• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Güzelliğe takıntılıyım

pepperony

Nirvana
Pro Üye
Emoji Skoru
28.198
Puanlar
798
Böyle yazinca çok bakımlı ,çok fit birisi gibi düşünmeyin.
Uzun yillar olmadığı kadar fazla kiloluyum zaten gençken bile ince zarif kizlardan değildim ama bu kadar fena rakamlarda değildim.
Senelerdir bu kilo işiyle uğraşıyorum ne kadar kilo verdiysem o kadar kilo geri aldım.
Diyetisyen spor hatta dahiliyenin verdiği ilaclar bir ise yaramadı.
Çok çabuk kilo alan ama çok zor kilo veren biriyim.
Kendime bahane bulmuyorum zaten kendimi hırpalamaktan yoruldum bu konuda
Onu gectim 35 yaşı geçtim yalnızlık falan onu geçiyorum kendimi bir daha asla güzel bulacağımı düşünmüyorum.
Sürekli jennifer lopezin,shaikaranin şimdiki eski hallerine falan bakıyorum onlar bu kadar sporla diyetle estetikle bile eski hallerine dönemediyse benim uğraşmamin ne faydasi var diye düşünüyorum.
Yanlış anlaşılmasın tabiki onlarla kendimi ayni yere koymuyorum.
Neyse evden çıkmak istemiyorum,alışveriş yapmak istemiyorum, arkadaşlarla bulusmak istemiyorum.
Spor salonuna gitsem bile insanlar bana bakiyor gibi hissediyorum ve gerçektende bakıyorlar.

Kıyaslama ergenlik çağında yapılan bir durum lütfen yanlış anlamayı ama bunu aşın gerçek hayata çeşit çeşit insan var bizim kemdimiz için yapmamız gereken en iyi şey kendimizi en iyi versiyonu olmak (spor yapmak , sağlıklı beslenmek, cilt bakımı ,uygun saç reng vs ) onu yaptığımız taktirde sağlıklı olduğumuz için şükretmek kendi kıymetini bulmak çok değerli bence, birde kilo vermemeniz psikolojik olarak ta olabilir döngü olarak düşünün üzüldükçe yiyiyor yedikçe üzülüyorsunuz gibi

Eski halimize tabi ki dönemeyiz ama olduğumuz yaşın kendimiz için en iyisi olabiliriz.
Bende kilo problemleriyle uğraşıyorum. Çok fazla da kilo aldım. 1 ocakta online diyetisyenle başladım. Daha önce çok güzel kilo vermiştim onunla. Peşpeşe kayıplar sorunlar yaşadım. Geri aldım. Zor ama kendimi böyle sevmiyorum. Bende çok çabuk kilo alabiliyorum. Oturarak çalışıyorum.
Dışarı çıkmak kıyafet almak istemiyorum. İlla spor salonuna gitmeye gerek yok. Evde yapılabilecek çok güzel videolar var. Bu akşam başlıcam spora da.

Eski halimize tabi ki dönemeyiz ama olduğumuz yaşın kendimiz için en iyisi olabiliriz.
Bende kilo problemleriyle uğraşıyorum. Çok fazla da kilo aldım. 1 ocakta online diyetisyenle başladım. Daha önce çok güzel kilo vermiştim onunla. Peşpeşe kayıplar sorunlar yaşadım. Geri aldım. Zor ama kendimi böyle sevmiyorum. Bende çok çabuk kilo alabiliyorum. Oturarak çalışıyorum.
Dışarı çıkmak kıyafet almak istemiyorum. İlla spor salonuna gitmeye gerek yok. Evde yapılabilecek çok güzel videolar var. Bu akşam başlıcam spora da.
Sağolun iyi geldi yorumunuz
Bende en azindan dışarıda bir iki tur yüremekle başlamak istiyorum

Uzun yillar olmadığı kadar fazla kiloluyum zaten gençken bile ince zarif kizlardan değildim ama bu kadar fena rakamlarda değildim.
Senelerdir bu kilo işiyle uğraşıyorum ne kadar kilo verdiysem o kadar kilo geri aldım.
Onu gectim 35 yaşı geçtim yalnızlık falan onu geçiyorum kendimi bir daha asla güzel bulacağımı düşünmüyorum.
Sürekli jennifer lopezin,shaikaranin şimdiki eski hallerine falan bakıyorum onlar bu kadar sporla diyetle estetikle bile eski hallerine dönemediyse benim uğraşmamin ne faydasi var diye düşünüyorum.
Neyse evden çıkmak istemiyorum,alışveriş yapmak istemiyorum, arkadaşlarla bulusmak istemiyorum.
Spor salonuna gitsem bile insanlar bana bakiyor gibi hissediyorum ve gerçektende bakıyorlar.
Depresiyondasın ama farkında değilsin.

