• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hafta bitmeden ben bittim

Malum okullar açıldı Pazartesi. Daha Cuma olmadan ben bittim.
Her sabah erkenden kalk, çocuğu giydir besle, tak kocanın koluna okula yolla. Dön gir mutfağa yemek yap, ortalık topla, iki saatin var. İş ilçede, ulaşım sıkıntı. Senin durumunda olanlarla ortak arabaya binmek için metro, otobüs artık, git sonra 1 saatten fazla daha git. Dersin olmasa da git, çünkü nöbetçisin, geç başlıyorsa da başka aracı zor bulursun. Akşam beş buçuk, aynı yoldan geri dön. Fakat bu sefer trafik almış başını gitmiş, üç saatte ancak gel. Rica minnet bulduğun, çünkü kimse o saate kadar bakmak istemiyor, komşudan al çocuğu. Ocağın altını yakarken koca gelsin, "bir yorgunum bir yorgunum" desin. Ama sen durma koş sofrayı hazırla, dur önce ihtiyaçlar, çocuğa sevgini sonra gösterirsin.
Bulaşıklar da kalktı. Al yavrunu kucağına aa saat olmuş on buçuk. Bu çocuk sabah erken kalkacak. Allahtan komşunun çocuğuyla yapmış ödevini, banyo günü de değilse, yatır yavrunu öpüp koklayamadan. O mışıl mışıl uyuyadursun, sen ev hazır sessizleşmişken bir bardak çayını al, hissedemediğin ayaklarını uzak ve dinmeyen migrenin için gözünü kapat. Sakın uyuma daha yapacakların var. Çocuğun beslenmesini hazırla, evrak işlerini yap, yıkanması yada toplanması gereken çamaşırlar da var. Evin içinde bu kadar kuruyor, haftasonuna kalırsa ooo. Acele ütün de olmasın dua et. Saate artık bakmıyorum. Gözlerim yorgunluktan açılmıyor. Tam yatağa yatacakken aklıma bir şey geliyor, acaba yaptım mı diyorum, iki kez kontrol ediyorum.
Bu akşam yatmicam işte, bir dizi seyredicem, bir kitap okuyacağım. Yatmicam işte, sabah şiş gözlerle kalkma pahasına oturucam geç saate kadar. Ben de insanım ya!
çok haklısınız ya
ben çalıştığım dönemler eve yorgun argın geliyorum ama çalışmayı çok seviyorum
eve gelince direk yatağa
annem de hep der : peki sen evlenince ne yapacaksın yemekti temizlikti...

yakın bir arkadaşımda yeni evlendi
yemeği yapmaya annesi geliyor
temizliğide kardeşi
yapamıyorum yetişmiyor diyor henüz çocuk yok tabi
bende dayanamazsam borçlarımız olmazsa ki çalışmam herhalde düşünemiyorum çünkü
öğretmensiniz sanırım yarım gün mü?

nasıl yaaaaa anlamadım ne demek tayin isteyince boşanalım demek :KK57::KK57: İstememesinin başka sebebi mi var ?

çok haklısınız ya
ben çalıştığım dönemler eve yorgun argın geliyorum ama çalışmayı çok seviyorum
eve gelince direk yatağa
annem de hep der : peki sen evlenince ne yapacaksın yemekti temizlikti...

yakın bir arkadaşımda yeni evlendi
yemeği yapmaya annesi geliyor
temizliğide kardeşi
yapamıyorum yetişmiyor diyor henüz çocuk yok tabi
bende dayanamazsam borçlarımız olmazsa ki çalışmam herhalde düşünemiyorum çünkü
öğretmensiniz sanırım yarım gün mü?

Yarım gün sözde ama öğlenciyim. Yol da uzun, sıkıntım ondan. Daha önce böyle değildi, bekarken iyisin, evlenince de alışıyorsun bir şekilde. Benim canım çok sıkkındı o gün, milleti de korkutup sıkmışım. Bir daha açmam öyle konular :)

Yarım gün sözde ama öğlenciyim. Yol da uzun, sıkıntım ondan. Daha önce böyle değildi, bekarken iyisin, evlenince de alışıyorsun bir şekilde. Benim canım çok sıkkındı o gün, milleti de korkutup sıkmışım. Bir daha açmam öyle konular :)
yoo doğru söylüyorsun bence
ama Allah'tan özel sektörde başka işte çalışmıyorsun düşünemiyorum
tabi trafikle eşdeğer oluyor senin çalışma saatleri anladığım kadarıyla
ama hafta sonun var
yaz tatilin şubat tatilin kar tatilin var da var kusura bakmada:KK48:

nasıl yaaaaa anlamadım ne demek tayin isteyince boşanalım demek :KK57::KK57: İstememesinin başka sebebi mi var ?

