- 15 Aralık 2018
- 8.427
- 20.273
- 348
Gerçekten çok üzüldüm ben de 3 yıldır mutfağıma(mutfakta ufak balkon vardı mutfak küçük diye içeri kattık, kombi o boşlukta.) kombimin üzerine yuva yaparlar. Korkarım da ama hiç atmak aklıma gelmedi, kıyamam yavru çıksın uçsun temizlerim diye dokunmuyorum bile. Sonrasında da temizliği bayağı zahmetli oluyor. Bu sene sırf o temizlik için bayağı önlem aldım yuva yapmasın diye(nöbet tuttum diyebilirim) ama yine de bir fırsatını bulmuş yuvasını yapıp yumurtlamış. Hem de bu sefer biraz daha mutfağa doğru dolap üstüne. Ne yapayım bu saatten sonra yavrum kabul ettim onları da. Sabah eşini beklersen rahat içeri giren diye mutfak kapısını tam kapatıyorum çıkıyorum dışarı(çünkü beni görünce çok tedirgin oluyor ve korkuyorlar). Şu an tatildeyim 10 gün evde yokum evden çıkarken de mutfak kapısını kilitledim ve o alanı onlara bıraktım(cam açık) biz gidene kadar temennim yavrular çıkar ve uçar. Sonra temizliğimi yapıp yine devam ederim yaşamıma.(bu arada bana da evi bit pire basar diyenler oldu, ama ne yapayım benim de iki yavrum var onları nasıl her halleri ile kabul ettiysem yavruları da öyle kabul ettim.)
Geçen sene tatile gelirken yavru yumurtadan çıkmıştı, ama daha uçamıyordu. Yine böyle bırakıp gittim tatile döndüğümde anne ve baba gelip gelip mutfakta ağladılar. Eşim dedi herhalde yavruyu başla bir kuş kaptı(kuş yaşamını hiç bilmem, eşim takip eder yanıt filan kuşları) çok ağladım ihşallah öyle değildir diye, ama yavruyu bir daha görmedik.
Böyle iğrenç bir konudan sonra sizin naifliğinizi okunmak beni rahatlattı ve mutlu etti. Ne mutlu ki sizin gibi vicdanlı ve iyi insanlar hala var her ne kadar sözle boşluğuna gelen! vicdansız insanlar olsa da...Gerçekten çok üzüldüm ben de 3 yıldır mutfağıma(mutfakta ufak balkon vardı mutfak küçük diye içeri kattık, kombi o boşlukta.) kombimin üzerine yuva yaparlar. Korkarım da ama hiç atmak aklıma gelmedi, kıyamam yavru çıksın uçsun temizlerim diye dokunmuyorum bile. Sonrasında da temizliği bayağı zahmetli oluyor. Bu sene sırf o temizlik için bayağı önlem aldım yuva yapmasın diye(nöbet tuttum diyebilirim) ama yine de bir fırsatını bulmuş yuvasını yapıp yumurtlamış. Hem de bu sefer biraz daha mutfağa doğru dolap üstüne. Ne yapayım bu saatten sonra yavrum kabul ettim onları da. Sabah eşini beklersen rahat içeri giren diye mutfak kapısını tam kapatıyorum çıkıyorum dışarı(çünkü beni görünce çok tedirgin oluyor ve korkuyorlar). Şu an tatildeyim 10 gün evde yokum evden çıkarken de mutfak kapısını kilitledim ve o alanı onlara bıraktım(cam açık) biz gidene kadar temennim yavrular çıkar ve uçar. Sonra temizliğimi yapıp yine devam ederim yaşamıma.(bu arada bana da evi bit pire basar diyenler oldu, ama ne yapayım benim de iki yavrum var onları nasıl her halleri ile kabul ettiysem yavruları da öyle kabul ettim.)
Geçen sene tatile gelirken yavru yumurtadan çıkmıştı, ama daha uçamıyordu. Yine böyle bırakıp gittim tatile döndüğümde anne ve baba gelip gelip mutfakta ağladılar. Eşim dedi herhalde yavruyu başla bir kuş kaptı(kuş yaşamını hiç bilmem, eşim takip eder yanıt filan kuşları) çok ağladım ihşallah öyle değildir diye, ama yavruyu bir daha görmedik.
Anlatamam o ağıtlarını, çok üzüldüm ben de oturdum onlarla ağladım. Dediğim gibi kendim korkarım(nedenini bilmiyorum ) ama uzaktan hep izledim yumurtalarını, yavrunun çıkışını. Her sabah ilk işim kontrol etmekti. Hatta biz tatile çıkarken bayağı büyümüştü. Eve döndüğümüzde anne baba her sabah gelip ağlayıp ağlayıp gittiler. Eşim yavruyu başka kuş kapmış herhalde deyince tatile gittiğime bile pişman oldum(evde kalsam nasıl koruyacaktım bilmiyorum ama)ya kıyamam kuşların ağladığına bile tanık olmuşsunuz buna kim yakından şahit olabilirki bu güzelliği görmüşsünüz
yuva yıkanın yuvası olmaz diye bir söz var ya o sözden ben çok korkarım o yüzden onların yuvalarını bozacak bişey yapmak aklımın ucundan bile geçmez. her hayvanın doğaya katkısı var zincirdeki hayvanların neslinin azalması biz insanlara zarar
Oyle cunku bızde mustakıl evde otırıyorduk tokıden daıre aldık. Bıde gelıp gecıp onları ızlemekten vs kardeslerımle cok kavga ederdık sac basa gırerdık kuslar bır yırtardı kendılerını evın ıcınde nasıl ucuyolsr kırlangıc kusu duymussanız eger asırı bagırtlak bı kus ele gelmez ama ınsan olan yerdede gayet yasayabılıyor . Onlar bahırınca bız kavgayo bırakırdık. Hayvanlar oyle ya. Ben bazenbahcede aglar dım kopegın bırı gelır bana tatlılık yapar onume yatar vs aglamam kesılırdı. Bu arada hayrlı ugurlu olsun evınız ınsallah ne dılegınz varsa rabbım nasıp eder. Esınızıde takdır ettım genelde erkekler hayvanlara karsı umursamaz olur tıksınır falan ama hayvana merhamrtı olan esınede aolesınede merhametlı olıyor3 senedir bizim de müdavimimiz var, kuşlar kombimizi yuva belliyor. Eşim kendi yavruları gibi bakıyor onlara besliyor, konuşuyor. Yazın da mutlaka yavruluyorlar. Yavrular yuvadan uçana kadar dokunmuyoruz. Hiçbir imkan yokken bu sene bir güzellik oldu Allah nasip etti ev aldık(geçen sene deseler asla inanmazdım) Eşim hep der bu kuşlar sayesinde diye.
