Erkek İnfertilitesi güzel şeyler duymak istiyorum:(

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kalliope82

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2009
1.956
2.524
333
merhabalar, ben 1,5 yıllık evliyim. 1 senedir deniyoruz, olmayınca doktora gittik. Benim normal çıktı. Eşimden sperm testi istedi. 17 milyon sperm, morfoloji %1. Bize bitkisel ilaç verdi, 6 ay kullanılıcak 3 ay sonra gel bakalım yine değerlerine dedi artma var mı diye dedi.Tahminimce 30 milyona çıkar dedi. Bu ilaçların yeterli geleceğine ve 6 aya kadar hamilelik haberinin geleceğine inanıyorum dedi..Yaşınız da uygun dedi,böyle deneyelim dedi. Ben 32 olucam, eşim 30..ama benim moralim nette yazılanları okuyunca çok bozuldu, gerçekten benimle aynı değerlerde olupta hamile kalanlar var mı?? kendimiz de bitkisel takviye yapalım mı dedim, kullanın ya da kullanmayın diyemem, karışımlardan da çok fayda gören var ama o karışımlarda bir nevi ilaç, benim verdiğim ilaçlarla fazla gelebilir dedi.

Dünden beri kafam çok karışık, başka doktora daha da gitsek mi, başka yerde test yaptırsak mı vs diye düşünüp duruyorum, eşime destek oluyorum çok üzüldü oda, stres yapmasın diye üzüldüğümü belli etmiyorum. Sizler bu süreçte naptınız, nasıl bir tedavi uygulandı

Son düzenleme:

hayatım ben size akupunktur deneyin derim. özellikle eşin için

17 mılyon sperm cok ıyı bır rakam canım,üzülmen boşuna bence,şükretmelısın Allah a bunun ıcın,çok çok daha az sayılarla hamıle kalan bır suru ınsan var,önemlı olan sayı değil kalıtesı,sonuçta tek bır sperm ve yumurta ıle oluşuyor
hızı nasıl ve eşının hormon testlerı normal mı?
bıze de proxeed vermıştı doktor bunun yanında bol bol cevız ve kecıboynuzu tuket dıye de tembıhlemıştı

anlamadim sayi cok iyi bence.
yani bu sanirim 1 ml 17 milion
hamile kalmak icin bir tane bile yetiyor öyle görmek lazim.:)

ama morfoloji %1 çok düşük değil mi testte şöyle yazıyor ileri hareketli:2, yavaş i. hareketli 26, yerinde hareketli 12.. hazırlık sonrası ileri hareketli % 40, hareketsiz %60 . doktor düşük dedi hareketi . morfoloji hakkında bişey demedi , ben burda okuduklarımla kötü oldum. Sanırım bilgi sahibi olmak kötü bişey vemax la bi ilaç daha verdi, ikiside bitkiselmiş. Bunlar yeter dedi ama ben keçiboynuzu kürü de uygulayacağım sanırım

Benim oldu , ama düsük ile sonuclandi.
1,5 senedir olmuyor bir sürü pürüz cikiyor.
Yasim geciyor....
ben ne yapim ?

cok zormus hamile kalabilemk ya...

evet, evlenmeden önce tahmin etmiyordum. Ne zaman istersek o zaman olucak gibi geliyordu. Kısmet.. kaç yaşındasın

eğer eşinin fsh ı yuksek değilse,yanı hormonları duzgunse ,evet kecıboynuzu kürü size çok iyi gececektır inşallah,sen üzgünsün ama bence durumuzda düzelmeyecek birşey yok..morfolojı ıcın cevız cok yararlı dıye okumuştum bır makalede,bır de badem..bu ıkısını sofradan eksık etme
bıze de proxeed vermıştı doktor bunun yanında ben de keçıboynuzu kürü yaptım,yaptıgım dönemde sayı ve hız ıyı cıkmıştı

canım sayı çok önemli değil kalite, hız daha önemli..bizim sayımız 40 milyon ama ne olur 2 yıldır hamile kalamıyorum...doktor bize proxeed plus verdi 3 ay kullanın gelin dedi,test yaptırdık ilaç kullandıktan 3 ay sonra hiç artma olmamıştı fakat bizim varikosel varmış ilaç o yüzden etki etmemiş...eşinde varikosel yoksa ilaçla değerleriniz artabilir.. benim bi arkadaşım vardı 1 yıldır çocukları olmuyordu daha sonra eşinin değerleri düşük çıktı,doktor ilaç verdi 2 ay sonra hamile kaldı eşi...

