Habnet ve 10 yaşındaki kızım.Bu oyunu bilen varmı?

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
10 yasındaki kızım arada çizgi film vs. İzler internette gezdiği yerlere hep bakarım.3.5 ay önce yeğenim sayesinde bir oyun sitesi öğrenmiş adı HABNET.bi kaç kez birlikte oynarken gördüm girmeyin bilmediğiniz yere dedim ama baktinki arada kendi de girip oynuyor uyelik açmışlar.Oyunu tam bilmiyorum ama kızlar var ev yapiyosun eşya aliyosun evini dekore ediyorsun kıyafet giydiriyosun falan hoşuna gitmiş çok banada gösterdi anne bak burası benim odam burası banyo falan diye ama farkettimki bu oyunda başka insanlarda var yanı isteseler sana yazabiliyorlar konusabiliyorsun karakterler gerçek kullanıcı.Kizima anlattım kızım tsnimadigin insanlar onlar konuşma sakin diye yok anne kimseyle konuşnuyorum sadece ev yapıyorum kiyafet seciyorum dedi ama içim rahat değil sizce bu oyunu oynamasını engellemelimiyim oyunu tam bilen varmi,? Ne yapmalıyım dun bi konu açılmış onu görünce yazmak istedim canım sıkıldı bi anda :/ Kendi evimde internet yok annanesine gittikçe giriyor internete de zaten genelde çizgi film falan izler arada bu oyuna giriyor her zaman anlatıyorum internetin zararlarını nelere dikkat etmesi gerektigini ama cocuk iste yinede insan endişe ediyor

Son düzenleme:
İnanın bende dun açılan konuyu gördüm öyle konu açtım çok kotu insanlar var aslında çok girmez evimde internet yok annanesinr gittikçe giriyor genelde çizgi film falan izler bu oyunada girdiği oluyor arada ama insanin içi rahat etmiyor haklisiniz

babaannem dermiski ilerde ben daha çok uzulecegime o simdi biraz uzulsun. boyle durumlarda. simdi biraz uzulur belki ama ilerisi icin daha buyuk birseyi onelyebilirsiniz. Rabbim iyi insanlarla karsilastirsin hepimizin cocuklarini

Her zaman anlatıyorum başına gelebilecekleri interneti bilinçli de bir çocuktur ama insan anlatılanları duyunca endişe ediyor o da çok seviyor o oyunu gerçek gibi geliyor banada gösteriyor yaptıklarını hatta ama insan acaba hatami yapıyorum diyor basta izin vermiyordum ama anne ne olur falan deyip yalvarinca izin verdim
i

Bence sizin gözetiminizde oynasın sadece yani birlikte oynayın... İçerik engelleme koyun bilgisayara siz şifre ile girip açabilin yani ya birlikte oynayın ya da oynamasın....

Şimdi girip baktım, üye olmadığım için tam olarak bilemem tabi. Ama aklıma benim 13 yaşındayken oynadığım bir oyun geldi, Sanalika, hatta girip bakacağım şimdi eski anılarımı canlandırmak için, ne kadar para yüklemiştim o oyuna anlatamam. Ve oynarken anneme endişelenmemesi için 'Bu kızın saçını, kıyafetini değiştiriyorum, görevler var onları yapıyorum' derdim. Halbuki oyunda neler neler dönerdi. Yaş aralığı genişti çünkü. Bilinçli olduğum için uğraşmazdım o tarz yönelimlerle ama telefon numaralarının sosyal medya adreslerinin dolandığı bir oyundu, sevgilicilik oyunu bile diyebilirim. Oyuna üye olup bir bakının, tehlikeli olabilir anlayacağınız. Ben bilinç kazanmış olmasam etkileyebilirdi. Numara yollayan herkesle öyle böyle konuşa da bilirdim. (Bu arada oyunda bu tarz şeyler yasaktı, kelime olarak kullanımında 10 saniyeliğine engelliyordu konuşmanızı, ama özel mesajlardan gönderiliyor, ya da bir yolu bulunuyordu.) Yasaklamanız onun için bu oyunu daha tatlı hale getirebilir, oyuna giriş yapıp bir bakındıktan sonra kızınızla bir birey olarak konuşmanız iyi olabilir.

Şuan koca kızım ama oyunu oynadığım zmanları hala hatırlıyorum. Belki size komik gelecek ama 5 yıl falan oynadım oyunu. Aileme ısrar ediyordum sürekli para ile üyeliği yükseltmeleri için. Ama o zman öyle bir mutlu oluyordum ki anlatamam. Şimdi çocuğunuza oynama deseniz aklı hep orada kalacak bence arada bir kontrol etmek şartuyla izin verin. Dünki konuyo okudum ben de sanırım o konudan sonra da iyice korktunuz. Tabii ki bir anne olarak çocuğunuz için en iyisini siz bilirsiniz ama ailem oynamama izin vermeyince çok üzülüp kızıyordum. Hevesini alinca bırakır zaten.

