habersiz misafirlik hakkında ????

Benim çocukuluğum ve gençliğim üsküdar'da geçti. Bildiğiniz eski Üsküdar (Salacak) komşuluğun buram buram sıcacık olduğu. Kapıların sabahtan açılıp yatınca kapandığı. Hiç unutmam bizim ev sabah güneşi, yan daire akşam güneşi alırdı. Sıcak yaz günlerinde (kapılar açık tabi ki) gazetemi kapar, yan daireye geçerdim, geçerkende sadece korkmasınlar diye seslenirdim. Ben öyle yaptım ama bir bakmışım onlardan biride bizim balkonda :)

Acayip keyifliydi, kadınlar sabahlıklarıyla sabah kahvesine giderlerdi. Kapıda kalma derdi yoktu, nasılsa annen yoksa komşu_anneler vardı.

O kadar çok özlüyorum ki çat kapı gelecek insanları. Keşke çat kapı gelenim olsa. Haftada 6 gün çalışınca komşum yok haliyle. Tek Pazarım ve eve geç girişlerim olunca telefon açmadan gelenim yok maalesef. Arkadaş eş dost ise sen çok yoğunsun müsait olunca siz gelin ki dinlen diyorlar.

Bende zorla binbir ricayla eve insan dolduruyorum, yorulmam sizlerle dinleniyorum diyorum.

O yüzden isterdim bir pazar kahvaltıdayken baskına uğramayı yada ortalık toz dumanken çalan zili.

Son düzenleme:
Ben kimseye çat kapı gitmiyorsam kimse de bana öyle gelmemeli
Ama bazısı o kadarını bile düşünemiyor
Ne olacak canım kalk gidelim deyip yanına birilerini toplayıp gelebiliyorlar
Neyse ki genelde evde bulamıyorlar

:)

onlar da buraya yazmayan,çat kapı olayını seven kişiler işte.

misafir deyince yemeğe 9 da gelen arkadaşların aklıma geldi şu anda..çat kapıdan daha fena o aslında değil mi?

evet, misafirlerim konusunda şanssızım, ya çatkapı gelirler ya olmadık saatte :) bu arada yarın da misarifim var baştan dedim 7 buçukta gelin diye

ne güzel anlatmışsın....

çat kapı gelen komşumun "kızzz" demelerini bile canım çekti şu anda

o kadar özlediysen ben ikizleri de alıp geleyim,ne dersin

adunulum sen benim çat kapı komşu hikayemi okudun mu,bak baş sayfalara yazdım..onu bi oku sonra tekrar düşün istersen :)

şimdi okurken düşündüm de bana hiç misafir gelmiyor, üzüldüm bir anda halime

ailem farklı bi şehirde, çalışıyorum arkadaşlarım iş yerinden hepsinin haftasonu ayrı bir planı var e bizim de öyle. eşimin ailesi desen bir görümcem var sık sık kayınvalideme gelip giden o da garip biraz. gelince kalır falan çünkü. keşke misafir gelse sık sık evlendiğimden beri toplam taş çatlasın 10 kez misafir gelmiştir bana 6 ayda

Adanul ne güzel anlatmış
Ama eskidendi o masumane misafirler
Benim anneminde bi komşusu vardı , çift daire karşılıklıydık
2 katlı bir bina üst kat boş olurdu veya gelende pek evde durmazdı
Bina müstakil gibiydi yani karşı dairedeki komşu ve bizim için

Kapılarımız hep açıktı
Arada uzunca bir hol vardı
Oraya e halısı gibi kalın halılar yaptırdı annemler
Sarma sarılır, börekler açılır, ablamları da davet ederdik çay ve hoş sohbet
Bazende biz ip atlardık orda

Şimdi güven denen birşey yok kapılar camlar sonuna kadar kilitli
Ben şahsen taşındım burdan kimseyi tanımıyorum, çalışıyorum
Gelen de evi süzüyo, güler yüzüme gelmiyo
Bi değişik oldu insan ilişkileri eskisi gibi saf ve masum değil

Evi kaça aldın, badananın rengi güzelmiş, köşe takımın nerdendi ?
Kredi borcunuz çok mu ?
Çeyizinde neleri neleri sen aldın ?
Sanırsın ki şahsi muhasebecim

Ben de yeni evliyken misafirler yüzünden çıldırma noktasına gelmiştim, sanırım ilk bir yıl her hafta sonu evimde yemekli misafir oldu... Evliliğimizden bişey anlayamadık, sonra çok yüz verememeye başladım da en azından akrabalar ayaklarını kestiler.
Hala görümcelerim her hafta sonunu birlikte geçirmek istiyorlar da biz reddediyoruz.
6 ayda 10 misafir ideal bence

