• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güvenmeyecek Bundan Sonra

Kimse kendini geliştirmek zorunda değil

Çok haklısınız. Mağaramdan çıkıp dinozor avlayacağım ben de. Atalarım da sizin gibi düşündüğünden böyük şehire gitmedik asırlardır. Neymiş, gelişmek zorunda değilmişiz. Bari teflon tava alaydık, dinozor eti çok pis yapışıyor.

Evet herkes kendini geliştirmek zorunda.
Bunu toplum için değil, kendisi için yapmak zorunda.
Ciddi anlamda bunu savunduğunuza inanamıyorum, yaşınız 19 üstelik.
Neden böyle bir zorunluluk olsun pardon?Ben halimden memnunum doğal olarak! Zaten belli bir yaştan sonra artık geliştirmek istesek de olmuyor.Hem bu yargılarınız yüzünden "kadın dediğin şöyle olacak,erkek dediğin böyle" vs. kalıplar artarak devam ediyor.Evet ben 19 yaşındayım,bu yıl 20 olacağım.Boyum kısa,ÇİRKİNİM,zayıfım,hiçbir yabancı dil bilmiyorum,Üniversiteye de gitmiyorum.Maddi durumumuz ailecek vasat.Arkadaşım da yok,sosyal gelişimim de yok bu yüzden.Ama ben bu durumdan memnunum.Kendimi geliştirmek falan da İSTEMİYORUM!!! O kadar istiyorsanız yanınıza özel üniversitelerdeki her yediğinin fotoğrafını çeken tikileri veya barlarda kız kovalamayı marifet sayan gençlerle takılabilirsiniz.

Kimse kendini geliştirmek zorunda değil
Size hak veriyorum ben
Tüm cehaleti, vasıfsızlığı ve sığ kafasıyla yaşamayı becerip, kendinden başka kimseye zararı dokunmayacaksa elbetteki geliştirmek zorunda değil.
Sosyal mecralarda çok mantıklı konuşuyormuş gibi yorumlar yapmayacaksa ya da evlenip başkasının başını yakmayacaksa vs. vs. Örnekler çoğaltılabilir. Cahil kalmak herkesin kendi tercihi yani haklısınız.

Neden böyle bir zorunluluk olsun pardon?Ben halimden memnunum doğal olarak! Zaten belli bir yaştan sonra artık geliştirmek istesek de olmuyor.Hem bu yargılarınız yüzünden "kadın dediğin şöyle olacak,erkek dediğin böyle" vs. kalıplar artarak devam ediyor.Evet ben 19 yaşındayım,bu yıl 20 olacağım.Boyum kısa,ÇİRKİNİM,zayıfım,hiçbir yabancı dil bilmiyorum,Üniversiteye de gitmiyorum.Maddi durumumuz ailecek vasat.Arkadaşım da yok,sosyal gelişimim de yok bu yüzden.Ama ben bu durumdan memnunum.Kendimi geliştirmek falan da İSTEMİYORUM!!! O kadar istiyorsanız yanınıza özel üniversitelerdeki her yediğinin fotoğrafını çeken tikileri veya barlarda kız kovalamayı marifet sayan gençlerle takılabilirsiniz.

Belli bir yaştan sonra olmaz değil ama evet daha zor. Ama o yaş 19 değil. Siz baştan pes etmişsiniz.

Bu yargı mı? Ben insanları kalıplara mı sokalım dedim?
Jajdhahsh gerçekten. Kadın şöyle olacak, erkek böyle olacak diyen insanlarından değilim.
Kendini geliştirmeyi her yediğimin fotoğrafını çekmek, kızlarla takılmak olarak anlamanız ne acı.
Sırf bu durumlar yüzünden kendinizi geliştirmelisiniz ya, bu hayattan daha verimli zevk alabilmek için. Ama görüyorum ki siz halinizden memnunsunuz böyle bir durum yok. Ne diyeyim. Herkes kültür edinmek, okumak, daha bir hayata sahip olmak için çabalamak zorunda değil. Lütfen alıntılamayın, beğenmedim atıp geçin. Hayatınızda başarılar.

özel üniversitelerdeki her yediğinin fotoğrafını çeken tikileri veya barlarda kız kovalamayı marifet sayan gençlerle
Boyum kısa,ÇİRKİNİM,zayıfım,hiçbir yabancı dil bilmiyorum,Üniversiteye de gitmiyorum.Maddi durumumuz ailecek vasat.Arkadaşım da yok,sosyal gelişimim de yok bu yüzden.
Turkce de terksiniz sanirim
Bunlar birbirlerinin zit anlamlisi degil.

