haklısın canım.ama ben nasıl gözleri kayana kadar kurtaramadım cocugumu aklım almıo nasıl bu kadar uzun sürdü.herseyi denedim.esim daha sogukkanlı oyuzden galiba.birde esim eline aldıgında o kadar uzun sürdüki azcık nefes alıo tekrar boguluodu allahım kafayı yicem yaagözleri gözleri nasıl olmustu.unutamıyorum yaa.bn napardım diyordum 2 saat boyunca offf ya bir daha olursa naparım ben allah korusunOkurken hissettim resmen.Çok geçmiş olsunben yerinizde olsam yine de bi dr a götürürdüm
Bogazdan inen hersey mideye inerse nasil olur da nefes borumuza bir seyler kacabilir acaba ? Nasil da guzel tani koymusdunuz.hayran kaldim dogrusu.Coook geçmiş olsun canım allah esirgesin oğlunu bu olay büyük belaları def etsin inşallah yalnız Boğazdan inen hiçbirşey ciğere gitmez içini ferah tut ağız yolu ile alınan herşey mideye gider
işte korktugum sey bu biraz hırlıyo sanki dinliyorum arada sabah druma götüreyim yaa dedigin gibi sadece nefes borusu rahatlamıs olabilirGecmis olsun oncelikle.Allah bir daha yasatmasin...
Ve lutfen acile goturun yavrunuzu kucaklayip.nefes borusuna kacan fistigin ne kadaridini cikarabildiginiz mechul.cigere kactiysa cok fazla zarar vermeden cikartilir suan.ama gec kalirsaniz Allah korusun donusu olmaz 1 mm.lik parcanin bile..
Gectigimiz hafta haberlerde balon disirirken patlatmis yanlislikla nefes borusuna kacirmisti bir kucuk cocuk 3 yadlarinda sanirim.balon parcasi cigere yapismis ve olmustu yavrucak.
Umarim yoktur bir sey ama goturun lutfen.
Patlamış Mısır, cips gibi besinler de vermeyinkızlar 3 saat önce ömrüm boyunca yasamadıgım korkuyu yasadım allah kimseye yasatmasın.20 aylık olan oglum yer fıstıgı yerken agzında biriktirmiş bende farketmedim ama süreki yer hani böle bişi olmamıstı,bugun cok kötü oldu yavrum babasının cuzdanını almıs dagıtmıs bende elinden aldım dur seni babaya sölücem deyip arkamı döndum agladı ben tekrar arkamı döndüm oglum boguluyordu elim ayagıma dolandı.kurtarma metodunu ögrenmiştm tv den lazım olur die,denedim vurdum ettim yok hala elim titrio nefes alamadıkca morardı,nasıl bagırıyorum esim oan yukarda annesine cıkmıs geldi vee ben yerlerdeyim cıkarmayı basaramıyorum yada basarmısım tekrar nefes alınca içine tekrar cekiyor cıkanı elimle almadıgım için.en son esime verdigimde gözleri kaymıstı baya aklıma geldikce gözleri ölüyorum inanın.oan allahım dedim kurtar oglumu sadece bunu diyebildim fakat bu kadar uzun sürünce allah korusun umudum gitti gözlerini o halade görünce dedim allahım alma benden oglumu dedim kesin kurtaramıcaz cünki baya uzun sürdü ve sonunda bi sekilde nefes alıyo dedi esim görümcem var bekar 35 yaslarında o parmagını soktu agzına belkide ondan bilmiyorum tek hatırladıgım son hali,cok sükür allahıma yarım saat oglumu kucaklayamadım ellerim ,bacaklarım titriyordu.cok büyük bir acıydı inanın hala aglıyorum 2 saat agladım sadece sükrettim rabbime .kızlar allah kimseyi evladıyla sınamasın sadece bu kadarı bile bana neleri yasattı anlatamam,allah hepmizin bebişlerini anasına babasına bagıslasıın. ben birsey mrk ettim bu fıstık parcaları cigerine gitmişmidir nasıl anlarım .simdi uyuttum yavrumu.cocuklarınıza kızmayın sadece pişmanlık kalıo insandalütfen dikka edin yavrularınıza...anlatmak istedim sadece belki okuyupta belki vereceksede vermeyen olur cocuguna böle gereksiz seyleri cok üzgünüm cok benim yüzümden nerdeyse ......evlat baska birsey kıymetini daha cok bilecem bundan sonra
ıBogazdan inen hersey mideye inerse nasil olur da nefes borumuza bir seyler kacabilir acaba ? Nasil da guzel tani koymusdunuz.hayran kaldim dogrusu.
