habersiz misafirlik hakkında ????

Chess

O karikatürü hangi sayfada paylaştın kaçırmışım .

Oyy çok güldüm .

Babam geldi bir de aklıma . O bizim ailenin toparlıyıcısıdır . Nerede birbirinden bağımsız , kel alaka , mecburiyetten akraba , eş dost toplantısı olur ; hemen babam çağrılır . Ortam neyse babam o ayarda.

Platini bırak bacanakta diye anlatmayı , babam o dakka platin takılmış gibi kendisine 80 olay anlatabilme kapasitesinde.

Ben sevmem hiç zoraki muhabbetleri , hep der ; hiç bana çekmemişsiniz diye .Aman derim baba , iyi böyle

bende çok hoslanmam habersız mısafırden...2+1 evde oturuyorum ayrıca amerıkan mutfak......bızım burda da hıc adetlerı degıl 3-5 dk önceden gelıyoruz deyıp ararlar.....ben haber verırm mutlaka 2 gun önceden.....ama onlara sorsan ne var canım yabancı mıyız bız derler.....işte bu bırazda kişi ile alakalı......

Bana çok şükür annem bile gelmez habersiz. Gerçi rahtsız etmim die hiç gelmez siz gelin der:) Çat kapı asla misafirim olmaz. Ya ben çağırırım ya mutlaka haber verirler. Ben sana geleceğim diyene bikaç gün önceden haber verin diyorum, konu komşu dersen çok samimi olmamaya her dakka gelin de gelin dememeye çalışıyorum kimse alışmasın diye.
Aynı zamanda bende habersiz gitmem biryere anneme bile ona göre yemek yapıyorum haber ver diyor çünkü. Ama ben öyle 2 -3 gün önceden hbr vermeyi sevmiyorum bi yere giderken çok hazırlığa giriliyor diye 2 -3 saat önceden müsaitmisiniz diyorum bi çay yanına bisküvi yeter yani.
Acaba siz de çokmu gidiyorsunuz komşulara böyle bir durum oluştu? siz kendinizi biraz çekseniz, onlarda gelmezler heralde.

kapı komşum teyzesi :44::44:

Ayvayı yedin dermişim
Yani şöyle biraz karakterine bağlı teyzenin ama bi başkası bile biraz düşüncesizse
Ona gelmişken pat diye sana da gelir
Anlayışsız insana rastlarsan yeni evli filan dinlemeyebilirler

Umarım seninkiler anlayışlıdırlar
Sen yine de tutumunu eşine belli et, o gerekirse dur desin
Oğullarına bişey demezler, sen dersen ooo geline bak dil papuç olur

en nefret ettiğim şey.bencillik.benim işim gücüm olamazmı bi yere gidecek olamazmıyım yada en basitinden canım misafirle uğraşmak istiyor mu? bunların hiç biri onlar için önemli değil sadece kendilerini düşünüyorlarki böyle davranıyorlar die düşünüyorum.

bebeğim çok küçükken eşimin ailesi sürekli habersiz gelirlerdi bebk sevmeye.üstelik yemek vakti falan. ya ben o minicik bebekle mi ilgileneyim üstümümü değiştireyim ev mi toplayım yoksa yemek mi? düşündükçe sinir oluyorum.

bence yola çıkınca aramakta aynı şey.eşimin ailesinden biri hep öyle yapar.bir kere işimiz vardı kabul edemedik ama biz yoldayız sizde eve geçin diyorlar ya.gıcık olmuştum.bana mı sordun yola çıkarken denmiyor.

Çok nezaketsiz, görgü kurallarına aykırı bir durum bence
İnsanlar müsait mi değil mi bi sorulur
Ben annemi bile aramadan gitmem

Konuyu hortlatayım dedim
Herkes unuttu gitti

Son düzenleme:
Merak ne kötü şey
İnsanları basmaya çalışmaya bile yöneltiyor
Ne arıyorlar bilmiyorum habersiz gidip te ne geçiyo ellerine acaba

haberli gelenler çok mu iyi dersin

bi gün kaynana bizde kalıyor, gece geç oldu herkes yattı,
sabah bi kalktım, gardıropta başka odadaydı bizim o evde, baktım herşey ters gelmiş, hayırdır anne dedim bişey mi aradın
havlu aramıştım
bahanede hazır yani, neden yatmadana önce bana söylemiyosun ki yani, böyle desem seni rahatsız etmek istemedim der çok düşünür benim rahatımı

