Sindirilmek mi bilmiyorum , arkadaşıma olayı üstün körü anlattım detaylı anlatmadım oda ilişki zarar görmesin diye alttan al dedi.Bana sindirilmissin gibi geldi. Arkadasin da tuz biber olmus.
Ama biriyle bulusacaksan ve her defasinda gec kaliyorsan bunu ben saygisizlik olarak algilarim. Hele hele defalarca uyardiysan ve devam ediyorsa daha da saygisizlik.
Hoslanmadigini bile bile niye ayni seyleri tekrarliyor birde ustune seni sucluyor ki?
Zaman kisitli. Hadi insanlik hali bulusmaya gec gidilir ama hep de degil..
Zaten dün gece konuştuk konuyu kapattık tatlıya bağladık ama tekrar olayın çıkmasından korkuyorum biraz.Ben çok büyük bir sorun göremedim.
Tolare edilemeyecek değil en azından
Her insanın ufak çapta da olsa kusuru olur.
İlişkinizde ki tek sorun anladığım kadarıyla bu
Geri dönüşü olmayan şeylere yol açmadığı sürece bence gayet mutlu mesut yürütülebilir :)
Bir tek bizim ilişkinin sorunu değilmiş anladığım kadarıyla
Bende kızdığım zaman üstüme gelmez genelde tepkimden çekinir sakin olur ama diyeceğini de söyler .
Benim önemsediğim kadar oda önemsesin istiyorum sadece.
Zamanında yapsa zaten ben hiç bir şey söylemem meraklı değilim olay çıkarmaya.
Peki geç kaldım diye sevimlilik vs yapıyor mu? Sizin moraliniz bozuluyor. O da yoldan gelirken bi çiçek alıp gönlünüzü alıyor mu mesela?Yarım saat bir kaç kere 40 dk geçmiştir. Karşıdan geliyor onu da anlayabiliyorum istanbul trafigi daha erken çıksın trafiği göz önünde bulundursun.
Ne güzel çabalamış bir şeyler yapmış sevinmişsinizdir böyle uğraşmasına.öyle tabii. Ama mizaç işte. Değişmiyor. Ortak bir noktaya gelmeye çalışın siz de.
Benim eşim son zamanlarda iyice b.kunu çıkardı bu işin. Ben bi delirdim geçenlerde, gitmiş haftalık çizelge yapmış, calışma masasının panosuna asmış, programlarımızı oraya yazmış, bi de artık her sey benim kontrolumde demez mi
önemli olan çabası tabii, öptüm koynuma aldım ben de
o bu adımı atar, ben gerilmeme adımını atıyorum vs. Oturup konuşun. Bu ilişki bitirecek bir sey değil tabii. İkiniz de zamanla adım atarsınız.
Sevimlilik yapıyor tabi gönlümü almaya çalışıyor , çiçek olayına girmesin eve götürmem sorun abi faktörleri var biliyor yaniPeki geç kaldım diye sevimlilik vs yapıyor mu? Sizin moraliniz bozuluyor. O da yoldan gelirken bi çiçek alıp gönlünüzü alıyor mu mesela?
Bende öyleyim işte bir şey yapılacaksa önceden planı yapılsın neden son güne saklıyoruz ki , o ise tam tersi ya olmazsa ya gidemezsek kendimizi bu kadar umutlandırmayalım kafasında.Dert etmemeyi ogrenirsiniz :)
Bekletme /bekleme sıkıntısı olmadı bizde.
Ama ben belirsizliği gelemiyordum.
Eşim ise tam tersi. Akışına bırakan tiptir
Evlendik, balayı rezervasyonumuz bile yoktu. 3 gün sonra 3-4 saat onceden aldığımız biletlerle gittik.
Neden planlamadı?
Düğünden sonra apar topar gitmek istemedi.
Ne zaman dinlenmis oluruz kestiremedi.
Güzel bir balayı geçirdik :)
Ben plan yaparken a b c d planları yaparım.
