kızlar yoğun kıvamlı,şefafa bir akıntımız oluyor ya.bugün bu akıntıyla karışık çok az kan geldi.
aranızda hamile olupta böyle bir durumla karşılaşan oldumu?
cnm istersen bi dr a git kana dönüşmesinin nedeni neymiş öğren allah korusun önemli bişi olabilir en azından dr unu ara bi sor.buarada arkadaslar benimde karnınmın alt kısmında bazen agrı oluyo tedirgin oluyorum sizdede oluyomu
kızlar yoğun kıvamlı,şefafa bir akıntımız oluyor ya.bugün bu akıntıyla karışık çok az kan geldi.
aranızda hamile olupta böyle bir durumla karşılaşan oldumu?
sakuracığım senin başına gelen olay benimkinede geldi canım.o kadar korktumki bu mubarek gecede dileğim hayırlısıyla bebeklerimize kavuşmak olsun.Eylülcüğüm,
Ben kanama manyağı olduğum için artık sadece Türkiye'deki doktorumla değil yurtdışındaki doktor arkadaşlarımla da durumumu paylaşıyor çok soru soruyordum, ve tabii ki bu huyumdan vazgeçtim. Tahmin edersin ki sürekli yatma psikolojisi insanı hasta ediyor.
Kanamanın ilerki dönemlerde artacağına ilişkin kimse birşey söyleyemiyor. Plasentalar büyüdükçe kanaması azalan grup da var büyüdükçe artan kanamalar da var.
Ayrıca fetus agırlığı ile ilgili olarak bu tezi hemen çürütmek isterim. Benim ikiz bebek taşıyor olmama rağmen her iki bebeğim de kanamam olmasına rağmen tek gebelikte elde edilen bebek kilolarına eşdeğer durumda. Yani eğer ekstra farklı bir durum söz konusu değilse kanamalar bebeklerin düşük kilo ile doğmalarına sebep olmadıklarını biliyorum.
Sana çok geçmiş olursun umarım bu gördüğün son gebelik kanaması olur ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. Bu arada asla tıbbi değer taşımayan dedikodu nitelikli lafları kafana takmamaya çalış, inan yoksa insan paranoya oluyor.
Sevgiler
benim ilk kanamam olduğu zaman dr. ultrasonda baktı ve dediki biraz daha kan akacak.bende atılmazsa ne olur dedim.o zaman vücut kendisi emer dedi.benimde 3 gün çok hafif kanamam oldu sürekli yattım tabi.sonra kesildi çok şükür.kilo hakkında bir bilgim yok benim doktorum öyle birşey demedi.hepimize geçmiş olsunsakuracım bende sırasıyla 5. 11. ve 14 de ağır kanama geçiren biri olarak çok tedirginlikler yaşadım..benim sorunumda plesenta idi ..ilk bulgular rahim dışında biyerlerin kanaması daha sonra plesenta olduğu anlaşıldı..ilişki ilk günden beri yasak zaten..allaha şükğr 24. haftaya ulaştık bir sorun yok gibi duruyor..
benim sormak istediğim ise şu;en son geçen hafta ayrıntılıya girdiğimde hala kanama alanlarının görüldüğü fakat vücudun bunu emeceği dışarı akmayacağı söylendi bu doğrumu bir; ikincisi de bu kanamadan dolayı bebeğin çok kilolu doğmayacağı , normal bir kiloda olacağı yani 3 kilonun üzerine çıkmaz gibi konuştu..bu doğru olabilirmi acaba
ilaç tedavisi derken hangi ilaç veriliyor.benim bildiğim sadece istirahat, rahim rahatlatıcı bir fitil ve bol serum veya sıvı.bana doktor ilaç vermedi sadece demir ilacına devam et dedi.Merhaba Kızlar,
Forumda kanaması en bol olan üyelerden biri olarak kanama ile ilgili bilgi vermek istedim.
Sayet kanama varsa ve plasentanın delik, yırtık olmasından ileri gelen bir şey ise bu ilaç tedavisi ve dinlenme ile tedavi edilebilir. Şayet kanamanın yeri rahim içinde döl yatağı veya başka bir yer olarak saptanmışsa işte o zaman cinsel ilişki kısıtlanabilir.
