Güvercin yumurtasını attım 🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ya kıyamam kuşların ağladığına bile tanık olmuşsunuz buna kim yakından şahit olabilirki bu güzelliği görmüşsünüz
yuva yıkanın yuvası olmaz diye bir söz var ya o sözden ben çok korkarım o yüzden onların yuvalarını bozacak bişey yapmak aklımın ucundan bile geçmez. her hayvanın doğaya katkısı var zincirdeki hayvanların neslinin azalması biz insanlara zarar

Benim balkonuma aylarca biri gidip biri yuva yapti yumurtladi buyudu uctu aradan 5 gun gecmeden yine yumurtladi hic dokunmadik yuvasini bozmadik balkon oylece kapali durdu ne bitlendik ne pirelendik en son yavrusunu karga goturmus aglicaktim nerdeyse o kadar uzuldum yani ben de dayanamam hic yuvaya yumurtaya nolcak sanki tabiki kirleniyo vs ama bitin pirenin evde ne isi var yikaninca mis.gibi oluyo

Böyle iğrenç bir konudan sonra sizin naifliğinizi okunmak beni rahatlattı ve mutlu etti. Ne mutlu ki sizin gibi vicdanlı ve iyi insanlar hala var her ne kadar sözle boşluğuna gelen! vicdansız insanlar olsa da...

Ay yazık ya Rabbim size de eşinize de biraz vicdan biraz merhamet versin
Zaten bir iki aya kış gelince yavrusunuda alıp gidicekti ayrıca senelerce evimizin balkonunda yasadılar bir kere bile pire getirdiklerini de görmedim onu nerden duyduysanız artık

Bende gelsinlerde üc bes bişey yesinler diye ekmek kırıntılarımı bile cam kenarlarına koyup pislik götürmesine sebep olsada atmıyorum

Anlatamam o ağıtlarını, çok üzüldüm ben de oturdum onlarla ağladım. Dediğim gibi kendim korkarım(nedenini bilmiyorum ) ama uzaktan hep izledim yumurtalarını, yavrunun çıkışını. Her sabah ilk işim kontrol etmekti. Hatta biz tatile çıkarken bayağı büyümüştü. Eve döndüğümüzde anne baba her sabah gelip ağlayıp ağlayıp gittiler. Eşim yavruyu başka kuş kapmış herhalde deyince tatile gittiğime bile pişman oldum(evde kalsam nasıl koruyacaktım bilmiyorum ama)

Oyle cunku bızde mustakıl evde otırıyorduk tokıden daıre aldık. Bıde gelıp gecıp onları ızlemekten vs kardeslerımle cok kavga ederdık sac basa gırerdık kuslar bır yırtardı kendılerını evın ıcınde nasıl ucuyolsr kırlangıc kusu duymussanız eger asırı bagırtlak bı kus ele gelmez ama ınsan olan yerdede gayet yasayabılıyor . Onlar bahırınca bız kavgayo bırakırdık. Hayvanlar oyle ya. Ben bazenbahcede aglar dım kopegın bırı gelır bana tatlılık yapar onume yatar vs aglamam kesılırdı. Bu arada hayrlı ugurlu olsun evınız ınsallah ne dılegınz varsa rabbım nasıp eder. Esınızıde takdır ettım genelde erkekler hayvanlara karsı umursamaz olur tıksınır falan ama hayvana merhamrtı olan esınede aolesınede merhametlı olıyor

Kesinlikle bir insana en çok yakışan özellik merhamet. Eşimin de merhametine ayrıca aşığım. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin.

Yazip yazip sildim.
Ne diyecegimi bilemiyorum.
Balkonumuzdaki bir kumru cifti 2 senedir fabrika gibi uretiyor.Bu sene karga yumurtalarini aldi da annemle oturup agladik o anne kumrunun bagrislarina...Cidden daha yazmak istemiyorum.Cok sinirlendim ve uzuldum.

üzülme canım olan oldu sein suçun yok

Yalnız bu yumurtalar kuluçkaya yatılmış yumurtalar. Embriyo oluşumu vardır.

Balkona atermit saksılar koyuyor Babaannem.
Çiçekler ekiyor.
Aralıklı ekiyor çiçekleri ve diplerine patlamış mısır, yumuşak ekmek, ıslanmış bulgur ve su koyuyor.
Kuşlar daha rahat görsünler ki yuva yapsınlar, dinlensinler, beslensinler diye.
Senelerdir böyle.
Bizim eve hep bereket, neşe ve huzur getiriyorlar. Sizinkine bit pire mi getirmişler efendim?
Çok yazık olmuş.

Bit pire mi sararmış evi...
Allah aşkına ben balkonumda yıllarca besledim niye bana bulaşmadı o bitler pireler?
Valla kusura bakmayın yumurtalar daha oluşmamıştı demeniz bile inanılmaz saçma olmuş...
Oluşacaktı eger siz lap diye atmasaydınız...

Çok üzüldüm gerçekten...
Zavallılar...
Inşallah bir dahaki sefere dengeli düşünebilen insanlarla karsilasir ne diyeyim...

Bit pire gelenlerin balkonu pislikten gecilmeyen balkonlar. Sizin de oyleyse gelir. bit pire kus yumurtlamasa da boyle balkonu olanlara her bocek gelir.
Bir tane kustan bir sey olmazdi. yuva yapmadan once onlemini alacaktiniz.. yazik olmus yavrulara. Kus baska yer bulurdu, kuluckaya yattiktan sonra mi internete bakmak akliniza geldi ?

Valla canım çok tövbe et benim büyük dedem zamanında böyle birşey yapmış anne anne vefat edip 3 çocukla kalmış hep öyle derdi ben onun yuvasını bozdum allah da benim derdi

Allah sizi affetmesin. Alın izleyin de birtek kendiniz mi annesiniz, bir kuşun annelik duyguları yok mu görün. O uğruna anne canı yaktığınız bit pireler ilahi adalet olarak sizi başka yerden vurur hiç kuşkunuz olmasın. Ne gaddar insanlarsınız be, hayat birtek sizin, başka hiçbir canlının önemi yok kendinizden başka. Yazık.. Keşke bitseniz.

Oyle yumurtalar icin tavuklari hapisteymis gibi kucucuk yerde tutuyorlar. Fabrikasyon olanlarda cikan civcivleri cinsiyetine bakip erkek olanlari canli canli olduruyorlar. Cunku horoza ihtiyaclari yok.
Bu da vahsice yani.. bunun olmamasi icin koy yumurtasi almak gerekir ki onlar da dollenmis olabiliyor horoz oldugundan dolayi.
Boyle bir hassasiyetiniz varsa yumurta hic yememeniz lazim

Ben dE saksı koysam gelir mi acaba
Karga var sadece burda ama o da gelse olur yani
Parlak şeyler hediye getiriyolarmış :)

Sizi çok iyi anlıyorum.... Eski işyerimde klima borusuna yuva yapan bir kumru kuşu vardı ilk yumurtaları çıkana kadar 2 bebeğine de gözüm gibi baktım, hatta yuvadan düşenleri tekrar yerine koydum.. Yavrular uçunca tekrar gelip aynı yere yuva yaptı, ben de ne güzel tekrar geldi anne kuşa bakayım derken anne kuş korkup uçtu uçarken de yumurtasını düşürdü ben vesile oldum diye günlerce kafayı yedim... Sonunda başka hayvanlara yardım ederek bu üzüntümü biraz hafiflettim, siz de böyle yapabilirsiniz..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…