Güvercin yumurtasını attım 🤦‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bit pire olur diye korkmayın. Biz küçükken mutfak camımıza gelirlerdi su verirdik. Yumurta bırakırlardı hiç dokunmazdık. Kumrulardı bi de çok güzellerdi. Bir şey olmadı Allah’a şükür. Keşke atmasaydınız

Yumurtaya bunca onem veren insan olarak farketmeliyiz ki her gun yediğimiz tavuklar da anne evladi.
Cocugumuza aldigimiz bildircin yumurtalari da bir kuşun gözü gibi sakındığı bebegi.
Is boyle bireysellesince insan nasil üzülüyor, ici aciyor anneye. Hatta biri kurtajdan farki yok demis. Ama her gun soframizda ne cinayetler isleniyor.
Mutlu aile sofralarinda yedigimiz danalar da analarindan alinip girtlaklarina bicak dayayip öldürülüyor.
Bu konu birkac insanin bu gercegi anlamasina yardimci olur umarim

Konu sahibinin üstüne çok gidildi. Sevgili konu sahibi, sen burdaki yorumlara bakıp bakıp daha da üzülme lütfen. Bit pire olayı doğru bu arada. Her semtte her güvercinden bulaşmayabilir ama bizim bir tanıdığımızın başına gelmişti. Bir de bazı semtlerdeki güvercinler gerçekten çok rahatsız edici ve fazlaca oluyorlar. Ama mesela ninemin ordakiler hiç rahatsız etmez ve tatlışlardır. Konuyu tam bilmeden yargılamışlar. Bizim orda da çok fazla aman yuva yapmasın alışmasın diye deli kadınlar gibi sürekli onları kovalıyorum napim. Yumurta bıraksa da alır heralde dama koyardım. Ama çok fazlalar bıraksan istila ederler evi. Hayatında böyle istilacı ve pireli güvercinler görmeyen böyle dediğim için beni de yargılar ama olsun.

Bizimde yapmişti yumurta.. sonra yavru doğunca uçup gittiler.. ne pire oldu ne bit.. ne alakası var..

Bunu yazmaya gelmiştim VEGAN beslenen bir aile olarak. Hassasiyetinizin oluşmasına coks sevindim. Umarım birgun sizde Vegan olursunuz konu sahibine gelince ilahi adalete inanırım ben. Birgun hesabı mutlaka sorulur!

yalniz yedigimiz yumurtalar genelde kuluckalanmamis yumurta olur
tavuklar horoz olmasada yumurtlar tipki bizlerin her ay yumurtladigimiz gibi bir farkla tavuklar daha sık yumurtlarlar
yani her yumurta civciv degildir
tavugun gurka yattigi yumurtayi genelde bir cok firma ellemez cunku tavuga ihtiyaclari var
geriye kalan soframiza gelenler boş dollenmemis yumurta olur yani
ama diger hayvanlar konusunda aslinda sonuna kadar haklisiniz

Hic bir sey olmazdi ne bit ne pire. Benim balkonuma yuva yapti yumurtladi. Buyuttu gitti. Ondan sonra yuvayi bozdum..kirlangiclarda yuva yapti camin onunu görsen gubre yığını hic rahatsiz etmedim. Bir seyde olmadi. Bir daha bu hatayi yapmayin.

Ne kadar vicdansız merhametsizsiniz ya esiniz de siz de. Kuşun yavrusunu nasıl atarsınız, nerden biliyorsunuz kılcal damarının yeni oluştuğunu içini mi gördünüz?

İçinize dert olsun evet, dert olsun da bir daha yapmayın bari.

Benim kombimin üzerini hiç boş bırakmazlar yaz kış illa kuş olur. Yazın kuluçkaya yatanlar, kışın ısınmaya çalışanlar... Bir kere bile bit pire olmadı. Ayrıca o hayvanların üzerindeki bitler onların vücut sıcaklığında yaşayabilir ve bu yüzden vücutlarından ayrılmaz. Bizim bildiğimiz toz piresi insan biti zaten bu hayvanlarda yaşamaz. Eşiniz kuş besliyormuş bir de, keşke hobisiyle ilgili biraz bilgi de edinse. Cahilliğiniz hayvancağızın yavrularına malolmuş maalesef...

O kadar iğrenç bişey yapmssnzki yazık ya nasıl aramıştır yumurtalarını o kuş. Bari buraya yazip duyarlı insanları uzmeseydiniz. Günah

Bunu bende söyleyecektim
Tavuğunda yumurtasındaki bir yavru ve biz her sabah katliam yapıyoruz o zaman

Gerçekten çok üzüldüm ben de 3 yıldır mutfağıma(mutfakta ufak balkon vardı mutfak küçük diye içeri kattık, kombi o boşlukta.) kombimin üzerine yuva yaparlar. Korkarım da ama hiç atmak aklıma gelmedi, kıyamam yavru çıksın uçsun temizlerim diye dokunmuyorum bile. Sonrasında da temizliği bayağı zahmetli oluyor. Bu sene sırf o temizlik için bayağı önlem aldım yuva yapmasın diye(nöbet tuttum diyebilirim) ama yine de bir fırsatını bulmuş yuvasını yapıp yumurtlamış. Hem de bu sefer biraz daha mutfağa doğru dolap üstüne. Ne yapayım bu saatten sonra yavrum kabul ettim onları da. Sabah eşini beklersen rahat içeri giren diye mutfak kapısını tam kapatıyorum çıkıyorum dışarı(çünkü beni görünce çok tedirgin oluyor ve korkuyorlar). Şu an tatildeyim 10 gün evde yokum evden çıkarken de mutfak kapısını kilitledim ve o alanı onlara bıraktım(cam açık) biz gidene kadar temennim yavrular çıkar ve uçar. Sonra temizliğimi yapıp yine devam ederim yaşamıma.(bu arada bana da evi bit pire basar diyenler oldu, ama ne yapayım benim de iki yavrum var onları nasıl her halleri ile kabul ettiysem yavruları da öyle kabul ettim.)