ben arkadaşaBogazdan inen hersey mideye inerse nasil olur da nefes borumuza bir seyler kacabilir acaba ? Nasil da guzel tani koymusdunuz.hayran kaldim dogrusu.
Ben beş yılını genel cerrahla geçirmiş biri olarak ve bilerek cevap veriyorum geniz dediğimiz burun yolu ile hava aldığımız Bölüme birşey kaçtığı zaman bu tıkanıklığa yol açabilir ve sonuçları tehlikeli olabilir ciğere sıçrama halk arasından bi söylem tıbbi yönü yok bunu bilmek için fazla uğraşmada gerek yok ilkokuldaki bilgileri günvellemek de yeter esasen hani organları gösteren yapay insanlar olurdu ya işte onları
ı
yazdıkların iyi geldi gercekten iyimiyim 2 cocugum var 1 yasındayken tekrar hamiş oldugumu ögrenmiştim 4.5yıllık evliyim 4 ve 2 yaslarında ogullarım var rabbim bana bagıslasın acaba yetemiyorum mu die cok uzuluyorum esim sagolsun sizin gibi der sülalemizde senin gibi temiz dikkatli cocuk bakan yok der.ust uste oldu bir gün off demedin der 2 ini birden buyuttün bak der arada soararım esime nasıl anneyim nasıl esim die bu onun söyledikleri ama niye böle vakalar oluo peki.bazen oyun oynuyorlar birbirlerine anlık zarar verebiliolar bilmiyorum elimden geleni yapıyorum istiyorumki düşmesinler bile içim cıs edio aglasalar .bütün arkadaslara tesekkür ederim rahatladım inanın.sabah esimi ikna edip gitmmem gerekio dr a. tesekkürlerÇok geçmiş olsun...Anne değilim ama seni anlıyorum kendini suçlamayı bırak senin bi suçun yok ki.Kurtarma metodunu biliyomuşsun ne güzel,ama soğukkanlı olamadığın için yapamamışsın ki paniklemen çok doğal.. Olan olup geçmiş bence de bi film çektir için rahat etsin..Birde sadaka ver derler böyle durumlarda...Her anne senin gibi olsa keşke bence sen iyi bi annesin..
cok hatalıyım cok 2 cocuk olunca kim ne yedi takipp edemedim offf cok sükürki sonu kötü olmadı sükürler olsunnn .Yanlis bilgi vermeyin lutfen. Agiz yoluyla giren sey kesin mideye girer ne demek ya? Agzinizla nefes aldiginiz zaman midenize mi gidiyor o hava sizin? Genel cerrahim yaninda vakit gecirmeniz bir sey ifade etmez.
Konu sahibi arkadasim gecmis olsun. Aman bir daha oyle fistiktir baska kuruyemistir falan vermeyesin ya bütün halde. Daha cok küçük.
