- 17 Nisan 2018
- 986
- 554
- 43
- Konu Sahibi Hazal melek
-
Bikere gidersem .öncelikle tesettürlü biriyim .ve evin içinde açık geziyorum.dışarda asla ama kayinim yengemi dışarda kundak bası gördüm demesini sorarım.sonra kayinvalidemde oğluna bakmıyor oğlum ac kalmış .ve onca hakaret ettiği ve ben bisey demedim demelerini sorarım .yani çok şey var aslında içimde demek istediğim.sizce gitmelimiyim bilmiyorum
Kundak başı dedikleri basortuyu kulak ardı etmek ona diyorlarmış.çocuk dedigim benim adım ben yemek yapmiyormusum.onaBence eşinize oraya gitmemizi istiyorsan, ben de bu denilenlerin hesabını sormanı istiyorum deyin. Kayınvalideniz çocuğu bilerek aç bırakmaz, o konuyu boşverin bence. Onun da torunu sonuçta, çocuğunuzu emanet etmezsiniz olur biter.
Kaynınız sizi dışarıda başı açık gördüğünü söyleyerek iftira attıysa, eşiniz bunu sorsun. Kundak başı ne demek ben bilmiyorum, o yüzden anlayamadım tam olarak.
Ama eşinize söyleyin hangi konulara takıldıysanız, gelmenizi istiyorsa halledecek olan da o. Siz konuyu açıp tartışma çıkarmayın.
Yok canim ekmegi inip alıyorum kendime sadece kayinpederim evimde her isteğini bize şöyle biz alırız demişti.Zaten sabahları gidip istediğini aliyorumKendi ekmeğini kendin alamayacak kadar aciz misin.Canın birşey istediğinde ne yapıyorsun sen eşie o da kardeşine mi soyluyor. Belki bugun çok yedin bitti ekmeğin ne yapıyorsun.
Birşey anlamadım bu yazindaSelamin Aleykum kızlar.Bugun kayinvalidem geldi .evime.Bana sen yuvani yıkmak istiyorsan .buyur yik.ben oglumun mutsuz olsun diye evlendirmedim.senin ailen alışmış.basbos konuşmaya.kayinvalidem bana anne anne olsaydı.şarkı kızım hamile evinde tek kalmaz derdi..hele kurduğu cümleye bakın.bide ben senin halan gibi olduğu bilseydim asla istemezdim.dedi.kayinpederimde.Ben 27 yıldır oğlumu tanirim benim oğluna katılık yap kocalik yapma dedi.yaa kizlar.Allahiniza ben bunu bu evden cikarsaydim haksiz duruma dusermiydim.yada ne olur bana güzel tavsiyeler verin ne yol izleyeyim
Birşey anlamadım bu yazinda[/QUOTEsinirle yazdığım icindir
Bunu yüz yüze konuşmak daha iyi olur demi cumku esim suan görev amaçlı il dışında tlfonda konuşursak tartışma olurmu sizceValla bu kafa yapısında olan kayınvalide ve kayınpederle anlaşmak zor. Çok eski kafalı gibiler sanki.
Benimde ailem hakkında kimse bişey diyemez derse lafı ağzına tıkarım. Bu konudada tavizim yoktur asla.
Siz nasıl evlendiniz bilmiyorum ama hiç mi tanımadınız bu insanları. Kafa yapılarınız tutmuyor. Fikirlerinize, tutumlarınıza da saygıları yok. Onlar istemişlerki bir "gelin" alalım. Bizimle girsin çıksın yaşasın. Köle gibi oğlumuzu mutlu etsin.
Ben olsam galiba o kadar süre bu insanlar benden özür dilemeden dönmezdim. Eşimlede anlaşırdım olmaz görüşmem derdim.
Kayınvalide kayınpeder tabiri caizse size had bildirmeye gelmişler. Annenize kadar laf söylemişler. Ben olsam kusura bakmayın ben sizinle konuşmak istemiyorum hadi güle güle derdim. Haaa diyemiyormuyum dinsizin hakkından imansız gelir "ayyy fenalaştım deyip ayılıp bayılırdım. Hamile halimle ne yaptınız bana" derdim görürlerdi günlerini.
Size tek tavsiyem eşinize şunu söyleyin. "Ben senin ve bebeğim için döndüm bu eve. Annenle babanla azarlanmak için değil. Sen ve ben hatamızı anladık. Düzeltme yoluna gittik. Ben bazı şeyleri yoluna koymaya çalışıyorum. Aramızda yaşananlar edep dışı olarak ailene yansıdı. Karşılıklı hatalarımız temcit pilavı gibi önümüze gelmesin. Ya bu işe son verirsin ya da sen yoluna ben yoluma. Ne demek bu annenin tavrı" derdim
Bunu yüz yüze konuşmak daha iyi olur demi cumku esim suan görev amaçlı il dışında tlfonda konuşursak tartışma olurmu sizce
Aslında saygimi bozmam ama konu aileolunca bide 34 haftalik hamileyim hormanlarimida tetikliyor fevri davranıyorum hemen.Tabiki yüzyüze konuşun. Bunlar nasıl telefonla konuşulabilirki.
Bu arada bende çok tecrübeli biri değilimdir. 9 senelik evliyim iki çocuğum var. Ama öğrendiğim tek bişey var: saygı saygılı konuştuğun sürece konuşma mantıklı bi yere gider yoksa olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?