Oy oy oy okudum şimdi :) kızzzz gel başımın üstünde yeriniz var

O eski komşuluklar yok ki artık... benim çocukluğum da izmirde geçti, annemle babam bizden önce çıkarlardı evden, uyanıp kayvaltı yapmazdık onlarla, sonra kapı komşumuz zile basar uyandırırdı, onun çocuklarıyla hep birlikte kahvaltımızı yapardık, yaz akşamları birlikte terasta mangallar yakılır, gece yarılarına kadar okey oynanırdı.
Şimdi var mı ki öyle insanlar, öyle komşular....

"Biz büyüdük ve kirlendi dünya..."

haftanın 6 günü çalışıyorum. iki çoçuk annesiyim. ne münasebet kimse çat kapı misafir gelmesin ama kimse.....

ha acil bir durum olur başım gözüm üstüne. ama ben zaten yeteri kadar yoruluyorum haftanın 6 günü çalış iki çoçuk... koştur koştur dur.

benden size hikayet buyrun okuyun.....

yeni doğum yaptım kızımı sezeryanlar. 3-5 günlük birşey.... gecelikle oturuyorum haliyle... eşimde alışverişe gitti evde birşey yoktu.

birden kapı çaldı. ben oğlum birde yeni doğmuş kızım varız evde tekiz.
kapı deliğinden bir baktım. asansörden insanlar indikçe iniyor indikçe iniyor. abartmıyorum 10 kişiden fazla çollu çoluklu. ben bunları delikten bakınca görünce zaten doğum nedeniyle kanamam var. öyle şiddetlendiki birden bütün gecelik kan içinde. paçalarımdan kanlar süzülerek kapıyı açtım. gelenlerin arasında erkeklerde vardı.

çoçuk görmeye geldik diyerek girdiler. bende kusura bakmayın iyi durumda değilim banyo yapıp yanınıza öyle geceğim diyerek banyoya girdim. onlar benim banyo yapmamı beklediler.

sonra çay kek vs. ikram ettim. annem bir kaç gün önceden gelip hazırlamıştı çünkü. gelen giden olur ikram edersin diye.

bir sürüde çoçuk yanlarında ellerini süre süre döke saça kendileri de dahil yediler bir güzel.

ne güya bana hayırlı olsuna gelmişler.

aman kimse bana çat kapı gelmesin... kardeşlerim. anam. babam bile.....

Annemler hala öyle Ama benim oturduğum yerde zor. Eve gelen varsa da evimdeki eşyamı, toplanmamış mutfağımı, dağınık odalarımı gözetliyorsa öyle kapılar açık kalamıyor. Haberli gelen de çevriliyor. Annemlerde öyle ki kimse kimsenin o dağınık hallerini görmüyor, tek maksatları komşuluk, iki güzel laf etmek, birlikte vakit geçirmek... Açık varsa kapatılır, dert varsa paylaşılır.

bu olayı daha dün yaşadım.evime taşınalı 5 ay oldu.sabah kahvaltı yaptık kızımı hazırladım eşim kızımı kreşe bırakacaktıonları yolcu ettim.10 dakka sonra alt komşu geldi 1 saat sonra sana geleceğiz hoşgeldine.kahvaltı sofrası duruyo kızım evi mahvetmiş banyoda makine su akıtmış diğer odada katlanacak yığınla çamaşır.kadına dedim yarın gelseniz evi temizliyorum,hem ikramda hazırlamış olurum zahmet etmeyin falan dedi haftaya geliriz o zaman dedi ben de rahat bir nefes aldım.

Benim babam normalde çok diktatördür
Ama Pazar uykularını sever
Bizde o yüzden Pazar 11 e kadar uyku serbestti
12 gibi kahvaltı yapardık
Babam tıkırtıdan bile uyanır, o yüzden uyanan varsa bile çıt çıkarmazdı
Ben böyle büyüdüm, uykuyu sevdiğimden de işime gelirdi

Benim amcamın eşi var
Hava atmayı seven bir tip
Normalde gelmez, birşey aldıysa anlatmaya veya göstermeye gelir, aldığı şeye göre artık
Bi Pazar pat diye 10:00 da geldi
Hepimizi yatakta bastı

Evi de bize yaklaşık 2 saat uzaklıkta, 08:00 gibi arabaya binmiş olmalı
Bi de oooo siz hala uyuyo musunuz dedi yani
Kabahati bizde buldu

Pazar sabah 10:00 gibi kimsenin ışınlanmasını beklemiyorduk
Gelen olursa bile bir arar değil mi ? O gün Pazar eşler evde, müsait olunamayabilir veya plan yapılmış olabilir..