O lutfedip her seyi belirsiz plan yapar :)
He ama ben sinirlenmem buna. Gıcık olup biraz laf soksam da Güle oynaya dalga geçeriz bu durumla.
Ve işin garibi 5 yılda ona evrilmeye başladım. Özellikle çocuktan sonra yaptığım her plan suya dusmeye başlayınca :)
örnek olarak söyledim. Eğer düşünceli birisiyse önemsemiyor diyemezsiniz. :)Sevimlilik yapıyor tabi gönlümü almaya çalışıyor , çiçek olayına girmesin eve götürmem sorun abi faktörleri var biliyor yani
Genel olarak sorun yaşamayız konuşur hallederizSeni çok iyi anlıyorum. Bazı kadınlar mükemmeliyetçidir ve özen gösterilmesini ister. Ancak erkekler olaya kadınlar kadar duygulu ve derin yaklaşamadıkları için bu çatışmalar dünyanın en mükemmel erkeğiyle bile yaşanır, yaşanacaktır. Beklentini yüksek tutman bence çok normal. Ama yeryüzünde böyle mükemmel bir erkek modeli var mı onu bilemedim işte...
Sonuçta seni hiç önemsemese tabii ki hiçbir şey yapmaz. Yazdıkların neticesinde önemsediğine eminim ancak belli ki yapısı böyle. Sen kendini törpülerken onunda senin hoşlanmadığın noktaların farkına varıp çaba göstermesi gerekiyor. Tek taraflı bir törpüleme veya alttan almayla olacak iş değil. Sonuçta ilişkide iki taraf var. Denge bozulursa ve bu tür kişilik çatışmaları derinleşirse toparlamak çok zor haberin olsun. Bu sorunlar derinleşmeden iki taraflı birşeyler yapmak gerekir. İki tarafında ilişkiyi kurtarmaya gönüllü olması gerekir ki sorun çözülsün. Ama eğer gönüllü değilseniz emin ol evlendikten sonra şu an gözüne batan meseleler daha da büyüyor. Bir arada sürekli yaşamak kolay biş iş değil. Bunun için iyi değerlendir, kendini dinle önce. Eğer böyle devam edecekse, ömür boyu böyle devam edebilecek misin?
Bende öyleyim işte bir şey yapılacaksa önceden planı yapılsın neden son güne saklıyoruz ki , o ise tam tersi ya olmazsa ya gidemezsek kendimizi bu kadar umutlandırmayalım kafasında.
Son anda ayarlamasına da lafım yok yaptığı şeyin yanlış olması beni kızdırdı önemsemeden yaptığını ima ettim.
Genel olarak düşüncelidir benim aklıma gelmeyen şey onun aklına gelir böyle yapalım falan der o konuda hiç hakkını yiyemem bencillik yapmış olurum.örnek olarak söyledim. Eğer düşünceli birisiyse önemsemiyor diyemezsiniz. :)
Genel olarak sorun yaşamayız konuşur hallederiz
Takıldığım yerler oda önemsesin ben erken kalkıp hazırlanıp çıkıyorsam oda çıksın . Bu konuda gene de konuşup hallediyorduk son olayda durum çok değişti biraz sert çıktım onunda söylediği ben bu kadar uğraşıp önem verirken senin böyle söylemen hoşuma gitmedi oldu.
Sorunları aşmak istiyorum birbirimize değer veriyoruz yok yere üzülmeye gerek yok sonuçta.
