Guzel bir başlangıç

Bikere gidersem .öncelikle tesettürlü biriyim .ve evin içinde açık geziyorum.dışarda asla ama kayinim yengemi dışarda kundak bası gördüm demesini sorarım.sonra kayinvalidemde oğluna bakmıyor oğlum ac kalmış .ve onca hakaret ettiği ve ben bisey demedim demelerini sorarım .yani çok şey var aslında içimde demek istediğim.sizce gitmelimiyim bilmiyorum

Bence eşinize oraya gitmemizi istiyorsan, ben de bu denilenlerin hesabını sormanı istiyorum deyin. Kayınvalideniz çocuğu bilerek aç bırakmaz, o konuyu boşverin bence. Onun da torunu sonuçta, çocuğunuzu emanet etmezsiniz olur biter.

Kaynınız sizi dışarıda başı açık gördüğünü söyleyerek iftira attıysa, eşiniz bunu sorsun. Kundak başı ne demek ben bilmiyorum, o yüzden anlayamadım tam olarak.

Ama eşinize söyleyin hangi konulara takıldıysanız, gelmenizi istiyorsa halledecek olan da o. Siz konuyu açıp tartışma çıkarmayın.

Kendi ekmeğini kendin alamayacak kadar aciz misin.Canın birşey istediğinde ne yapıyorsun sen eşie o da kardeşine mi soyluyor. Belki bugun çok yedin bitti ekmeğin ne yapıyorsun.

Kundak başı dedikleri basortuyu kulak ardı etmek ona diyorlarmış.çocuk dedigim benim adım ben yemek yapmiyormusum.ona

Kendi ekmeğini kendin alamayacak kadar aciz misin.Canın birşey istediğinde ne yapıyorsun sen eşie o da kardeşine mi soyluyor. Belki bugun çok yedin bitti ekmeğin ne yapıyorsun.
Yok canim ekmegi inip alıyorum kendime sadece kayinpederim evimde her isteğini bize şöyle biz alırız demişti.Zaten sabahları gidip istediğini aliyorum

Selamin Aleykum kızlar.Bugun kayinvalidem geldi .evime.Bana sen yuvani yıkmak istiyorsan .buyur yik.ben oglumun mutsuz olsun diye evlendirmedim.senin ailen alışmış.basbos konuşmaya.kayinvalidem bana anne anne olsaydı.şarkı kızım hamile evinde tek kalmaz derdi..hele kurduğu cümleye bakın.bide ben senin halan gibi olduğu bilseydim asla istemezdim.dedi.kayinpederimde.Ben 27 yıldır oğlumu tanirim benim oğluna katılık yap kocalik yapma dedi.yaa kizlar.Allahiniza ben bunu bu evden cikarsaydim haksiz duruma dusermiydim.yada ne olur bana güzel tavsiyeler verin ne yol izleyeyim

Böyle davranışlar sergileyerek.eşimle tartışıyoruz.ve sonra hakliyken haksız duruma düşüyorum.ve eşimi gün geçtikçe biraz daha kaybediyormusum gibi geliyor..ve sizden ricam burda uzun süreli evli olan arkadaşlarımız var .Bana tavsiye verirmisiniz.bu yolda nasıl davranmam gerektigini