O da aldığı şeyleri göstermeden rahat edemiyo napsın huy işte

bundan 1 ay önce daha fenasını yaşadım.4 gündür hastayım yatıyorum eve bakamadım yatıyorum kızım zaten evi dağıtmışta dağıtmış.mutfakta bulaşıklar yığılmış masada bile bulaşık var.uyuyordum tel çaldı dayım kızım evdeysen sana gelcez evdeyim gelin dedim ama zorla.ilçede otuyorlar yarım saate evi toplarım dedim.sonra demesin mi kızım biz sitenin önündeyiz 5 dakkam bile yok.geldiler çok rahatsız oldum kendimi çok kötü hissettim .Ben kimseye çat kapı gitmem haber veririm bir gün önceden ki genelde o kişi çağırırsa giderim.çat kapı misafir benim psikolojimi alt üst ediyor.o an yaşadığım stresle kalp krizi geçirebilirim yani

Valla habersiz gelen misafirleri bilmem de sorumsuz,geniş ev arkadaşının getirip eve yerleştiği misafirler hakkında söyleyecek çok sözüm var !!!!

Ben de hic sevmem catkapiyi
Ben nasil yapmiyorsam, baskasininda bana yapmasini istemem ...

Cocukken annemlere bile surekli catkapi gelinirdi ,
ona bile sinir olurdum

Catkapi gelenler icin yine de nezaket gosterilir elbet...
Bunun icin ben de buzlukta mutlaka kek, pogaca, borek bulundururum

Ama dusundum de catkapi cok nadir oluyor
Bize genelde gelecek olanlar gelmeden 1 saat once telefon aciyorlar
Hatta ben ona da sinir oluyorum :)
1 saatte elim ayagima dolaniyor, esim bir taraftan ben bir taraftan kosturuyoruz :)

Bence gelecek olan misafir en az 1 gun onceden haber vermeli..

çatkapı olayı daha çok çalışmayan bayanlara yapılıyor sanırım nasılsa evdedir düşüncesiyle müsait misin diye soran yok, aslında bu durum rahatsızlık veriyorsa ve sık sık tekrarlanıyorsa gelen kişiye o an müsait olmadığını çıkmak üzere olunduğunu haberli gelirse daha tatlı olucağını belirtmek saygısızlık değil bana göre , sürekli evde oturup misafir beklemiyoruz nihayetinde

Yok ben çalışıyorum bana da yapılıyor
Biraz huy galiba, nezaket bu tarz şeyler
Kapıda bile kaldıkları olmuş, sonrasında haberdar oluyorum

Yok ben çalışıyorum bana da yapılıyor
Biraz huy galiba, nezaket bu tarz şeyler
Kapıda bile kaldıkları olmuş, sonrasında haberdar oluyorum

dediğin gibi huy , kapıda kalmaları belki ders olur diycem de sanmam kimi insanın yüzüne söyleyince bile anlamyor , ben cümle aleme duyurduğumdan kimse gelemiyor, kv de senin geline gitmek istiyorum diyenlere sakın habersiz gelmeyin diyormuş kulaktan kulağa gidiyo yani :)

Ben Cumartesileri genelde anneme ya da ablama giderim
Eşim de kendi annesine gider akşama da arkadaşlarıyla buluşur o mahalledeki

Yine böyle birgün
Eşim annesinde ama annesi her zaman ki gibi gezmelerde

Gezmeden dönerken ; kayınvalidem, kardeşi ve halaları bana uğrayacaklarmış
Uğramışlar, hatta sözde beni aramışlar
Kapıdan bakınıp gitmişler

Ben duyduğumda baktım telefonuma cevapsız arama bile yok
Telefondan pek anlamadıkları için başka K ile başlayan birini aramışlar meğerse
Zaten ablandaymışsın, oğlum bizdeydi ya o söyledi diyor

Eee oğlun sizde, git oğlunu gör yani
Bizim evde ne var anlamadım ki
Ben çalışıyorum bi haftasonum var
Aramadan da dan diye gelinmez
Ben 3 tane kocaman kadınla ne konuşayım, eşim olsa neyse de sevmiyorum ben böyle kadın günü gibi hemde pat diye gelinmesini

Halasını bahane etti, hala size gelmek istiyordu da dedi
Bende eşime, halıları ve koltuklaır yıkatacağız ya
Ondan sonra çağırırız halanları dedim
Anlayan oldu mu bilemiyorum, zaman gösterecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…