Anasından ayrılmak istemiyor canım, hemen yanımızda oturuyor şimdi. Ne yalan söyleyeyim, ben de pek meraklı değilim taşınmaya. Çünkü bu sefer gelir bizde kalmaya kalkar diye korkuyorum. Bugün tekrar konuştuk, açık açık özür dilemez de belli eder benimki. Yemek yapmış, bulaşık makinesi boşaltmış, çamaşır atmış makineye. Sonra da ben gidip bir tokat attım, "dün canımı böyle yaktın işte" dedim. O da tamam, anladım dedi. Tayin dönemi gelince seçeneklerimize bakarız. İkimizi de mutlu edecek bir çözüm buluruz dedi. Bakalım görcez zamanı gelince. :))

yoo doğru söylüyorsun bence
ama Allah'tan özel sektörde başka işte çalışmıyorsun düşünemiyorum
tabi trafikle eşdeğer oluyor senin çalışma saatleri anladığım kadarıyla
ama hafta sonun var
yaz tatilin şubat tatilin kar tatilin var da var kusura bakmada:KK48:

Ben de onun için öğretmen oldum ya zaten. Yoksa zamanında özel sektörde de çalıştım, eğitim dışı bir alanda. Hangisi daha yorucu dersen, emin ol öğretmenlik daha yorucu. Daha az çalışma saatlerin ve tatilin var ama sonuna kadar ihtiyaç duyuyorsun. Tabii bu her öğretmen için geçerli değil, çok gördüm tahtaya iki çözümsüz problem yazıp, masasında gazete okuyanları. :(

Önceki konularını da okudum sen böyle deyince çaresizlik ne demek iyi biliyorum ben de..Ne aile de ne kocada aradığını bulamamak ,robota dönmüş şekilde yaşamak .Allah yardımcın olsun ama ezdirme kendini bak ne güzel paran var pulun var kızını da ezdirme ,lütfen ona bir daha el kaldırdığında o evi terketsin o adam ,gerekirse yaka paça at...

Anasından ayrılmak istemiyor canım, hemen yanımızda oturuyor şimdi. Ne yalan söyleyeyim, ben de pek meraklı değilim taşınmaya. Çünkü bu sefer gelir bizde kalmaya kalkar diye korkuyorum. Bugün tekrar konuştuk, açık açık özür dilemez de belli eder benimki. Yemek yapmış, bulaşık makinesi boşaltmış, çamaşır atmış makineye. Sonra da ben gidip bir tokat attım, "dün canımı böyle yaktın işte" dedim. O da tamam, anladım dedi. Tayin dönemi gelince seçeneklerimize bakarız. İkimizi de mutlu edecek bir çözüm buluruz dedi. Bakalım görcez zamanı gelince. :))
abooovvv :KK57:
erkeğe şiddete son :KK35:

Önceki konularını da okudum sen böyle deyince çaresizlik ne demek iyi biliyorum ben de..Ne aile de ne kocada aradığını bulamamak ,robota dönmüş şekilde yaşamak .Allah yardımcın olsun ama ezdirme kendini bak ne güzel paran var pulun var kızını da ezdirme ,lütfen ona bir daha el kaldırdığında o evi terketsin o adam ,gerekirse yaka paça at...

Aynen öyle yapıcam, şimdilik balım gülüm diyor en kötü hali ilgisiz kalması. Fakat hele bir el kaldırsın, kapıyı göstericem.

Ben de onun için öğretmen oldum ya zaten. Yoksa zamanında özel sektörde de çalıştım, eğitim dışı bir alanda. Hangisi daha yorucu dersen, emin ol öğretmenlik daha yorucu. Daha az çalışma saatlerin ve tatilin var ama sonuna kadar ihtiyaç duyuyorsun. Tabii bu her öğretmen için geçerli değil, çok gördüm tahtaya iki çözümsüz problem yazıp, masasında gazete okuyanları. :KK43:
sonuna kadar neye ihtiyaç duyuyorsun anlamadım canım??
benm ilkokul öğretmenm gazete okurdu annem de nerden öğrenmişse sınıfımı değiştirdi benim =)
canım eşinle farklı ilçelerde mi çalışıyorsunuz?yoksa o merkez de mi?
boşanma lafını nerden çıkardı?
konunun ortasını yakaladım çünkü bilemedm =(

sonuna kadar neye ihtiyaç duyuyorsun anlamadım canım??
benm ilkokul öğretmenm gazete okurdu annem de nerden öğrenmişse sınıfımı değiştirdi benim =)
canım eşinle farklı ilçelerde mi çalışıyorsunuz?yoksa o merkez de mi?
boşanma lafını nerden çıkardı?
konunun ortasını yakaladım çünkü bilemedm =(

Tatile ihtiyaç duyuyorsun. Ben cumaları popomun üstüne oturamayacak kadar yorgun oluyorum. Muhtemelen sağlıksal bir şeyler de var.
Eşim de farklı bir ilçede. Onun benim yanıma gelmesi imkansız. Ben de onun yanına gitmek için tayin isteyecektim, kabul etmemişti. Şu an ikimize de eşit uzaklıkta bir yerdeyiz.

Hahahha ogretmensiniz sanirim siz kolay gelsin oncelikle hayat zor evli ve cocuklusunuz çalışıyorsunuz ee is guc ev koca cocuk zor amabenim ttavsiyem bir gununuzu kendinize ayirin mesela ne biliyim cocugunuzu da alin bir cmt biryerlede bisiyler yiyin icin eglenin ruhsal olarak cok iyi gelecektir veya bir pazar gunu cocugunuzu kkayinvalide komsu gorumce abla birine birakin :) derim bu imkanlar varsa abla ;)

Tatile ihtiyaç duyuyorsun. Ben cumaları popomun üstüne oturamayacak kadar yorgun oluyorum. Muhtemelen sağlıksal bir şeyler de var.
Eşim de farklı bir ilçede. Onun benim yanıma gelmesi imkansız. Ben de onun yanına gitmek için tayin isteyecektim, kabul etmemişti. Şu an ikimize de eşit uzaklıkta bir yerdeyiz.
ikiniz evi de merkezde birsiniz yani anladığım kadarıyla
evleriniz bir yani

Back
X