Selam hanımlar, beni de aranıza alır mısınız lütfen?
22 yaşındayım. Şu yaşıma kadar çok sorunlu bir cildim olmamıştı, genelde pürüzsüz ve aknesiz olurdu, o yüzden cilt bakımı hakkında çok bilgim yok. Maalesef yaklaşık 3 aydır değişik bir cilt problemiyle uğraşıyorum.

Hem rutinimden bahsedeyim, hem belki önerileriniz olur.
Hassas-karma ciltliyim. Kılcal damar ve komedona meyilli bir cildim var.
Temmuz'un başında bir sabah uyandım ve cildimin -özellikle jawline çizgisi ve elmacık kemiği altı- pütür pütür olduğunu fark ettim. Minik minik, renksiz, deri altı pütürler. Çok dert etmedim çünkü alerjik bir bünyem vardır, yediğim bir şeydendir dedim fakat daha sonrasında bu pütürler giderek artmaya başladı. Kapalı yağ bezesi şeklinde, kendiliğinden geçmeyen, bir süre sonra kistik akneye dönüşen pütürler.
Cilt bakımından anlamadığım için ilk etapta maalesef influencerların önerdiği her şeye atlamaya başladım. The purest solutionslar, asitler, peelingler havada uçuştu. Cilt bariyerim bozuldu. Daha sonra bir gece oturup bütün pütürleri sıkmaya kalkıştım

Aynadan kalktığımda delik deşik, kıpkırmızı bir cildim olmuştu.
Dermatoloğa göründüm. Cildin aşırı sebum üretmesinden kaynaklı tıkanmaya yol açtığı, daha sonra bunların enfekte olup akneye dönüştüğünü söyledi. (P Acne diye geçiyormuş) Stres, uykusuzluk, yeme bozukluğu tetikliyormuş. Asitleri kontrolsüz kullandığım için daha da artmasına neden olmuşum.
1 hafta önce azeleik asite başladım (Azelderm)
Şu an tüm pütürleri akneye çeviriyor gibi hissediyorum. Bu süreci en az leke ve hasarla atlatmaya çalışıyorum.
RUTİNİM
Sabah
Cerave Köpüren Temizleyici
Pacific Fresh Herb Origin Toner
Maxclinic Calming Energy Krem
Yves Rocher Hydra Vegetal Göz Kremi
Bioderma Photoderm Spot SPF 50+
Gece
Mizon Cicaluronic Temizleme Balmı
Cerave Köpüren Temizleyici
Pacific Fresh Herb Origin Toner
Maxclinic Calming Energy Krem
Yves Rocher Hydra Vegetal Göz Kremi
Azelderm %20
Ek olarak 1 ay kadar süt, asitli içecek, kızartma, çikolata ve abur cuburu kesmeyi düşünüyorum.
Rutinime eklemem çıkarmamı söyleyebileceğiniz bir ürün olur mu? Tüm önerilere açığım.