Sevgili Çisemim,
Ben sırasıyla 8, 14, 16. haftalarda ağır kanamalar geçirdim. Son ikisinin sebebi plasentanın dış çeperinden gelmekteydi. Evet cansıkıcı ama Allah sanırım buna da alıştırıyor herhalde...
Kanama olur olmaz doktora gidip, yerini saptamada çok büyük fayda var bu nedenle doktorun dediklerini sakın ihmal etmeyin. Soracağınız birşey olursa her zaman cevap vermeye hazırım.
Sevgi ile
ilaç tedavisi derken hangi ilaç veriliyor.benim bildiğim sadece istirahat, rahim rahatlatıcı bir fitil ve bol serum veya sıvı.bana doktor ilaç vermedi sadece demir ilacına devam et dedi.
sakuracığım senin başına gelen olay benimkinede geldi canım.o kadar korktumki bu mubarek gecede dileğim hayırlısıyla bebeklerimize kavuşmak olsun.
20.haftamda gece uzanıyordum bir kalktımki karnım çok sert ve hashas.birşey hissettim birde baktımki çok kanamam olmuş o kadar korktumki anlatamam.zaten panik ve hafif tansiyonum var.neyseki hemen doktorumu aradık, sağolsun ultrasonda bebeğim sağlıklıydı plasenta aşağıdaymış biraz ve kanamış.3 gün hastanede yattım 30 günde rapor aldım.inşallah birdaha yaşamayız.sen çalışıyormusun raporum bitince çalışmam gerekiyor.
ayrıca bu yazıyı okuyan kasım anneleri sakın korkmayın bizede olabilir diye çok çok nadir olan durumlar,hemde benim tansiyonlarım biraz yüksek gidiyor ondanda olmuş olabilir.dualarınızı eksik etmeyin.herkese selamlara.s.
Seyracım,
Cok haklısın kanama konusunda, yatmak insana ikrah getiriyor oyle değil mi?
Benim kanamalarımın şiddeti sanırım biraz daha farklı. Çünkü herhangi bir sertli kolmadan hafifi bir regl sancısının hemen 5 dakika ardından bacaklarımın arasından yerlere boşalırcasına geldi ve inan çok ürkütücüydü. Bir tanesi evde oldu annem yanımdaydı. 10 gün raporla yattım. Hemen ardından alışveriş merkezinde 2. kez oldu ve o daha beterdi. Hiç birinde ilaç kullanmadım. Sadece işstirahat. Sadece banyo ve wc için kalktım. Bunun dısışında toplam 1,5 ay raporlu yattım. Hatta bu sayede 4 kilo kadar da aldım sanırım.
Ben de calısıyorum ve işyerim bu bebeklere en az benim verdigim kadar deger veriyor sağolsun. Ve hiçbir kanamayı izni problem etmiyorlar sağolsunlar. Su anda işe geri dondum ama 2 Agustosta doktorum bundan boyle gebelik boyunca hiç calısamayabilirsin dedi. Yani sanırım 1 ay daha rapor alırsam bundan sonraki 10 haftalık yasal iznimi de kullanarak bu gebeliği hayırlısı ile bitirecegiz ve kuzularıma kavusacagım. Hepimiz için hayırlısını diliyorum.
Sana ve bebegine cok gecmiş olsun,
Umarım bu senin için de son gebelik kanamasıdır.
Sevgi ile
Sevgili Çisemim,
Ben sırasıyla 8, 14, 16. haftalarda ağır kanamalar geçirdim. Son ikisinin sebebi plasentanın dış çeperinden gelmekteydi. Evet cansıkıcı ama Allah sanırım buna da alıştırıyor herhalde...
Kanama olur olmaz doktora gidip, yerini saptamada çok büyük fayda var bu nedenle doktorun dediklerini sakın ihmal etmeyin. Soracağınız birşey olursa her zaman cevap vermeye hazırım.
Sevgi ile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?