- 6 Nisan 2017
- 1.964
- 2.406
- 133
Bunu yazmaya gelmiştim VEGAN beslenen bir aile olarak. Hassasiyetinizin oluşmasına coks sevindim. Umarım birgun sizde Vegan olursunuzYumurtaya bunca onem veren insan olarak farketmeliyiz ki her gun yediğimiz tavuklar da anne evladi.
Cocugumuza aldigimiz bildircin yumurtalari da bir kuşun gözü gibi sakındığı bebegi.
Is boyle bireysellesince insan nasil üzülüyor, ici aciyor anneye. Hatta biri kurtajdan farki yok demis. Ama her gun soframizda ne cinayetler isleniyor.
Mutlu aile sofralarinda yedigimiz danalar da analarindan alinip girtlaklarina bicak dayayip öldürülüyor.
Bu konu birkac insanin bu gercegi anlamasina yardimci olur umarim
yalniz yedigimiz yumurtalar genelde kuluckalanmamis yumurta olurYumurtaya bunca onem veren insan olarak farketmeliyiz ki her gun yediğimiz tavuklar da anne evladi.
Cocugumuza aldigimiz bildircin yumurtalari da bir kuşun gözü gibi sakındığı bebegi.
Is boyle bireysellesince insan nasil üzülüyor, ici aciyor anneye. Hatta biri kurtajdan farki yok demis. Ama her gun soframizda ne cinayetler isleniyor.
Mutlu aile sofralarinda yedigimiz danalar da analarindan alinip girtlaklarina bicak dayayip öldürülüyor.
Kuş biti insana geçen bişey değilOluyormus bit pire de yavrulardan falan geliyormus. Kalbim kötü degil bu yorumu kabul etmiyorum bi anlik gaflete dustum diyebilirim..
Bunu bende söyleyecektimYumurtaya bunca onem veren insan olarak farketmeliyiz ki her gun yediğimiz tavuklar da anne evladi.
Gerçekten çok üzüldüm ben de 3 yıldır mutfağıma(mutfakta ufak balkon vardı mutfak küçük diye içeri kattık, kombi o boşlukta.) kombimin üzerine yuva yaparlar. Korkarım da ama hiç atmak aklıma gelmedi, kıyamam yavru çıksın uçsun temizlerim diye dokunmuyorum bile. Sonrasında da temizliği bayağı zahmetli oluyor. Bu sene sırf o temizlik için bayağı önlem aldım yuva yapmasın diye(nöbet tuttum diyebilirim) ama yine de bir fırsatını bulmuş yuvasını yapıp yumurtlamış. Hem de bu sefer biraz daha mutfağa doğru dolap üstüne. Ne yapayım bu saatten sonra yavrum kabul ettim onları da. Sabah eşini beklersen rahat içeri giren diye mutfak kapısını tam kapatıyorum çıkıyorum dışarı(çünkü beni görünce çok tedirgin oluyor ve korkuyorlar). Şu an tatildeyim 10 gün evde yokum evden çıkarken de mutfak kapısını kilitledim ve o alanı onlara bıraktım(cam açık) biz gidene kadar temennim yavrular çıkar ve uçar. Sonra temizliğimi yapıp yine devam ederim yaşamıma.(bu arada bana da evi bit pire basar diyenler oldu, ama ne yapayım benim de iki yavrum var onları nasıl her halleri ile kabul ettiysem yavruları da öyle kabul ettim.)çok üzüldüm bizimde balkonumzda yuva yaptılar ve 2 tane yavrusu doğdu büyüdü bile ne bit ne pire balkonda kuş kakası bile yokbu sokak köpeği kedisi değil ki bit pire olsun. şuan çok üzüldüm keşke böyle birşey yapmasaydınız. şuan onların yavrulama dönemi herkesin balkonunda. arkadaşımın klima motorunun oraya yuva yapmışlar kaçarlar diye klimayı açmıyorlar antalya gibi bir yerde. hava 40 dereceyi buluyor. sert konuşup içinize dert olmak istemiyorum ama çok üzüldüm
Evet. Kuşa ben de çok üzüldüm. Ama tepkiler de aşırı geldi.Yumurtaya bunca onem veren insan olarak farketmeliyiz ki her gun yediğimiz tavuklar da anne evladi.
3 senedir bizim de müdavimimiz var, kuşlar kombimizi yuva belliyor. Eşim kendi yavruları gibi bakıyor onlara besliyor, konuşuyor. Yazın da mutlaka yavruluyorlar. Yavrular yuvadan uçana kadar dokunmuyoruz. Hiçbir imkan yokken bu sene bir güzellik oldu Allah nasip etti ev aldık(geçen sene deseler asla inanmazdım) Eşim hep der bu kuşlar sayesinde diye.Kusun yuva yaptıgı evdem huzur ve bereket eksık olmazmııs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?