Ben Korede yasadim 5 yil. "Nature republic" bana göre en populer marka, özellikle de "snail solution" icerenleri. Yüz temizleme jelleri bir harika. Innisfree de en populer markalardan biri ve genelde ben bu iki markayi aliyordum orada kalirken. Ama simdi cilt bakimi konusunda daha donanimliyim ve salyangoz özü olarak cok daha etkili bir "krem" buldum:
COSRX'in Advanced Snail 92 All in one cream. Bu neredeyse tamamen salyangoz salgisindan yapilma bir ürün. Elinize aldiginzda kivamindan falan anliyorsunuz direkt. Ben nature republic'in salyangoz serisini almistim zamaninda, ama oradaki hic bir üründe böyle bir kivam yoktu, bu ürün kadar da etkili degillerdi. Gece kremi olarak:
Pyunkang Yul Nutrition Crème: bundan cok memnunum, sabah yüzüm cok daha iyi sekilde uyaniyorum. Gece, yüzdeki su kaybini önlüyor ama gözenekleri hic tikamiyor, agir bir krem degil.
Pyunkang Yul Intensive Repair Cream: bunda peptid de var, o yüzden daha pahali. Ama göz cevresinden, özellikle gözaltindan kacinin. Bunu sürüp yüz yogasi yapmistim bir gece, sabahinda gözaltimda ekstra bir cizgi farkettim. Maalesef o cizgi hala orada kaldi, bir daha bu ürünü gözaltima kullanmamama ragmen. Peptid oldugu icin mi böyle bir durum oldu diye süpheleniyorum.
BACIEL - Hydra Barrier Cica Cream, veya
COSRX Balancium-Komfort-Ceramid-Creme : centella kremi, asit vs yaptiktan sonra rahatlatici, ayrica da gece kremi. Bunlari almak istiyorum ama diger kremlerin biraz azalmasi gerekiyor önce.
Koreden
retinol almanizi pek önermem. Korede dis macununda bile florin yoktu, daha gecen yillarda izin cikti galiba artik kullanabiliyorlar, ondan bile emin degilim. Koreliler retinol gibi etkili ürünleri muhtemelen cok düsük yüzdelerde üretiyorlardir, o da cok etkili olmaz. C vitamini de ayni sekilde, ben cok etkili bir icerik yapacaklarini pek sanmiyorum. Cildi irrite etmekten cok korkuyorlar, asit vs almanizi o yüzden cok önermem. Sadece krem almak daha mantikli gibi. Yani benim fikrim bu yönde :) Iyi yolculuklar. Bu arada
botox 5-10 dolar orada, göz alti dolgusu da 15-20 dolar falan. Yani aklimda abartili kalmis olabilir ama cok ucuzdu gercekten. Yolum oraya düserse mutlaka botox yaptiracagim. Ayrica da kusursuz is cikariyorlar. Neredeyse tüm kadinlarda estetik var, ama hic biri belli olmuyor, sormadan anlayamazsin. Dünyada bir numaralar bu konuda.
NOT: Benim de cildim karma