Hafiza sorunu

Hemen alhzaimer demek ne alaka allah aşkına ? Hemen hemen herkeste var o durum bende de oluyor.B12 vitaminini almaya çalışın ilerlerse o zaman doktora görünürsünüz.

Teşekkürler bilgi için .

b12 eksikliği olabilir.
benim de hafızam kötüdür ama radyodaki güncel şarkıları bile bilemem, sesleri tanıyamam, olayları unuturum.

kırmızı et ve ceviz yiyebilirsiniz

Bende de olur bu arada . B12 eksikliği
Çok güzel ilaçlar takviyeler var bunun için ben gerçekten faydasını gördüm .
Hele ki yeterlilik sınavı yüzünden delirdiğim günlerde , geceler boyu ders çalıştım . Uykusuzluğuma iyi geldi,bana direnç kattı diyebilirim.
Çakralarım açıldı resmen .Ama sonra ilacı bıraktım yine aynı
Şimdi sizin konunuzu okuyunca internetten vereyim siparişi tekrar :)

b vitamini eksikliği yaşıyor olabilirsiniz. en kısa zamanda bir doktora gidip kan vermenizi ve sonucuna göre doktorunuzdan sizi yönlendirmesini istemelisiniz. çoğunlukla b vitamini iğnesi veriyor doktorlar.

Normalde yürümeye başladığım ilk zamanlarımı bile hatırlayan bir hafızam var(1 yaş öncesi). Ama tarihi bir olayın içeriğini iyi bildiğim halde ismi ve tarihi aklımda kalmaz. Yeni tanıştığım insanların isimlerini ezberlemek için özel çaba sarfederim. Sizin gibi kitap film ve karakter isimlerini de aklımda tutamam. KPSS çalışırken özellikle ezber yapmak yapmak zorunda kalıyordum bu isimleri.
Ben bunun bir hastalık belirtisi olduğunu galan asla düşünmüyorum. Sadece Zihni’mizde bir şemaya koymak daha zor isimleri. Aynı zamanda ilgi alanı etkisi de var.

kaç yaşındasınız?
ailenizde alzheimer olan var mı
20 yıl önceden kendini belli etmeye başlıyor der uzmanlar
benim de kortuğum hastalık.. gerçi her hastalıktan korkulur ama
tabii hemen alzheimer diye düşünmemek lazım
b12 d vitamini vs de olabilir

Son düzenleme:
bende de bir zamanlar bu durum çok vardı hala var. o zaman B12 ve D vitamini eksikliği çıkmıştı. belki sizde de böyle bir durum vardır ayrıca omega 3 desteği beyin için çok faydalı. aile hekiminiz B12 ve D vitamini testini yapar talep ederseniz bir baktırın zararı olmaz.

Evet ben varım sizin gibi.bence algida seçicilik gibi bişey.ben hatırlamak istemediğim şeyleri ya da gereksiz bulduğum kafamda yer edinsin istemediğim gereksiz bilgileri gerçekten de unutuyorum.niyeyse hiç onemsemedim de bu durumu.sadece bazen mekan olarak nerde olduğumu unutuyorum,saniyelik olarak kendimi başka yerde gibi hissediyor ya da hiç tanımıyor gibi hissediyorum.bu durumdan korkuyorum bazen

Dert etmeyin hayatın içinde olaylar ve kişilerle ilgili sorununuz yoksa, kitap film vb olaylar ve kisileri önemsiz bulup kullanmadığınız için hatirlamiyorsunuz.

Benim hafizam iyidir ama kitap film hatirlamam. 2 günde bir kitap biter nasıl hatirlayayım.
Dert edersenizde bir dr kontrolune gidin

Takipteyim.

Isim hafizam sifir.

Olay orgusunu genelde aklimda tutabiliyorum.

Dun dundur bugun bugundur diyen suleyman demirel gibiyim. Adam gibi birine kin bile tutamiyorum. Ya ben bu adama niye kizdiydim ne olmustu diyorum bir yil sonra.

Şu kin tutama kısmı bende de var,bana ne yaptığını bi hatırlasam surat asıcam da hatırlamıyorum

bu noktada eşimin sözleri geliyor aklıma 'Benim yaptığım kabahat olsa on yıl sonra bile hatırlarsın bence işine gelmiyor senin der'

ben de hatırlamıyorum, yani günümüzde gereksiz bilgi bombardımanı altında yaşıyoruz, beyin gereksiz olanları siliyor demekki. hızlı resimler, kısa kısa videolar, herkesle aynı anda hızlıca mesajlaşabilme vs derken insan bazen basit bi diziye bile odaklanamıyor sıkılıyor... belki de monitör detoksu yapmak lazım, tv ye bakmıcaksın telefona bakmıcaksın, belki işe yarar

Film kitap ismi ve içeriği unutulabilir.. Benim iyidir hafızam Allah'a şükür ama kitap film isimlerini oyuncuları unutabilirim.. Ama mesela Neşeli Günler gibi çok izlenen bir filmi unutuyorsanız o sorun olabilir..

Ben ben ben
Ben = sen
Her okuduğum kitabi, her izlediğim filmi tekrardan ilk kez okuyor ve izliyormuşum gibi oluyor. Bazen zevkli oluyor ama çoğunlukla can sıkıyor. Klasik müzik çok severim ama sanatçılarını ve eserin isimlerini unuturum hep. İnsanın sevdiği şeyler hakkındaki temel ayrıntıları hatırlayamaması çok kötü. Şimdi emziriyorum ve iyice unutkan oldum. Adımı hatırlıyorum ama soyadımı maalesef !

benım hafızam cok kuvvetlıdır ılk okulda gordugum bırını 20 yıl sonra gordugumde hatırlayıp tanıdım cok acayıp tutarım aklımda
yalnız bır donem bır anda kesıldı hafızam mesela odaya bırsey almaya gıdıyorum ne alacagımı yolda unutuyorum gerı donuyorum . bırıyle konusurken ne soyleyecegımı bıle unutuyorum okuduklarım yazdıklarım herseyı unuttum . doktora gıttım b12 eksıklıgı cıktı takvıye aldım gectı . doktora gıdın derım

Ben de kitap yazarı bazen adı ve film adları başrol oyuncularini aklımda tutamam. Tutmak için de çaba sarfetmem acikcasi. Ben de herkesin simasinin beynime kazınır gibi kalmasından muzdaribim. Bir kere gördüğüm yüzü bile unutmuyor çok yıllar sonra burada görmüştüm bunu diye hatırlıyorum. Beynimin çok yorulduğunu hissediyorum bu şekilde. O yüzden dışarıda insanların yüzlerine bakmıyorum artık.
Günümüzde herşey görsel beynimiz gün boyu birçok uyaranla karşılaşıyor ve çok hızlı yaşıyoruz. Bana çok normal geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…