Son düzenleme:

Hormonlara bakılmadı. Hiç bahsetmedi ondan

Doktor muayenede varikosel yok dedi. Sonra ultrasona gönderdi. Sonuçta varikosel yazıyordu. Çok şaşırdı. Varikosel olsan muayenede belli olurdu. Çeken kişi farklı açıdan çekmiş dedi. Sonuçta laboratuar önemli olan muayene dedi. Doktorlar bayılır varikosel ameliyatı çıksada yapsak der dedi. Ben sen de bitkisel ilacın faydalı olacağına inanıyorum dedi. Bilmiyorum artık herhalde 3 ay beklemekten başka yapacak bişi yok

ultrasonda çıkan varikosel tek başına bişey ifade etmez canım aynı zamanda elle muayenede de çıkması gerekiyordu...madem varikosel yok ilaç etki edebilir...3 ay sonra spermler yenileneceği için o zaman durumunuz belli olur ama bir doktora bağımlı kalmayın...biz 3 doktora gittik ondan sonra tedavimize başladık...

İnşallah etki eder. Moral oldunuz gerçekten

Bizde de ayni seyler. Bizde sayi 35 milyon ve morfoloji % 2.proxeed ve tribestan kullaniyoruz.aralikta ikinci test. Insallah ikinci teste gerek kalmadan bebisimiz gelir

Bizde de ayni seyler. Bizde sayi 35 milyon ve morfoloji % 2.proxeed ve tribestan kullaniyoruz.aralikta ikinci test. Insallah ikinci teste gerek kalmadan bebisimiz gelir

İnşallah. Sayınız güzelmiş sizin. Başka ek bişeyler kullanıyor musunuz, incir ,keçiboynuzu gibi

İnşallah. Sayınız güzelmiş sizin. Başka ek bişeyler kullanıyor musunuz, incir ,keçiboynuzu gibi

bir hafta öncesine kadar keçiboynuzu da kullanıyorduk fakat bir haftadır görev yaptığımız ilde bulamadığımız için kullanamıyoruz.
ayrıca aktar bize arı sütü verdi. gece uyumadan önce dil altına koyup emiyor eşim.
yine aktar , ballı harnup pekmezi macunu verdi. iki tane macun. biri kırmızı kutuda. biri de mor kutuda. markasını yazardım ama yasak mı değil mi bilmiyorum o yüzden yazmıyorum.
kırmızı olanı sabah akşam aç karna yiyor eşim. mor olanı ise akşam yemeğinden sonra.
yine sabahları kalkar kalkmaz bir kaşık saf bal ve arı sütü bal polen karışımı.
aralık ayında test var. bakalım inşallah o zaman yeniden test vermek zorunda kalmadan hayırlısı ile hamiş olduğumu öğrenmek nasip olur..
isteyen dileyen herkese bu mübarek gün hürmetine Rabbim hayırlı evlatlar versin inşallah...

Kadındoğumcum eşimin sperm testini istemişti. Akşam gittik... Toplam sayıya bakıcakmışız, 12 milyon dedi. Bu sayı ve morfolojiyle bişey olmaz vakit kaybetmeden tüp bebek yapın dedi. İlaçlarlada mı artmaz dedim. Çok az dedi. Eşimi tahmin edersiniz o anki halini... İlaç almaya gidecektik almıcam dedi. Olur mu hiç dedim o ticari olarak hemen tüp dedi dedim. Ürolog artar dedi ya dedim. İkna ettim aldık ilaçları. Hevesliydi dün kocam ne yesem ne iyi gelir diye soruyordu. Bugün bütün morali bozuldu. Ürolog 6 aya kadar hamilelik haberini alalacağız inşallah derken bu adam hiç şans vermedi

bak canım,hiç bır problemı olmayan ınsanlarda bıle her ay değişiklik gösterır sonuçlar..mantıklısı da bu değil mi?hiç moralını bozma..
bız burda cok aldık, kürler vıtamınler kullanırken arka arkaya hamıle haberlerı,doktora gıtmekte,verdıklerını kullanmak da bır duadır,fiili bır dua..asla ümitsiz olma,Allah tan ümit kesılmez
siz üzerinize düşeni yapın,bu arada demiştim daha önce sanırım ama cevız ve bademı tuketsın,morfolojıye etkılı dıye bılıyorum
varıkosel amelıyatından sonra hamıle kalanlar dıye bır topıc var orayı fırsat bulursan bı ıncele şöyle baya bı eskılerden başla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…