kadınlar kıskançttır. adları çıkmıştır kıskançlık konusunda ya.ama ben küçüklüğümde şöyle bişey yaşadım. böyle kocasının sadakatini ballandıra balladıra anlatan kadınların kocalarının aldattığına şahit oldum. bi tanesini teyzemin arkadaşıydı küçük bir yerde yaşıyorduk. ve teyzemin diğer bir arkadaşı o kocasını devamlı öven kadının kocasıyla deli gibi aşk yaşıyordu.
enteresan olan ben daha 12 yaşımda olmama rağmen kadın kocasını överken içten içe onun adına utanıyordum.diğerleri de yine genç kızlığımda yaşadığım benzer olaylardı. Biz kadınlar evlendikten sonra çok mu saf oluyoruz... yoksa anlıyolar da ters psikoloji olayına mı giriyolar bu devamlı kocam sadık tribinde ki kadınlar.
şimdi bu tip konular açıldığında,içten içe kocama güvenmeme rağmen, yorum yapmamayı tercih ediyorum. ne bileyim salak yerine konmak! düşüncesi bile çok korkunç geliyo.
13 yaşındayken babamın telefonunda bi kadından gelen aşk mesajlarını okudum o gün anladım ki gerçekten bu devirde babana bile güvenmiceksin yakında evlenicem. bazen ben de duyuyorum bazı kadınlar diyorlar ki; eşime kendimden çok güvenirim,benim eşim beni aldatmaz,hiç bi kadına bakmaz. Gülüyorum Çünkü ben hayatta en çok kendime güveniyorum. Babam ya da eşim, bu herkesin kendi hayatı, kendi hatasıdır. Aldatılmaktan cok aldatmak daha acı verici bişey bence. çünkü iki kişiliğin oluyor. Her koyun kendi bacağından asılır. aldatırlarsa onlar verecektir bunun hesabını da. Bizim içimiz rahat olduktan sonra Gerisi boş. Eş demek hayatı paylaştığın bir arkadaştır. hayat demek değildir. Bu yüzden özellikle evliliklerde çok belli etmeden bencil olunması gerektiğini düşünüyorum. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. biz ayaklarımızın üzerinde duralım, kendimize değer verelim ve lütfen artık kadınlar olarak kendimiz için yaşamayı öğrenelim.
Henüz evlenmeden bu olgunlukta olmanı takdirle karşıladım gerçekten.
Aslında kadınların kıskançlık konusunda adı çıkmamıştır da, erkeklerin poligami konusunda adı çıkmıştır.
Biri etki, diğeri de tepki..
O aldatılan kadının adına utanıyormuşsunuz..
Utanması gereken aldatılan kadın işte..
Aldatan erkek müsveddesi değil..
Kadınlarda bu algı düzelmeli önce..
Erkeğin "hakkı" değil arada bir poligamik hatalar yapmak..
Kadın değil utanması gereken, zavallı olan..
Ama bunun için kadınların "dul" olmaktan korkmamamsı lazım.
Yüzyıllarca zihnimize kazınmış erkek yanlısı bu örümcek ağlarının temizlenmesi gerek önce..
Eğitim şart..
Yeni nesil annelere güvenim sonsuz..
Evlenmeden önce ilk yılımızda eşimin benimle beraber bir kızla daha görüştüğünü öğrendim hem de aylardır hatta benden önce tanışmış, sonra yalvar yakar devam ettik bir gün kızın mektubunu buldum. Eşimi terk ediyordu (şokkkk ayrılmamışlar demek ki) işte eşimin onunla ilgilenmediğinden, umut vermediğinden, çevresinin hadi ne zaman evlenceksiniz gibi şeyler söylediğinden bahsediyordu, aramıyorsun, görüşmüyorsun vs saçma sapan şeyler. Gerçekten de biz nerdeyse hergün beraberiz, yani kızla benimleyken ne arada görüştü bilmiyorum. Ben tekrar ayrılmaya çalıştım, eşim kızla ilgilenmediğini, sevmediğini, kızın terk etmesi için beklediğini, kendisinin yapamadığını (bu durumda erkekler kadınlar kadar güçlü olup açık açık konuşmadığını öğreniyoruz) söyledi, özürler çiçekler tekrar barıştık, ondan sonra o kızla ilgili bir şey duymadım ve hissetmedim. Daha sonra cüzdanında bir kızın resmini gördüm, karıştırmadım yanlışlıkla birşeyler çıkartırken gördüm, kız esmer kıvırcık kabarık saçlı bir kızdı. Eski sevgilisiymiş, atmaya kıyamamış. Neyse nişanlandık o uyuyor, kandil mesajları geliyor ben de bakıyorum (ikimiz de bakarız birbirimizin telefonuna şeytanlıktan değil aklıma bile gelmedi) neyse bir mesaj ne zaman geliyorsun ankaraya? Bende yine şokkk, gizli numaradan aradım bir kız açtı. Sordum bu ne diye, inkar etti ankaradaki iş yerinden normal bir arkadaş dedi. Bu arada ben görümcelerden de çok çektiğim için bu ne yaaa dedim, terkettim bir ay görüşmedik. Sonra itiraf etti, biz ankaradayken bir arkadaş ortamında tanışmışlar kız nosunu istemiş vermiş, kızılayda oturup konuşmuşlar kız bundan çok etkilenmiş, diğer erkeklere benzemiyorsun vs demiş, bizimki de şımarmış tabi. Yeminler etti, hiçbir şekilde başka görüşmedim, pişmanım, sadece beğenilmek hoşuma gitti vs. İşin içine aileler de girdiği ve ben onun memleketine atandığım için çıkmazdaydım bir kez daha kandım. Barıştık. Evlendik. Şimdi ben bu adama nasıl güveneyim? Asla yapmaz demem ama bir daha yaparsa geri dönüşü olmaz benim için çünkü bardak doldu. Şimdi eskisi gibi değil, beklemiyorum ama yine de içimde hep bir kurt, hep bir şüphe var.