Birşey anlamadım bu yazinda

Kayinvalidem bugün evime geldi.Ben saygısızlık yapmadim.hoşgeldiniz dedim .gittim öptüm.evime gelmis.hani sonra eşimle biraz aramız limoniydi.sebebi ise amcamın kizinin nişanı var bende saka kanısında esime gülerek ohh gidecek düğün çıktı dedim.oda başladı iste gidemeyiz bize ondan bahsetme bana kimseyi duyup durdu.sonra neyse tartışma tlfonda uzadı gitti en son ben ona defol git istemiyorum seni dedim oda askeri psikolojisi olarak sen git git bosan. Sonra esim babasıyla konuşmuş.Ben kafama sikacam bu kız beni çıldırdı. Diyip durmuş.sonra neyse bugün kayinvalidem geldi eve.oturduk konuştuk.kayinvalidem.Bana ben oğlunu mutsuz olsun diye evlendirmedim.sana rahat batiyor. Sürekli oğlumla tartisiyorsun ben 27 senelik oglumu tanirim.Benim oğlum sana el kaldırmaz benim.Oglum küfür etmez.sen haksızlık diyip durdu.Bana bende kusurabakmayin.dedim kayinvalidem oğlumuz ailem hakkında ileri geri konuşamaz dedim.kayinvalidemde.Bana senin annen anne olsaydı seni tek hamile bu evde bırakmazdı benim evine getirirdi dedi.

Kayinvalidem.başladı konuşmaya .Ben sana asla bisey yapmadim.hiç bisey demedim.sen benim ogluma küfür ediyorsun.laf söylüyorsun .ogluma yazdıklarını okudum.Ben dedi.bende okuyun.onunda bana yazdiklarini okusaydiniz keşke dedim.sonra tekrar başladı.kayinvalidem konuşmaya.kızı avrat eden anaymis .senin annem alışmış rezillikle halletmeye.tabi burda sözü kestim.ailem hakkında bu tavrı engelleyemezsiniz dedim. Sizin oğlumuz bana karsi ne dediyse ben onu dedim.ona karşı .kusura bakmayın .oğlumuz benim ailem hakkında asla ileri geri konuşamaz dedim.bu serde kayinpederim.araya girdi. (Evde sadece ben kayinpederim ve kayinvalidem varız.)size kayinpederim girdi.oglumu 27 senelik tanirim oğlum düzgün bir insan .ogluma karilik yap kocalik yapma dedi bana ..sonra kayinvalidemde araya hazal senin annen anne olsaydı .sana demezdi kızım senden kari olmaz diye.bende dönüp kayinvalidem benim anne mi demiş dedim.evet ne zaman bunu söyledi.sen bana dedin ya dedi bana.Ben sok tabi asla öyle bir cümle yok .aslada dememisim.tabi yalan .kendini savunacagik kayinvalidem..sonra iste konuştu konuştu oğullarını yüceltip bide dalga geçer gibi bebegin bir eksiği yok seni hazal dedi. .

Asla pes etmeyeceğim.bu yolda kayinvalidemde sevindirmeyecegim.ama bu 17 aylik evlilik sürecinde yoruldum ve haliyle bitkin duruma düştüm.ve sizden tavsiye istiyorum.anlatacak bu yabancı şehirde kimsem yok. Hepimiz ya benden yaşça büyük yada küçük olabilirsiniz. Sizden kardeş arkadaş evliliklerde ilgili tavsiye istiyorum. Ben kendimden bahsedeyim biraz ona göre hatalarimi ve torpulemem gereken yonlerimi söylersiniz.
(.Ben hazal 23 yaşındayım. Inatciyim.biri aile laf ederse direk karşılık veririm canini açılıyor cumku.kim tutmak ama yerine gorede tutarım ama .biri bana kötü bir kullandi mi gidip yüzleşmek yerine onu hayatımdan silerim direk .diyalog konusundan sifirim hiç kuramam yani.insanlara çabuk kaniyorum.inanıyorum güveniyorum ve hep uzulunce ben oluyorum.ve galiba herseyimi insanlara anlatıyorum. .niye böyleyim bende bilmiyorum.sonra eşimle her kavga boşanmayı öne sürüyorum.ve galiba altan almayı bilmiyorum.Ben buyum şimdi esime gelelim. (27 yaşında .çok ofke problemi var .sinir hassafada.oluyor.ama beni görünce herşeyi unutur sarılır.direk çok aileci.hele babası asla babaya danışmadan bisey yapmaz.Ben herşeyi hemen olsun isterim o çok zamana yayar.sinirlenince küfür hakaret .hassafada gectigindede direk gelir pişman olur.kin yoktur esimde.ama aile lafiyla oturur kalkar.ve bosbogazdir esim herşeyini anlatır ailesine bisey durmaz agzinda çok saf esim kim ne derse ona kanar yeterli kullanmayı bil) Bu iki karakter kişiyiz.17 aylık evliyiz.ve ben eşimi nasıl kendime dondurebilirim..