Bence sadece sizin yaninizda oynamasina izin verin. Cunku 10 yasindako cocuk ne kadar bilincli olabilir ki? Ayrica orda duyacagi bir cinsel kelime kavram onun merakini uyandirmaya yetecektir. Koca koca insanlar neyin ne oldugunu bildigi halde bu kadar hata yaparken 10 yasindaki cocuktan ustun olgunluk beklenemez bence.

Kesinlikle online oyunlara karsi cikin.
Internet hepimizin evine sizmis bir dusmandan baska bir sey degil.
Evet faydalari da mevcut ama 10 yasindaki tazecik beyinler yarari & zarari ayirt edemiyor maalesef.

Kızınız sizi dinler yazmaz belki kimseye ama başkalarının yazmasını engelleyemezsiniz. Oyunu bilmiyorum ama üyelik iptali vs. karıştırıp, bahaneyle kullanıcıların gerçek olmadığı, benzer oyunlar çok onlara yönlendirebilirsiniz çaktırmadan.

Karakterler canlı kullanıcılarsa çok tehlikeli. Oyunda diyelim bir karakter kızınıza uygunsuz şeyler söyleyebilir ve isteyebilir. Bu tarz haberler vardı nette arastirirsaniz bulursunuz. pedofililier online oyunlarla rahatlikla yaklaşıyor cocuklara. Sadece Yasaklamak çözüm değil. Birincisi o bilgisayardan o siteyi engelleyin. 2. Cisimadem öyle oyunları çok seviyor siz araştırıp böyle bir oyunun CD sini alın İnternete gerek kalmadan sınırlı evinde oynasın. Anneannedeki bilgisayara güvenlik önlemleri alin

online oynanan oyunlarda karşı tarafların mesaj atıp saçma sapan şeylere teşvik etmesi gibi durumlar oluyor malesef.
bir yerde okumuştum çocuklara camasirini çıkar v.s gibi mesajlar yazıldığını görmüş bir anne.
bence yasaklarsaniz daha cazip hale gelir.ve içinde kalır.
kontrolunuzde oynamasına izin verin.
aynı odada olun göz ucuyla hissettirmeden kontrol edin.arada dahil de olabilirsiniz.

Bu oyun muydu bilmiyorum ancak bazı şerefsiz adamlarin, bu tarz oyunlardan birine üye olup çocuklarla ilerleyen zamanlarda cinsellik konulu sohbetler ettiğini biliyorum .... Lütfen dikkatli olun, gerekirse neti kapatın arada açtığınızda beraber nette vakit geçirin .

Ben 16 yaşındayım ben de küçükken hep oynardım Hala da var o oyun karşıma çıkıyor bazen.Merak edip baktım bayağı değişmişti.
Konu sahibi abla ben de öyle oyunlar oynardım küçükken kendi çapımda eğlenirdim hatta birileriyle kavga ettiğim de çok olurdu Özel bilgiler falan vermezse sorun olacağını sanmam o tarz oyunların yaş ortalaması 8 falan oluyor zaten.
Sapıklık yapanlar da televizyondan duyduklarını oyunda söyleyen veletler.
Yine de endişeliyseniz bilinçlendirin özel bilgileri vermemesi gerektiğini,oyunda paralı bir şeyler almamasını,sapıklık yapan veya rahatsız edenleri engellemesini anlatın.

benim aklıma da sanalika geldi. küçükken oynardım ama beni kandırmaya çalışanları kandırırdım. mesela görev verirdi balık tutma sonra biri gelir bana yazardı "pşt güzel kız yardım ediyim mi,ama sonra benim evime gideriz" diye. Kabul edip görevi ona yaptırır sonra da report ederdim sapık diye.

bence engellemelisiniz çünkü online oyunlarda her şey oluyor gerçekten. şuan mesela hatırlıyorum başıma bir şey gelmediğine şükrediyorum.

Size gösteriyorsa oyunda her şeyini benxe gizli bir şey yapmıyordur.Ama siz de annesiniz tabi anlıyorum korkunuzu.

Şimdi ufacık baktım netten zaten üyelik için 13+ ibaresi var. İnternet filtreleri var bu oyunu filtreleyin olsun bitsin,Online oyun çocuklar için son derece zararlı. Pedofillerin çoğu sanal alemde pislik saçıyor,sakın izin vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…