Geçen sene tatile gelirken yavru yumurtadan çıkmıştı, ama daha uçamıyordu. Yine böyle bırakıp gittim tatile döndüğümde anne ve baba gelip gelip mutfakta ağladılar. Eşim dedi herhalde yavruyu başla bir kuş kaptı(kuş yaşamını hiç bilmem, eşim takip eder yanıt filan kuşları) çok ağladım ihşallah öyle değildir diye, ama yavruyu bir daha görmedik.

4 senedir balkonumuza güvercin gelip yuva yapar 3 tane de yavrusu olur ama şu bitlenme olayını ilk defa sizden duydum hiç öyle bir şey olmadı. Ne diyelim kalbinizin ekmeğini yersiniz bir gün

Kus gelip yumurtalari bulamayinca ne kadar kotu olmustur. Gercekten cok uzuldum. Bir yanda pire olma olasiligi bir yanda yumurtaların atilmasi. Kıyaslanamaz bile...

Guvercinlerin balkonuma yuva yapmasindan ve ususmesinden cektigim kadar kimse cekmemistir sanirim. Bir gun balkon temizlenir aksamina kalmadan 3 4 guvercin kilimimden dolabima balkonun her yerini pisler. Bundan 1 2 ay once de yuvasini yaptilar ve onca pisliklerine ve aktif olarak kullandigim balkonumu artik kullanamama ragmen bozamadim kendim de hamileyim... O yumurtalarin basindan annesi nadir ayrildi babasi gelip gitti sonra ciktilar 3 4 haftaya yakin da buyumeleriyle gecti sonra yavrular da buyuyunce uctular. Ama guvercinlerden kurtulamadim hala balkondalar yuva yok su an ama :) pisliklerinden nefret etmeme ragmen yumurtaya dokunmadim dokunamam da...

Evet. Kuşa ben de çok üzüldüm. Ama tepkiler de aşırı geldi.

Kuşa üzülen bir insan,zaten pişman olan ve vicdanen rahatsız olan birine acı verici şeyler söylerken hic üzülmüyor..

Ben kendim yumurta yemem. Ama nihayetinde börek yaparken bile bir tavuğun yumurtasını alan insanlar konu sahinini dekapitasyon yöntemiyle ibreti alem olsun diye öldürecekler.

Sevgili konu sahibi. Evet üzücü bi olay ama siz de bundan sonra dikkat edin.

Annem banyo camının önünde kus yumurtası bulmuştu. Yumurtalar sert zeminde durmasın diye pamuk aliop altlarına koymuştu.

Ertesi gün hem pamuk hem yumurtalar aşağıya düşmüştü.

Anladığımız kadarı ile kuş yumurtasına dokunulmasından rahatsiz olmuştu. Yuvayi dağıtmıştı.

Annem de yuva yıkanın yuvası olmaz. Diye çok üzülmüştü. Kendini çok suçlu hissetmişti kuşun işine karıştığı için.

Hassas olalım. Mekanlarına yaklaşmayalım. Böylece bit pire bulaşmaz.

Bir de internette her yazılana inanmayin.

Baş ağrısı yazsanız 2 gün ömür biçer internet ortamı.

Ve annemin sözünü unutmayalım. Yuva yıkanın yuvası olmaz.

Yuvalarına tecavuz etmekten kaçınalım.

nice insanlar da istemeden de olsa bir anlık tepkiyle sonradan pişman olduğu hareketlerde bulunmuştur..yaptığınız hareket sonucunda da vicdanen rahatsızlık duymuşunuz ki burada konuyu paylaşma ihtiyacı duymuşsunuz..isteseniz paylaşma ihtiyacı duymazdınız !..hiç bir kimse günahsız ve kabahatsiz değildir..bundan sonra bu gibi konularda daha dikkatli ve hassas davranırsanız vicdanınız rahatsız olmaz...

Kusun yuva yaptıgı evdem huzur ve bereket eksık olmazmııs.
3 senedir bizim de müdavimimiz var, kuşlar kombimizi yuva belliyor. Eşim kendi yavruları gibi bakıyor onlara besliyor, konuşuyor. Yazın da mutlaka yavruluyorlar. Yavrular yuvadan uçana kadar dokunmuyoruz. Hiçbir imkan yokken bu sene bir güzellik oldu Allah nasip etti ev aldık(geçen sene deseler asla inanmazdım) Eşim hep der bu kuşlar sayesinde diye.

Allah affetmezsin kendi bencilliğiniz yüzünden böyle davranıyorsun. Bu ne kadar bencilce ve kötü bir şey. Bizim evin balkonunun köşesinde de vardı yuvaları ama bir kere bile bir şey olmadı. Öldürüp yuvayı bozmak aklımıza bile gelmedi böyle canilik olur mu? Eşinin boşluğuna filan gelmemiş bu sanki boşluğa gelip yapılacak bir şey. Orda yavru yumurtası var onların geri dönecek bir annesi var eşin de gayet vicdansızca fırlatmış. Yuvayı dağıtmadan çıkarıp bir yüksek yere götürmek zor gelmiştir tabi...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…