Kesinlikle bir insana en çok yakışan özellik merhamet. Eşimin de merhametine ayrıca aşığım. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim. Rabbim hepimizin gönlüne göre versin.Oyle cunku bızde mustakıl evde otırıyorduk tokıden daıre aldık. Bıde gelıp gecıp onları ızlemekten vs kardeslerımle cok kavga ederdık sac basa gırerdık kuslar bır yırtardı kendılerını evın ıcınde nasıl ucuyolsr kırlangıc kusu duymussanız eger asırı bagırtlak bı kus ele gelmez ama ınsan olan yerdede gayet yasayabılıyor . Onlar bahırınca bız kavgayo bırakırdık. Hayvanlar oyle ya. Ben bazenbahcede aglar dım kopegın bırı gelır bana tatlılık yapar onume yatar vs aglamam kesılırdı. Bu arada hayrlı ugurlu olsun evınız ınsallah ne dılegınz varsa rabbım nasıp eder. Esınızıde takdır ettım genelde erkekler hayvanlara karsı umursamaz olur tıksınır falan ama hayvana merhamrtı olan esınede aolesınede merhametlı olıyor
Anlatamam o ağıtlarını, çok üzüldüm ben de oturdum onlarla ağladım. Dediğim gibi kendim korkarım(nedenini bilmiyorum ) ama uzaktan hep izledim yumurtalarını, yavrunun çıkışını. Her sabah ilk işim kontrol etmekti. Hatta biz tatile çıkarken bayağı büyümüştü. Eve döndüğümüzde anne baba her sabah gelip ağlayıp ağlayıp gittiler. Eşim yavruyu başka kuş kapmış herhalde deyince tatile gittiğime bile pişman oldum(evde kalsam nasıl koruyacaktım bilmiyorum ama)
Yalnız bu yumurtalar kuluçkaya yatılmış yumurtalar. Embriyo oluşumu vardır.Yumurtaya bunca onem veren insan olarak farketmeliyiz ki her gun yediğimiz tavuklar da anne evladi.
Cocugumuza aldigimiz bildircin yumurtalari da bir kuşun gözü gibi sakındığı bebegi.
Is boyle bireysellesince insan nasil üzülüyor, ici aciyor anneye. Hatta biri kurtajdan farki yok demis. Ama her gun soframizda ne cinayetler isleniyor.
Mutlu aile sofralarinda yedigimiz danalar da analarindan alinip girtlaklarina bicak dayayip öldürülüyor.
Bu konu birkac insanin bu gercegi anlamasina yardimci olur umarim
Normal yumurtalarda nasıl ayırt ediyorlar bunu hiç okuyup arastirmadim geçen gün koy yumurtası kırdığım yumurtadan civciv ciktiYalnız bu yumurtalar kuluçkaya yatılmış yumurtalar. Embriyo oluşumu vardır.
Bıraksan oluşucaktı...veterinersn sanırım.Daha henuz olusmamisti yumurtanin ici.
Oyle yumurtalar icin tavuklari hapisteymis gibi kucucuk yerde tutuyorlar. Fabrikasyon olanlarda cikan civcivleri cinsiyetine bakip erkek olanlari canli canli olduruyorlar. Cunku horoza ihtiyaclari yok.yalniz yedigimiz yumurtalar genelde kuluckalanmamis yumurta olur
tavuklar horoz olmasada yumurtlar tipki bizlerin her ay yumurtladigimiz gibi bir farkla tavuklar daha sık yumurtlarlar
yani her yumurta civciv degildir
tavugun gurka yattigi yumurtayi genelde bir cok firma ellemez cunku tavuga ihtiyaclari var
geriye kalan soframiza gelenler boş dollenmemis yumurta olur yani
ama diger hayvanlar konusunda aslinda sonuna kadar haklisiniz
Ben dE saksı koysam gelir mi acabaBalkona atermit saksılar koyuyor Babaannem.
Çiçekler ekiyor.
Aralıklı ekiyor çiçekleri ve diplerine patlamış mısır, yumuşak ekmek, ıslanmış bulgur ve su koyuyor.
Kuşlar daha rahat görsünler ki yuva yapsınlar, dinlensinler, beslensinler diye.
Senelerdir böyle.
Bizim eve hep bereket, neşe ve huzur getiriyorlar. Sizinkine bit pire mi getirmişler efendim?
Çok yazık olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?