sen evlenmeye nasıl cesaret ettın canım ya yazık etmıssın kendıneEvlenmeden önce ilk yılımızda eşimin benimle beraber bir kızla daha görüştüğünü öğrendim hem de aylardır hatta benden önce tanışmış, sonra yalvar yakar devam ettik bir gün kızın mektubunu buldum. Eşimi terk ediyordu (şokkkk ayrılmamışlar demek ki) işte eşimin onunla ilgilenmediğinden, umut vermediğinden, çevresinin hadi ne zaman evlenceksiniz gibi şeyler söylediğinden bahsediyordu, aramıyorsun, görüşmüyorsun vs saçma sapan şeyler. Gerçekten de biz nerdeyse hergün beraberiz, yani kızla benimleyken ne arada görüştü bilmiyorum. Ben tekrar ayrılmaya çalıştım, eşim kızla ilgilenmediğini, sevmediğini, kızın terk etmesi için beklediğini, kendisinin yapamadığını (bu durumda erkekler kadınlar kadar güçlü olup açık açık konuşmadığını öğreniyoruz) söyledi, özürler çiçekler tekrar barıştık, ondan sonra o kızla ilgili bir şey duymadım ve hissetmedim. Daha sonra cüzdanında bir kızın resmini gördüm, karıştırmadım yanlışlıkla birşeyler çıkartırken gördüm, kız esmer kıvırcık kabarık saçlı bir kızdı. Eski sevgilisiymiş, atmaya kıyamamış. Neyse nişanlandık o uyuyor, kandil mesajları geliyor ben de bakıyorum (ikimiz de bakarız birbirimizin telefonuna şeytanlıktan değil aklıma bile gelmedi) neyse bir mesaj ne zaman geliyorsun ankaraya? Bende yine şokkk, gizli numaradan aradım bir kız açtı. Sordum bu ne diye, inkar etti ankaradaki iş yerinden normal bir arkadaş dedi. Bu arada ben görümcelerden de çok çektiğim için bu ne yaaa dedim, terkettim bir ay görüşmedik. Sonra itiraf etti, biz ankaradayken bir arkadaş ortamında tanışmışlar kız nosunu istemiş vermiş, kızılayda oturup konuşmuşlar kız bundan çok etkilenmiş, diğer erkeklere benzemiyorsun vs demiş, bizimki de şımarmış tabi. Yeminler etti, hiçbir şekilde başka görüşmedim, pişmanım, sadece beğenilmek hoşuma gitti vs. İşin içine aileler de girdiği ve ben onun memleketine atandığım için çıkmazdaydım bir kez daha kandım. Barıştık. Evlendik. Şimdi ben bu adama nasıl güveneyim? Asla yapmaz demem ama bir daha yaparsa geri dönüşü olmaz benim için çünkü bardak doldu. Şimdi eskisi gibi değil, beklemiyorum ama yine de içimde hep bir kurt, hep bir şüphe var.
Haklısın gitmez o kurt içimden. Valla eskiden çok severdim eşimi çok bağlıydım, bir taneydi benim için. Şimdi gözümde değeri azaldı. Çok doğru demişsin kadınlar unutmaz sadece zamanın gelmesini bekler. Bir daha yaparsa başka şansı yok bunu ben biliyorum ona da söylüyorum ama ciddiye alıyor mu bilmiyorum.Iste o kurt o süphe sen 5 cocuklu olsan bile icinde hic birzaman gitmez sen evlenmekle biraz hata yapmis gibisin icindeki kurt süphe gidiceni sanmiyorum seneler gecsede bu lafim akliinda kalir canim insallah öyle olmaz ama kadinlar yapilani unutmaz icinde bi süphe düsdümü hep düser simdi esin gec gelse özel nodan biri arasa hemen süphelenmezmisin????
sen evlenmeye nasıl cesaret ettın canım ya yazık etmıssın kendıne
Evlenmen doğru muydu yanlış mıydı bu konuda ahkam kesmiycem. İçinde bulunduğun şartları ve duygu durumunu bilemiyorum çünkü.
Ancak şimdiden sonrası için sevdiğin adamın sana ciddi şekilde güven empoze etmesi lazım. Seni onarması lazım.Arkadaşların dediği gbi şüphe oyar insanı. Ben olsam kesin çok gıcıklaşırdım eminim bundan.
Artik evlenmissin insan sevdince gözüde kör olur ama tedbirli ol kocani kontroll et gerci icinde süphe olmiyan kadinlar bile bunu yapmalidir fazla serbest birakma icindeki süpheyi yenmeye calis yenmesende hep tedbiri elden birakma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?