Uzun zamandır sizin türünüzle karşılaşmamıştım. En son babamla birlikte bu tür tükendi sanıyordum, malum üstte yazdım mağaradayız ailecek.

Hiç unutmam 15 yaşındayım. Babam odamda bir kitap gördü. Kitap kapağından kendince ne mana çıkardıysa birden garip sesler çıkararak kükremeye başladı. Aradan birkaç cümleyi tercüme edebildim. "bu kız ateyiz olacak, sapkın olacak bu kitapları okuyup. Hepsini kaldırıp çöpe atıcam" diyordu. Tıpta buna gelişmeye karşı aşırı duyarlılık sendromu diyorlar. Bir şekilde vücudu reaksiyon gösteriyordu.

Mesela bir gün de çok sevdiği bir siyasetçi hakkında olumsuz bir bilgi verdiğim için aynı sesleri çıkarmaya başladı. Anlaşılmaz, tuhaf sesler. Yine arada birkaç cümle seçtim "şeytan girmiş bunun içine" diyordu. Bu gelişim korkusu, çeşitli ruhani inançlara da sebep oluyor. Allah esirgesin.

Velhasılı babam elbette hala yaşıyor. Hala gelişime şiddetle karşı. Kırmızı kurdele ile beni paketleyip kocama teslim etti çok şükür. Bu dünyadaki görevini tamamladı. O yüzden bir nebze rahatladı. Çok şükür o gelişim korkusuyla üniversitede sadece fotoğraf çeken tikilerin olduğunu sanan bir kız olarak yetişmeme sebep olamadı. Kendimi korudum.

Biliyor musunuz en tehlikeli tür sizsiniz evrendeki canlılar arasında. Çünkü bir insan cahil olabilir, gelişmekten kaçınabilir bu mühim değil kendi tercihidir. Ancak cehaleti savunan, cehaletine rağmen kibre sahip olan tür tehlikelidir. Çünkü eline güç geçerse, cehaleti savunmakla kalmaz, aksini savunanı yok etmeye ezmeye çalışır.

Allah şifa versin.

Uzun zamandır sizin türünüzle karşılaşmamıştım. En son babamla birlikte bu tür tükendi sanıyordum, malum üstte yazdım mağaradayız ailecek.

Hiç unutmam 15 yaşındayım. Babam odamda bir kitap gördü. Kitap kapağından kendince ne mana çıkardıysa birden garip sesler çıkararak kükremeye başladı. Aradan birkaç cümleyi tercüme edebildim. "bu kız ateyiz olacak, sapkın olacak bu kitapları okuyup. Hepsini kaldırıp çöpe atıcam" diyordu. Tıpta buna gelişmeye karşı aşırı duyarlılık sendromu diyorlar. Bir şekilde vücudu reaksiyon gösteriyordu.

Mesela bir gün de çok sevdiği bir siyasetçi hakkında olumsuz bir bilgi verdiğim için aynı sesleri çıkarmaya başladı. Anlaşılmaz, tuhaf sesler. Yine arada birkaç cümle seçtim "şeytan girmiş bunun içine" diyordu. Bu gelişim korkusu, çeşitli ruhani inançlara da sebep oluyor. Allah esirgesin.

Velhasılı babam elbette hala yaşıyor. Hala gelişime şiddetle karşı. Kırmızı kurdele ile beni paketleyip kocama teslim etti çok şükür. Bu dünyadaki görevini tamamladı. O yüzden bir nebze rahatladı. Çok şükür o gelişim korkusuyla üniversitede sadece fotoğraf çeken tikilerin olduğunu sanan bir kız olarak yetişmeme sebep olamadı. Kendimi korudum.

Biliyor musunuz en tehlikeli tür sizsiniz evrendeki canlılar arasında. Çünkü bir insan cahil olabilir, gelişmekten kaçınabilir bu mühim değil kendi tercihidir. Ancak cehaleti savunan, cehaletine rağmen kibre sahip olan tür tehlikelidir. Çünkü eline güç geçerse, cehaleti savunmakla kalmaz, aksini savunanı yok etmeye ezmeye çalışır.

Allah şifa versin.
Reis vermişsin ayarı. Ve bu tipler hep çirkef oluyor. Bkz.

Konuyu başka yöne çekme konusunda kendini çok güzel geliştirmişsin ama. Mesela şu manada kendini geliştirmek zorundasın, daha karşındakinin ne dediğini algılayamıyorsun.

Kadıncağız "herkes" demiş, sen "kadın-erkek cinsiyetçilik (bu terimi bildiğini düşünmüyorum gerçi) demişsin. Ne alaka? Cinsiyetle alakalı bir laf yok ki ortada, oraya nasıl vardın :KK70: hem de o bahsettiğin cinsiyetçilik asıl kendini geliştirmemekle artacak bir şey...