Zayıflamak istiyosun ama bişeyler hep yarım kalıyor belli ki. Mesela kilo verdin ozaman kilonu korumak için sağlıklı beslenmeye devam etmek lazım.

Zaten yaş geçtikce kilo vermekte zor. 29 yaşındayım hiç kilo almadığım kadar kilo aldım nişanlıyken çıtı pıtı bişeydim ama hormonlarım alt üst oldu evlilik sonrası ve rahatsızlıklarım oldu.

20li yaşlarda ben kilo vermenin çok zor olduğunu anladım. Kilo alıp verebilen biriyken kaldım böyle.

Günlük rutin oluştur kendine sabah erken saate tempolu yürüyüş, hergün cilt bakımı evde.
Sağlıklı beslenme abur cuburu hamuru bile bırakınca insan hemen değişiklik hissediyor bikere şişkinlik olmuyor. Düzenin olmalı ve herkesin bi ayrı güzelliği var shakiralara bakma şimdikilerin hepsi estetikli yağ aldıranlara özenmek bana saçma geliyor😃 hiç kimse kendi çabasıyla kilo vermiyo nerdeyse insanların yüzde 80'ni mide ameliyatı geçiriyor bu çok korkunç.

Yaş almak önüne asla geçemeyeceğimiz bi durum. Yani şu an çok fit çok güzel de olsak yaşlanmaya başladığımız andan itibaren ne enerjimiz ne de metabolizma hızımız aynı olucak, ister istemez kilo da alıcaz kırışıcaz sonunda ölücez yani niye bu kadar kafana takıyorsun ki. Bence bu konuyla ilgili destek al dışarı çıkamıycak kadar kendini kötü hissediyorsan sosyal anksiyete de olabilir. Hiç birimiz birbirimizden daha güzel değiliz, her birimizin farklı bi tarafı var göze gönle hoş gelen, bu kadar kafaya takma. Dünya güzeli de olsan eninde sonunda bi iskeletten başka bişeyimiz kalmayacak. Ve kimse sizi kilolu,çirkin, fit ya da güzel olarak anmayacak. Çevremde beğenilen bi kadınım ama hayatımın hiç bir döneminde özgüvenli olamadım. 50 kiloyum ama kusurlarımı bir ben biliyorum ve sanki herkes görüyor gibi hissediyorum. Yeme bozukluğu bile yaşadım bu kiloda o kadar yani. O yüzden yalnız olmadığını bil ve bu duygunun kilonla dış görünüşle alakalı değil tamamen psikolojik olduğuna da emin ol 🌸 aşamazsan bi destek de kesinlikle al derim.

Bu aralar böyle konular çok açılmaya başlandı. Çok şaşırıyorum buna. Yani hepimiz doğduk, çocuk olduk, genç olduk ve yaşlanacağız.
Her yaşın da ayrı güzelliği var. Elbette yaşlanacağız güzel yaşlanmak da bir seçenek.

Siz güzel bir ağırlık antrenmanına başlayın. Mcfite yazılın grup derslerine düzenli gidin. 1 sene sonra buraya sonucu yazın bakalım neler oluyor. Shakira beyonce kaç yaşında siz daha kaç yaşındasınız saçmalamayın lütfen.

Anneannem anlatırdı, 1950'li yıllarda elbiselerinin altına sünger dikerlermiş ki kilolu , etli butlu görünsünler.
Zayıf kızları kimse istemezmiş veremlidir bu diye.
Küçük,ince dudak makbulmuş mesela.
Azıcık zayıflasam anneannem kızardı kilo alın evde kalırsınız diye =)

Güzellik algısı her dönemde değişip durmuş
Bu dönemde zayıflık, kırışıksız bir cilt, şişik dudaklar, tek tip kaş "güzellik" diye pazarlanıyor, tabi bundan sadece 20'lerindeki genç kızlar değil 40'lı yaşlardaki bizim gibiler de etkileniyor.

Zaman kimseye acımıyor =)
Yaşlanıyoruz, sarkıyoruz, daha zor kilo veriyoruz, bunlar hayatın gerçekleri.
Önemli olan iç güzelliği diyip saçmalamicam tabi ki =))) Ama bedenimizle barışıp aynada baktığımız kadındaki güzellikleri fark etmeliyiz.

