Uzun zamandır sizin türünüzle karşılaşmamıştım. En son babamla birlikte bu tür tükendi sanıyordum, malum üstte yazdım mağaradayız ailecek.
Hiç unutmam 15 yaşındayım. Babam odamda bir kitap gördü. Kitap kapağından kendince ne mana çıkardıysa birden garip sesler çıkararak kükremeye başladı. Aradan birkaç cümleyi tercüme edebildim. "bu kız ateyiz olacak, sapkın olacak bu kitapları okuyup. Hepsini kaldırıp çöpe atıcam" diyordu. Tıpta buna gelişmeye karşı aşırı duyarlılık sendromu diyorlar. Bir şekilde vücudu reaksiyon gösteriyordu.
Mesela bir gün de çok sevdiği bir siyasetçi hakkında olumsuz bir bilgi verdiğim için aynı sesleri çıkarmaya başladı. Anlaşılmaz, tuhaf sesler. Yine arada birkaç cümle seçtim "şeytan girmiş bunun içine" diyordu. Bu gelişim korkusu, çeşitli ruhani inançlara da sebep oluyor. Allah esirgesin.
Velhasılı babam elbette hala yaşıyor. Hala gelişime şiddetle karşı. Kırmızı kurdele ile beni paketleyip kocama teslim etti çok şükür. Bu dünyadaki görevini tamamladı. O yüzden bir nebze rahatladı. Çok şükür o gelişim korkusuyla üniversitede sadece fotoğraf çeken tikilerin olduğunu sanan bir kız olarak yetişmeme sebep olamadı. Kendimi korudum.
Biliyor musunuz en tehlikeli tür sizsiniz evrendeki canlılar arasında. Çünkü bir insan cahil olabilir, gelişmekten kaçınabilir bu mühim değil kendi tercihidir. Ancak cehaleti savunan, cehaletine rağmen kibre sahip olan tür tehlikelidir. Çünkü eline güç geçerse, cehaleti savunmakla kalmaz, aksini savunanı yok etmeye ezmeye çalışır.
Allah şifa versin.