Belli bir yaştan sonra olmuyor demen tamamen totodan uydurma bir bilgi. Psikoloğum, psikoloji bilimi gelişimi "yaşam boyu süren bir süreç" olarak ele alır, çünkü bilimsel çalışmalar bunu gösteriyor. Bir yaştan sonra gelişim durmuyor ama dursa bile o yaş senin yaşın (19) değil.

Boyum kısa, çirkinim, zayıfım vs ne alaka? Bunların kendini geliştirmekle en ufak bir alakası dahi yok. olayı çarpıtmaya devam etmişsin. He gerçi özgüvenini geliştirmen gerekebilir bak ona bir şey diyemem. Büyük harflerle ÇİRKİNİM yazman normal değil çünkü.

Bu saydıklarından maddiyat kendini geliştirme konusunda bir engel olabilir ancak. İnsan geçim derdine düşünce buns vakti olmayabilir. Ama bu ülkede ne zorluklarla ne yokluklarla neleri başarıyor insanlar. Yaylada çobanlık yapıp sınav birincisi olan gençleri duyuyoruz her sene. Hiçbir şey bahane değil. Üniversiteye gitmen bile şart değil. Kendine bir iş bulur o işte geliştirirsin kendini. Hiçbiri olmasa elinin altındaki İnternet sonsuz bir bilgi kaynağı, açar bir şeyler araştırır okursun. Açar bir film izlersin, ufkun açılır. Vs vs. İsteyene yol yöntem çok. İstemeyene de bahane...

KIZLAR.!! Ben sevdim ve severek birine kaçtım, ailem ilk başta kabullenmedi sonradan razı oldular konuşuldu anlaşıldı bi şekilde, şuan 2. ayımız ve ben ona yalan söyledim üst üste bi kaç defa böyle olunca güveni sarsıldı, acayip bi şekilde belirtiyor her defasında böyle yaptın nasıl yapabildin bana, nasıl yalan söyleyebildin diye.
Yalanlar asla aldatma gibi birşey değil onun haricinde telafi edilir mi bilmiyorum, ne tür yalanlar diyeceksiniz, bildiğimiz yalan dolan işte. Baba evine dönme gibi bi düşüncem oldu bi ara sonra vazgeçtim, dönsem de bi halta yaramayacak bi ara konuştuk dönmek istiyorsan dön ama kal da diyemem gitte diyemem dedi kalmak istiyorsan kal gitmek istiyorsan yolun açık olsunn dedi.
Aslında anlaşıyoruz ama bundan sonra güvenmeyecek en büyük problem de bu. Çocuk bile düşünmüyor sen bırakıp gidersin baba evine veya çocuk sana benzer kendini yeterince geliştirememişsin diyor.
Beni sevmediğini düşünüyorum bazen ama ben seviyorumm. Güvenmeyecek bundan sonra diye ağlıyorum, zırlıyorum. Telefonda konuştuğumuz da bana ağlama ağlayınca hiçbirşey düzelmeyecek daha da batırıyorsun diyor.
Ne yapmam gerekir bi beni aydınlatınn KIZLARR.!!
Seni aydınlatacak bsey goremiyorum ben.bitmis bitirmissin elinle herseyi

O kadar güzel anlatmışsın ki bi an özendim 😂 hey maşallah Allah tamamını erdirsin kardeş, inşallah daha da geriye gidersin okuma yazmayı falan da unutursun mu demeli ne demeli 😂

Evlilik Sorumluluk, karşılıklı fedakarlıktır, kızım sende o yok karekterinde de sorun var ailenide kaçmakla üzmüşsün karşındaki erkekte sana tahamül etmek zorunda değil evliliği ne sandın , makyaj, kıyafet alışverişi dışarıdan yemek ısmarlamamı ? Bütün gün instegramda tık,tok çekip yayınlamak mı?
Hiç değilse hamile kalma , umarım korunmayı biliyorsun, daha çocujluktan çıkamamışsın
Ama iyi olmuş başka kaçan kızlarımıza ders olacak nitelikte

Mesela galerimde bi fotoğrafım vardı geçmişimi anlatmıştım orada bi sıkıntı yok geçmişte konuştuğun kişilere attın mı bu fotoyu dedi bende atmadım dedim sonra ikinci kez sordu attım dedim. Bu yalanlarımdan birisi.

Yalanı yakalanan yalancı degildir. Kocan sana kimbilir ne yalanlar soyledi. O sana gecmisini anlatti mi?

Screenshots_2020-08-23-16-26-55.webp

Evliysen bosan ki galiba resmiyette bir evlilik soz konusu degil cumlelerden oyle anlasiliyor

Back
X