hadi hanımlar hep beraber diyoruz:)) O BEBEK BURAYA GELECEK o kadar

canm bnde çok beğenmedm ya bnce çok maviydi boğmuş hep mavi karanlıktı bnce beyaz daha iyiolurdu ferah olurdu baymış hep mavi iyi değil ama dedğn gibi emzirme sandelyesi süper bncede

Selim beyin bu konuda pek yapabilecegi sey bence yoktu sonucta standart bebek mobilyalari.ben oda yapmayi simdilik dusunmuyom yasina girince falan istiyom emzirme koltugu superdi

canm bnde çok beğenmedm ya bnce çok maviydi boğmuş hep mavi karanlıktı bnce beyaz daha iyiolurdu ferah olurdu baymış hep mavi iyi değil ama dedğn gibi emzirme sandelyesi süper bncede
aynen, ben zaten ev dekorunda maviden pek hoşlanmam, dediğin gibi araya beyazı daha bol serpiştirseydi daha aydınlık ferah olurdu. yalnız bi de ben olayı da anlamadım yarım yamalak izledim kadın hamile, sevgilisi yanında birlikte de yaşıyorlar ama evlenmemişler mi:26: yadırgamıyorum ama bu da nasıl bi fantezi:44:
Selim beyin bu konuda pek yapabilecegi sey bence yoktu sonucta standart bebek mobilyalari.ben oda yapmayi simdilik dusunmuyom yasina girince falan istiyom emzirme koltugu superdi

yaa doğru ama sonuç da mimar, bişeyler tasarlayabilirdi veya bu kadar yoğun mavi rengi kullanmayabilirdi.öyle bir sandalyeyi ben kaç senedir istiyorum ama kitaplarımı rahat rahat okumak için. ammaaaaan neyse zenginin parası züğürdün çenesini yorarmış. bizimki bi olsun daaa o zaman uzun uzun konuşuruz,gerçi rumişim sen yolu yarıladın sayılır, tutup da heryeri pembe yapma deryanınkine bayılmıştım mesela, öğren nerden aldığını gider fikir edinirsin.

ben 1 yaşına gelene kadar oda yapmayı düşünmyrum o yüzdn şimdilik beşik alcaz kısmet olursa inşallah

bnde bayılmıştım deryanınkine zaten beyaz renk mobilya düşünüyodum model olarakta hosuma gitmişti hatta kopyalamıstım fikir olsun diye...halı perde oyuncak ıvır zıwır seylerle renklendirmeyi düşünüyorum...şöyle odaya girince ferah ferah olsun diye...bnde bayıldım bu arada emzirme sandalyesine ama bnm bazam var tek kişilk onu odadan cıkarmayı düşünmüyorum hasta faln oldugunda kalırım yanında diye...odasına alıştırma aşamasındada faydalı olacagını düşünüyorum...bide ilk zamanlar kv kalacagı için benim ve bebegin yanında o yatar

ben 1 yaşına gelene kadar oda yapmayı düşünmyrum o yüzdn şimdilik beşik alcaz kısmet olursa inşallah
bnde 1 yasında odasını ayırmayı düşünüyorum o zamana dek esyeları duracak odasında birde gündüzleri odasını kullanıcam yatarken..portatif bi tane beşik alıcam yatak odasına gece için..inş hayırlısıyla kavusuruz o günlere..

kızlar bişey sorcam ama gülmeyin.şimdi ben patates kızartıyorum kıtır kıtır oluyr ama ben öyle istemyrum yani böyle azcık haşlanmış gbi nezik olsun stiyorum mesela kardeşimin yaptığı öyleolur bunun bir yolu var mıdır sizce

tam kızarmadan al kuzum bnde yumusak severim..pişip kızarmaya baslıyo ya o vakit al tabaga

rümüş ben bi ara yağ çok sıçramasın diye tencerenin kapağını kapatıp kızartmıştım ve yumuşacık olmuştu ama ben sevmedim, kıtır kıtır seviyorum yumuşayınca yemem

Alıntıdır..
hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğuna inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor
Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için o nedenle sancılar hayatidir.
Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor yani akciğerlerini çalıştırıyor sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor (bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek, sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bi anda sudan çıkmış balığa dönmüyor. o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasınaynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev'''
işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış sadece anneye acı veren birşey değilmiş yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler
bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim
....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…