cok gecmis olsun Rabbim bebegine saglikli uzun omurler versin acisini hicbizaman yasatmasin kucukken bende olmusum senin cocugun gibi annem parmagini sokmus ve oyle kurtulmusum bereket gorumcenin aklina gelmis oyle yapmak yoksa Rabbim korusun .... dikkat et artik Rabbim korusun melegini butun kotuluklerden ve kazalardan belalardankızlar 3 saat önce ömrüm boyunca yasamadıgım korkuyu yasadım allah kimseye yasatmasın.20 aylık olan oglum yer fıstıgı yerken agzında biriktirmiş bende farketmedim ama süreki yer hani böle bişi olmamıstı,bugun cok kötü oldu yavrum babasının cuzdanını almıs dagıtmıs bende elinden aldım dur seni babaya sölücem deyip arkamı döndum agladı ben tekrar arkamı döndüm oglum boguluyordu elim ayagıma dolandı.kurtarma metodunu ögrenmiştm tv den lazım olur die,denedim vurdum ettim yok hala elim titrio nefes alamadıkca morardı,nasıl bagırıyorum esim oan yukarda annesine cıkmıs geldi vee ben yerlerdeyim cıkarmayı basaramıyorum yada basarmısım tekrar nefes alınca içine tekrar cekiyor cıkanı elimle almadıgım için.en son esime verdigimde gözleri kaymıstı baya aklıma geldikce gözleri ölüyorum inanın.oan allahım dedim kurtar oglumu sadece bunu diyebildim fakat bu kadar uzun sürünce allah korusun umudum gitti gözlerini o halade görünce dedim allahım alma benden oglumu dedim kesin kurtaramıcaz cünki baya uzun sürdü ve sonunda bi sekilde nefes alıyo dedi esim görümcem var bekar 35 yaslarında o parmagını soktu agzına belkide ondan bilmiyorum tek hatırladıgım son hali,cok sükür allahıma yarım saat oglumu kucaklayamadım ellerim ,bacaklarım titriyordu.cok büyük bir acıydı inanın hala aglıyorum 2 saat agladım sadece sükrettim rabbime .kızlar allah kimseyi evladıyla sınamasın sadece bu kadarı bile bana neleri yasattı anlatamam,allah hepmizin bebişlerini anasına babasına bagıslasıın. ben birsey mrk ettim bu fıstık parcaları cigerine gitmişmidir nasıl anlarım .simdi uyuttum yavrumu.cocuklarınıza kızmayın sadece pişmanlık kalıo insandalütfen dikka edin yavrularınıza...anlatmak istedim sadece belki okuyupta belki vereceksede vermeyen olur cocuguna böle gereksiz seyleri cok üzgünüm cok benim yüzümden nerdeyse ......evlat baska birsey kıymetini daha cok bilecem bundan sonra
Yanlis bilgi vermeyin lutfen. Agiz yoluyla giren sey kesin mideye girer ne demek ya? Agzinizla nefes aldiginiz zaman midenize mi gidiyor o hava sizin? Genel cerrahim yaninda vakit gecirmeniz bir sey ifade etmez.
Konu sahibi arkadasim gecmis olsun. Aman bir daha oyle fistiktir baska kuruyemistir falan vermeyesin ya bütün halde. Daha cok küçük.
:)Çok normal tedirgin olup üzülmen annesin çünkü..İkisi arka arkaya olmuş yaşlarıda yakın korkman çok doğal..Biz de 3 kardeş aramızda birer yaş var..Annem bazen ağlardı sinirdenyazdıkların iyi geldi gercekten iyimiyim 2 cocugum var 1 yasındayken tekrar hamiş oldugumu ögrenmiştim 4.5yıllık evliyim 4 ve 2 yaslarında ogullarım var rabbim bana bagıslasın acaba yetemiyorum mu die cok uzuluyorum esim sagolsun sizin gibi der sülalemizde senin gibi temiz dikkatli cocuk bakan yok der.ust uste oldu bir gün off demedin der 2 ini birden buyuttün bak der arada soararım esime nasıl anneyim nasıl esim die bu onun söyledikleri ama niye böle vakalar oluo peki.bazen oyun oynuyorlar birbirlerine anlık zarar verebiliolar bilmiyorum elimden geleni yapıyorum istiyorumki düşmesinler bile içim cıs edio aglasalar .bütün arkadaslara tesekkür ederim rahatladım inanın.sabah esimi ikna edip gitmmem gerekio dr a. tesekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?