bileydim sexü iç çamaşırı kamçı falan koyardım gardıroba

benim tuhafıma giden de benim kaynanama gelen misafirlerin hepsi çatkapı gelir kaynanam bunların öğlen yemeğini dahi vermekten geri kalmaz her türlü ikramını yapar ama işin kötüsü o onlara çatkapı gittiği zaman çay ve kurumuş kurabiyeden başka ikram görmez bu durum benimde geçenlerde canımı sıktı saat 13 olmasına rağmen evin tembel hanımı yemek hazırlanmadı evi maşallah son model bol eşya dolu ve temiz ama bir çorba pişirmekten aciz kadın çok ayıp etti yapana ikram edeceksin çat kapı gelse dahi ama seni enayi yerine koyanada yemek yapmayacaksan benim felsefemde bu kardeşim , bir de manyak eşi demez mi birdaha tok karnına geliniz , güya şaka yaptı , evden çıktıktan sonra kaynana epey söylendi bende dedim ki senin gibi kimse olamaz ,ev son model döşenmiş ama misafir karşılama sıfır şimdiki insanlar böyle işte gösteriş başka birşey yok .......ayıp ayıp

bende aynı dertten muzdaribim canm ama neden olduğunu anlıyorum

nefret ederim ya... yani bu en yakın arkadaşm bile olsa. Evime gelen insan mutlaka haberli gelmeli yoksa hazırlıksız yakalanınca çıldırırım.

Bi de ben hani her dk. bakımlı olmayı seven bi insanım saçım başm yapılı olcak,hafif de olsa bi makyajm olcak.. öle insan içine çıkmayı sevmem her halimle. Hele gelen misafir sabah gelmişse yataktan kalktığm halimle vay halime o zman

Ama nişanlım görebilir tabi beni her halimle o ayrı ve ailem... Ama misafir olmaz. O misafir haberli gelcek arkadaş

Son düzenleme:

hayır canım asla...asla gitmem kimseye haber etmeden...öz annem bile olsa ararım...
bazen laf duyuruyorum mesela çayın yanına bi bisküvi falan koyunca, keşke haber verseydiniz bişeyler yapardım...böyle geçiştirmiş gibi oldu diye..hani üzerlerine alınırlar belki diye ama yok...aynen cevap şu, aman canım biz yabancımıyız...misafir bulduğunu yer :)
iyi bulduğunu yer de, evim müsait mi, yoksa evimde bişey varmı yokmu....
ama yok ima ile de anlatamadım bi türlü :)

ben habersiz misafirden hoşlanmayanlardanım. sonuçta ev hali herşey olabilir dağınık olabilirim kötü bi günümde olabilirim.misafir haber verirse benim için daha iyi olur istediğim şekilde ağırlarım ikram bakımından da( evim markete uzak istediğim şeyler her an elimin altında olmayabilir) .habersiz gelmişse bile kuru kuru oturtmam evimde ne varsa yapar koyarım önüne .özetle haberli tercihimdir:)

eşimin ailesi herzaman haberli gelirlerdi.11 aylık evliyim.geçen hafta salı gelmişler bizde annemdeydik 1 saatlik yoldalar.neyse aradı görümcem biz geldik evde yokmusunuz diye.dedik biz evde değiliz eşimde abla haber neden vermedniz demiş görümcem kontürüm yoktu arayamadık canımız sıkıldı çıktık geldik.o akşam geri döndüler dün akşamda saat 10 civarı kapı çalıyor evim dağınık çok yorgundum öyle ince geceliklerle dolanıorum evde eşimde öyle.bi açtık kapıyı kayınvalidemle görümcem.bizim eve yakın park var yürüyüşe çıktık vazgeçtik size saptık dediler.ben zor toparlandım yatak odasında üstümü başımı deiştirdim.canım sıkıldı hiç yapmazlardı

Valla ben de sevmem Çatkapı misafir. Öz annem bile gelse rahatsız olurum. Çünkü çok dağınık bi insanım, evde de sürekli yarı çıplak denecek geceliklerle gezerim. Rahatıma da çok düşkünüm. Ama misafiri çok severim. Babamlar 7 annemler 5 kardeşler, 6-7 tane çocuğu olan halalarım var. Köy ortamı da çok gördüm. Onun için misafire gülüş cümbüşe bayılırım. Özellikle ve ısrarla herkes çağırırım ama haberli gelsinler isterim. O misafir ağırlama telaşesini pek sevmem. Haberli gelsinler ki ben her şeyi önceden hazır edip koyayım mutfağa, temizliğimi yapayım göğsümü gere gere açayım tüm odaların kapılarını, çoluk çocuk herkes rahat etsin. Ben insanlara bize de buyrun mutlaka vs.. derken önceden haber vermelerini de tembihliyorum tatlı tatlı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…