Sevgiliniz biraz rahat herhalde.esimde oyledir ve ben artik cok sinir oluyorum bu duruma.dunya yansa umrunda olmaz elbet biri sondurur halledilir der.en basitinden eve gelince montunu koyar koltuga 50 kere sunu yerine as derim.tamam asarim der 2 saat sonra kaldirir onu oradan.eskiden hic ona demeden kaldirirdim ama aryik yapmiyirum kendisi yapsin banane.ya da perdeleri as derim asarim tamam der aradan 1 saat gecer ben baslarim sinirimden kendim asmaya.o zaman alir elimden birak ben asarim diye.ben asmaya kalkmasam belkide ertesi gune kalir o is. Ya da yemek yapiyorumdur birsey lazim olur bakkala git derim tamam der yerinden kalkmaz en son ben giderim.tatil icin otel ayarlanacak olur aylar oncesinden basini didiklemeye baslarim cunku bilirimki bizim is son gune kalacak ki oylede olur.oteli ben bulurum gununu herseyini ayarlarim esime sadece yola cikmak kalir.bu ornekler boyle uzar gider.vallahi bosanma nedeni.cunku catlatiyor veni sinirden.allahtan iyi yonleri daha fazlada idare ediliyor yine.ama gercekten zor bir durum.sizinki birde size diyormus alttan al diye.bilemedim valla.insan bazen degersiz hissediyor kendini oyle yapinca.sanki soylediklerim umrunda degil gibiÖncelikle herkese iyi aksamlar. Buraya bu sebepten konu açacağımı hiç düşünmezdim.
Ben 24 erkek arkadaşım 28 yaşında ikimiz de olgun insanlarız . Yapı olarak kendimden bahsedeyim tez canlıyım, bir şey istiyorsam hemen olsun isterim. Tahammül edemediğim durumlarda kendimi ifade ederim bazen ters konuştuğum da olur.
Erkek arkadaşım ise tam tersi daha sakin alttan alan her şeyi oluruna bırakan biri.
Yaklaşık 5 yıla yakın güzel giden bir ilişkim var. Kolay kolay kavga etmeyiz etsek de hemen toparlarız genelde sorunlarımızı hemen hallederiz birbirimize trip atma gibi durumumuz olmaz hiç.
Son günlerde tatsız durumlar yaşadık dun biraz konuştuk fakat normal bir konuşma değildi erkek arkadaşım şikayetçi olduğu durumlardan sert bir şekilde bahsetti (sonrasında tatlıya bağladık )daha önceden de söylerdi ama pek üstünde durmazdı o an konuşurduk geçerdik.
Şikayetçi olduğu durumlarda benim zora gelememem en ufak zor durumda olayı büyütmem sorun çıkarmam örnek verecek olursak , mesela buluşacağız biraz geç geldiği zaman moral olarak çöküyorum ben erkenden kalkıp hazırlanıyorum zamanında orada oluyorum o ise trafiği düşünmeyip erken çıkması gerekirken biraz geç çıkıyor. Haliyle bende bunu ona yansıtıyorum uyardım bir kaç defa bazen sert şekilde bazen normal şekilde. Tabi o alttan alıyor bu durumu ama alttan alırken de hiç zora gelemiyorsun ileride de mi en ufak şeyde böyle yapacaksın diyor. O an sorunu hallediyoruz günü güzel geçiyoruz .
Son olayda patlak verdi artık bir yere gidecektik ben günler öncesinden ayarlamasını söyledim o ise ayarlarız daha var ne de olsa dedi son güne kadar bir şey demedim son gün yatmadan önce ayarladın mı dedim daha değil dedi sonra ayarladı hoşuma gidecek başka bir şey daha yapmıştı mutlu mesut uyudum.
Sonra ki gün ayarladığı şeyin yanlış olduğunu gördük tabi ben direk bozuldum surat ifadem değişti biraz sert konuştum , hiç önemsemiyorsun son güne bırakırsan böyle olur ben demesem yapacağın yoktu vb söylendim. Yaptığı hatanın farkında olduğu için pek bir şey demedi sadece bilerek yapmadım ben bizim için daha iyisini yaparken senin böyle yapman hoşuma gitmedi zora gelemiyorsun ileride de böyle mi yapacaksın gibi şeyler söyledi. Sonrasında ben alttan aldım biraz oda zaten uzatmadı ama kırılmıştı davranışlarımdan dolayı.
