- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
:)
onlar da buraya yazmayan,çat kapı olayını seven kişiler işte.
misafir deyince yemeğe 9 da gelen arkadaşların aklıma geldi şu anda..çat kapıdan daha fena o aslında değil mi?
Benim çocukuluğum ve gençliğim üsküdar'da geçti. Bildiğiniz eski Üsküdar (Salacak) komşuluğun buram buram sıcacık olduğu. Kapıların sabahtan açılıp yatınca kapandığı. Hiç unutmam bizim ev sabah güneşi, yan daire akşam güneşi alırdı. Sıcak yaz günlerinde (kapılar açık tabi ki) gazetemi kapar, yan daireye geçerdim, geçerkende sadece korkmasınlar diye seslenirdim. Ben öyle yaptım ama bir bakmışım onlardan biride bizim balkonda :)
Acayip keyifliydi, kadınlar sabahlıklarıyla sabah kahvesine giderlerdi. Kapıda kalma derdi yoktu, nasılsa annen yoksa komşu_anneler vardı.
O kadar çok özlüyorum ki çat kapı gelecek insanları. Keşke çat kapı gelenim olsa. Haftada 6 gün çalışınca komşum yok haliyle. Tek Pazarım ve eve geç girişlerim olunca telefon açmadan gelenim yok maalesef. Arkadaş eş dost ise sen çok yoğunsun müsait olunca siz gelin ki dinlen diyorlar.
Bende zorla binbir ricayla eve insan dolduruyorum, yorulmam sizlerle dinleniyorum diyorum.
O yüzden isterdim bir pazar kahvaltıdayken baskına uğramayı yada ortalık toz dumanken çalan zili.
şimdi okurken düşündüm de bana hiç misafir gelmiyor, üzüldüm bir anda halime
ailem farklı bi şehirde, çalışıyorum arkadaşlarım iş yerinden hepsinin haftasonu ayrı bir planı var e bizim de öyle. eşimin ailesi desen bir görümcem var sık sık kayınvalideme gelip giden o da garip biraz. gelince kalır falan çünkü. keşke misafir gelse sık sıkevlendiğimden beri toplam taş çatlasın 10 kez misafir gelmiştir bana 6 ayda
ne güzel anlatmışsın....
çat kapı gelen komşumun "kızzz" demelerini bile canım çekti şu anda
o kadar özlediysen ben ikizleri de alıp geleyim,ne dersin
adunulum sen benim çat kapı komşu hikayemi okudun mu,bak baş sayfalara yazdım..onu bi oku sonra tekrar düşün istersen :)
Benim çocukuluğum ve gençliğim üsküdar'da geçti. Bildiğiniz eski Üsküdar (Salacak) komşuluğun buram buram sıcacık olduğu. Kapıların sabahtan açılıp yatınca kapandığı. Hiç unutmam bizim ev sabah güneşi, yan daire akşam güneşi alırdı. Sıcak yaz günlerinde (kapılar açık tabi ki) gazetemi kapar, yan daireye geçerdim, geçerkende sadece korkmasınlar diye seslenirdim. Ben öyle yaptım ama bir bakmışım onlardan biride bizim balkonda :)
Acayip keyifliydi, kadınlar sabahlıklarıyla sabah kahvesine giderlerdi. Kapıda kalma derdi yoktu, nasılsa annen yoksa komşu_anneler vardı.
O kadar çok özlüyorum ki çat kapı gelecek insanları. Keşke çat kapı gelenim olsa. Haftada 6 gün çalışınca komşum yok haliyle. Tek Pazarım ve eve geç girişlerim olunca telefon açmadan gelenim yok maalesef. Arkadaş eş dost ise sen çok yoğunsun müsait olunca siz gelin ki dinlen diyorlar.
Bende zorla binbir ricayla eve insan dolduruyorum, yorulmam sizlerle dinleniyorum diyorum.
O yüzden isterdim bir pazar kahvaltıdayken baskına uğramayı yada ortalık toz dumanken çalan zili.
çatkapı olayı daha çok çalışmayan bayanlara yapılıyor sanırım nasılsa evdedir düşüncesiyle müsait misin diye soran yok, aslında bu durum rahatsızlık veriyorsa ve sık sık tekrarlanıyorsa gelen kişiye o an müsait olmadığını çıkmak üzere olunduğunu haberli gelirse daha tatlı olucağını belirtmek saygısızlık değil bana göre , sürekli evde oturup misafir beklemiyoruz nihayetinde
Yok ben çalışıyorum bana da yapılıyor
Biraz huy galiba, nezaket bu tarz şeyler
Kapıda bile kaldıkları olmuş, sonrasında haberdar oluyorum
dediğin gibi huy , kapıda kalmaları belki ders olur diycem de sanmam kimi insanın yüzüne söyleyince bile anlamyor , ben cümle aleme duyurduğumdan kimse gelemiyor, kv de senin geline gitmek istiyorum diyenlere sakın habersiz gelmeyin diyormuş kulaktan kulağa gidiyo yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?