Güzellik takıntısı/ileri derecede Yardım

Haklisiniz. Şükür etmemekten beterine bende düşebilirim. Ama psikoloji öyle garip birşey ki. Elini kolunu bagliyor
Etrafınızdaki insanlara bakın? Kim gerçekten dört dörtlük, mükemmel görünüme sahip? Gözünüze güzel görünenlerin içinden haberiniz var mı? Size tavsiyem zaman zaman hastane koridorlarında biraz vakit geçirin. İnanın 5 dk bile yetiyor

kendinize neden bu kadar öfkelisiniz?
Bunu bir sorun, meditasyon yapın sık sık
Gerçekten hatırlamaya çalışın, ilk ne zaman kendinizden nefret ettiniz
olayın nedenini bulun öncelikle.

Bir de değiştirmeniz gereken şeyler var sanırım hayatınızda
korkuyorsunuz, bu yüzden acısını bedeninizi sevmeyerek çıkartıyorsunuz.

Bedeninizi sevin, kendinizi sevin.
Şaka gibi gelecek ama gerçekten sürekli tekrar edin, ben güzelim, kendimi seviyorum
yanaklarınızı sevin. Kollarınızı sevin. Sürekli içinizden tekrar edin.
Kendinize güzel sözler söyleyin.

Etrafınızdaki insanlara bakın? Kim gerçekten dört dörtlük, mükemmel görünüme sahip? Gözünüze güzel görünenlerin içinden haberiniz var mı? Size tavsiyem zaman zaman hastane koridorlarında biraz vakit geçirin. İnanın 5 dk bile yetiyor

Evet görsel güzelliğin abartilmasi sonucu belki benim gibi bu yanılgıya düşen çok insan vardir. Kusursuz olmayi arzu etmek. Bende daha güzel olmak istemiyorum. Daha güzel düşünmek ve bakmak istiyorum. Örnekleriniz yerinde bir tespit. Farkli acılardan bakacağım

kendinize neden bu kadar öfkelisiniz?
Bunu bir sorun, meditasyon yapın sık sık
Gerçekten hatırlamaya çalışın, ilk ne zaman kendinizden nefret ettiniz
olayın nedenini bulun öncelikle.

Bir de değiştirmeniz gereken şeyler var sanırım hayatınızda
korkuyorsunuz, bu yüzden acısını bedeninizi sevmeyerek çıkartıyorsunuz.

Bedeninizi sevin, kendinizi sevin.
Şaka gibi gelecek ama gerçekten sürekli tekrar edin, ben güzelim, kendimi seviyorum
yanaklarınızı sevin. Kollarınızı sevin. Sürekli içinizden tekrar edin.
Kendinize güzel sözler söyleyin.

Doğru bir yaklaşım. Öfke... Ve korkular. Yaraya yüzeyden değil derinden bakmam lazım sanırım. Harikasınız teşekkür ederim..

Beğenmediğin taraflar yerine beğendiğin taraflara odaklan mesela gözlerin, dudakların gibi ama muhakkak psikiyatriste git.

Sokakta gezerken eli ayağı kolu olmayan insanları goruyorsundur, onlara biraz daha dikkatlice bakarsan haline şukredersin..

Yardımcı olabilecek cümleler sarfetmeyi fazlasıyla isterdim ama bende senin gibiyim, hiçbir şeyi olduğu gibi kabul edemiyorum ne yazık ki

Iste bunlar tam o yaslarin vermis oldugu oykunme...Eminim sosyal medyada binbir şopla kusursuz gorunenlere bakip keske burnum soyle olsa,cenem boyle olsa diyorsundur.Umarim siyrilirsin bu ruh halinden.

Yaştan dolayıdır belki ,ben 16 yaşındayken bir kere burnuma öyle bir takmıştım ki ,hafif kemerli diye.2-3 ay bunu düşündüm,sonra "ne salakmışım" dedim .:KK48:
Yani hepimiz insanız,hiçbirimiz 4/4 lük değiliz.Bana güzel gelen şey,başkasına çirkin geliyor,veya "ay bu çok çirkinmiş" dediğim bir şeyi bir erkek çok beğenebiliyor.
Bu derece takmayın ya,çık yataktan iki bakım yapıp güzel giyin,kendini daha iyi hissedersin.
Üzülme ,eminim elin ayağın düzgündür,hem ya sakat olsaydın ,ağır bir hastalığın olsaydı ve kel kalsaydın?
Başkalarının acılarını şükür sebebi yapmak kötü bir şey ama şükretmek lazım

Makyaj yapmayı öğren. Doğru teknik ve ürünlerle kusursuz bir görüntü yakakayabilirsin.

Youtube' da makyaj vloggerları var, onları izle. Estetiğe falan gerek kalmaz.

bence aç internetten estetik facialarına bak
hani bi yerinden başlayıp bi sürü estetik olan ve sonunda ne biçim hale gelen o insanları gör

Merhaba kızlar. 21 yaşında genç kızım. Son 2-3 aydır farkli bir ruh haline büründüm. Hergun biryerimi takıyorum. Mesela burnum ve çenem. Psikologa da gittim. Maddi olarak verdiğim paranin zerre karşılığını almadım. Estetik ol deseniz maddiyatim el vermez. Ki bu bir takıntı gibi oldu bende. Bugün burun estetiği olsam yarın saçma sapan bir estetik olmak isterim. Kendimi başkalarıyla kiyasliyorum sürekli. Yataktan çıkmıyorum ve berbat bir haldeyim. Tam iyi oldum diyorum aynaya bakınca tekrar kötü oluyorum. Çenem birazcik uzun ve bunu takıyorum. Dümdüz bir çene hattım olsaydı diyorum. photoshop programlarıyla yuz hatlarimla oynuyorum. Çok üzülüyor ve korkuyorum. Saçlarım bile dökülüyor. Bana yardım edin ne olur. Fikirleriniz çok önemli..
Aynı durum bende de var Çözümü bukursan bana da söylee:KK43: gün boyunca ağladığımı bilirim

Back
X