Bir kaç gün önce buluştuğumuz da laf arasında o konudan dolayı arada sana kızıyorum aklıma geldikçe dedi normalde sana kızsam da o gün unuturdum ama bu konuda nedense kızgınlığım geçmiyor umarım hep böyle devam etmez dedi biraz konuştuk sonra konu değişti. Dün gece de bu konu hakkın da konuştuk tekrar zora gelemiyorsun eskiden kızdığın için böyle davranıyorsun diye düşünüyordum ama içinden böyle geliyor demek ki gibi şeyler söyledi.
Şimdi size soruyorum bu ilişkiyi benim hatalarım yüzünden mi böyle bu hale geldi biraz sakin olsam ılımlı olsam daha mı iyi oluruz , yakın arkadaşıma bahsettim alttan al deyip durdu bütün hata benimmiş gibi.
Kötü olmuş sizin durumda . Ama erken rezervasyonla daha uyguna geliyor10 gün önce yaptığı planda da yanlislik olabilirdi.
Ozensizlik gibi düşünmeyin bu durumu.
Bir de gerçekten değişmez bu malesef.
Evlendigimiz ilk yıl tatil için erken bilet aldık ki sadece ucak bileti. Otel vs yok tabiki :)
Eşim bir kaza geçirdi ve ameliyat olması gerekti
Şimdi erken rezervasyon yapmaya çalışsam bunu hatırlatır :)
Bekletilme konusu fazlasıyla sinir bozucu ama.
1 saat erken söyleyin yada siz geç gidin.
Karşılıklı hatalarımızı törpülememiz lazım ben kendimi ne kadar düzeltirsem düzelteyim onunda bunları görüp kendini düzelmesi gerekiyor.Sorunu çözme tarafındaysan aranızda zaten soğuma gibi veya sevgi eksikliği gibi bir problem yok demektir.
Eğer değer veriyorsan kesinlikle uygun bir dille kendini ve sorun olarak gördüğün, hoşlanmadığın şeyleri ifade et. Sonuçta aranızda açık iletişim olmadan sağlıklı bir ilişki kurulması mümkün değil. Mesela kendinle ilgili fazla yükseldiğini düşünüyorsan bunları da törpüle, kendinle de yüzleş. Ona da fikrini sor.
Söylediğim gibi, eğer mükemmeliyetçi ve tez canlı biriysen, karşındaki dünyanın en mükemmel erkeği de olsa yine sorun yaşarsın. Bu dünya mükemmeliyetçiler için böyle! :))
Bahsettiklerinizin aynısı abim de var yemek hazır olur çağırırız gelmez bir iş olur söyleriz yapmaz kıyafetini kaldırıp dolaba koymaz.Sevgiliniz biraz rahat herhalde.esimde oyledir ve ben artik cok sinir oluyorum bu duruma.dunya yansa umrunda olmaz elbet biri sondurur halledilir der.en basitinden eve gelince montunu koyar koltuga 50 kere sunu yerine as derim.tamam asarim der 2 saat sonra kaldirir onu oradan.eskiden hic ona demeden kaldirirdim ama aryik yapmiyirum kendisi yapsin banane.ya da perdeleri as derim asarim tamam der aradan 1 saat gecer ben baslarim sinirimden kendim asmaya.o zaman alir elimden birak ben asarim diye.ben asmaya kalkmasam belkide ertesi gune kalir o is. Ya da yemek yapiyorumdur birsey lazim olur bakkala git derim tamam der yerinden kalkmaz en son ben giderim.tatil icin otel ayarlanacak olur aylar oncesinden basini didiklemeye baslarim cunku bilirimki bizim is son gune kalacak ki oylede olur.oteli ben bulurum gununu herseyini ayarlarim esime sadece yola cikmak kalir.bu ornekler boyle uzar gider.vallahi bosanma nedeni.cunku catlatiyor veni sinirden.allahtan iyi yonleri daha fazlada idare ediliyor yine.ama gercekten zor bir durum.sizinki birde size diyormus alttan al diye.bilemedim valla.insan bazen degersiz hissediyor kendini oyle yapinca.sanki soylediklerim umrunda degil gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?