Valla bu kafa yapısında olan kayınvalide ve kayınpederle anlaşmak zor. Çok eski kafalı gibiler sanki.
Benimde ailem hakkında kimse bişey diyemez derse lafı ağzına tıkarım. Bu konudada tavizim yoktur asla.
Siz nasıl evlendiniz bilmiyorum ama hiç mi tanımadınız bu insanları. Kafa yapılarınız tutmuyor. Fikirlerinize, tutumlarınıza da saygıları yok. Onlar istemişlerki bir "gelin" alalım. Bizimle girsin çıksın yaşasın. Köle gibi oğlumuzu mutlu etsin.
Ben olsam galiba o kadar süre bu insanlar benden özür dilemeden dönmezdim. Eşimlede anlaşırdım olmaz görüşmem derdim.
Kayınvalide kayınpeder tabiri caizse size had bildirmeye gelmişler. Annenize kadar laf söylemişler. Ben olsam kusura bakmayın ben sizinle konuşmak istemiyorum hadi güle güle derdim. Haaa diyemiyormuyum dinsizin hakkından imansız gelir "ayyy fenalaştım deyip ayılıp bayılırdım. Hamile halimle ne yaptınız bana" derdim görürlerdi günlerini.

Size tek tavsiyem eşinize şunu söyleyin. "Ben senin ve bebeğim için döndüm bu eve. Annenle babanla azarlanmak için değil. Sen ve ben hatamızı anladık. Düzeltme yoluna gittik. Ben bazı şeyleri yoluna koymaya çalışıyorum. Aramızda yaşananlar edep dışı olarak ailene yansıdı. Karşılıklı hatalarımız temcit pilavı gibi önümüze gelmesin. Ya bu işe son verirsin ya da sen yoluna ben yoluma. Ne demek bu annenin tavrı" derdim

Bunu yüz yüze konuşmak daha iyi olur demi cumku esim suan görev amaçlı il dışında tlfonda konuşursak tartışma olurmu sizce

Bide esim kim ne derse o dolduruşa gelir.dolma misali .sen yeterki doldur.tabi ogullarinidq bilmiyorlar ondan bu güven var onlarda bende tüm ipleri eline almak istiyorum.ama bir türlü beceremiyorum.

Bunu yüz yüze konuşmak daha iyi olur demi cumku esim suan görev amaçlı il dışında tlfonda konuşursak tartışma olurmu sizce

Tabiki yüzyüze konuşun. Bunlar nasıl telefonla konuşulabilirki.
Bu arada bende çok tecrübeli biri değilimdir. 9 senelik evliyim iki çocuğum var. Ama öğrendiğim tek bişey var: saygı saygılı konuştuğun sürece konuşma mantıklı bi yere gider yoksa olmaz

Aslında saygimi bozmam ama konu aileolunca bide 34 haftalik hamileyim hormanlarimida tetikliyor fevri davranıyorum hemen.

Bu ailenin erkekleri cittiyim kadın gibi herşeye laf ediyor konuşuyorlar.herşeye karışıyorlar.iğrenç bisey.kayinvalidemin bugün bana verdiği örnek neydi biliyormusunuz.. (Kayinvaliden.7 yıldır kız kardeşiyle konudmuyormus.sebeb ise kız kardeşi.esine bir cümle kurmuş.kötü bir cümle değil ama.kayinvalidemde bu kurduğu cümle için.kız kardeşiyle aynı şehirde 7 yıldır konuşmuyor gorusmuyorlarmis.yani sozun kısası bana diyorki kocami asla kimseye kotulemem .kadının kotusude kocasını kotuleyendir diyor bana.)mantığa bak ya.