Kilo dediğin verilir, gerçekten, yeter ki altındaki sorunu bul.
Ne yiyorsun da kilo alıyorsun mesela. Ben cips bağımlısıyım, sokmuyorum eve artık.
Tatlı pasta falan seviyorsan yemeyeceksin , eve sokmayacaksın.
Günde 2 öğün, hafif bi kahvaltı, akşam 5 gibi de normal bi tabak yemek.
Kilo almazsın ki.
Haftada en fazla 1 kilo ver, kalıcı olsun.
Nasıl olsa zayıfladım diyip saldırma.
En fazla 15 günde bir kendini ödüllendir bitti gitti.

Dışarı çıkmazsan, kendine kıyafet almazsan nasıl çıkacaksın bu döngüden ?
giyinip süsleneceksin, saçlarını makyajını yapacaksın, en sevdiğin renkleri giyeceksin, ışıl ışıl parladığını göreceksin döngüyü böyle kıracaksın.

Bence zayıflamayı bir kenara bırakın ve spora başlayın. Sağlığınız ve güzelliğiniz için kilodan çok daha önemli bir parametre varsa o da spordur. Bu arada ünlüleri baz almayın, onlar sizin gibi işyerinde mesai yapmıyorlar dış görünüşleri üzerine mesai yapıyorlar.

Güzellik algısının bu kadar dar ve acımasız olduğu bir dünyada insanın kendini güzel hissetmemesi çok normal.Kendine bu kadar sert olma ölümlü dünya insanların bakmasını çok önemseme.Acaba sosyal fobi fln olabilir mi sizde hiç psikiyatri ile görüştünüz mü?

sporla diyetle estetikle bile eski hallerine dönemediyse benim uğraşmamin ne faydasi var diye düşünüyorum
Şöyle düşünüyorum biz bu sporu yeme içmemize dikkat etmeyi estetiği dolguyu eski halimize dönmek için yapmıyoruz ki ? Onlar da bunun için yapmıyorlardır eminim ben mesela 20 yaşıma dönmeyi asla istemem tamam gençlik var ama imkanım yok maddiyatım şimdiki gibi değil aklım şimdiki gibi değil görüntü olarak da dönmek istemem 33 yaşına geldim çocuk gibi mi dolancam ortada çok saçma bakım güzellik vs gibi şeyleri eskiye dönme arzusuyla değil güncel halimizin en iyi hali olmak için yapıyoruz bende düşünce şeklinizi değiştirirseniz daha mutlu olursunuz

Ne yaparsan yap 20 yaşına dönemezsin zaten 35 yaşındasın ama 35 yaşının en iyi hali olabilirsin

Canım kilo konusunu stres yaptıkça kortizol seviyeni yükseltir ve veremezsin kilo. Eğer uzun süre aç kalırsan ve normalden az yersen de vücut kendini korumaya alır ve yağ yakmaz . Metabolik sorunu olmayıp diyetle kilo veremeyen kişiler bu sebeple de veremiyor bazen .
Kendini vücudunu gevşet rahat bırak . Kiloyu odak yapma kafanda . Her istediğini ye kısıtlamadan yasak koymadan . Sadece porsiyon küçült

İnsanlar kilo alır verir bunu gözünüzde bu kadar büyütmeyin. Kilodan dolayı insanların size baktığıni düşünmeniz de yersiz. Kimse kimsenin kilosuna bakmıyor emin olun. Bir daha mı geleceksiniz bu dünyaya çıkın gezin.

instagram dan aysun yatkın diyetisyen ile görüşün. size doğru beslenmeyi öğretir. tüm kilolarınızı verirsiniz. korkmanıza gerek yok

Herkese yorumlar için teşekkür ederim.
İçimi çok kurdaliyor bu sorun ayrica hayatımın stresli bir dönemindeyim.
Belki bu kadar kafami kurcalamazdı ama ekonomik,ailesel türlü türlü sıkınti çıktıkça bu konuya daha çok sarıyorum.

Canım kilo konusunu stres yaptıkça kortizol seviyeni yükseltir ve veremezsin kilo. Eğer uzun süre aç kalırsan ve normalden az yersen de vücut kendini korumaya alır ve yağ yakmaz . Metabolik sorunu olmayıp diyetle kilo veremeyen kişiler bu sebeple de veremiyor bazen .
Kendini vücudunu gevşet rahat bırak . Kiloyu odak yapma kafanda . Her istediğini ye kısıtlamadan yasak koymadan . Sadece porsiyon küçült
Bunu çok yapıyorum tartiyla düşmanız sürekli tepesindeyim rahatlayamiyorum

Back
X