Güvercin yumurtasını attım 🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam cok kotu olmus ama yorumlarda cok acimasiz. Keske yapmasaydiniz ama olan olmus artik vicdaninizi rahatlatmak icin yine hayvanlar yararina bisey yapin belki iyi gelir
Inanin oyle pismanim ki.. benim eşimde güvercin besliyo normalde. Oraya gotur dedim bakmazlar ki kendi yumurtalari degil dedi. Ama gercekten pismanim.. nereye koysak diye bile dusunduk ama yer bulamadik.. bu bit pire mevzusunu duymadan once annelerine su veren insandim susamasin diye.. bilmiyorm ya gercekten dünden beri uzuntuden karnim agiriyo

Ne biti piresi yahu balkonuna yumurtlayan güvercinin sana ne zararı olsun. Bizim kayınvalidemle cam önlerimize hep güvercin gelirdi yem ve su koyardık şimdi öyle alıştılar kayınvalidemin camı açık olsun yem olmasın içeri bile giriyorlar yanımıza yem veriyoruz biz nasıl da mutlu oluyoruz. Bu zamana kadar ne bitlendik ne pirelendik. Daha evimizin bereketi arttı. Geçen yine farklı bir cam önüne bir kuş otlar getirmiş kendince yuva yapıp yumurtlamış üstüne oturmuş sırf rahatsız olmasın diye o camı pencereyi açıp örtmedik diğer cam önüne yem koyuyorduk ordan yesin diye bir baktık yumurtasını aşağı düşürmüş oturup kalkarken sanırım nasıl üzüldük. Şuan sizin adınıza utandım. Kalbiniz kötü kusura bakmayın. Sokakta yaşayan hangi hayvan olursa olsun elimizden geleni yapmalıyız. Bizden istedikleri bir kap su bir kap yemek...

Oluyormus bit pire de yavrulardan falan geliyormus. Kalbim kötü degil bu yorumu kabul etmiyorum bi anlik gaflete dustum diyebilirim..

Basina boyle bisey gelen oldumu acaba benim durumuma dusen oldumu diye

ee olsa da olmasa da guvercinin yavrusu gitmis. ben ciksam “aa evet ben de atmistim” desem ne olacak? ben sizin pisman oldugunuza inanmadim. karma diye bir sey var nasilsa bir yerden cikar bu.

Valla aşırı vicdansızca bi davranış... Benim ve komşularının balkonunada çok yuva yaparlar. Anneler korkar gider yavrular aç kalır, ölür diye haftalarca balkonları kullanmıyoruz. Üstelik Diyarbakır sıcağında... Yazık, günah...

Balkonuma atmaca yuva yapmıştı bir ara. Bir yaz boyunca ben o balkonu kullanamadım, çıkınca saldırıyordu çünkü. Buna rağmen zarar vermek bir tarafa, veterinerden yardım istedim ne yiyecek verebiliriz diye, bütün yaz besledik onu kapı aralığından. Yavrularını uçurdu, gitti.

Yaptığınız kötü bir şey, vicdan azabı çekeceksiniz. Hiç avutmayın kendinizi yavru oluşmamış diye. Kuş gelmesin istiyorsanız önlem alacaksınız, gelmiş yuva kurmuş, yumurtlamış kuşun yumurtalarını atmak ne demek...

bizim balkonumuza Kuş yuva yaptı yavruladı yavruları vardı biz o balkona kaç ay çıkmadık ki rahatsız olmasın yemegini herşeyini koyduk sizde yumurtalarını alıp atiyorsunuz

Böcek fobisi ne ya. Böcekten korkulurmu zaten minicik terlikle vur ölüyor. Zararsız. Sızınkı balkona yapmıs, bızım mustakıl evinizvardı. kırlangıc kusları tam salona avızenın uzrrıne yuva yaptı yazın kapı pencere acık otururduk kımsede karısmadı kı kırlanhıc kusları asırı bagırtlak ve otem bı kus bazen gece oter butun ev ayaga kalkardık. Kusun yuva yaptıgı evdem huzur ve bereket eksık olmazmııs.allah affetsın. Ben bazen evın avlusuna su tutardım bıkac karınca olurdu yerdekı suda cırpınırdı hemen sugu kapatıp onları cubukla alırfım sudan. Kuş ya kusun ne zararı olur. İşyerımın penceresıne yuva yapmıstı kıstı bıde gittim kartondan posetten yagmurluk gıbı bı catı yaptım ruzgardan hayvanın yuvası dagılmasın dıye. Rahat bırakalım su hayvanları kendı alemımizde huzur yok barı onların juzurunu bozmayalım

Kuşlar yıllarca balkonumuzda yuva yaparlar bi yuva uçar diğeri başlar hiç evimize bit pire bulaşmadı annem günahlarına girmek istemez balkonu yıkayamaz bile bazen keşke sabredip bekleseymişsiniz.

Aksine bit pire oldugunu biliyor esimde. O kendi guvercinlerine ilaclar aliyo ozel bit pire olmasinlar diye..
Demek istediğim şey o kadar kişinin balkonunda cam önünde yuva yapan güvercinler bitlenmemiste
Sizin balkonunuzdaki daha birsey olmadan eşinizin yumurtayı pat diye atması siz bilmiyor olabilirsiniz ama esiniz bilerek atmıs onemsememis

Milyon kere balkona kumrular yuva yaptı hiç bir böcek olmadı
Yavrular uçtuktan sonra yuvayi attım.
Ne kadar bilinçsiz insanlar var ya.
O hayvan yılda bir veya iki kez yumurta yapar.
İnsanların yaptığı kadar pislik yapmaz hiç bir hayvan.
Sizin bebeginizi atsalar nasil olur acaba.
Empati yapmaktan bu kadar yoksun nasıl olunur.

Ya çok üzüldüm bizimde balkona yuva yapmıştı 2 yumurta bırakmış hic bit pire olmadi evde ,dogdular uçmalarını bekledik biri öğrendi bri daha gec uctu sonra yaptıkları yeri kapadık, ama bekledik yani bikac ay, ya nasi at dediniz ya valla aklim almadı. Gunah ya icim acıdı. Canli canli öldürürdünüz

Bekarken annemlerin balkonuna yapmıştı iki yumurtadan çıkan yavruları görünce çok sevinmiştim ve inanın hiç böcek falan olmadı. Şimdi evlendim yeni eve taşındım. Taşınırken salonun camının önünde yuva görmüştüm. Ev sahibine özellikle sordum eski bu gitti kuş dedi diye bende yuvayı bozdum. Sonra baktım ki kuş geri geldi tekrardan yuvayı yaptı ve yumurtladı. Rahatsız olmasın diye perdeyi bile yavaştan çekiyorum. Bir anlık boşluk oluşmuş ama keşke olmasaymış. Bende su bırakmak istiyorum pencereme ama en üst katta olduğum için aşağıya düşer, alttaki komşularım rahatsız olur diye çekiniyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…