Bide neymis efendim.o hasta olunca ben hemen evime geliyormusum onla ilgilenemiyormusum. Hep evimde birseyleri bahane edip .geliyormusum.tabi gelecegim.evime.ya Allahiniza eşiniz yeni görevden gelmiş.onlavakit geçireceğim senle oturup ne yapacağım.he ben tövbe rabbim.

Selamin Aleykum kızlar acil akıl verebilirmisiniz.esimle sıkıntılarımız olmuştu sukur suan herşey hallettik.. sormak istedigim sey geçen sene ve ozaman dilimde uzun zaman esimle kuş kalmıştık ve konuşmamızın.sonra ben memlekimdeydim o zaman zarfında.sonra gelen memleketteyken .esimle ara ara konuşup.mesajlasmaya başladık.ve eşim beni özlediğini yani benden çok özel bir fotoğraf istemistiki.tabi benimde sızan öldümu.esime yolladık ve öze özel konuştuk esimle tabi biz baristik.evine geldim.dogumumoldu suan sukur esimle sıkıntım yok ama.20 gün önce esimin ailesiyle tartışmamız oldu.sebebini de söyleyeyim.size.Ben 4 aylik bebekle tekim evde.ve malum grip oldum.ve kimsem yok burda.hafta sonlarında atamaların bedava tabi ailenle konuştuk.anlam.annem dikkat et kendine ogluma grup bulasmasin eşim yok.yanimizda diye konuşmalar etti.bende oglumun eksiklerini kayinpederime yazdim getirecekleri.aramışlar ben mesgulmusum.insan sonra eşimi aramış babası ve anası.demis senlemi konuşuyor hazal.esimdebiz konuştuk.hazali ailesiyle konusuyor.dedi. neyse sonra3 saat konusmusuzdur.ailemle ondan sonratabi beni ediyorlarmış mesgulmusum.ama bana arama kayıtları gelmiyor. Neyse sonra biz kayinvalidemin arabasıyla pazar günü kayinvalideme gidecektik.bende aradim.kadın haber vermedi diye.bana fırsat vermeden kızlar laf saymaya başladı.kimle konuşuyorsun bukadar.oglum senin kontorune yetişmez. Sen karınızın diye laflar edince tepem attı benimde sizi ilgilendiriyor dedim.ailemle konuşuyorum dedim.neyse kayinvalide tlfonu kapatti.kayinpeder geldi kapıma kapıyı acar açmaz. Sana o tlfonu yediririm demeye başladı.bide apartmanda.ve yuksek sesle.bende buyur yedir dedim.gelirsem doverimdedi.ve gitti. Ondan sonra esime yetistirmisler.bende olanı söyledim.sonra.tabi eşimi doldurmuşlar bana karşı.tartışma oldu.kayinvalidemde beni aradı.Sen gene ne kudurdun.he sen ogluma şizofren diyorsun.Sen edepli değilsin.elim doğru değil. Dilin dogru değil.Sen o eve layık değilsin.gelir senin ağzını yirtarim bu evden defolup gideceksin.Sen namuslu kadın değilsin.eğer namuslu olsaydin.o özel fotografin tlfonda gezmezdi dedi.bana siz ailecek alismissiniz.baskasindan çocuk peydahlamaya baba evinde bakmaya.tabi bende gereken cevapları esirgemedim.asla cevabini verdim.benim ailemi aradılar beni şikayet ettiler.gelin kizinizi götürün diye. Esimle bizi bosandiracaklardi.resmen neyseki biz esimle onlara kulak vermedik.ve şimdi size soruyorum benim esimle mahremiyet mesajlarimiza bakması dogrumu.ve beni bun la tehtit etmesi dogrumu sizce kayinvalidemin yaptiklari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…